Dá se uživit chovem koček?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2016 21:25
beggi24

XXX.XXX.206.199

Dá se uživit chovem koček s pp ?

31.1.2016 21:32
joanne.s

XXX.XXX.38.105

O tom dost pochybuju.

31.1.2016 21:34
beggi24

XXX.XXX.206.199

Myslím založení vlastní chovatelské stanice.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2016 22:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

beggi24 napsal(a):
Myslím založení vlastní chovatelské stanice.

Chovatelská stanice není nic jiného než takový pěkně vypadající papír. Samo o sobě žádné peníze negeneruje.

Co se uživení chovem čehokoliv týče... leda tak velkochov s dobrým a pravidelným odběrem, takže do výkupu. Těch koček byste musela mít opravdu hodně - jíte přece každý den, takže je jasné, že bavíme-li se o uživení se, peníze za prodaná koťata byste musela mít každý den. Takže byste neustále musela mít koťata na prodej. A s co nejmenšími náklady, takže nějaké uchovnění a výstavy a zdravotní zkoušky, které provádějí chovatelé s PP, by se vám tam těžko vlezly. Takže prostě množírna. Pak byste se tím uživit mohla. Ale uživit, s tím, že byste 24/7 běhala kolem koček, bez volna či dovolené a nějaký luxusní život by z toho fakt nekoukal.

31.1.2016 22:23
Bacon

XXX.XXX.33.36

Většinou je to bráno jako poněkud dráhy koníček a pokud chcete mít pro koťata to nejlepší prostředí (krmení, škrabadla, kvalitní očkování atd.) tak na tom stěží vydelate více než 1000 na jednom koteti (samozřejmě záleží na rase).

1.2.2016 16:17
lavacca

XXX.XXX.164.49

beggi24 napsal(a):
Dá se uživit chovem koček s pp ?

Už nadpisu jsem se musela zasmát.

Pokud to budete dělat pořádně, budete rád/a, že se vám zaplatí všechny náklady kolem koček. To je ten nejideálnější stav. Nicméně většina chovatelů na chovu prodělává a má to opravdu jako drahého koníčka, kam ty peníze sype.

Takže ne, nelze na tom vydělat.

Na chovu koček může vydělat max někdo, kdo produkuje kočky bez PP vrh za vrhem bez přestávek, krmí marketovýma granulema, koťata neočkuje, neodčervuje, dává je co nejdříve, atd. a prodává do výkupů, protože nikdy by se nenašlo tolik zájemců, co by taková koťata vždy odebrali...

1.2.2016 23:50
rybka

XXX.XXX.80.149

Dobrý večer, jen pro představu. Pořídila jsem si kočičku bez PP. Vloni na podzim měla dva roky a tak jsem si dopřála první koťátka. Jenom co jsem s ní absolvovala krytí kocourem mě stálo s cestou za ním 2 860 Kč a za nějaké telefonáty v průběhu pobytu u kocoura 300 Kč. Podotýkám, že napoprvé se krytí nepodařilo, takže cesta tam a zpět nadvakrát. Podruhé byl kocour u nás, díky laskavosti paní chovatelky bylo krytí úspěšné. Asi nebudu vypisovat konkrétní částky, to by bylo na dlouho.
Konečná částka se vyšplhala na 13 400 a nějaké drobné. Pořizovala jsem vlastně to co jsem uznala za nezbytné.
Když to chcete dělat poctivě musíte počítat se zvýšenými výlohami za kvalitní stravu od kotěte, tak březí kočičky, posléze 2 - 3 měsíce krmení s koťaty, misky, pelíšek, nebo, porodnici ", navíc kotěcí a dospělácký záchůdek, stelivo, nějaké potřeby k porodu, popř., kdyby se cokoliv stalo a kočička se nemohla starat, mít v zásobě mléčnou náhradu a výbavičku pro umělý odchov. Víc březích kočiček = dostatek místa na případné oddělení s vrhy. Né všechny kočeny si povahově sednou a na odchov koťátek by měly mít alespoń v prvních dnech klid. Také mít pevné nervy a odhodlání koťátka sama vypiplat, kdyby se něco přihodilo. To je závazek na 24 hod. denně bez záruky...a pokud to chcete dělat jako živnost...já si to nedovedu představit. Asi by mě to ani nijak nenaplńovalo.

Naše kočenka měla posléze 4 prcky. Než přišly na svět, pořizovala jsem komplet vybavení, aby mi z baráku neudělaly kůlničku na dříví tzn. Od nějakých hraček ( něco jsem vyrobila sama ), až po různá škrabadla, prolézačky, tunel... a jestli si myslíte, že je to jednorázová investice, tak se mýlíte. Nejméně polovinu budete při dalších koťatech pořizovat znovu, neboť jej zlikvidují.
Pak je tu veterinární péče jak u kočičky tak u koťátek i s několika návštěvami. Mezi tím hledání vhodných, nových rodin, aby se koťátka dostala do dobrých rukou ( bez záruky ).
Snažit se vytvořit co nejideálnější podmínky jak pro příchod koťátek, tak pro jejich odchov.

Tohle jsem napsala jen aby jste si udělala představu o práci, která by vás čekala a možném výdělku za poctivě a s láskou odchovaná koťátka bez PP.

Já to vlastně dělala pro sebe bez vidiny nějakého výdělku. Živit bych se tím určitě nechtěla. Neměla bych na to nervy. Takhle jsem si koťátka opravdu vychutnala a vložené investice nelituji. Možná si to ještě někdy v budoucnu dopřeji

2.2.2016 13:21
Maju2

XXX.XXX.182.186

rybka napsal(a):
Dobrý večer, jen pro představu. Pořídila jsem si kočičku bez PP. Vloni na podzim měla dva roky a tak jsem si dopřála první koťátka. Jenom co jsem s ní absolvovala krytí kocourem mě stálo s cestou za ním 2 860 Kč a za nějaké telefonáty v průběhu pobytu u kocoura 300 Kč. Podotýkám, že napoprvé se krytí nepodařilo, takže cesta tam a zpět nadvakrát. Podruhé byl kocour u nás, díky laskavosti paní chovatelky bylo krytí úspěšné. Asi nebudu vypisovat konkrétní částky, to by bylo na dlouho.
Konečná částka se vyšplhala na 13 400 a nějaké drobné. Pořizovala jsem vlastně to co jsem uznala za nezbytné.
Když to chcete dělat poctivě musíte počítat se zvýšenými výlohami za kvalitní stravu od kotěte, tak březí kočičky, posléze 2 - 3 měsíce krmení s koťaty, misky, pelíšek, nebo, porodnici ", navíc kotěcí a dospělácký záchůdek, stelivo, nějaké potřeby k porodu, popř., kdyby se cokoliv stalo a kočička se nemohla starat, mít v zásobě mléčnou náhradu a výbavičku pro umělý odchov. Víc březích kočiček = dostatek místa na případné oddělení s vrhy. Né všechny kočeny si povahově sednou a na odchov koťátek by měly mít alespoń v prvních dnech klid. Také mít pevné nervy a odhodlání koťátka sama vypiplat, kdyby se něco přihodilo. To je závazek na 24 hod. denně bez záruky...a pokud to chcete dělat jako živnost...já si to nedovedu představit. Asi by mě to ani nijak nenaplńovalo.

Naše kočenka měla posléze 4 prcky. Než přišly na svět, pořizovala jsem komplet vybavení, aby mi z baráku neudělaly kůlničku na dříví tzn. Od nějakých hraček ( něco jsem vyrobila sama ), až po různá škrabadla, prolézačky, tunel... a jestli si myslíte, že je to jednorázová investice, tak se mýlíte. Nejméně polovinu budete při dalších koťatech pořizovat znovu, neboť jej zlikvidují.
Pak je tu veterinární péče jak u kočičky tak u koťátek i s několika návštěvami. Mezi tím hledání vhodných, nových rodin, aby se koťátka dostala do dobrých rukou ( bez záruky ).
Snažit se vytvořit co nejideálnější podmínky jak pro příchod koťátek, tak pro jejich odchov.

Tohle jsem napsala jen aby jste si udělala představu o práci, která by vás čekala a možném výdělku za poctivě a s láskou odchovaná koťátka bez PP.

Já to vlastně dělala pro sebe bez vidiny nějakého výdělku. Živit bych se tím určitě nechtěla. Neměla bych na to nervy. Takhle jsem si koťátka opravdu vychutnala a vložené investice nelituji. Možná si to ještě někdy v budoucnu dopřeji

No to snad ne... dopřání koťátek od kočky bez PP? To je teda velmi chytré.

Janae

2.2.2016 17:43
Janae

XXX.XXX.244.27

lavacca napsal(a):
Už nadpisu jsem se musela zasmát.

Pokud to budete dělat pořádně, budete rád/a, že se vám zaplatí všechny náklady kolem koček. To je ten nejideálnější stav. Nicméně většina chovatelů na chovu prodělává a má to opravdu jako drahého koníčka, kam ty peníze sype.

Takže ne, nelze na tom vydělat.

Na chovu koček může vydělat max někdo, kdo produkuje kočky bez PP vrh za vrhem bez přestávek, krmí marketovýma granulema, koťata neočkuje, neodčervuje, dává je co nejdříve, atd. a prodává do výkupů, protože nikdy by se nenašlo tolik zájemců, co by taková koťata vždy odebrali...

Na chovu s PP lze vydělat, znám chovnou stanici co uživí majitelku.
Ovšem majitelka má výjimečné kočky ze zahraničí, jezdí a vyhrává zahraniční výstavy a prodává do zahraničí. Navíc má z domu i zahrady kočičí výběh, péče o zvířata skutečně zabere několik hodin denně, když tomu připočteš cesty do zahraničí, tak to jsou těžce vydělané peníze.
( nejvíc by mi vadil ten dům a zahrada, skutečně žije u koček ne s kočkama).

2.2.2016 23:11
saty

XXX.XXX.209.162

Před rokem a půl jsem adoptovala opuštěnou březí kočku britskaxkartouzska investice jen do pece o koťata věcem kolem atd atd 25 tis. Koťat 9 bezesne noci trvalý bordel v byte 3 měsíce návratnost 12 tis protoze jsem je nedala zadarmo... asi se to vyplatit nemůže.

3.2.2016 06:41
koňadra

XXX.XXX.128.31

Janae napsal(a):
Ovšem majitelka má výjimečné kočky ze zahraničí, jezdí a vyhrává zahraniční výstavy a prodává do zahraničí. Navíc má z domu i zahrady kočičí výběh, péče o zvířata skutečně zabere několik hodin denně, když tomu připočteš cesty do zahraničí, tak to jsou těžce vydělané peníze.

Myslím, že za určitých okolností se uživit dá. Především je nutno mít vysokou úroveň chovu - viz příspěvek Janae, aby o odchovy vůbec byl zájem. A za tím jsou léta chovu - vybudovat si své jméno. A potom to chce obrovskou dávku štěstí. Jakýkoliv zisk závisející na živých tvorech je věc velmi nejistá, protože: kočka (fena, ale třeba i kráva...) nemusí být vůbec plodná, takže peníze, co dáte do její prezentace na výstavách a zkouškách, za krytí apod. jsou vyhozené peníze, dále je nutno počítat s komplikacemi s porodem (císař také není zrovna levnou záležitostí) a pokud se nakonec dočkáte jen např. dvou mláďat, tak to je také prodělek. Je to hodně riziková záležitost, která vyjít může (znám chovatele, který na boomu jednoho plemene vydělal skoro na barák), ale také nemusí. Podle toho, jak někteří chovatelé žijí (málo udržované baráky, stará auta) bych řekla, že většinou na tom tedy moc nevydělávají a jsou rádi, když případný "zisk" dají znovu do zvířat, aby tento "kolotoč" udrželi v chodu. Pokud mohu soudit, nejvíc na zvířatech všeobecně vydělávají překupníci, všichni, co začali po revoluci vykupovat štěňata, koťata, rybičky... jsou dnes "za vodou". Nicméně jestli je někdo úspěšný chovatel a dokáže se i chovem dobře uživit, tak ten má můj obdiv, protože to je opravdu o tom, že chovatel žije u zvířat (ne zvířata u něj) a vysluhuje jim 24 h denně, to by také každý nezvládl. Tím ovšem nemyslím lidi, co mají množírny, to u mne žádný chov není.

3.2.2016 09:28
lavacca

XXX.XXX.141.155

Janae napsal(a):

Fakt? No, řekla bych, že to bude ta výjimka potvrzující pravidlo.

Ano, pokud už má určité renomé a kočkami doslova žije a má plemeno, jež se prodává na vyšší ceny, tak to asi někde možné bude. Ale určitě to není běžné.

3.2.2016 12:09
rybka

XXX.XXX.80.149

Maju2 napsal(a):
No to snad ne... dopřání koťátek od kočky bez PP? To je teda velmi chytré.

Dost dobře nechápu co bylo myšleno tím dopřáním koťátek od kočky bez PP a že to je velmi chytré ? Díky za polopatické vysvětlení.

3.2.2016 14:09
stovi

XXX.XXX.112.229

Tak to nevím asi ne, ale přiživovat jo

Janae

3.2.2016 14:42
Janae

XXX.XXX.244.27

lavacca napsal(a):
Fakt? No, řekla bych, že to bude ta výjimka potvrzující pravidlo.

Ano, pokud už má určité renomé a kočkami doslova žije a má plemeno, jež se prodává na vyšší ceny, tak to asi někde možné bude. Ale určitě to není běžné.

Má celkem běžné plemeno.
Napadá mne, že možná v zahraničí jsou kočky "dražší" a lidem nepřijde divné zaplatit za kotě vysokou cenu, třeba jsou její koťata nakonec pro ně levné a drahé a k uživení jsou pouze na naše poměry.

A zapomněla jsem na počáteční investice do chovných koček. KDyž tak nad tím přemýšlím, tak k uživení chovem je potřeba mít do začátku dost peněz, kontakty a umět jazyky, být nadšenec a neposlední řadě mít hodně tolerantního partnera.
Tato paní nemá děti, nejsem si jistá, jestli by se kočkám mohla v tomto měřítku věnovat i při dětech.

4.2.2016 10:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

Janae napsal(a):
Má celkem běžné plemeno.
Napadá mne, že možná v zahraničí jsou kočky "dražší" a lidem nepřijde divné zaplatit za kotě vysokou cenu, třeba jsou její koťata nakonec pro ně levné a drahé a k uživení jsou pouze na naše poměry.

A zapomněla jsem na počáteční investice do chovných koček. KDyž tak nad tím přemýšlím, tak k uživení chovem je potřeba mít do začátku dost peněz, kontakty a umět jazyky, být nadšenec a neposlední řadě mít hodně tolerantního partnera.
Tato paní nemá děti, nejsem si jistá, jestli by se kočkám mohla v tomto měřítku věnovat i při dětech.

Tak že je to běžné plemeno, ještě neznamená, že se neprodává za vyšší částky. :)

Nicméně máte pravdu, že dost cizinců si např. jezdí do ČR pro štěňata, protože a stejnou kvalitu u nás zaplatí méně, takže to může být případ i této chovatelky u koček.

Ano, prvnotní investice do kvalitních chovných zvířat je trochu raketa, zvlášť kupujete-li v zahraničí. Tam se většinou kočky do chovu prodávají kolem 1000 euro a více. Záleží na plemeni, kvalitě, atd. samozřejmě.

6.2.2016 01:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

stovi napsal(a):
Tak to nevím asi ne, ale přiživovat jo

Teda to jsou ale dlouhé prázdniny...

9.2.2016 12:30
imkkii

XXX.XXX.50.1

rybka napsal(a):
Dost dobře nechápu co bylo myšleno tím dopřáním koťátek od kočky bez PP a že to je velmi chytré ? Díky za polopatické vysvětlení.

Předpokládám že to bylo myšleno tak že množení kotat bpp jen z důvodu dopřání si kotátek je velmi sobecké a zbytečné - útulky praskají ve švech...

9.2.2016 20:05
rybka

XXX.XXX.80.149

Sobecké ? No, já to vidím jinak a mělo to také své opodstatnění, což tady nebudu rozebírat. Je pár zasvěcených lidí, kteří znají mne i mou kočičku a také vědí, že je z chovatelské stanice i když bez PP, od rodičů s PP... testovaných na vše od A - Z. Proč to tak je jsem nepátrala. Původně jsem chtěla kočičku s PP...nebyla.
Jinak naše koťátka byla opečovávána 24 hod. denně, s láskou, starostlivostí a i když jsou již v nových domovech, jsou stejně milováni i opečováváni a mají vše co ke šťastnému životu potřebují a pokud budeme mít ještě někdy koťátka, budou mít úplně stejné podmínky.
Sáhněte do svědomí, chovatelé s PP, jestli můžete tvrdit totéž o svých X kočičkách při vrzích někde na konci abecedy ?
Na množení a množitele jsem si udělala svůj úsudek a je jedno o jaké zvířata se jedná, jestli jsou s PP, nebo ne. Šmejdi se najdou všude...tečka.

9.2.2016 20:19
joanne.s

XXX.XXX.52.127

Je to jednoduché. Pokud jsou rodiče s PP, měli tam vyznačeno že nejsou určeni k chovu. to může mít důvodů - fyzické, zdravotní, interiérové. A kdo zákaz poruší, PP pro koťata nikdy dostat nemůže.

9.2.2016 20:19
joanne.s

XXX.XXX.52.127

Pardon - ne interiérové, exteriérové

11.2.2016 04:45
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rybka napsal(a):
Sobecké ? No, já to vidím jinak a mělo to také své opodstatnění, což tady nebudu rozebírat. Je pár zasvěcených lidí, kteří znají mne i mou kočičku a také vědí, že je z chovatelské stanice i když bez PP, od rodičů s PP... testovaných na vše od A - Z. Proč to tak je jsem nepátrala. Původně jsem chtěla kočičku s PP...nebyla.
Jinak naše koťátka byla opečovávána 24 hod. denně, s láskou, starostlivostí a i když jsou již v nových domovech, jsou stejně milováni i opečováváni a mají vše co ke šťastnému životu potřebují a pokud budeme mít ještě někdy koťátka, budou mít úplně stejné podmínky.
Sáhněte do svědomí, chovatelé s PP, jestli můžete tvrdit totéž o svých X kočičkách při vrzích někde na konci abecedy ?
Na množení a množitele jsem si udělala svůj úsudek a je jedno o jaké zvířata se jedná, jestli jsou s PP, nebo ne. Šmejdi se najdou všude...tečka.

Já bych se zas - v tomto konkrétním případě - tak nevyhraňovala proti tomu, že paní měla bezPP kočku s koťaty. Věřím tomu, co píše - že koťata byla opečovávána a předpokládám, že všem najde/našla hlavně odpovědné nové majitele. Odpovědnost - to je to, co mnohým chybí (ať už jsou to chovatelé PP nebo bezPP).

11.2.2016 08:09
Isistera

XXX.XXX.166.190

Taky jsem nechápala, co je špatného na množení koček bez PP. A kromě nemocí a exteriérových vlastností plemene atd. to má ještě (pro mě důležitější) další opodstatnění. Hezky to vysvětluje tento obrázek. Takže pořízení si koťat bez PP pro radost nebo aby si kočka užila koťata (nedej bože na zisk) opravdu sobecké je!

11.2.2016 11:57
imkkii

XXX.XXX.50.1

Je to jednoduché zvíře bpp je vpodstatě kříženec - těch jsou plné útulky /kočky, psi je to jedno/ proč tedy množit další? Pro radost? Nemyslím si že by k tomu byl důvod i přes to že je o kotata třeba i dobře postaráno a takové ty odůvodnění typu - musíme dopřát kočičce kotátka a 1x za život je to normální atd. je opravdu sobecké a upřímně kdo z těchto množitelů dělá svým zvířatům zdravotní testy a vyžaduje je i po kocourovi se kterým kryjí? Nebo jak mají zaručeno že jsou zvířata nepříbuzná popřípadě nenesou dědičné vady po předcích když většinou neznají kdo je rodič natož prarodič nebo praprarodič...
Kočky na fotkách vypadají jako britky zeptám se tedy dělali jste oběma /kočce i kocourovi/ vyšetření na HCM?

Přidejte reakci

Přidat smajlík