Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2016 11:15
Pavluše

XXX.XXX.227.18

Ahoj, neexistuje ně jaká q pipeta pro kočky, která má dlouhodobější účinek?Vím, že některé obojky vydrží třeba i půl roku, ale já mám ráda takové ty ozdobné :) existují třeba antiparazitní obojky v super desingu, třeba barevné s kamínkama Jsem možná blázen, ale miluju taková cimprdlátka díky.

4.3.2016 11:19
lavacca

XXX.XXX.141.145

Já dávám kočkám spot on Frontline combo a aplikuji 2x za sezónu. Na balení píšou účinnost 1 měsíc, u nás v klidu drží i 3 měsíce.

Obojky kočkám nedávám - ani klasické, ani antiparazitní.

PS: Pokud se Vám líbí ty ozdobné, apod. doporučuji si nakoupit podobná "cimprdlátka" sobě a kočku nechat v klidu.

4.3.2016 11:59
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Http://www.miciny.cz/clanky/kocici-potreby-56/obojky-pro-kocky-3489/

Také jsem proti obojkům pro kočky. Zachytnout se za něj dá i v bytě, natož venku. Aťsi výrobci vykládají o bezpečnostních sponách.. A kočkám to příjemné rozhodně není.

4.3.2016 14:44
lidule

XXX.XXX.117.206

joanne.s napsal(a):
Http://www.miciny.cz/clanky/kocici-potreby-56/obojky-pro-kocky-3489/

Také jsem proti obojkům pro kočky. Zachytnout se za něj dá i v bytě, natož venku. Aťsi výrobci vykládají o bezpečnostních sponách.. A kočkám to příjemné rozhodně není.

Také jsem byla proti obojkům pro kočky, ale od doby co jsem dala kočce pipetu a ona chudák měla do druhého dne mraky klíšťat na hlavě (koupila jsem ji u veta) tak jsem zkusila obojek a měla klid... nejdřív jsem se děsila toho že se někde zachytne (je venkovní) ale naštěstí se to nestalo (ťuk ťuk)... taky je na ní díky obojku poznat že aspoň někomu patří, bydlíme na vesnici a koček je tu spoustu a ještě jedna tu chodí s obojkem... nechci tvrdit že obojky ne, ale mě se pipety neosvědčili proto já jsem pro ně... a jestli jí je to nepříjemné ho nosit to bych netvrdila, nejhorší je jí ho dát nemá ráda když ji násilím držíme ale jakmile ho má je v klidu a ani neměla tendenci ho nějak ze sebe sundat a to ji nemáme od kotěte, přitoulala se k nám v loni zjara a to už byla větší...

4.3.2016 15:05
Pavluše

XXX.XXX.227.18

Naši kocouři jsou jen v bytě a téměř neustàle pod dohledem (jsem na mateřské) taky jsem obojkům nefandila, ale zatím jsem se setkala s obojky které byly jakoby naříznutè a velmi snadno se rotrhnou a ty co mají teď jsou s tohoto hlediska také bezpečné.Ta spona se rozepne už při zatáhnutí Ale i když jsou výhradně v bytě chytli nějak blechy, což mi je celkem záhadou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2016 15:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pavluše napsal(a):
Naši kocouři jsou jen v bytě a téměř neustàle pod dohledem (jsem na mateřské) taky jsem obojkům nefandila, ale zatím jsem se setkala s obojky které byly jakoby naříznutè a velmi snadno se rotrhnou a ty co mají teď jsou s tohoto hlediska také bezpečné.Ta spona se rozepne už při zatáhnutí Ale i když jsou výhradně v bytě chytli nějak blechy, což mi je celkem záhadou.

Také jsem našla blechu indor kocourovi. Vyřešila to pipetka Stronghold. Zmiňovaný přípravek lze použít i na březí a kojící kočky, tudíž je šetrnější.

4.3.2016 16:49
saty

XXX.XXX.134.217

Pravda je taková ze antiparazitni obojky jsou velmi decentní. Nejčastěji jsou cerne a sede... obojky s delší účinnosti bohužel taky zrovna neexistují...
jak rádi Blazice Stronghold tak ten je hodně oblíbeny někomu funguje i frontline je to Pomerne individuální.

4.3.2016 17:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
Pravda je taková ze antiparazitni obojky jsou velmi decentní. Nejčastěji jsou cerne a sede... obojky s delší účinnosti bohužel taky zrovna neexistují...
jak rádi Blazice Stronghold tak ten je hodně oblíbeny někomu funguje i frontline je to Pomerne individuální.

Jj, Stronghold taky občas dávám. Jinak u nás funguje Frontline Combo, klasický Frontline nefungoval...

6.3.2016 17:47
Pavluše

XXX.XXX.138.151

Co si myslíte o elektronických antiparazikách? Dnes jsem to objevila na netu, vůbec nevím o co jde ?

6.3.2016 18:02
oldřichvrzal

XXX.XXX.236.9

Nejde ani tak o to jestli jsou obojky decentní, mají ale nepochybně několik výhod. Jen aplikace, nasazení obojku je mnohem jednodušší než důkladné vytlačení obsahu pipety za krk. Kočka má skvělý čich a jen ucítí zápach látky z pipety tak je k neudržení. Za nejúčinější se považuje Advocate a Broadline, ten navíc účinkuje částečně i proti ušnímu svrabu. Bohužel patří mezi dražší a doba působení je jako u všech 1-2 měsíce. Naproti tomu jsou antiparazitální obojky které mají podstatně delší účinnost, třeba obojek Foresto od firmy Bayer patří mezí špičku s účinkem až 8 měsíců. Používáme je pro naše kocoury už několik let, v létě se pohybují přes den na zahradě a žádná klíšťata nemívají. Navíc obojek na krku kočky dává tušit že se nejedná o kočku toulavou a částečně odrazuje odpůrce koček od ubližování těmto úžasným tvorečkům. Osobně doporučuji používat antiparazitální obojek i u koček chovaných pouze v bytě, míň to zatěžuje jejich organizmus než častá aplikace séra z pipet. A když si spočítáte náklady tak zjistíte že je to většinou i výhodnější.

7.3.2016 01:09
fikovnice

XXX.XXX.99.69

oldřichvrzal napsal(a):
Nejde ani tak o to jestli jsou obojky decentní, mají ale nepochybně několik výhod. Jen aplikace, nasazení obojku je mnohem jednodušší než důkladné vytlačení obsahu pipety za krk. Kočka má skvělý čich a jen ucítí zápach látky z pipety tak je k neudržení. Za nejúčinější se považuje Advocate a Broadline, ten navíc účinkuje částečně i proti ušnímu svrabu. Bohužel patří mezi dražší a doba působení je jako u všech 1-2 měsíce. Naproti tomu jsou antiparazitální obojky které mají podstatně delší účinnost, třeba obojek Foresto od firmy Bayer patří mezí špičku s účinkem až 8 měsíců. Používáme je pro naše kocoury už několik let, v létě se pohybují přes den na zahradě a žádná klíšťata nemívají. Navíc obojek na krku kočky dává tušit že se nejedná o kočku toulavou a částečně odrazuje odpůrce koček od ubližování těmto úžasným tvorečkům. Osobně doporučuji používat antiparazitální obojek i u koček chovaných pouze v bytě, míň to zatěžuje jejich organizmus než častá aplikace séra z pipet. A když si spočítáte náklady tak zjistíte že je to většinou i výhodnější.

Sice jsem to tu už několikrát psala, ale já jsem proti používání obojků u koček, notabene u takových, které chodí i ven.

7.3.2016 01:10
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Já dávám kočkám spot on Frontline combo a aplikuji 2x za sezónu. Na balení píšou účinnost 1 měsíc, u nás v klidu drží i 3 měsíce.

Obojky kočkám nedávám - ani klasické, ani antiparazitní.

PS: Pokud se Vám líbí ty ozdobné, apod. doporučuji si nakoupit podobná "cimprdlátka" sobě a kočku nechat v klidu.

"PS: Pokud se Vám líbí ty ozdobné, apod. doporučuji si nakoupit podobná "cimprdlátka" sobě a kočku nechat v klidu."

7.3.2016 01:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

oldřichvrzal napsal(a):

"Nejde ani tak o to jestli jsou obojky decentní, mají ale nepochybně několik výhod. "

Ještě k této větě: i kdyby měl obojek tisíc výhod, tak z mého pohledu všechny ty výhody anuluje riziko oběšení nebo uškrcení. I když výrobce zcela jistě garantuje bezpečnost, na obojku je bezpečnostní spona, apod., tak vím o případu, kdy se kočka oběsila právě na obojku deklarovaném jako bezpečný.

7.3.2016 07:51
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Souhlas s Fikovnicí.

já vím o případu, kdy se na obojku málem uškrtil pes v bytě. Nebýt doma jeho pán, dopadlo by to zřejmě špatně..

7.3.2016 19:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

oldřichvrzal napsal(a):

No, nevím, jak u Vás, ale já kočku pohladím jednou rukou na hlavě, pak rozhrnu jednou rukou srst a druhou vymáčknu pipetu na zátylek, zase pohladím a číča kouká, zda ještě něco bude. Žádná mi před pipetou ještě neutekla. :)

No a vzhledem k tomu, že se nám před lety dokázalo na plotě s oky cca 5x5cm oběsit 4 měsíční kotě i bez obojku, obojek venkovním nikdy nedám. A bytový ho zas nepotřebují - na ty žádný klíšťata ani blechy doma nečíhají.

7.3.2016 19:15
Pavluše

XXX.XXX.234.132

lavacca napsal(a):
No, nevím, jak u Vás, ale já kočku pohladím jednou rukou na hlavě, pak rozhrnu jednou rukou srst a druhou vymáčknu pipetu na zátylek, zase pohladím a číča kouká, zda ještě něco bude. Žádná mi před pipetou ještě neutekla. :)

No a vzhledem k tomu, že se nám před lety dokázalo na plotě s oky cca 5x5cm oběsit 4 měsíční kotě i bez obojku, obojek venkovním nikdy nedám. A bytový ho zas nepotřebují - na ty žádný klíšťata ani blechy doma nečíhají.

No ty naše bytové zrovna nějak ty blechy chytají, což je mi záhadou žádný špínky nejsme

8.3.2016 07:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pavluše: Zřejmě jim to domů nosíte vy, lidi - od jiných koček /psů/

8.3.2016 15:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pavluše napsal(a):
No ty naše bytové zrovna nějak ty blechy chytají, což je mi záhadou žádný špínky nejsme

Stačí, aby jste prošli venku kolem kočky či psa a donesete si je domů sami.

8.3.2016 15:58
Pavluše

XXX.XXX.237.198

v tom případě obojek pro mě

8.3.2016 17:33
kobylatko

XXX.XXX.45.44

lidule napsal(a):
Také jsem byla proti obojkům pro kočky, ale od doby co jsem dala kočce pipetu a ona chudák měla do druhého dne mraky klíšťat na hlavě (koupila jsem ji u veta) tak jsem zkusila obojek a měla klid... nejdřív jsem se děsila toho že se někde zachytne (je venkovní) ale naštěstí se to nestalo (ťuk ťuk)... taky je na ní díky obojku poznat že aspoň někomu patří, bydlíme na vesnici a koček je tu spoustu a ještě jedna tu chodí s obojkem... nechci tvrdit že obojky ne, ale mě se pipety neosvědčili proto já jsem pro ně... a jestli jí je to nepříjemné ho nosit to bych netvrdila, nejhorší je jí ho dát nemá ráda když ji násilím držíme ale jakmile ho má je v klidu a ani neměla tendenci ho nějak ze sebe sundat a to ji nemáme od kotěte, přitoulala se k nám v loni zjara a to už byla větší...

Nemohu než souhlasit .Akorát teda já mám svýho kocourka od kotěte.A též tady vím o pár kočkách s obojkem.

8.3.2016 19:21
lavacca

XXX.XXX.164.49

kobylatko napsal(a):
Co vy na tohle http://www.spokojenypes.cz/knoblauch-tablety-proti-vnitrnim-parazitum-50g-trixie/ ?

Já pořídila tyto - http://www.spokojenypes.cz/biofaktory-cesnekove-tablety-500g/ - aorát přemýšlím, jak to do koček dostat. Jsou zvyklé na tabletkové vitamíny, ale česneku se mi moc dotknout nechtějí.

8.3.2016 20:14
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Se mi možná budete smát , jsem si je obědnala z bonus programu z miciny.cz .

8.3.2016 21:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

kobylatko napsal(a):
Se mi možná budete smát , jsem si je obědnala z bonus programu z miciny.cz .

Jsem se normálně musela kouknout, o co jde..

8.3.2016 21:44
kobylatko

XXX.XXX.45.44

lavacca napsal(a):
Jsem se normálně musela kouknout, o co jde..

9.3.2016 11:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

kobylatko napsal(a):

Na miciny.cz nechodím, tak jsem si říkala, o co jde. :).

9.3.2016 11:59
kobylatko

XXX.XXX.45.44

lavacca napsal(a):
Na miciny.cz nechodím, tak jsem si říkala, o co jde. :).

Tak já občas, nasbírám bodíky a když v tom bonusu maj něco dobrýho a mě hodícího se tak to svím mazlíkům vemu :).

10.3.2016 15:04
kobylatko

XXX.XXX.45.44

lavacca napsal(a):
Já pořídila tyto - http://www.spokojenypes.cz/biofaktory-cesnekove-tablety-500g/ - aorát přemýšlím, jak to do koček dostat. Jsou zvyklé na tabletkové vitamíny, ale česneku se mi moc dotknout nechtějí.

Tak až na to příjdete tak dejte vědět .Dnes mně přišly ty tabletky co jsem si pro kocoura obědnala, otevřu krabičku a to jsou tablety jak pro koně , velký asi jak brufen, ale musí se jim nechat že docela hezky voní , možná až moc .

20.3.2016 11:00
kobylatko

XXX.XXX.45.44

lavacca napsal(a):

Tak já už na to přišla .Vzala jsem hmoždíř, tabletky rozdrtila na prášek a nasypala mu to do masa a on je tak šikovný kocourek že to papá .

20.3.2016 12:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kobylatko napsal(a):
Tak já už na to přišla .Vzala jsem hmoždíř, tabletky rozdrtila na prášek a nasypala mu to do masa a on je tak šikovný kocourek že to papá .

Přidejte reakci

Přidat smajlík