Milí kočkaři, tak mám pocit, že by se měly dávat plusové body také za počet založených témat!
Ale k věci: psala jsem, že mám čerstvě zasíťovaný balkón - od 25.2. Kocouři jsou od podzimu čistě bytoví a v paneláku mám celkem teplo, i když ne přetopeno (to sama nesnáším). Kocoury teď denně na chvilky pouštím na balkón, velkej se kupodivu dost bojí (zatím), ale mladej tam vždy vlítne jak uragán! Já se bohužel z práce vracívám hodně pozdě večer, takže právě bývají na balkóně většinou až večer. S letošním bláznivým počasím - už nám zas hrozí meteorologové, že od zítřka tu máme zas nanovo zimu - nevím, co tedy vlastně dělat. Pozorovala jsem totiž včera u mladýho kašel - ne moc, ale párkrát za den, tedy za dobu, co jsme byli spolu, zakašlal. Onehdá tu psal někdo to stejné, že se bojí nachlazení kočky z balkónu. Tak se ptám: jak byste to dělali vy? Mám teď kocourům vstup na balkón zakázat?
fikovnice
napsal(a):
Milí kočkaři, tak mám pocit, že by se měly dávat plusové body také za počet založených témat!
Ale k věci: psala jsem, že mám čerstvě zasíťovaný balkón - od 25.2. Kocouři jsou od podzimu čistě bytoví a v paneláku mám celkem teplo, i když ne přetopeno (to sama nesnáším). Kocoury teď denně na chvilky pouštím na balkón, velkej se kupodivu dost bojí (zatím), ale mladej tam vždy vlítne jak uragán! Já se bohužel z práce vracívám hodně pozdě večer, takže právě bývají na balkóně většinou až večer. S letošním bláznivým počasím - už nám zas hrozí meteorologové, že od zítřka tu máme zas nanovo zimu - nevím, co tedy vlastně dělat. Pozorovala jsem totiž včera u mladýho kašel - ne moc, ale párkrát za den, tedy za dobu, co jsme byli spolu, zakašlal. Onehdá tu psal někdo to stejné, že se bojí nachlazení kočky z balkónu. Tak se ptám: jak byste to dělali vy? Mám teď kocourům vstup na balkón zakázat?
Ještě doplňuji, že beru v potaz možnost, že mladej kašlal možná kvůli tomu šáchoru. Jak se jej oba přežrali a já pak našla na různých místech nazvraceno. To mě také napadlo - že mu třeba uvízl v krku kousek stonku/lístku z šáchoru...
Já pouštím do okna i teď, ale třeba jen na pět minut. Neleží tam na studeném.
Jinak si myslím, že se na balkonu těžko nachladil. Kdyby mu tam byla fakt zima, odešel by, kočky zimu rády nemají. Příčinu kašlání bych hledala jinde - nesežral něco, co se mu mohlo zapíchnout? Nějakou nevhodnou kytku vám neožral? Kostička z masa? Po šáchoru mi občas kocour natahuje, ale spíš okamžitě po sežrání, dlouhodobě určitě ne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kocoury také pouštím tak na 5 minut - "nadýchat" se čerstvého vzduchu. Mají tam karimatku a vždy si sednou na ni.
Já tedy kočky pouštím aspoň na chvíli na balkon celý rok i v zimě.Koupila jsem jim takovou velkou koupelnovou rohož, je to z nějaké gumy a tu jim přeložím a na té oni sedí a koukají co se kde děje.Když napadne sníh, tak Nelinka vlítne na balkon a hrabe v tom sněhu, je vyloženě stastná.Oba vždy sedí na té rohoži, protože není studená a nezebou jim pacičky ani v mrazu..Myslím tyto metrážové podložky.je to výborná věc, když se kočky dokoukají, vyndám i tu rohož aby byla teplá a když chtějí na balkon, ta jim to tam zase dám.Vydrží i v mrazu neochladí se a v létě zase když jsou dlaždice horké, tak toto má stálou teplotu.Ještě jsem koupila takový hodně vyfutrovańý pelíšek, kde kočky klidně spí i když je venku cca 10st, protože v pelíšku jim není od země zima.Pár totek té rohože...
Bejina
napsal(a):
Pokud se ochladí, tak na balkon nepouštět. Kočky, které žijí jen v bytě jsou přece jen jinak odolné, jak třeba moje kočeny, které chodí ven kdykoliv se jim zachce celou zimu...
Moje také, dělám dveřníka Pokud v zimě zůstanou venku(třeba odjedu na pár hodin) tak mají možnost se schovat do psí boudy do slámy či zahradního domku, kde mají pelech. Na tom balkoně bohužel nejen, že nemají pohyb, ale jak všichni píšeme, jsou zchoulostivělé z bytu, i to nachlazení je možné, pokud nemají možnost se jít schovat domů, nebo třeba do nějakého toho pelechu, alespoň. Vím, že asi ve městě nemáte možnost, ale třeba větší krabici nacpanou slámou či dřevitou vlnou a vyříznout jen vchod. Naše kočeny to tak měly, když ještě byli malí a do baráku nechodili, celou zimu v závětří domu.
Já bych je asi ani na té verandě nenechávala. Náš malý kocourek taky rád koukal z okna a to jen uvnitř na parapetu a za sítí. Začal pár dní pokašlávat a pak už to šlo rychle. Začal k tomu kýchat, teklo mu z nosu a z očí. Tak jsme s ním hned jeli a má zánět dýchacích cest + plic a jako bonus k tomu mu to docela brutálně sedlo na srdce.
Ale u něj je to možná tím, že byl a je celkově oslabený, jestli si teda pamatujete co všechno mu bylo. Močák taky ještě není úplně doléčený a bere léky na střeva a teď k tomu ještě aji na srdce.
Prý je to běh na dlouhou trať. Momentálně se ani neví jestli mu to zanechá nějaký následky, nebo ne. Jsem z toho už vážně nešťastná, to snad nikdy nezkončí.
Tina125
napsal(a):
Já bych je asi ani na té verandě nenechávala. Náš malý kocourek taky rád koukal z okna a to jen uvnitř na parapetu a za sítí. Začal pár dní pokašlávat a pak už to šlo rychle. Začal k tomu kýchat, teklo mu z nosu a z očí. Tak jsme s ním hned jeli a má zánět dýchacích cest + plic a jako bonus k tomu mu to docela brutálně sedlo na srdce.
Ale u něj je to možná tím, že byl a je celkově oslabený, jestli si teda pamatujete co všechno mu bylo. Močák taky ještě není úplně doléčený a bere léky na střeva a teď k tomu ještě aji na srdce.
Prý je to běh na dlouhou trať. Momentálně se ani neví jestli mu to zanechá nějaký následky, nebo ne. Jsem z toho už vážně nešťastná, to snad nikdy nezkončí.
Ach jo, to teda máte fakt fest smůlu !
fikovnice
napsal(a):
Ach jo, to teda máte fakt fest smůlu !
No to mi povídejte a hlavně on je chudák Momentálně bere léky na močák, na trávení, antibiotika na zánět a léky na srdce. A u toho srdce se teprve uvidí jak to dopadne... Je to aji finančně fakt síla. Hodně se o něho bojím, mám ho už za tu dobu co ho máme opravdu moc ráda.
Ale k Vašemu dotazu. Já bych to už po téhle zkušenosti asi opravdu neriskovala...
Tina125
napsal(a):
No to mi povídejte a hlavně on je chudák Momentálně bere léky na močák, na trávení, antibiotika na zánět a léky na srdce. A u toho srdce se teprve uvidí jak to dopadne... Je to aji finančně fakt síla. Hodně se o něho bojím, mám ho už za tu dobu co ho máme opravdu moc ráda.
Ale k Vašemu dotazu. Já bych to už po téhle zkušenosti asi opravdu neriskovala...
Díky moc za Vaši odpověď a budu vám držet pěsti, tedy kocourkovi!