Omlouvám se že je to možná trochu mimo téma, ale nenapadá mě, kam jinam to dát Chtěla jsem se zeptat, jestli máte zkušenost, že sušička opravdu vysbírá kočičí chlupy z prádla. Vzhledem k prostoru v koupelně musím pořídit kombinovanou pračku se sušičkou (a stejně musím pořídit novou pračku), tak bych uvítala i doporučení na konkrétní značku/typ. Děkuji.
Sušička Bosch vybere chlupy dobře - je jich plný filtr, zejména z dětských ponožek.
Pračkosušičku LG mám asi měsíc, no zatím nadšený nejsem - když se dá prádla hodně,
je zmuchlané, že to možné není.
Jinak se při sušení hrozně přehřívá, když tam dáte bundu s gumovým zipem,
tak to hrozně smrdí, musí se dávat volba "Sušení chladným vzduchem", jenže
to se pak nemůže dát plný objem prádla a hlavně to o dost déle trvá.
Navíc pračkosušička nemá nádobu na ta vlákna, prach, chlupy, takže kdo ví,
kam se to ztrácí...
Z klasické sušičky Bosch je to prádlo mazlivé, voňavé, opravdu osvěžené.
Jenom složit do skříně.
Z té LG to musím vyndat na chvilku oschnout (hlavně velké osušky nebo župan)
a vychladnout - vyvětrat, za pár minut se to může složit, ale nevoní to a je to takové...
No není to špatné, ale kdo vyzkoušel klasickou sušičku, tak tohle je krok zpátky.
josefina2

XXX.XXX.109.21
Isistera
napsal(a):
Omlouvám se že je to možná trochu mimo téma, ale nenapadá mě, kam jinam to dát Chtěla jsem se zeptat, jestli máte zkušenost, že sušička opravdu vysbírá kočičí chlupy z prádla. Vzhledem k prostoru v koupelně musím pořídit kombinovanou pračku se sušičkou (a stejně musím pořídit novou pračku), tak bych uvítala i doporučení na konkrétní značku/typ. Děkuji.
Ja jsem se susickou spokojena velmi.. prave ve smyslu, ze vyfouka vsechny chlupy ze susenych veci..
mam zvlast pracku i susicku- LG na 7KG.
aby pradlo nebylo zmuchlane, vyndavam ho ihned po skonceni vysouseni. Je teple, nadychane a krasne se sklada. vetsinu ani nemusim zehlit.
filtr cistim po kazdem suseni a je vzdy opravdu plny.. vyfouka pradlo dokonale.
takze doporucuji
Z.B.

XXX.XXX.190.48
Sušičku jedině zvlášť...mám zkušenost s obojím a je to tedy rozdíl.nemusí mít ani program "PET" každá sušička vyfouká chlupy, smetí...vysypu filtr-by jste viděli ten binec co v prádle je)vyliju zásobník na vodu a hotovo.opravdu není nutné žehlit, ale musíte vyndat hned po dosušení a poskládat, pokud to nestíhám dám na 20 min.program provzdušnění- fresh car a je vyžehleno- pěkně se to vyrovná a můžete skládat do skříně.
všem kdo váhá doporučuji.
Přikláním se k názoru pračku i sušičku zvlášť, pokud je ta možnost. Pokud není a musí být kombinovaná, tak hodně dobře vybírat, ty novější jsou o hodně lepší, než ty starší typy. Sušička potřebuje jen el. zásuvku, tak nemusí být v koupelně, pokud se tam nevleze Voda se kondenzuje do šuplíku .
Do sušičky se nikdy nesmí dávat moc věcí, nebo zůstanou zmuchlané, pokud se pere plná pračka, tak sušit napůl, každou polovinu zvlášť. Skládat hned, nebo alespoň vytáhnout a přehodit přes sušák.
Zkušenost mám s oběma. Chlupy u té samostatné vyfoukané