Kočka nezabřezává a nechce jíst maso

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alexandra 33

3.12.2015 16:25
Alexandra 33

XXX.XXX.129.93

Máte někdo zkušenosti s kočičí neplodností? Mám kočičku co má pravidelně říji tedy mrouská a jsou jí 2 roky.4x jsme s ní byli u kocoura a nic. Jedenkrát u kocourka ročního, tak jsme pak jeli v době říje k jinému a 3x po sobě. Naposledy byla u něho 5 dní. Opět se nic nezdařilo.
Také bych se ráda zeptala, jakým způsobem donutit kočičku baštit maso. Ta naše jí jen granule a vše ostatní rezolutně odmítá. Ani kapsičky, gurmetky...nic.jen suché krmivo a Felix granulky.
Děkuji za každé info.

3.12.2015 17:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.46

Maso zkoušet, všechny druhy.
Syrové.
Nepřemražuji - přemražené nechtějí.
Nebo zkuste i tepelně upravené. Někdy si dají.

Třeba se jí kocour nelíbil.
Tipla bych, že na první koťata je skoro pozdě. Nevím......

3.12.2015 18:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Maso zkoušet, všechny druhy.
Syrové.
Nepřemražuji - přemražené nechtějí.
Nebo zkuste i tepelně upravené. Někdy si dají.

Třeba se jí kocour nelíbil.
Tipla bych, že na první koťata je skoro pozdě. Nevím......

Já tedy myslím, že 2 roky na první březost až tak pozdě není...
S krmením s Vámi souhlasím, anebo doporučím takové to obligátní. syrové maso nejdříve míchat s jinými jídly - už to tu psala opakovaně tuším "Lavacca" - míchat a postupně ubírat granule, kapsičky, apod. I když (!) - udělala jsem pokus - kocourům jsem syrové maso zalila šťávou z kapsičky a ani jeden to nechtěl jíst. Milostpáni! Mně ale teď velkej ujíždí na kuřecích játer - úplně z nich šílí, tedy on není ten typ, co mňaučí, chňapá po jídle a tak. Ale stejně - začnu játra chystat a ihned dostane pohotovost, začne mě sledovat těma svýma obříma kukadlama a posléze játra "loví" - jak už jsem také psala, napichuje si je na dráp, pak s nima mrská všude možně, jo anebo udělá to, že si z talířku kousíček nabodne na dráp a normálně pak packu přiloží k puse a maso sní takto - rovnou z toho drápu do tlamky ! Ale chtěla jsem se zeptat - Vás i kohokoli jiného, jak známo játra mohou způsobovat průjem, velkej má zatím hoviša normální - možná lepší než dřív a celkem mi teď nechce jíst nic jiného... Myslíte, že játra (kuřecí) cca obden - jako hlavní strava - jsou špatná volba? Jinak jsem zapomněla dodat, že mají k dispozici permanentně granule a ty si občas pozobává.
Tak co myslíte s těmi játry? Jo, a promiňte, prosím, zadavatelko, že jsem do Vašeho tématu vložila můj dotaz na něco jiného...

3.12.2015 18:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.46

Oni mívají někdy takové období........
Za chvíli ho to přejde.
Myslím, že mu to neuškodí.
Kdybych chtěla koťata, nejspíš bych to zařídila, kolem
11/2 roky kočky.(první porod).

3.12.2015 19:42
rybka

XXX.XXX.80.149

Já měla stejný problém. Prostě kočena se u frajera necítila dobře a i když se kocour snažil, zalezla pod postel, nebo se zašila do kouta a nevylezla.
Neměli jsme to k, ženichovi " zrovna nejblíže a tak mi majitelka navrhla, že by bylo možná lepší kdyby byla kočička nakryta v domácím prostředí. Díky paní a kocourovi, který měl úžasnou povahu to opravdu fungovalo. Micina nebyla vůbec ve stresu, spíš naopak, cítila se na domácí půdě v bezpečí, sama s kocourem, laškovala ".
Teď mi doma řádí čtyři krásní raubíři.
Nevím zda paní chodí na i-faunu, ale ještě jednou chci poděkovat za její ochotu . Sama nevím zda bych byla tak vstřícná a bez jakékoliv zálohy či záruky zapůjčila svého, miláčka " úplně cizím lidem, vůbec v dnešní době. Děkuji.

