Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2015 10:14
certisko

XXX.XXX.168.32

Zdravím, chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s pojištěním kočky, za reakce budu moc ráda :).

5.12.2015 10:56
saty

XXX.XXX.36.129

Já Teda nemam pojištěne kočky ale psa ale hlavně kvůli jeho agresivnější povaze na zranění či usmrcení osoby 2 mil. Zranění jiného domácího mazlíčka 500tis. Zdravotní výlohy při úrazu a nemoci 50tis platim asi 500 rocne.

5.12.2015 11:08
certisko

XXX.XXX.168.32

Mně hlavně o operace a léčení, a máte zkušenosti s vyplácenm? někde jsem četla, že se hodně zdráhají :-/.

5.12.2015 11:29
saty

XXX.XXX.36.129

certisko napsal(a):
Mně hlavně o operace a léčení, a máte zkušenosti s vyplácenm? někde jsem četla, že se hodně zdráhají :-/.

Ono je to složíte zvíře musí byť čipováne vyplacení v případe úmrtí nebo utrácení je většinou jen u zvířat s PP vyplacení léčení proboha zpetne oproti dokladum z většinou klinik nebo větších vet zařízení kde vam to vytisknout rozepsane po položkách co přesne dělali neprojde vam to většinou od jen tak nějakého oblastního veterinare.

5.12.2015 12:22
mesič

XXX.XXX.174.1

Kamarádka má pojištěného psa, spíš na to, kdyby např. vběhl do silnice a vybouralo se auto, tak na úhradu vzniklých škod. Co si tak pamatuji, tak operace uznávají jen z důvodu úrazu, např. když mu nechala operovat výrůstek na oku, tak to je bráno jako kosmetická vada, tedy pojišťovnou nehrazeno. Nevím jak by to bylo s vrozenými vadami např. na kloubech - ta vyšetření kolem také nejsou levná a myslím, že to by také nehradili. Ale přímou zkušenost nemám, tak nemohu hodnotit.

5.12.2015 14:22
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já mám teda pojištění jen u psů a to odpovědnosti za jeho držení (společně u občanské odpovědnosti), kdyby něco provedli. Je fakt, že stačí, aby srazil člověka a ten se s tím déle léčil a už je to docela pálka... takže odpovědnost z držení psa bych viděla v dnešní době jako nutnost společně s občanskou odpovědností (koneckonců i chodec může do někoho nechtěně strčit a ten upadne a bude se hojit na tom, kdo ho shodil).

Známá má pojištěnou čubu na úraz a už ji 2x plnili operaci (utržený sval na zadní noze + zranění kolene na stejné noze). Byla s ní na klinice, takže předpokládám, že vše měla vyplněné, tak jak bylo třeba. Jinak si myslím, že ani u oblastního veterináře by neměl být problém ty jednotlivé položky v dnešní době vypsat, ne?

5.12.2015 14:23
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pojištění = nahodila událost, takže dle mého se to nebude vztahovat na dědičná onemocnění /to náhoda nebyla/. A u psů, co vím, tak se to vztahuje právě jen na zranění, navíc výstupní věk pojištěného psa je 8 let.

5.12.2015 21:18
MaBa

XXX.XXX.168.24

Zdravím, obecně kočku na léčebné výlohy způsobené úrazem nebo onemocněním, případně proti úmrtí pojistí jde jen pokud je s PP, označená mikročipem nebo tetováním. Musí být očkována (včetně vztekliny a FIP) a pravidelně odčervována, chodí na preventivní podmínky atd.
Jelikož mám v kupní smlouvě zakázáno kdykoliv proti FIP očkovat, jelikož to není úplně ozkoušená vakcína a přijde mi zbytečné kočky očkovat na vzteklinu, když jsme " rabies free" stát a jsou 99,9% času furt doma, tak nakonec pojištěné kočky nemám. Stejně jsem zjistila, že většina důvodů proč jsem je chtěla pojistit je stejně z pojistných podmínek vyloučená bohužel :( A navíc je to dost drahý plus je tam vždy nějaká spoluúčast.
Doporučuji si opravdu podrobně pročíst pojistné podmínky.

5.12.2015 23:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

MaBa napsal(a):
Zdravím, obecně kočku na léčebné výlohy způsobené úrazem nebo onemocněním, případně proti úmrtí pojistí jde jen pokud je s PP, označená mikročipem nebo tetováním. Musí být očkována (včetně vztekliny a FIP) a pravidelně odčervována, chodí na preventivní podmínky atd.
Jelikož mám v kupní smlouvě zakázáno kdykoliv proti FIP očkovat, jelikož to není úplně ozkoušená vakcína a přijde mi zbytečné kočky očkovat na vzteklinu, když jsme " rabies free" stát a jsou 99,9% času furt doma, tak nakonec pojištěné kočky nemám. Stejně jsem zjistila, že většina důvodů proč jsem je chtěla pojistit je stejně z pojistných podmínek vyloučená bohužel :( A navíc je to dost drahý plus je tam vždy nějaká spoluúčast.
Doporučuji si opravdu podrobně pročíst pojistné podmínky.

Fakt i FIP? To se dost divím, právě dost studií tvrdí, že radši neočkovat. Že se naopak občas stane, že to kočka dík očkování chytne...

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.12.2015 09:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Také jsem se o takové pojištění zajímala, ale nakonec jsem od toho upustila. Nepřipadá mi tak výhodné, jak se "tváří"...

6.12.2015 09:30
certisko

XXX.XXX.168.32

Právě já jsem slyšela, někdo je naprosto spokojený s vyplácenm, že proplácí i operace, pokud si třeba pes zlom nohu a tak, samozřejmě, že ne celé, ale i kdyby 50% zaplatila pojišťovna... ale někdo zase naopak nadává :-/.

6.12.2015 14:30
MaBa

XXX.XXX.168.24

Právě, že co jsem cca v červnu řešila pojištění od 3. různých pojištoven, tak podmínky byly takové, že jsem od toho upustila. Chtěli povinně vzteklinu i FIP, a vůbec neřešili, že se to většinově veterináři, chovateli a i různými výzkumy nedoporučuje kvůli častým komplikacím právě způsobené tím samotným očkováním, včetně propuknutí nemoci či úmrtí zvířete :( Nehledě na to, že to ve skutečnosti zvíře proti FIP jako takové stejně nechrání. Za to mi to opravdu nestojí.

6.12.2015 14:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já bych třeba pochopila, že by chtěli aktuální test na FIP, že je kočka v pořádku. Ale povinně očkovat, to mi už přijde kapku přitažené za vlasy.

Navíc co má co za spojitost PP s úrazy, na které to pojištění platí. To se dle nich nemůže zranit evropská kočena?!?

6.12.2015 15:02
saty

XXX.XXX.134.217

PP se vztahuje pojištění smrti nebo utrácení... na úraz si můžete pojistit i obyč. kočku.

6.12.2015 19:00
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
PP se vztahuje pojištění smrti nebo utrácení... na úraz si můžete pojistit i obyč. kočku.

Aha, zajímavý... beru, že se některý plemena s PP testují, ale zas tolik nemocí se nehlídá, že bych si to troufla takhle ohodnotit... leda vlastně spíš, že u "obyčejné" miciny bude těžký určit hodnotu, kdežto u té s PP je to jasný... to bude asi ono.

9.12.2015 19:59
Ceron

XXX.XXX.2.26

S tou FIPkou mě to dost hodně zaráží. Jsem z toho úplně páf a hodně naštvaná! Vždyť sama Veterinární komora je proti očkování FIP! Co to je za blbost?! Není to nějaká soukromá pojišťovna jejíž spolumajitelem je nějaký veterinář, který se potřebuje zbavit zásob Primucellu?!

Přidejte reakci

Přidat smajlík