Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pannikdo

27.12.2015 00:40
pannikdo

XXX.XXX.220.6

Dobrý den, je někde seznam koťat s PP, abych měl představu?
Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.12.2015 08:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to hodně různé. Jsou dvě kategorie - na chov a na mazlíka. Na mazlíka (koťátka "nestandartní", ale i koťata typová - záleží na poptávce a počtu koťat ve vrhu) jsou i za třetinovou cenu, na rozdíl od jedinců do chovu. A také hraje roli o jaké plemeno jde (mainské mývalí a britské jsou za cenu nižší) a jak jsou třeba rodiče výstavně úspěšní. Dále platí, čím starší kotě (nad tři měsíce), tím nižší cena. U méně obvyklých plemen jsou ceny velmi vysoké.
Takový průměr je 5 - 10 000, - na mazlíka.

Konkrétněji Vám na dotaz odpoví chovné stanice.

pannikdo

27.12.2015 11:14
pannikdo

XXX.XXX.220.6

Líbí se mi několik plemen, ale absolutně nemám šajnu, které co stojí a jestli na to budu mít. To nikde není nějaký orientační přehled? Jak na mazlíka tak na chov?
Když kouknu na inzeráty, většinou cena neuvedena, což nechápu.
A mailovat si s x lidma nechci, když ani nevím, kolik co stojí..

27.12.2015 12:00
lavacca

XXX.XXX.164.49

pannikdo napsal(a):
Líbí se mi několik plemen, ale absolutně nemám šajnu, které co stojí a jestli na to budu mít. To nikde není nějaký orientační přehled? Jak na mazlíka tak na chov?
Když kouknu na inzeráty, většinou cena neuvedena, což nechápu.
A mailovat si s x lidma nechci, když ani nevím, kolik co stojí..

Projděte si inzerci - dobrý je bazos.cz, kde je těch inzerátů hodně. Tak si představu o ceně uděláte.

Jsou buď koťata na mazlíčka - tj. buď už jdou kastrovaná od chovatele nebo máte ve smlouvě podmínku kastrace do 1 roku. Nebo jsou koťata prodána do chovu - tj. mohou mít potomky s PP (nyní není povinná bonitace, takže každé kotě ze spojení 2 koček s PP, když je chovatel registrovaný, tak dostane PP), nicméně k chovu Vás to nenutí. Jen takové kotě potomky prostě mít může a tak je prodáno za mnohem vyšší cenu než to na mazlíčka.

Obecně opravdu seženete kotě na mazlíčka kolem 5-12 tisíc, do chovu od cca 10 tisíc a více. Záleží na plemeni, daném spojení, testech rodičů, atd.

27.12.2015 12:02
lavacca

XXX.XXX.164.49

Navíc stejně musíte oslovit konkrétního chovatele pokud nemá cenu uvedenou v inzerci či na svém webu, protože i kvalita koťat ve vrhu je různá a nikdo jiný než chovatel vám ji nepoví.

Navíc nevidím důvod, proč nenapsat kratší mail, že se koukáte po novém členovi rodiny a rád byste se zeptal, kolik si máte na kotě připravit peněz, že nemáte představu. Pokud to takhle chovateli napíšete, nebude mít problém vám tu cenu sdělit.

27.12.2015 13:32
koňadra

XXX.XXX.128.31

lavacca napsal(a):
Navíc stejně musíte oslovit konkrétního chovatele pokud nemá cenu uvedenou v inzerci či na svém webu, protože i kvalita koťat ve vrhu je různá a nikdo jiný než chovatel vám ji nepoví.

Navíc nevidím důvod, proč nenapsat kratší mail, že se koukáte po novém členovi rodiny a rád byste se zeptal, kolik si máte na kotě připravit peněz, že nemáte představu. Pokud to takhle chovateli napíšete, nebude mít problém vám tu cenu sdělit.

Na druhou stranu, pokud zájemce hned v prvním mailu chce jedinou informaci - cenu, tak chovatelé tohle zrovna nemají rádi. Možná je to opravdu špatně, že se ceny neuvádí v inzerátech. Asi za to může česká malost a obavy ze závisti - aby soused, jiný chovatel apod. nevěděli, za kolik chovatel prodává a tudíž jak moc je "v balíku". Nicméně, pokud člověk sleduje inzerci na více serverech, tak sem tam se ceny u inzerátů objevují, takže si zadavatel může udělat představu. Tady mu nikdo nenapíše, že např. britskou bez PP sežene za 3 tisíce, s PP za 10 a pak je řada koťat za cenu mezi tím... vždycky je potřeba se bavit o konkrétním kotěti s konkrétním chovatelem. Ono je také možné, že když chovatel uvidí opravdový zájem a bude vidět, že kotě půjde do skvělých podmínek, tak nakonec i cenu upraví směrem dolů. jen, aby to kotě, na kterém mu záleží, mělo hezký domov.

27.12.2015 13:49
joanne.s

XXX.XXX.39.154

Pannikdo: tak napište sem konkrétní plemena, po kterých koukáte, a my vám orientační ceny od do zkusíme napsat.

také bych chovatelům nepsala otázku jen na cenu. nekupujete si auto, ale živé zvíře.

27.12.2015 14:17
lavacca

XXX.XXX.164.49

koňadra napsal(a):
Na druhou stranu, pokud zájemce hned v prvním mailu chce jedinou informaci - cenu, tak chovatelé tohle zrovna nemají rádi. Možná je to opravdu špatně, že se ceny neuvádí v inzerátech. Asi za to může česká malost a obavy ze závisti - aby soused, jiný chovatel apod. nevěděli, za kolik chovatel prodává a tudíž jak moc je "v balíku". Nicméně, pokud člověk sleduje inzerci na více serverech, tak sem tam se ceny u inzerátů objevují, takže si zadavatel může udělat představu. Tady mu nikdo nenapíše, že např. britskou bez PP sežene za 3 tisíce, s PP za 10 a pak je řada koťat za cenu mezi tím... vždycky je potřeba se bavit o konkrétním kotěti s konkrétním chovatelem. Ono je také možné, že když chovatel uvidí opravdový zájem a bude vidět, že kotě půjde do skvělých podmínek, tak nakonec i cenu upraví směrem dolů. jen, aby to kotě, na kterém mu záleží, mělo hezký domov.

Tak jistě, že chovatel někomu na "za kolik máte kotě"/ "kolik za něj chcete" neodpoví. Ale napíše-li potencionální zájemce, že vybírají nového člena rodiny a že je kotě zaujalo, ale nevědí, v jaké cenové relaci se takové kotě pohybuje, tak jim většina chovatelů slušně odpoví danou částku a nebudou z toho dělat kovbojku.

28.12.2015 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kupovala jsem před osmi lety britky s PP, kočku a kocoura, já sice na mazlíky, ale ani ve smlouvě není povinná kastrace uvedena(oba ale mám kastrované) a stáli po 8tisících. (modrý a lila kočka).

28.12.2015 12:30
lavacca

XXX.XXX.141.155

lesnížínka napsal(a):
Kupovala jsem před osmi lety britky s PP, kočku a kocoura, já sice na mazlíky, ale ani ve smlouvě není povinná kastrace uvedena(oba ale mám kastrované) a stáli po 8tisících. (modrý a lila kočka).

Pokud nemáte koťata po nějakých šampiónech, tak je to docela běžná cena za chovné zvíře. Aspoň u kocourů, kočky bývají zpravidla do chovu k sehnání cca od 10 tisíc výš, ale záleží na spojení a hlavně na chovateli, jakou cenu požaduje.

Navíc 8 let je už dlouhá doba, dneska už snad ani nelze koupit kočku na mazlíka s tím, že není již kastrovaná/nemá ve smlouvě povinnou kastraci. Dost chovatelů dokonce do dodání potvrzení o kastraci nevydává ani originální PP, ale dá z ruky jen jeho kopii.

31.12.2015 01:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Pokud nemáte koťata po nějakých šampiónech, tak je to docela běžná cena za chovné zvíře. Aspoň u kocourů, kočky bývají zpravidla do chovu k sehnání cca od 10 tisíc výš, ale záleží na spojení a hlavně na chovateli, jakou cenu požaduje.

Navíc 8 let je už dlouhá doba, dneska už snad ani nelze koupit kočku na mazlíka s tím, že není již kastrovaná/nemá ve smlouvě povinnou kastraci. Dost chovatelů dokonce do dodání potvrzení o kastraci nevydává ani originální PP, ale dá z ruky jen jeho kopii.

"Dost chovatelů dokonce do dodání potvrzení o kastraci nevydává ani originální PP, ale dá z ruky jen jeho kopii."

...a to se smí? Vím, smí se vše, na co přistoupí kupující. Ale třeba mně by to asi vadilo...

31.12.2015 10:29
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
"Dost chovatelů dokonce do dodání potvrzení o kastraci nevydává ani originální PP, ale dá z ruky jen jeho kopii."

...a to se smí? Vím, smí se vše, na co přistoupí kupující. Ale třeba mně by to asi vadilo...

Ano, dělá to docela dost chovatelů. Nicméně je to protizákonné, protože PP je součást čistokrevné kočky, takže se mají předávat společně s prodejem kočky. Někdo to řešil na diskuzi u psů, že i tam to někteří chovatelé dělají, ale šlo by to žalovat, že na to nemají právo.

31.12.2015 10:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Ano, dělá to docela dost chovatelů. Nicméně je to protizákonné, protože PP je součást čistokrevné kočky, takže se mají předávat společně s prodejem kočky. Někdo to řešil na diskuzi u psů, že i tam to někteří chovatelé dělají, ale šlo by to žalovat, že na to nemají právo.

Právě... Přesně to, co píšete, jsem si myslela...tedy, že je protiprávní nevydat při prodeji PP.

31.12.2015 11:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

fikovnice napsal(a):
Právě... Přesně to, co píšete, jsem si myslela...tedy, že je protiprávní nevydat při prodeji PP.

Bez PP bych si zvíře nepřebrala. Jakožto v té době totální laik, jsem i ten nevěřícně studovala a říkala si, co když to ani nejsou pravé papíry, jestlipak bych to vůbec poznala? Vůbec se nedivím, že se tolik nových majitelů psů a koček napálí. I když, dneska už je výhoda, že jsou všichni na NETu a už se dá všechno najít...

31.12.2015 11:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.214

fikovnice napsal(a):

Na to bych byla schopná a možná celá náruživá skočit tak v sedmnácti.
Dnes rozhodně ne.
Jsou to nechutný manýry a podobný zavádí některé hvězdy
u zakrslých králíků.
Na inz. bez ceny nereaguji.
A ty další výmysly a podivné podmínky...... je to jen nechutný byznys.
Škatule se válí doma, v životě nepracovala a živí ji kočky.

31.12.2015 11:21
lavacca

XXX.XXX.164.49

lesnížínka napsal(a):
Bez PP bych si zvíře nepřebrala. Jakožto v té době totální laik, jsem i ten nevěřícně studovala a říkala si, co když to ani nejsou pravé papíry, jestlipak bych to vůbec poznala? Vůbec se nedivím, že se tolik nových majitelů psů a koček napálí. I když, dneska už je výhoda, že jsou všichni na NETu a už se dá všechno najít...

Předpokládám, že podobně to bude fungovat i u koček - u psů si stačí zavolat na plemennou knihu a zeptat se na ten určitý vrh. Tam musí mít vždy všechny informace k tomu, zda jsou PP vydané či ne.

Navíc faktem je, že u psů se běžně prodává štěně a PP ještě nejsou vydané a přijdou novému majiteli tak za 1-2 měsíce od odběru. Nicméně koťata se ve většině případů předávají již s PP (přece jen taky nejdou do nových domovů jako psi v 7-8 týdnech, ale až ve 12-13 týdnech).

31.12.2015 11:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

rapotacka11 napsal(a):
Dnes rozhodně ne.
u zakrslých králíků.

Tak faktem je, že je část chovatelů, co předá jen kopii PP a až po doložení kastrace ty originály vydají a část chovatelů nechává do PP natisknout "není určen/a k chovu¨" a dává je rovnou s kotětem.

Navíc je faktem to, že na to musí přistoupit obě strany a evidentně s tím dost lidí souhlasí, když už tyto podmínky má spousta CHS psaných na webu u nabídky koťat a nerespektovat to, tak si musí dotyčný hledat kotě jinde.

1.1.2016 09:51
mesič

XXX.XXX.174.1

Např. na miciny.cz jsou u ras i orientační ceny, zkuste napsat, o jakých plemenech uvažujete a my se pokusíme ceny uvést. Já mám např. Ragdolla, tál mě 8.000, je s PP na mazlíka. Bylo to z CHS, která měla svůj první vrh a přítel mi jeden den mimochodem řekl, proč si konečně tu kočku nekoupim... ač jsem měla nastudováno o povaze a i cca ceně, tak to byla hurá akce.
Chce to opravdu hodně hledat tady na ifauně nebo i na bazoši, viz rada výše. Např. tady na i fauně seženete britskou s PP za 8000, ale i za 4000 a do toho bez PP za 3500 což je podle mě škoda tu pětistovku neinvestovat. Pořizovací cena je stejně jen zlomek toho, kolik za zvířátko za život utratíte.
Chápu, že většinu chovatelů dotaz stylem: "Dobrý den, kolik stojí kotě. Děkuji" asi vyděsí, ale vědět cenu je taky důležité, určitě něco dohledáte.
A věc, kterou Vám poradí asi většina z nás, zauvažujte nad 2 koťaty, je mi jasný, že jste se teď zhrozila, ale je to lepší. Pohrají se, zabaví, když nebudete doma nebo mít čas. Jetli zametete o pár chlupů víc, už je taky jedno. Veterinář Vám dá většinou slevu za práci a granule a podestýllku koupíte ve velkým balení. A koukat jak se k sobě dvě tůlí je balzám na duši. A na 2 koťata od jednoho chovatele dostanete nejspíš i slevu, navíc uvidí, že víte
A nebo vzít si papíráka po kterým toužíte a k tomu obyč koťátko, určitě je zbarvení i u obyč. koček, které by se Vám líbilo. Já se např. zamilovala do sousedovic koťěte kvůli neskutečně mazlivé povaze a to je přitom ve zbarvení, které se mi vůbec nelíbilo.
Ať si dobře vyberete!

1.1.2016 10:39
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):
Např. na miciny.cz jsou u ras i orientační ceny, zkuste napsat, o jakých plemenech uvažujete a my se pokusíme ceny uvést. Já mám např. Ragdolla, tál mě 8.000, je s PP na mazlíka. Bylo to z CHS, která měla svůj první vrh a přítel mi jeden den mimochodem řekl, proč si konečně tu kočku nekoupim... ač jsem měla nastudováno o povaze a i cca ceně, tak to byla hurá akce.
Chce to opravdu hodně hledat tady na ifauně nebo i na bazoši, viz rada výše. Např. tady na i fauně seženete britskou s PP za 8000, ale i za 4000 a do toho bez PP za 3500 což je podle mě škoda tu pětistovku neinvestovat. Pořizovací cena je stejně jen zlomek toho, kolik za zvířátko za život utratíte.
Chápu, že většinu chovatelů dotaz stylem: "Dobrý den, kolik stojí kotě. Děkuji" asi vyděsí, ale vědět cenu je taky důležité, určitě něco dohledáte.
A věc, kterou Vám poradí asi většina z nás, zauvažujte nad 2 koťaty, je mi jasný, že jste se teď zhrozila, ale je to lepší. Pohrají se, zabaví, když nebudete doma nebo mít čas. Jetli zametete o pár chlupů víc, už je taky jedno. Veterinář Vám dá většinou slevu za práci a granule a podestýllku koupíte ve velkým balení. A koukat jak se k sobě dvě tůlí je balzám na duši. A na 2 koťata od jednoho chovatele dostanete nejspíš i slevu, navíc uvidí, že víte
A nebo vzít si papíráka po kterým toužíte a k tomu obyč koťátko, určitě je zbarvení i u obyč. koček, které by se Vám líbilo. Já se např. zamilovala do sousedovic koťěte kvůli neskutečně mazlivé povaze a to je přitom ve zbarvení, které se mi vůbec nelíbilo.
Ať si dobře vyberete!

No, ono se zas na druhou stranu nemůžou chovatelé divit, že lidi píší už jen o tu cenu - spousta z nich už má své webovky, takže tam si zájemce projde dané spojení, načte o chov.servisu, prohlídne fotky, apod. a vlastně jediné, co mu chybí už je ta cena, protože tu má na webu i v inzerátu uvedenou málokdo.

No a slevu za práci při 2 kočkách bych chtěla docela vidět. :) Běžně kočka potřebuje očkování a odčervení, takže to ani nelze moc zlevňovat, když je daná pevná nákupní cena a těžko vám bude vet očkovat zadarmo.

1.1.2016 10:45
mesič

XXX.XXX.174.1

lavacca napsal(a):
No, ono se zas na druhou stranu nemůžou chovatelé divit, že lidi píší už jen o tu cenu - spousta z nich už má své webovky, takže tam si zájemce projde dané spojení, načte o chov.servisu, prohlídne fotky, apod. a vlastně jediné, co mu chybí už je ta cena, protože tu má na webu i v inzerátu uvedenou málokdo.

No a slevu za práci při 2 kočkách bych chtěla docela vidět. :) Běžně kočka potřebuje očkování a odčervení, takže to ani nelze moc zlevňovat, když je daná pevná nákupní cena a těžko vám bude vet očkovat zadarmo.

S těma webovkama máte pravdu, já spíš myslela, že když někdo pošle jen takto jednu větu a nezajímá se např. o povahové vlastnosti jednotlivých koťat, jakože z toho e-mailu není vidět zájem smajlík

Se slevou za veterinu to byl spíš můj dojem, s tím opravdu zkušenost nemám

1.1.2016 11:02
mesič

XXX.XXX.174.1

A víte co mě štve, že někdo vloží do inzerce koťata a nemá webovky, kde by si člověk mohl prohlídnout rodiče, předchozí odchovy, fotky starších vrhů atd...

1.1.2016 13:14
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):
S těma webovkama máte pravdu, já spíš myslela, že když někdo pošle jen takto jednu větu a nezajímá se např. o povahové vlastnosti jednotlivých koťat, jakože z toho e-mailu není vidět zájem smajlík

Se slevou za veterinu to byl spíš můj dojem, s tím opravdu zkušenost nemám

Jo to, určitě. Min. bych napsala, že sháním kotě jako mazlíka a pokud mají na webovkách jednotlivá koťata, že by se mi líbilo to a to a zda by bylo vhodné, atd. a kolik stojí. Na takový dotaz si myslím je běžné odpověď. :)

To běžné opravdu není, spíš bych řekla, že dá vet lepší cenu někomu, kdo k němu chodí už léta s více zvířaty.

1.1.2016 13:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):
A víte co mě štve, že někdo vloží do inzerce koťata a nemá webovky, kde by si člověk mohl prohlídnout rodiče, předchozí odchovy, fotky starších vrhů atd...

Ano, i to se občas vidí, že udělají jednoduché webovky, kam dají jen rodiče nebo ani webovky nemají. Což si myslím v dnešní době je na škodu hlavně jich samotných.

1.1.2016 19:12
mesič

XXX.XXX.174.1

lavacca napsal(a):
Ano, i to se občas vidí, že udělají jednoduché webovky, kam dají jen rodiče nebo ani webovky nemají. Což si myslím v dnešní době je na škodu hlavně jich samotných.

Přesně tak, ráda si procházím inzerce a koukám co za koťátka jsou a chci se mrknout i na rodiče a dřívější vrhy plus někdo má i hezké fotky výběhů, voliér a ubytování, tak i jen pro inspiraci... podle mě je jednoduché i webovky založit i pro laika a jou hodně důležité pro samotné prodejce

4.1.2016 20:48
imkkii

XXX.XXX.50.1

rapotacka11 napsal(a):
Dnes rozhodně ne.
u zakrslých králíků.

To je ale pouze obrana poctivých chovatelů proti množitelům, kteří naslibují hory doly jak vykastrují a dodrží smlouvu apod. a po pár měsících si vesele prodávají kotata bez pp a samozřejmě nezapomenou napsat že jsou po kočce s pp.

pannikdo

7.1.2016 10:08
pannikdo

XXX.XXX.220.6

Tak tohle se mi zdá už vostry. Nemít fotky ani nevědět cenu.

7.1.2016 12:45
imkkii

XXX.XXX.50.1

pannikdo napsal(a):

Fotky solidní chovatel zveřejní aby potencionální zájemce viděl popřípadě si mohl kotě vybrat + odkaz na svůj web, zveřejňovat cenu není důvod pokud se někdo o zvíře opravdu zajímá tak pro něj cena není rozhodující a když se mi do telefonu někdo z bídou představí a jeho první otázka je, za kolik, tak takovému člověku bych kotě nejspíš ani neprodala.

7.1.2016 13:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.75

pannikdo napsal(a):

Dá se sehnat za normální cenu.
Od normálního člověka, ne kšeftařek.
Chce to pokecat, seznámit se.
Existují ještě lidi, kterým jde i o to, aby šly jejich koťata
hlavně ke vnímavým lidem, kteří jim
budou rozumět a milovat je.
A když zvíře prodají, nedávají si nesmyslné podmínky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík