Zdravím. Podobných dotazů tu pár bylo, ale vždy se jednalo o koťata <1 rok. Já mám kočku 8-10 let (našli jsme jí jako kotě v popelnici a byla jsem mladá. Přesně si nepamatuji). Dříve byla taková zlá. Syčela na vše, nenechala se pohladit. Asi před rokem nám umřelo druhé kotě, co jsme měli a od te doby ja tato zlatá. Mazlivá, celou noc spí mně na břiše... zlatá kočka. Má dvířka ven a už od malička je zvyklá běhat a lovit venku jak se jí zachce. A je to asi týden, co začala hrozně mňoukat. Dříve byla tichá, nebo vyvádela jen před jidlem, ale teď nezmlkne :D večer je schopna 2-4 hodiny chodit kolem dveří do takového kumbálu pod schody. Když ho otevřu, aby se laskavě podívala dovnitř, tak poodejde a mňouká dal. Nebo mi v 7 ráno (ráda si občas přispím) mňoukat u postele a nepomůže mazlení, kapsička... nic. Nehodlam ji zavírat venku, ale tohle přestává být snesitelné. Nekdo nějaké zkušenosti/nápady? A asi bych měla dodat, že je kastrovaná (už od mala) a žádná velká změna, na kterou by si mohla stěžovat, v poslední době neproběhla.
Jestli ji něco nebolí.
Některé to dělají.
Naše stará - milovaná potvora, to dělala taky poslední rok života.
Chovala se, jako nikdy. (trochu senilita ?)
Nevím, zda pochopíte jak to myslím, chovala se jako stará, bohatá bába
před smrtí, která "šikanuje" svými rozmary dědice a oni jí každý rozmar splní....
Nebyla jsem sice dědička po naší Kačence, ale smekala jsem se ochotně.
Byla úžasná....28.11. máme výročí (trapné ?).
rapotacka11
napsal(a):
Jestli ji něco nebolí.
Některé to dělají.
před smrtí, která "šikanuje" svými rozmary dědice a oni jí každý rozmar splní....
Nestrašte! Většina koček, co jsme měli, většinou skončila po autem... ta před rokem se podle pitvy otravila nějakou kytkou venku. Tato je na to moc chytrá. Jiné změny nepozoruji. Zvyky zůstávají, na naučená gesta reaguje (pokud není teda v mňoukacím režimu) a je všechno stejné... teď uz mi zase spokojeně leží na boku. (Pak mě nemají bolet záda. Je to cvalda :-D )
Ty bolístky mě napadly, ale jindy je úplně v klidu a když ji potřebuji převalit na druhou stranu postele, nebo jakkoli s ní manipulovat, tak v klidu drží, vrní a olizuje mě. Asi by si to nenechala líbit, kdyby jí něco bolelo, ne? Brát ji na veterinu "protože mňouká" mi přijde hloupé.
Neprocházejí třeba kočky Krizí středního věku? :D :D.
lavacca
napsal(a):
Já bych s ní došla k veterináři na celkovou prohlídku - ať se koukne na zuby, změří teplotu, poslechne srdce, apod. ať máte jistotu, že je zdravá. Je totiž divné, že s tím začala až takhle později.
A napadá mě - co wc? chodí na něj v pohodě?
To mě taky napadlo, jenže ona chodí ven. To se těžko pozná. Záchod ve sklepě má, podestýlku jsem měnila před pár dny a něco tam je. Takže to by mělo být ok. Asi zajdeme na tu veterinu no. Připadám si ale jako hrozný hypochondr... :D.
Nezměnila jte stravu k lepšímu? Já si podobnýho mňoukáčka a loudílka za pár týdnů vychovala... Začal dostávat maso, takže kdykoliv manipuluji v kuchyni s masem, tak za mnou stojí a buď jen kouká nebo mňouká. A to mu zásadně nedávám hned, když maso chystám, ale dám ho s mističkou bokem a když spí nebo je venku nebo se jen o mě nestará, tak mu maso dám. To, že nesu misku je provázeno řádným mňaučením, abych náhodou maso nedala někomu jinýmu (máme jedináčka, takže asi má strach, že mu to sním já, přítel nebo pes, který je jen venku. Díky tomu, že tuší, že dostane něco lepšího, tak se ochomejtá v kuchyni (což vadí hlavně příteli), ale chodí i loudit. Mě ty hlasité projevy většinou nevadí, říkám si, že pro něj je to dobrota a těší se a chce mi to jen sdělit, tak se na něj nezlobím, ale občas mi z něj jde hlava kolem. Ale jak jsem psala, tak loudí, i když není důvod a o tom, že si "vyřve" otevření dveří ven a pak se zarazí a jen stojí znám taky dobře
rapotacka11
napsal(a):
Jestli ji něco nebolí.
Některé to dělají.
Tak já se topím v depresích (to píšu vážně), ale Vaše komenty jsou prostě léčivé, já z Vás nemůžu...
mesič
napsal(a):
Nezměnila jte stravu k lepšímu? Já si podobnýho mňoukáčka a loudílka za pár týdnů vychovala... Začal dostávat maso, takže kdykoliv manipuluji v kuchyni s masem, tak za mnou stojí a buď jen kouká nebo mňouká. A to mu zásadně nedávám hned, když maso chystám, ale dám ho s mističkou bokem a když spí nebo je venku nebo se jen o mě nestará, tak mu maso dám. To, že nesu misku je provázeno řádným mňaučením, abych náhodou maso nedala někomu jinýmu (máme jedináčka, takže asi má strach, že mu to sním já, přítel nebo pes, který je jen venku. Díky tomu, že tuší, že dostane něco lepšího, tak se ochomejtá v kuchyni (což vadí hlavně příteli), ale chodí i loudit. Mě ty hlasité projevy většinou nevadí, říkám si, že pro něj je to dobrota a těší se a chce mi to jen sdělit, tak se na něj nezlobím, ale občas mi z něj jde hlava kolem. Ale jak jsem psala, tak loudí, i když není důvod a o tom, že si "vyřve" otevření dveří ven a pak se zarazí a jen stojí znám taky dobře
To on Vás popohání! Dělali mi to všichni dosavadní kocouři. I mojí mámě. Jak jsme nesli misku, tak vřeštění jak o závod. Podle mě vyřvávali:"Hejbni tou kostrou. Seš pomalá a já už to jídlo prostě chci!"
YourLuckyFox

XXX.XXX.150.5
Říkáte, že to je tak týden, dělá to pravdu každý den? Já nejsem žádnej expert, ale tipuju, že vám chce něco říct. :D Ale co... no já na vašem místě bych asi zašla na veterinu, nebo klidně nejdřív zavolat a poradit. Třeba jí fakt něco bolí nebo se nudí... i to je možnost.