Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2015 15:02
certisko

XXX.XXX.168.32

Ahoj,
zajímalo by mě, v jakém je kočka rozpoložení pokud má ocas normálně vzpřímený a konec je nahnutý doprava či doleva, normálně se otírá, mazlí. Moc děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2015 15:04

Zdravá, sebevědomá kočka se zájmem o dění kolem smajlík

8.11.2015 15:06
certisko

XXX.XXX.168.32

Většinou má tento ocas pokud jde k nám a chce se mazlit, jinak pořád řve, že chce mazlit, moc děkuji :).

8.11.2015 19:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

certisko napsal(a):
Většinou má tento ocas pokud jde k nám a chce se mazlit, jinak pořád řve, že chce mazlit, moc děkuji :).

Já tomu říkám, že má "ocas do esíčka" ! Není úplně vzpřímený, nahoře je prostě esíčko, taková smyčka - jak píše "Blazice" - znamená to, že je kočka v pohodě, spokojená, šťastná.
Řeč těla a ocasu je u koček zajímavá a je dobře čitelná...

10.11.2015 12:40
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Není někde nějaký "slovník" o kočičích uších, očích a ocasu ?Psí obrázky jsou ale kočičí?
Když už teda jsme u toho , co znamená ocas dole a hýbající se jen špička sem a tam, uši natočené dopředu a upřené oči do dálky ?příjde mi i jako by se u toho kočka usmívala. .

10.11.2015 12:43
Janaaa

XXX.XXX.226.3

Na něco číhásmajlík

10.11.2015 14:33

Pokud kočka mihá třeba vleže jen špičkou ocásku a je taková blaženě zahleděná, tak je spokojená smajlík Pokud mrská víc, varuje... Uši dozadu značí bázlivost, ale u nás to znamená také "Dej mi pokoj"!

10.11.2015 15:15
joanne.s

XXX.XXX.41.2

A co když "loví"? Také dávají vaši kocouři uši dozadu?

tuhle jsem dostala v kočičí kavárně od vedle labužnicky ležící kočiny drápkem po rucesmajlík Moje chyba. Přehlédla jsem, že z blaženého smyčkování už přešla v ocáskomrskání..

10.11.2015 15:38
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Můj Fox když loví http://kobylatko.rajce.idnes.cz/nastenka/#Fotografie1914.jpg (zrovna koukal na ovečky ), uši dá dopředu, ocas volně položený, lehce se přikrčí a jakoby se plíží, někdy si u toho mrská špičkou ocasu.

10.11.2015 15:44
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Dnes sem ho fotila .
http://kobylatko.rajce.idnes.cz/nastenka#Fotografie2726.jpg
http://kobylatko.rajce.idnes.cz/nastenka#Fotografie2727.jpg
Libí se mi jak má ten ocas obtočený kolem sebe když sedí .

10.11.2015 15:47
joanne.s

XXX.XXX.41.2

skvělý loveček

10.11.2015 16:34

Kobylatko: to je PAN kocour smajlík

11.11.2015 03:51
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
A co když "loví"? Také dávají vaši kocouři uši dozadu?

tuhle jsem dostala v kočičí kavárně od vedle labužnicky ležící kočiny drápkem po rucesmajlík Moje chyba. Přehlédla jsem, že z blaženého smyčkování už přešla v ocáskomrskání..

Jj, velkej když loví, tak má uši k hlavě úplně přilepené, zornice velké jak talíře a mrská ocasem a celý je přikrčený k zemi...
Ale zaujala mě "Kočičí kavárna"! To někde existuje? A jak to tam funguje?

11.11.2015 06:20
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fikovnice: je jich několik, v Praze prý už dávno, v Olomouci vím o dvou. Já byla v kavárně na Vídeňské ul. /Kocourkov/. Jedná se o klidnou kavárnu, která se skládá z dvou průchozích místností. Nad námi a mezi námi je celkem pět mladých kočiček /některé jsou sotva odrostlá koťata/ a my si je můžeme různě lákat ke stolku, brát na klín a hladit. Je to klidné, příjemné místo. Zajímavé/ale i pochopitelné/ je, že děti do dvanácti let mají vstup zakázán.

12.11.2015 18:43
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Fikovnice: je jich několik, v Praze prý už dávno, v Olomouci vím o dvou. Já byla v kavárně na Vídeňské ul. /Kocourkov/. Jedná se o klidnou kavárnu, která se skládá z dvou průchozích místností. Nad námi a mezi námi je celkem pět mladých kočiček /některé jsou sotva odrostlá koťata/ a my si je můžeme různě lákat ke stolku, brát na klín a hladit. Je to klidné, příjemné místo. Zajímavé/ale i pochopitelné/ je, že děti do dvanácti let mají vstup zakázán.

To je supeeer! Hned zapátrám, je-li něco takového i v Brně...

12.11.2015 18:56

fikovnice napsal(a):
To je supeeer! Hned zapátrám, je-li něco takového i v Brně...

V Brně je 100%. Syn referoval smajlík

13.11.2015 00:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V Brně je 100%. Syn referoval smajlík

Díky moc "Kobylatko" i "Blazice"! Já o něčem takovém vůbec, ale vůbec neměla ani potuchy!

13.11.2015 10:16
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Není zač , já o tom četla v novinách, na miciny.cz a myslím že to bylo i na seznamu ale to si nejsem jistá .

14.11.2015 02:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kobylatko napsal(a):
Není zač , já o tom četla v novinách, na miciny.cz a myslím že to bylo i na seznamu ale to si nejsem jistá .

11.3.2016 12:05
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Potřebuji překlad : co znamená když má kočka vzpřímený ocas a mrská s ním trhavě ze strany na stranu ? a uši normálně ?

11.3.2016 12:09
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Varování, že se jí něco nelíbí, podráždění. Nebo aspoň vnitřní konflikt - neví, co má dělat.

11.3.2016 12:13
kobylatko

XXX.XXX.45.44

joanne.s napsal(a):
Varování, že se jí něco nelíbí, podráždění. Nebo aspoň vnitřní konflikt - neví, co má dělat.

Á tak to by asi odpovídalo to poslední, dnes jsem zkoušela rezatýho (ten co se k nám nastěhoval) vzít do náruče, nic nedělal neprotestoval, jen občas zavrčel ale to nevím jestli patřilo mně nebo slepicím co kolem nás chodily .

11.3.2016 12:38
mesič

XXX.XXX.129.58

Já se v kocourovi taky občas nevyznám. Často mi kocour leží na klíně, přede, vypadá, že podřimuje, ale zároveň mrská ocasem. Mělo by to znamenat, že je naštvanej, ale až na ten ocas působí spokojeně.

11.3.2016 13:30
Janaaa

XXX.XXX.226.2

U mě když kocour leží v klíně a mrská ocasem tak jen proto, protože má výhled do okna na to, jak sýkorky lítají na lojové koule a cpou sesmajlík
Jinak když mrskají ocasem, tak jsou většinou nervozní a něco jim vadí-můžou zaútočit.To poznám, kdy k nám přijdou vnoučata 1,5 roku, tak kočky jsou nervozní chvíli sedí na místě ale mrskají ocasem..pak utečou když se prcek přiblížísmajlík

11.3.2016 17:29
N.u

XXX.XXX.40.252

A zajímalo by mě zda vám Vaše kočky taky opětují mrknutí. Když kočičce koukám do očí a pomalu mrknu tak ona pomalu mrkne taky.Někde jsem slyšela že tím kočku uklidníte ale nevím co je na tom pravdy

11.3.2016 22:06
mesič

XXX.XXX.73.61

Janaaa napsal(a):
U mě když kocour leží v klíně a mrská ocasem tak jen proto, protože má výhled do okna na to, jak sýkorky lítají na lojové koule a cpou sesmajlík
Jinak když mrskají ocasem, tak jsou většinou nervozní a něco jim vadí-můžou zaútočit.To poznám, kdy k nám přijdou vnoučata 1,5 roku, tak kočky jsou nervozní chvíli sedí na místě ale mrskají ocasem..pak utečou když se prcek přiblížísmajlík

No ale u nás je to tak, že má xichtík zabořenej do mých nohou, takže určitě na nic nečíhá. Když to řeknu blbě, tak celý tělo působí absolutně klidně a v klimbání, ale ocas je jak z jinýho zvířátka.-).

12.3.2016 12:50

N.u napsal(a):
A zajímalo by mě zda vám Vaše kočky taky opětují mrknutí. Když kočičce koukám do očí a pomalu mrknu tak ona pomalu mrkne taky.Někde jsem slyšela že tím kočku uklidníte ale nevím co je na tom pravdy

Mě někdy mrknutí také opětují. Já slyšela, že to má spojitost s důvěrou

12.3.2016 23:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Hned jak bude příležitost vyzkouším!

12.3.2016 23:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Momentálně mi velkej zvrací...
Ale jsem celkem v klidu. On mi totiž dobojoval svůj nerovný boj jeden ze šáchorů, tak jsem ráno koupila dva nové. Kocouři jak u vytržení, a jak sekačky... Já už teď spala a najednou slyším takové to nažímání a velkej měl trochu nazvracíno v chodbě a ptž se mi vybavuje jako bych to slyšela ze spaní víckrát, tak se trochu bojím, kde všude co najdu. Mmch, dá se s tím něco dělat? Asi ne, že? Holt jsou na šáchor jak diví a pak se diví!

13.3.2016 00:01
kobylatko

XXX.XXX.45.44

fikovnice napsal(a):
Momentálně mi velkej zvrací...
Ale jsem celkem v klidu. On mi totiž dobojoval svůj nerovný boj jeden ze šáchorů, tak jsem ráno koupila dva nové. Kocouři jak u vytržení, a jak sekačky... Já už teď spala a najednou slyším takové to nažímání a velkej měl trochu nazvracíno v chodbě a ptž se mi vybavuje jako bych to slyšela ze spaní víckrát, tak se trochu bojím, kde všude co najdu. Mmch, dá se s tím něco dělat? Asi ne, že? Holt jsou na šáchor jak diví a pak se diví!

Jak můj kocour, jsem mu dala kapsičku a do toho nakrájela ještě šunku, dostává najíst každý den ale přesto se cpal jak o život, po jídle seskočil z okna na zem a ze zeme na boudu, a... celou ji zblil , jsem musela jít pro kybl s vodou a slpáchnout to .Někdy jsou fakt prdloušci ty kočky.

13.3.2016 00:07
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kobylatko napsal(a):
Jak můj kocour, jsem mu dala kapsičku a do toho nakrájela ještě šunku, dostává najíst každý den ale přesto se cpal jak o život, po jídle seskočil z okna na zem a ze zeme na boudu, a... celou ji zblil , jsem musela jít pro kybl s vodou a slpáchnout to .Někdy jsou fakt prdloušci ty kočky.

Jj...

13.3.2016 08:52
joanne.s

XXX.XXX.35.185

Kobylatko: Asi se jen naráz přežral. Ono víc než 100g mokrého žrádla naráz, rychle zhltaného, je dost..

13.3.2016 15:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Kobylatko: Asi se jen naráz přežral. Ono víc než 100g mokrého žrádla naráz, rychle zhltaného, je dost..

A teď si představte, že můj minulý kocour měl rekord 5 kapsiček naráz, nebo možná 4, ale méně ne! To byl ten chalupový, vždy, když jsme přijeli, tak jen žral a žral a žral...

14.3.2016 11:23
Janaaa

XXX.XXX.226.2

N.u napsal(a):

U nás to funguje u obou koček.Jak si je vychováte, takový jsou.Ale musím zavřít obě oči a koukám na ní, ona je líbezně přivře taky.., je to krásnýsmajlík

14.3.2016 19:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
A teď si představte, že můj minulý kocour měl rekord 5 kapsiček naráz, nebo možná 4, ale méně ne! To byl ten chalupový, vždy, když jsme přijeli, tak jen žral a žral a žral...

No jo, tak ten zas věděl, že teďka se musí napucnout, že jinak nebude. :)

U nás tohle dělala kočena vzatá jako starší, kdy byla na nekvalitních granulích a konzervách, že cca první 2 týdny hltala a pak zvracela. až pak se jí rozsvítilo, že ji to jídlo nikam neodejde a začala jíst normálně po menších dávkách. :)

PS: Útulková fena vzatá jako 7-8 týdenní štěně hltá do teď a to jí je už 5 let... ale zas jak u čeho, granule klidně nechává v misce déle, ale masíko, to do ní mizí rychlostí blesku. :).

15.3.2016 00:12
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
No jo, tak ten zas věděl, že teďka se musí napucnout, že jinak nebude. :)

U nás tohle dělala kočena vzatá jako starší, kdy byla na nekvalitních granulích a konzervách, že cca první 2 týdny hltala a pak zvracela. až pak se jí rozsvítilo, že ji to jídlo nikam neodejde a začala jíst normálně po menších dávkách. :)

PS: Útulková fena vzatá jako 7-8 týdenní štěně hltá do teď a to jí je už 5 let... ale zas jak u čeho, granule klidně nechává v misce déle, ale masíko, to do ní mizí rychlostí blesku. :).

Přesně tak! Ten kocour to fakt věděl - měl to takto naučeno a jeho úplně první majitelé na chalupě - takoví staří lidé, od nichž jsem si vždy kocoura půjčovala na víkend (tedy on pak za mnou běhal jak ocásek a jak slyšel přijíždět naše auto, tak to k nám upaloval jako Bolt) - nám vždy říkali, že my v neděli odjedeme a oni, že kocoura do středy nevidí, dokud nepřišli na to, že se válí kdesi v seně a tráví !

11.5.2016 09:48
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Jednou mě z toho mýho kocoura vomejou.Volám na něj před brankou když ho tam potkám, on nic čumí mrská si ocasem a nepříjde, zavolám udělá mňáum čumí a nic.No aspoň že na zavolání odpoví .

13.5.2016 23:35
fikovnice

XXX.XXX.30.49

kobylatko napsal(a):
Jednou mě z toho mýho kocoura vomejou.Volám na něj před brankou když ho tam potkám, on nic čumí mrská si ocasem a nepříjde, zavolám udělá mňáum čumí a nic.No aspoň že na zavolání odpoví .

Jj, někteří mí kocouři mi někdy nechtěli ani odpovídat. Holt to asi bylo pod jejich důstojnost. Já lítala po zahradě, volala a pak třeba našla kocoura jak podřimuje někde pod stromem. Slyšet mě musel, ale neuznal za důležité mi odpovědět!

25.5.2016 10:46
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Můj černý kocour má chvilky, kdy sedí nehybně a hypnotizuje mě. Když na něj promluvím, nehne se a ani nemrkne, jen neznatelně pohne špičkou ocasu, je to fakt srandovní smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík