Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2016 12:57
kachninka

XXX.XXX.199.51

Dobrý den,

potřebovala bych poradit s kocourkem, jestli s tím máte někdo zkušenosti, případně jestli mi někdo povíte, co s tím.. Předem upozorňuju, že je to trochu delší smajlík

Máme ročního ragdollího kocourka, vychovávaného jako klasického jedináčka miláčka. Občas jezdíme na víkend k přítelovým rodičům na chalupu, takže s sebou samozřejmě kocourka bereme s sebou, v čemž je ale kámen úrazu. Zatímco doma máme mazlivého plyšáčka, na návštěvě se z něj stane totální psychopat smajlík nezajímá ho nic, nespí, nejí, jen aby prohnal kočky. Mají tam dvě dospělé miciny a jednoho malého kocourka. Jedna kočka je z útulku (pravděpodobně ji předchozí majitel týral, takže je hodně plachá) a před naším kočičákem utíká - to ho povzbudí ve hře a prohání ji, zatímco kočka ječí jak blázen. Druhá kočka je těžká salámistka smajlík když ji náš kočičák začne zlobit, tak mu prostě dá facku a je klid. Nejhorší je to ale s malým kocourkem - je tedy cca o půl roku mladší, než ten náš. Ten s ním nemůže být v jedné místnosti, protože začne okamžitě šíleně prskat a ječet, takže ten náš ho hned honí a pak se začnou rvát. Poslední kapkou je to, že posledně vběhl do pokoje (asi za sebou někdo špatně zavřel dveře), kde byl druhý kočičák schovaný a prohnal ho - od té doby prý ten malý nejí, jen se rozhlíží, jestli na něj náhodou někdo neútočí.

Fakt netuším, co s tím mám dělat - kastrace proběhla už někdy v listopadu, dokonce i značkovat přestal, ale tohle mi připadá čím dál tím horší.. Ale přeci nemůžu na celý víkend nechat našeho miláčka o samotě?

Budu ráda za jakýkoliv postřeh, či radu...

Děkuju moc

3.2.2016 13:12
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Kočky jsou vázané na prostředí, kde žijí. Nedoporučuje se je brát na dovolené, víkendy s sebou.

Víkend, tj. sobotu a neděli, kocour doma zvládne i bez vás. Vyzkoušeno na vlastní kůži s mým kocourem.
Pokud odjíždím už v pátek, v sobotu odpoledne někoho pošlu na kontrolu, vybrat záchode, dát maso/kapsičku a pomazlit.

3.2.2016 13:13
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ne záchode - záchodek!

3.2.2016 13:21
kachninka

XXX.XXX.199.51

joanne.s napsal(a):
Kočky jsou vázané na prostředí, kde žijí. Nedoporučuje se je brát na dovolené, víkendy s sebou.

Víkend, tj. sobotu a neděli, kocour doma zvládne i bez vás. Vyzkoušeno na vlastní kůži s mým kocourem.
Pokud odjíždím už v pátek, v sobotu odpoledne někoho pošlu na kontrolu, vybrat záchode, dát maso/kapsičku a pomazlit.

Nojo, ale když ten náš kočičák je strašnej závislák.. on mňouká jak zběsilej i když odcházíme do práce, nebo si jen jdeme na balkon (chodíme přes panelákovou chodbu) zakouřit.. tak já nevím, jak by přežil celý víkend :(

tohle jeho chování se vždycky dalo docela snýst, ale od tý doby, co jim přibyl ten malý kocourek, tak je úplně šílenej... dokonce ještě v létě nám kocoura hlídali na týden, když jsme byli na dovolené.. a teď tohle...

3.2.2016 13:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

To z vás asi mají radost.
Hosté...
- tradice se mění...

3.2.2016 13:41
kachninka

XXX.XXX.199.51

rapotacka11 napsal(a):
Hosté...
- tradice se mění...

Tak děkuju za skvělou a podnětnou radu

3.2.2016 14:08
stovi

XXX.XXX.112.229

Víš co to je normální že když je zvíře jedináček tak prostě nesnese druhé.
Ale brát ho s sebou bych úplně nedoporučovala je lepší když ho necháš doma a poprosíš někoho, aby se ti o něho postaral.

3.2.2016 14:13
lavacca

XXX.XXX.164.49

A jak často jezdíte takhle na víkendy pryč? Já osobně bych ho nechávala doma, popř. vzít s sebou, ale zavřít např. do pokoje pro návštěvy, kde se i zamkne a prostě si vás užije až večer. Takhle akorát nervujete kočky rodičů a zcela zbytečně.

šída

3.2.2016 14:16
šída

XXX.XXX.11.110

Kočky jsou velmi silně vázané na prostředí, ve kterém žijí. Převážet kocourka na víkend do cizího prostředí je na pováženou a ne každá kočka tohle zvládne. Pokud tam mají domov další 3 kočky vystavujete kocourka šílenému stresu, proto taky nejí a nespí. Nedivím se mu, že se z něho stává, jak píšete "psyhopat". Vaš kocour rozhodně není zlobivý. Je to chudák.

6.2.2016 01:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Ne záchode - záchodek!

Ale vždyť to je hanáčtina, za to není potřeba se stydět či omlouvat...

6.2.2016 01:07
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Hosté...
- tradice se mění...

Vždyť jsem to už psala: Nová doba, host vyhazuje číšníka!

Jinak - není rozumné vyvolávat rozmíšky mezi domácím malým kocourkem a občasným přivandrovalcem. Jako záložní varianta mě napadá, že se mu ještě po kastraci nevyplavil z těla všechen testosteron, ale...moc nevěřím, že to je ten pravý důvod jeho chování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík