Vím, že se tu už řešily různé značky granulí, četla jsem tyto diskuze. A vyrozuměla jsem z nich, že většina lidí moc neuznává granule Brit Care. Víte někdo, proč? Mám na mysli superpremiovou řadu I´ve/I´m. Když čtu složení, tak s ohledem na cenu mi přijde super, navíc když vezmu v úvahu, že je procento masa uvedeno již v dehydratovaném stavu... Prosím poučte mě, ráda se dozvím něco nového
Jinak aby mě tu někdo nekamenoval, tak krmím konstantně Orijenem, přemraženým masem a konzervami Animonda Carny, takže moji kocouři opravdu šizení nejsou. Ale mají ještě v druhé misce vždy jinou značku granulí, ty zatím střídáme. Tyto granule mě opravdu zaujaly. Navíc je to česká značka. Děkuji za odpovědi.
Zde je příklad složení, konkrétně Brit Care Cat Cocco:
Složení : dehydratovaná kachna (25%), sušené brambory, lososová moučka (15%), bramborová moučka, dehydratované kuře (10 %), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly), hydrolyzovaný lososový protein (4%), sušená jablka, lososový olej (3%), kuřecí játra (2%), pivovarské kvasnice, mannan-oligosacharidy(155 mg/kg), frukto-oligosacharidy (125 mg/kg), extrakt z jukyschidigera (85 mg/kg), šanta kočičí (50 mg/kg), rakytník (50 mg/kg).
Analytické složky: protein 40%, tuk 19%, vlhkost 10%, hrubý popel 6,2%, vláknina 3,5%, vápník 1,2%, fosfor 0,9%, metabolizovatelná energie 4 200 kcal/kg, hořčík 0,06%, sodík 0,4%,
Nutriční složky: vitamín A 22 500 IU, vitamín D3 900 IU, vitamín E (alfatokoferol) 650 IU, E6 zinek (včetně organické složky) 150 mg, E1 železo 47 mg, E5 mangan 56 mg, E2 jód 3.7 mg, E4 měď 11 mg, E8 selen (včetně organické složky) 0.23 mg, biotin 1.8 mg, cholinchlorid 2 100 mg, taurin 2 300 mg.
Ono je otázka, zda to nebylo myšleno na tu starou řadu Brit Care, co obsahovala ještě kukuřici. Tam to fakt taková hitparáda nebyla za tu cenu.
Brit Care I´m / I´ve krmím od jejich uvedení na trh a velká spokojenost. Kočkám od začátku chutnají, jsou po nich dál v kondici, apod. Jinak krmím 2x denně maso + granule mají jako doplněk.
Vezmu-li cena x kvalita, tak mají za tu cenu skvělé složení. A bonus je, že jsou české. :) Ano, faktem je, že teda nepíšou přímo kachní maso, takže to můžou být i dehydratovaná křídla, apod..no, zas na druhou stranu taková myš taky není jen čisté masíčko. :)
PS: Tu kachnu mám zrovna doma a můžou se po ní všechny kočeny utlouct.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám momentálně jednoho kocoura na "redukční" dietě. Dostává Brit care cat Daisy - se sníženým obsahem tuku.
Obsahuje mimo jiné:
dehydratovaný krocan (26%), rýže, dehydratované kuře(12%), kuřecí moučka(10%), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly) což je 48% drůbeží moučky.
Druhý kocour - dost konzervativní v jídle mu na ně "tajně" chodí Takže chutnají...
napsal(a):
Já mám momentálně jednoho kocoura na "redukční" dietě. Dostává Brit care cat Daisy - se sníženým obsahem tuku.
Obsahuje mimo jiné:
dehydratovaný krocan (26%), rýže, dehydratované kuře(12%), kuřecí moučka(10%), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly) což je 48% drůbeží moučky.
Druhý kocour - dost konzervativní v jídle mu na ně "tajně" chodí Takže chutnají...
Jj, u těhle jsem se trochu bála, co číči na ně, zda nebudou ofrňovat nosánkem, když je to krocan a s kuřetem (mají nejradši ryby), ale na první zkoušku se do toho daly, ani nemrkly.
Isistera
napsal(a):
Já už jsem Taste of the Wild taky zkoušela a myslím, že to je kvalitní krmení, ale podle složení mi přijde, že právě lepší (masovější) bude ten Brit. Musím říct, že mě to překvapilo, protože jsem myslela, že v této cenové relaci ty TOTW nic netrumfne...
TOTW jim občas taky koupím - ten canyon river. Ten s kuřetem mi přijde s málem masa...nicméně pokud se nad tím člověk zamyslí - je opravdu možné, aby bylo k sehnání za stejnou cenu krmení s lepším složením, když se musí přivést z Ameriky? To mi na tom trochu nesedí...

Osobně jsem pro Brit care. Má ve složení rýži, která je vhodná i pro citlivé zažívání. TOTW obsahuje hrách. Ten trochu zkresluje obsah bílkovin. Každý máme prostě svého "favorita"
Joanne.s nic proti Brit care, ale jediny, co se masove TOTW vyrovna je tak mozna Brit carnilove, care urcite ne. Jen tak mmch ryze je furt obilovina, tu bych nebrala. Navic me u care stve to deleni. U TOTW je super, ze ho muzou kotata, dospeli, kastrovani, venkovni i uvnitr chovany i hubnouci kocky. Kazdopadne at tak nebo tak, vse je tisickrat lepsi, nez ten hnus od Royal Canin, ze kteryho se stal sileny shit. Stoji to penez jak buh vi co a samy obilicko...
Podle mého názoru současná receptura TOTW obsahuje méně masa než Brit care: podstatná část bílkovin TOTW totiž pochází z rostlinných zdrojů.
Je fakt, že teď je moderní krmit grain free krmiva. Osobně jsem toho názoru, že rýže, ječmen, oves nejsou o nic horší než obyčejné brambory. Vadí mi jen obyčejná pšenice /špalda ne/ a kukuřice.
SuePixie
napsal(a):
Joanne.s nic proti Brit care, ale jediny, co se masove TOTW vyrovna je tak mozna Brit carnilove, care urcite ne. Jen tak mmch ryze je furt obilovina, tu bych nebrala. Navic me u care stve to deleni. U TOTW je super, ze ho muzou kotata, dospeli, kastrovani, venkovni i uvnitr chovany i hubnouci kocky. Kazdopadne at tak nebo tak, vse je tisickrat lepsi, nez ten hnus od Royal Canin, ze kteryho se stal sileny shit. Stoji to penez jak buh vi co a samy obilicko...
Tak taková rýže je lehce stravitelná, stejně tak jako brambory. Navíc většina granulí obsahující brambory je dost tvrdá, takže pro koťata je lepší ta měkčí rýže na kousání.
U TOTW doplňují v obojím bílkoviny hrachem, takže kde máte přesné % masa? Na TOTW pytli to nepíšou, můžete se řídit jen dle pořadí ve složení. Taky je sem tam koupím, ale přiznávám si, že mají taky své mouchy (ostatně jako všechny granule, žádné nedosahují kvality jako čerstvé maso).
Co se týče rozdělení BC - koťata lépe přijímají menší granulky + rostou, takže potřebují více bílkovin a tuku, což splňují ty kotěcí. Klasické adult kočky mají rozdělené podle toho, kde žijí (což je blbost, ale lidi na to slyší, tak proč by to neudělali, že?). Rozdíl je tam hlavně v použitém mase, takže taky střídám. No a pak jsou kastrované, které jsou s kuřetem a krůtou, takže méně tučné, aby tak netloustly (což u neaktivních koček je fajn možnost), to samé senior je taky méně tučný. Suma sumárum když si člověk přečte složení, tak si vybere, Já např. kupuju pro adulty 3 druhy (žlutý s lososem, fialový s jehnětem, hnědý s kachnou) a pro seniorky beru 2 druhy - kotěcí a ty zelený senior a to z toho důvodu, že jsou ostatní granule na ně moc tvrdé a tímhle mícháním docílím vyššího tuku, protože jsou venkovní a ten výdaj mají, takže ho potřebují nějak dorovnat. Plus teda krmím hlavně maso, ale snažím se kočenám jako doplněk dát kvalitní granulky za slušný peníz. Já si taky nejím kaviár, apod. tak se na mě nemůžou zlobit, že jim neservíruju Orijen, apod.

lavacca
napsal(a):
Tak taková rýže je lehce stravitelná, stejně tak jako brambory. Navíc většina granulí obsahující brambory je dost tvrdá, takže pro koťata je lepší ta měkčí rýže na kousání.
U TOTW doplňují v obojím bílkoviny hrachem, takže kde máte přesné % masa? Na TOTW pytli to nepíšou, můžete se řídit jen dle pořadí ve složení. Taky je sem tam koupím, ale přiznávám si, že mají taky své mouchy (ostatně jako všechny granule, žádné nedosahují kvality jako čerstvé maso).
Co se týče rozdělení BC - koťata lépe přijímají menší granulky + rostou, takže potřebují více bílkovin a tuku, což splňují ty kotěcí. Klasické adult kočky mají rozdělené podle toho, kde žijí (což je blbost, ale lidi na to slyší, tak proč by to neudělali, že?). Rozdíl je tam hlavně v použitém mase, takže taky střídám. No a pak jsou kastrované, které jsou s kuřetem a krůtou, takže méně tučné, aby tak netloustly (což u neaktivních koček je fajn možnost), to samé senior je taky méně tučný. Suma sumárum když si člověk přečte složení, tak si vybere, Já např. kupuju pro adulty 3 druhy (žlutý s lososem, fialový s jehnětem, hnědý s kachnou) a pro seniorky beru 2 druhy - kotěcí a ty zelený senior a to z toho důvodu, že jsou ostatní granule na ně moc tvrdé a tímhle mícháním docílím vyššího tuku, protože jsou venkovní a ten výdaj mají, takže ho potřebují nějak dorovnat. Plus teda krmím hlavně maso, ale snažím se kočenám jako doplněk dát kvalitní granulky za slušný peníz. Já si taky nejím kaviár, apod. tak se na mě nemůžou zlobit, že jim neservíruju Orijen, apod.
Co jsem také vypozorovala, granule s bramborami jsou tvrdší. Měla jsem doma např. Porti 21 a Arden grange.
Brit care Daisy - nízkotučné už nesou "ovoce". Kocourek nebyl obézní, jen měl mírnou nadváhu, takže jsem to řešila hned. Po cca 2,5 měsíci má dole 200g. Ještě tak 100 g a bude to O.K., ale už přidám trošku Meowing heads (dostává druhý kocour - nejedlík), aby se redukce zbrzdila.
Je to treba tu, v testech dosahovaly tyto granule jeste vetsi podil, nez udava vyrobce... http://www.tasteofthewildpetfood.co.uk/products/cats/dry_food/rocky_mountain_feline_formula/
Co se mne osobne u Brit nelibi je to udavani kureci moucky jako buh vi jaky super zalezitosti, kdyz jde ve skutecnosti o ne moc dobry separat, ale budiz moc dobre u Britu nedopadly ani kapsicky, kvalita masa nebyla tak skvela, jak bych si vsichni prali. Z me strany neni problem ve slozeni, ale v puvodu...

SuePixie
napsal(a):
Je to treba tu, v testech dosahovaly tyto granule jeste vetsi podil, nez udava vyrobce... http://www.tasteofthewildpetfood.co.uk/products/cats/dry_food/rocky_mountain_feline_formula/
Co se mne osobne u Brit nelibi je to udavani kureci moucky jako buh vi jaky super zalezitosti, kdyz jde ve skutecnosti o ne moc dobry separat, ale budiz moc dobre u Britu nedopadly ani kapsicky, kvalita masa nebyla tak skvela, jak bych si vsichni prali. Z me strany neni problem ve slozeni, ale v puvodu...
Podíl masa 45%, to je skvělé. Škoda že obsah masa v procentech neudávají na obalu. Pro spotřebitele je to podstatná informace.
Konzervy a kapsičky z řady Brit care jsou masové, nemleté s trochou rýže v omáčce. Na tyto nedám dopustit
Taky Brit care konzervičky a kapsičky miluju. Parádní složení, vypadají dobře a kočičák je miluje. A dají se sehnat za slušnou cenu.
SuePixie nejspíš měla na mysli kapsičky Brit Premium - ta má složení nicmoc, a po rozdělání na pohled jak whiskas apod..
Kvalita užité masové moučky toho kterého výrobce je věčnou otázkou. A tak trochu sázkou do loterie.
SuePixie
napsal(a):
V tom případě si kapku sám sobě škodí, když to tam nepíše. :)
Tak o kvalitě použitých surovin bychom se mohli dohadovat u všech granulí. Nemaluji si to na růžovo, že používají libové masíčko v lidské kvalitě. :)
To myslíte ty Brit premium, ne? To už dle složení není žádná hitparáda.
SuePixie
napsal(a):
Ja si uz nemaluju nic, jsem si vedoma, ze mit neomezeny finance, volila bych uplne jinak. A vubec, jaky mate osobne vy dve nazor na zkrmovani syrovym (premrazenym) masem? Dost me tento pohled chovatelu zajima
Já osobně krmím syrovým masem kočky denně. Protože co už je pro masožravce lepší než mu dát syrové maso? :).
Už jsem taky vyzkoušel různé druhy granulí, ale tyto mi připadají jako nejlepší kombinací ceny a kvality. Také moje kočka je má nejraději konkrétně má nejraději tyto http://www.nakrmbrisko.cz/kocky/brit-care-2-0kg-cat-sunny-ive-beautiful-hair/ ale také ji dávám syrové maso, nebo lehce povařené. Je to mnohem zdravější než obsahy většiny konzerv pro kočky, které se dají koupit v supermarketech.