3.12.2015 19:52
rybka

XXX.XXX.80.149

rybka napsal(a):
Já měla stejný problém. Prostě kočena se u frajera necítila dobře a i když se kocour snažil, zalezla pod postel, nebo se zašila do kouta a nevylezla.
Neměli jsme to k, ženichovi " zrovna nejblíže a tak mi majitelka navrhla, že by bylo možná lepší kdyby byla kočička nakryta v domácím prostředí. Díky paní a kocourovi, který měl úžasnou povahu to opravdu fungovalo. Micina nebyla vůbec ve stresu, spíš naopak, cítila se na domácí půdě v bezpečí, sama s kocourem, laškovala ".
Teď mi doma řádí čtyři krásní raubíři.
Nevím zda paní chodí na i-faunu, ale ještě jednou chci poděkovat za její ochotu . Sama nevím zda bych byla tak vstřícná a bez jakékoliv zálohy či záruky zapůjčila svého, miláčka " úplně cizím lidem, vůbec v dnešní době. Děkuji.

Ještě jsem chtěla dodat, že to jsou první koťátka, kočena měla v srpnu dva roky a koťátka se narodila v říjnu. Porod byl standartní, bez problémů, trval od 17 - 19 hod., mamina jej zvládla na jedničku a doteď je někdy až moc starostlivá.
Dle toho co zadavatelka píše, že se už párkrát o koťátka pokoušeli a mezi mrouskáním jsou nějaké prodlevy tak jí ještě zdaleka nebyly dva roky.
V jednom roce je brzy, ve dvou již pozdě, tak jak to vlastně je ?

3.12.2015 21:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rybka napsal(a):
Ještě jsem chtěla dodat, že to jsou první koťátka, kočena měla v srpnu dva roky a koťátka se narodila v říjnu. Porod byl standartní, bez problémů, trval od 17 - 19 hod., mamina jej zvládla na jedničku a doteď je někdy až moc starostlivá.
Dle toho co zadavatelka píše, že se už párkrát o koťátka pokoušeli a mezi mrouskáním jsou nějaké prodlevy tak jí ještě zdaleka nebyly dva roky.
V jednom roce je brzy, ve dvou již pozdě, tak jak to vlastně je ?

Já ale myslím, že ve 2letech není pozdě...

3.12.2015 22:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

Alexandra 33 napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s kočičí neplodností? Mám kočičku co má pravidelně říji tedy mrouská a jsou jí 2 roky.4x jsme s ní byli u kocoura a nic. Jedenkrát u kocourka ročního, tak jsme pak jeli v době říje k jinému a 3x po sobě. Naposledy byla u něho 5 dní. Opět se nic nezdařilo.
Také bych se ráda zeptala, jakým způsobem donutit kočičku baštit maso. Ta naše jí jen granule a vše ostatní rezolutně odmítá. Ani kapsičky, gurmetky...nic.jen suché krmivo a Felix granulky.
Děkuji za každé info.

Pravidelná říje - jak často říjí? Má klasické projevy (prohnutá záda, volání kocoura, apod.)? Co máte za plemeno kočky? Např. britky jsou pozdní a kocour v roce málokdy už kryje. Sice o kočku zájem má, očuchá ji, zkouší na ni lézt, ale ke krytí nedojde. Nebo máte od majitele kocoura jasně řečeno, že se to povedlo na 100%?

Který dne říje jste ke kocourovi jeli? Jak dlouho tam byla? Pustila k sobě kocoura? Nebo neměl šanci se o něco pokusit? Nemusel ji padnout do oka a tak nic nebylo...

Pokud by bylo potvrzené krytí od obou kocourů, nechala bych vyšetřit kočku, zda je v pořádku (může mít cystu na vaječníku a hnedka je problém), pokud ne, tak bych zajela k jinému kocourovi. Jezdí se ideálně 2.den říje. Kočka se s kocourem nechává, pokud je vše ok, ty 3-4 dny. Déle je to zbytečné, to je stejně už po mrouskání.

Co se týče krmení - zkusit pohledat v diskuzích, již jsem to tam několikrát popisovala, jak lze kočku "granulovou" přeučit na kočku "masovou".

3.12.2015 22:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Já tedy myslím, že 2 roky na první březost až tak pozdě není...
S krmením s Vámi souhlasím, anebo doporučím takové to obligátní. syrové maso nejdříve míchat s jinými jídly - už to tu psala opakovaně tuším "Lavacca" - míchat a postupně ubírat granule, kapsičky, apod. I když (!) - udělala jsem pokus - kocourům jsem syrové maso zalila šťávou z kapsičky a ani jeden to nechtěl jíst. Milostpáni! Mně ale teď velkej ujíždí na kuřecích játer - úplně z nich šílí, tedy on není ten typ, co mňaučí, chňapá po jídle a tak. Ale stejně - začnu játra chystat a ihned dostane pohotovost, začne mě sledovat těma svýma obříma kukadlama a posléze játra "loví" - jak už jsem také psala, napichuje si je na dráp, pak s nima mrská všude možně, jo anebo udělá to, že si z talířku kousíček nabodne na dráp a normálně pak packu přiloží k puse a maso sní takto - rovnou z toho drápu do tlamky ! Ale chtěla jsem se zeptat - Vás i kohokoli jiného, jak známo játra mohou způsobovat průjem, velkej má zatím hoviša normální - možná lepší než dřív a celkem mi teď nechce jíst nic jiného... Myslíte, že játra (kuřecí) cca obden - jako hlavní strava - jsou špatná volba? Jinak jsem zapomněla dodat, že mají k dispozici permanentně granule a ty si občas pozobává.
Tak co myslíte s těmi játry? Jo, a promiňte, prosím, zadavatelko, že jsem do Vašeho tématu vložila můj dotaz na něco jiného...

Játra jsou filtr škodlivin v těle, takže jako hlavní stravu bych je 3-4x do týdne určitě nedávala. Zcela stačí 1-2x, já z vnitřností střídám játra a mix drobů (kupuju již namleté dohromady nejvíce hovězí - játra, plíce, vemeno, slez, držky a srdce).

4.12.2015 13:33
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Játra jsou filtr škodlivin v těle, takže jako hlavní stravu bych je 3-4x do týdne určitě nedávala. Zcela stačí 1-2x, já z vnitřností střídám játra a mix drobů (kupuju již namleté dohromady nejvíce hovězí - játra, plíce, vemeno, slez, držky a srdce).

No jo, jenže já zkoušela téměř vše - kromě kuřecích jater, tak kachní a králičí játra, kuřecí krky, žaludky, srdce - kuřecí i vepřová, slezinu...a prostě až na těch kuřecích játrech se velkej chytil - ale fakt příšerně!

4.12.2015 13:35
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Oni mívají někdy takové období........
Za chvíli ho to přejde.
Myslím, že mu to neuškodí.
Kdybych chtěla koťata, nejspíš bych to zařídila, kolem
11/2 roky kočky.(první porod).

"Oni mívají někdy takové období...
Za chvíli ho to přejde.
Myslím, že mu to neuškodí."

To jste "Rapotacko" odpovídala mně? Pokud ano, tak děkuji, pokud ne, tak se ještě jednou omlouvám zadavatelce, že jí zapleveluji její diskusi.

4.12.2015 14:09
saty

XXX.XXX.213.189

lavacca napsal(a):

Čistící funkce jater je max 5% z toho co játra dělají.
Náš profesor na anotomii vždy říkal že detoxikační funkce jater je spíš takový melouch který dělají z nezbytnosti když to ti před ním nezvládli

Přiliš mnoho jater nebo příliš často bych nedávala z důvodu vysokého obsahu vitamínu A a možným projímavým učinkům. Ale jestli stím kocouři fikovnice nemají problém tak proč ne.

4.12.2015 16:02
rapotacka11

XXX.XXX.79.230

fikovnice napsal(a):
"Oni mívají někdy takové období...
Za chvíli ho to přejde.
Myslím, že mu to neuškodí."

To jste "Rapotacko" odpovídala mně? Pokud ano, tak děkuji, pokud ne, tak se ještě jednou omlouvám zadavatelce, že jí zapleveluji její diskusi.

Ano, Vám.
Je to můj názor...... když mám zvíře, ta se "snažím",
ale zas nepřeháním, nejsem až tak akurátní.
Sama se nestravuji podle nějakých přesně daných zásad. Povolím i dětem
i zvířatům. Jsme tu na chvíli, proč si neudělat radost ?

5.12.2015 14:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
Čistící funkce jater je max 5% z toho co játra dělají.
Náš profesor na anotomii vždy říkal že detoxikační funkce jater je spíš takový melouch který dělají z nezbytnosti když to ti před ním nezvládli

Přiliš mnoho jater nebo příliš často bych nedávala z důvodu vysokého obsahu vitamínu A a možným projímavým učinkům. Ale jestli stím kocouři fikovnice nemají problém tak proč ne.

No vidíte to, já měla zafixováno, že moc jater škodí a spojila jsem to s čistící funkcí a ono to spíš bylo tím vit.A...

Nicméně i tak bych to s játry nepřeháněla.

5.12.2015 14:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
No jo, jenže já zkoušela téměř vše - kromě kuřecích jater, tak kachní a králičí játra, kuřecí krky, žaludky, srdce - kuřecí i vepřová, slezinu...a prostě až na těch kuřecích játrech se velkej chytil - ale fakt příšerně!

A hovězí jste zkoušela? U nás se jí nejvíc kachní (domácí) krky a směs hovězích vnitřností (ale občas jim koupím i samotná hovězí játra a srdce). Vepřové vnitřnosti občas dostanou, ale mají radši hovězí. Přitom svalovinu zas mají hodně rádi vepřovou a hovězí taky rádi, ale když jim dám obojí, tak jdou první po vepříkovi. :).

5.12.2015 22:26
fikovnice

XXX.XXX.240.1

rapotacka11 napsal(a):
Ano, Vám.

To jo!
Tak ještě jednou děkuji!
Blbý je, že já si teď povoluji (i kocourům) tak, že to začíná vadit peněžence...

5.12.2015 22:28
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
No vidíte to, já měla zafixováno, že moc jater škodí a spojila jsem to s čistící funkcí a ono to spíš bylo tím vit.A...

Nicméně i tak bych to s játry nepřeháněla.

No jo, polárníci se játry ledních medvědů přímo intoxikovali. Játra mohou být opravdu nebezpečná. Holt trochu půjdu s játry dolů, beztak dnes jsem jim koupila vepřové maso...

5.12.2015 22:29
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
A hovězí jste zkoušela? U nás se jí nejvíc kachní (domácí) krky a směs hovězích vnitřností (ale občas jim koupím i samotná hovězí játra a srdce). Vepřové vnitřnosti občas dostanou, ale mají radši hovězí. Přitom svalovinu zas mají hodně rádi vepřovou a hovězí taky rádi, ale když jim dám obojí, tak jdou první po vepříkovi. :).

Jo, přesně. Jenže oni mi žerou svalovinu JEN vepřovou, starší ještě občas rybí. Hovězí nechali oba úplně netknuté, přitom je nejdražší...

5.12.2015 23:15
fikovnice

XXX.XXX.240.1

rapotacka11 napsal(a):
Ano, Vám.

"Rapotacko", ještě se tedy zeptám: máte tedy zkušenost, že kočka "chytí" nějakou chuť, nějakou dobu preferuje určité jídlo a pak ji to zase pustí? Mám pocit, že takto podobně se začíná chovat starší kocour. Dřív miloval ryby, teď už nic moc. Šanta se mu už také přejedla nebo přečichala smajlík nebo jak to mám napsat, teď tedy ulítává na těch játrech. Průjem zatím nemá, zajímavé je, že mladej sice po chvilce hledění na velkého také začne játra napichovat na dráp, pak s nimi někam flákne , ale tím to skončí...nesežere je!

6.12.2015 10:36
rapotacka11

XXX.XXX.79.238

Asi je to tak.
Střídáme to, (jsme jak blázni)
přesto třeba týden žere jen hovězí, ostatní zůstává
pro druhou, případně psa, pak zas žere všechno.
O peněžence raději nemluvím......
Známá hlídala kočku mladým, vykládala mi,
co všechno.....atd. a povídá, víš co mě to stojí ?
Hlídala týden .
My to živíme non stop .

6.12.2015 14:56
lavacca

XXX.XXX.164.49

To bude tím, že nemají doma takovou konkurenci jako u nás. Nežereš - sežere ti to někdo jiný a málokdy se stane, že by se někdo v jídle vrtal.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.12.2015 14:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

lavacca napsal(a):
To bude tím, že nemají doma takovou konkurenci jako u nás. Nežereš - sežere ti to někdo jiný a málokdy se stane, že by se někdo v jídle vrtal.

Tak na tom rozhodně něco je! smajlík

Muf

7.12.2015 09:48
Muf

XXX.XXX.80.149

Jj, moje kočena také není žádný jedlík a maso vůbec nechtěla i když údajně byla jako koťě navyklá. Teď co má koťata tak musí, aby mohla ty otesánky stále přikrmovat i když už baští sami.
Když je ještě neměla, chytla se na tuńáka. Do toho jsem jí postupně míchala i kousky masa ( hovězí, kuřecí, králičí...). Sice toho nesní nějaká, kvanta ", ale dá si. Já mám radost a lepší pocit, že do sebe dostala i něco co je pro kočky přirozená strava. I když krmím dle výrobce kvalitními granulemi...pořád ten pocit nějak chyběl

7.12.2015 11:14
rapotacka11

XXX.XXX.79.108

lavacca napsal(a):

I to je možné.
To spíš pozoruji u "psa". Ten musí ochutnat i brambory se šrotem,
aby snad neměly slepice něco lepšího .
Ale kočky hned misku opouští, když kolem někdo jen projde.
Jednou jsem četla o tibetských dogách. Konkurence u misky
na ně neplatí. Misku opouští - tedy dogy té jisté chovatelky.

7.12.2015 11:50
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Také jsem si všimla. jakmile někdo projde kolem misky, kocour od ní odchází. já myslela, že to nedělá každá?

7.12.2015 19:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

rapotacka11 napsal(a):
I to je možné.

I když faktem je, že se u jednoho talíře či misky sejdou tak ve 2, max. ve 3, ač jich máme více. :) A taky se občas stane, že venkovní přijde a dá si jen trochu, tak schovám a večer dostane znovu a to to vždy zhltá, že už se nemohla dočkat. :) I když u ní je možnost, že do rána něco ulovila a byla najedená...

Mám tu jednu, co přišla jako dospělá a kolem té, když projde někdo jiný než další kočka, tak taky do misky odejde. Proto venkovní stolují v "králíkárně", kde má každá svůj foch a v klidu se nají. :)

Fakt? To u nás to na většinu zvířat zabírá..i když do teď mám v živé paměti, jak nám dnes 8 letá briardka stávkovala mezi 2.-3.rokem s jídlem a já z ní úplně rostla... pak už jsem se naštvala a řekla jí, že u misky se žrádlem ještě žádný zvíře neumřelo a tak za cca 2 měsíce se chytla a žere normálně. Od té doby si říkám, že ono to může souviset i klidně s tím, že vědí, že páník to nevydrží a dá něco lepšího jen, aby se najedli...a že toho umí hezky využívat.

13.12.2015 16:45
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Asi je to tak.
Střídáme to, (jsme jak blázni)
přesto třeba týden žere jen hovězí, ostatní zůstává
pro druhou, případně psa, pak zas žere všechno.
O peněžence raději nemluvím......
Známá hlídala kočku mladým, vykládala mi,
co všechno.....atd. a povídá, víš co mě to stojí ?
Hlídala týden .
My to živíme non stop .

Jj, máte pravdu. Leze to hodně do peněz, ale třeba pro mě jsou to momentálně moje nejbližší bytosti, takže jim holt podstrojuji. Velkej je na játra pořád jak divej - ale jen na kuřecí, budu to muset přece jen omezit, ale ne kvůli penězům (ostatně to nepatří mezi nejdražší jídla), ale kvůli němu - přece jen pořád játra mít nemůže...
Mladej z vnitřností je zas jen kuřecí srdíčka, je to sranda, jak mají každej jiné chutě. Kdyby se sjednotili, ulevili by mojí peněžence!

13.12.2015 16:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Muf napsal(a):
Jj, moje kočena také není žádný jedlík a maso vůbec nechtěla i když údajně byla jako koťě navyklá. Teď co má koťata tak musí, aby mohla ty otesánky stále přikrmovat i když už baští sami.
Když je ještě neměla, chytla se na tuńáka. Do toho jsem jí postupně míchala i kousky masa ( hovězí, kuřecí, králičí...). Sice toho nesní nějaká, kvanta ", ale dá si. Já mám radost a lepší pocit, že do sebe dostala i něco co je pro kočky přirozená strava. I když krmím dle výrobce kvalitními granulemi...pořád ten pocit nějak chyběl

Tak tuňáka ve vlastní šťávě jsem na doporučení také zkusila (samozřejmě konzervu pro lidskou spotřebu) - mladej to jen očichal a velkej pečlivě vylízal tu šťávu a maso nechal. Takže to měli poprvé a naposled!

13.12.2015 16:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
I to je možné.

Tak toto je zase u příbuzných - mají asi 5 nebo 6 koček, jedna je prostě "nenažravka", tak prý ji opakovaně našli jak se slepicemi jí šrot s bramborami! A to podotýkám, že příbuzní se o kočky stran jídla starají a zrovna tady ta kočka je teď tlustá jak vepř...no, nedivím se, když mj. do sebe láduje i obilí a brambory!

13.12.2015 16:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
I když faktem je, že se u jednoho talíře či misky sejdou tak ve 2, max. ve 3, ač jich máme více. :) A taky se občas stane, že venkovní přijde a dá si jen trochu, tak schovám a večer dostane znovu a to to vždy zhltá, že už se nemohla dočkat. :) I když u ní je možnost, že do rána něco ulovila a byla najedená...

Mám tu jednu, co přišla jako dospělá a kolem té, když projde někdo jiný než další kočka, tak taky do misky odejde. Proto venkovní stolují v "králíkárně", kde má každá svůj foch a v klidu se nají. :)

Fakt? To u nás to na většinu zvířat zabírá..i když do teď mám v živé paměti, jak nám dnes 8 letá briardka stávkovala mezi 2.-3.rokem s jídlem a já z ní úplně rostla... pak už jsem se naštvala a řekla jí, že u misky se žrádlem ještě žádný zvíře neumřelo a tak za cca 2 měsíce se chytla a žere normálně. Od té doby si říkám, že ono to může souviset i klidně s tím, že vědí, že páník to nevydrží a dá něco lepšího jen, aby se najedli...a že toho umí hezky využívat.

"...ono to může souviset i klidně s tím, že vědí, že páník to nevydrží a dá něco lepšího jen, aby se najedli...a že toho umí hezky využívat."

Tak s tím musím souhlasit! Dělá mi to teď velkej - mám pocit, že zkouší, kdo má pevnější nervy - sedne si potichu k misce, on si o jídlo nemňaučí, jen tam prostě ostentativně sedí a čeká a když takto uplynou třeba desítky minut, tak vyměknu a to jídlo mu dám. Holt nejsem zatím schopná odolat...

13.12.2015 19:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
"...ono to může souviset i klidně s tím, že vědí, že páník to nevydrží a dá něco lepšího jen, aby se najedli...a že toho umí hezky využívat."

Tak s tím musím souhlasit! Dělá mi to teď velkej - mám pocit, že zkouší, kdo má pevnější nervy - sedne si potichu k misce, on si o jídlo nemňaučí, jen tam prostě ostentativně sedí a čeká a když takto uplynou třeba desítky minut, tak vyměknu a to jídlo mu dám. Holt nejsem zatím schopná odolat...

No a to je přesně ono. Kdo by odolal, že? Je fakt, že ze mě takhle zas vypadnou pamlsky, když číča přijde, sedne si a hledí na mě velkýma kukadlama. Tak já vždy "no, tak jo teda".

14.12.2015 05:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
No a to je přesně ono. Kdo by odolal, že? Je fakt, že ze mě takhle zas vypadnou pamlsky, když číča přijde, sedne si a hledí na mě velkýma kukadlama. Tak já vždy "no, tak jo teda".

Právě...
Jenže...u nás nastal problém - velkej začal fakt hodně tloustnout. Nevozím jej teď na chalupu, takže nemá vylítání a má pořád chuť k jídlu. Ach jo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík