Přeji krásný den,
potřebovala bych poradit. Máme doma dvě kočky - kočka (3) a kocour (necelý rok), největší kamarádi.
Včera jsme nechali kocoura vykastrovat, kočka byla vykastrovaná ještě před příchodem kocourka. Když jsme včera přinesli kocourka, kočka začala být nesvá. Kocourka jsme proto oddělili, přes noc jsem s ním spala já a manžel spal vedle s kočkou. Furt mňoukal, že chce jít za ní.
Takže dnes ráno jsme kocoura pustili, aby se proběhl, ale vyběhl již naježený a začal napadat kočku. Rozeběhl se na ní a začal řvát na celý byt nějaký hysterický "mňaukot", z kterého se i mně zježily vlasy.. Nevím jestli je to tím, že byl včera na kastraci a je mu špatně, ale docela mě to děsí. Dříve nejlepší kámoši a teď se nemůžou ani vidět. Takže jsme kocoura oddělili do jiné místnosti, aby se oba tolik nestresovali.
Můj dotaz zní.. Přejde to? Díky.
Přejde, ale chce to čas..u nás to ale bylo obráceně, když jsem přivezla kocourka po kastraci domů, tak na něj začala být zlá kočka, která už byla vykastrovaná už 2 roky.Taky se do té doby milovali, ale ona z něj cítíla veterinu a protože jako malá byla dost nemocná a na veterině jsme byli často, tak ten pach asi nesnáší...On vykastrovaný, chtěl za ní a nechápal, proč je na něj tak zlá...Trvalo to tři měsíce, než se zase dali dohromady.Já už myslela, že je budu muset dát od sebe...
Když jsme v práci tak je u sebe bohužel nechat nemůžeme. Kočka je z toho tak ve stresu, že je schopná se celý den nejít ani napít. To, že kocour voní jinak by asi ani nevadilo. Kdyby se ke kočce choval normálně, nebo ji ignoroval, tak je s nim i kámoška. Ale on jí jde cíleně napadnout, zažene ji do rohu a ona prostě jinam nepůjde, ublížit mu nechce. Já doufám, že to bude jen nevrlost po narkóze a celkové slabosti během zotavování a až mu bude lépe tak se uklidní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

martinero
napsal(a):
JAk to tu tak čtu, přemýšlím, jak vykastrovat dvě společně žijící koťátka, kočičku a kocourka. Nejlepší řešení by bylo asi zároveň že jo? Ale jak to provést, aby kočku kocour nenakryl při prvním mrouskání? Chodíme do práce a koťata obývají jeden byt v pracovní době osamotě.
Osobně bych nechala první vykastrovat kocourka, aby pominulo "nebezpečí" nechtěného nakrytí a nejlépe v pátek, abyste ho mohli mít přes víkend pod dozorem (tedy pokud máte víkendy volné). Ostatní bych řešila potom.
napsal(a):
Osobně bych nechala první vykastrovat kocourka, aby pominulo "nebezpečí" nechtěného nakrytí a nejlépe v pátek, abyste ho mohli mít přes víkend pod dozorem (tedy pokud máte víkendy volné). Ostatní bych řešila potom.
No jo, víkend je samozřejmostí. Ale problém je v tom, že kočka má 5 měsíců a kocourek tři. kocour vyzraje dříve, ale kočka je starší. To jsem zapomněl uvést.

martinero
napsal(a):
No jo, víkend je samozřejmostí. Ale problém je v tom, že kočka má 5 měsíců a kocourek tři. kocour vyzraje dříve, ale kočka je starší. To jsem zapomněl uvést.
Ach tak... Tak to je kocourek ještě maličký. Ideální je rok, ale záleží hodně na vyzrálosti. My nechávali jednoho kocoura kastrovat už v 9 měsících, protože od osmého měsíce byl cítit a v tom devátém začal "obtěžovat" kočičího bráchu. Mimo to měl bezmála 5 kg, takže to bylo tak akorát.
Kočičku můžete nechat kastrovat už v půl roce, ale také musí mít nějakou optimální váhu.
rapotacka11
napsal(a):
Když jsme v práci tak je u sebe bohužel nechat nemůžeme
Jak bohužel?
Nechte indisponované zvíře v klidu!
Klidně jste mohli 2 dny počkat.
Může mít trochu problém po narkóze...
To melo byt na prispevek vyse. Ale nakonec jsme to udelali tak, ze si manzel vzal dovolenou. Spali jsme oddelene. Kazdej s jednou kockou. Rano se zavrela jedna na dve hodinky, potom druha. Dnes uz spi oba s nama v posteli. :) Jinak, na veterine jsem chtela kastraci v patek. Vstric mi nevysli. Operacni dny na kastrace maji pouze v nedeli.
lavacca
napsal(a):
Tak náš vet dříve měl operační dny v pátek, ale změnil to na úterý. Nicméně dá se s ním domluvit i na ten pátek (chodíme k němu už přes 15 let, tak je ta komunikace lepší. :) Na klinice operují přes týden denně, přes víkendy ne.
No u nás se ani nejednalo o kliniku. Jen některé dny ordinují dopo, jiné odpo, takže domluva dopředu s tím, že se to může změnit, pokud by přivezli třeba nějaký vážný úraz. Ale obě kastrace (na dvou různých veterinách) proběhly dle původní časové domluvy.
fikovnice
napsal(a):
No u nás se ani nejednalo o kliniku. Jen některé dny ordinují dopo, jiné odpo, takže domluva dopředu s tím, že se to může změnit, pokud by přivezli třeba nějaký vážný úraz. Ale obě kastrace (na dvou různých veterinách) proběhly dle původní časové domluvy.
Jasný. :) Náš vet je u sebe v ordinaci jen 3x týdeně odpo.Jindy jezdíme na kliniku, kde jsou o víkendu taky jen pár hodin, takže řeší jen akutní operace, jinak spíš očkování, apod.
lavacca
napsal(a):
Jasný. :) Náš vet je u sebe v ordinaci jen 3x týdeně odpo.Jindy jezdíme na kliniku, kde jsou o víkendu taky jen pár hodin, takže řeší jen akutní operace, jinak spíš očkování, apod.
Já si po pořízení druhého kocoura našla veterináře (manžele) mimo město, mám to nejméně 20km, ale jsou velmi fajn, a vyhovuje mi, že ordinují dokonce i v sobotu a v neděli. Navíc, jestli se nepletu, tak v týdnu mají často od 16h (aby stíhali lidi, až přijdou z práce), a ty víkendy zase do 16h. Prostě pochopili, že takto získají více klientely.
Kdysi jsem stran spánkové hygieny něco přednášela a posluchačům jsem říkala jasně, že v posteli nečíst, maximálně něco extrémně nudného či nezáživného , event. jsem jim při nespavosti doporučovala popůlnoční vysílání záznamů jednání poslanecké sněmovny! A teď ani nevím, jestli ještě ta hrůza v TV běžívá; kdysi když jsem byla přes rok na neschopence, tak jsem se občas sebemrskačsky a masochisticky takto trýznila!
rapotacka11
napsal(a):
Jo, běhá to tam.
Ale to se nedá... většinou.
"Rapotacko", já Vám chtěla v noci odpovědět - na tomto vlákně (nebo i jinde), ale opět kolem té 3. h mi spadl iFAUŇÁCKEJ server. Vám, vypadá to, že ne. Nebo ano? Já tomu fakt nerozumím. Na iDNES jsem se dostala, ale i FAUNU jsem měla kleknutou nejmíň 20min, až jsem to vzdala. Počkám, jestli mi odpovíte, že to u Vás také spadlo, a jinak dám zase dotaz adminovi. Vím, že se opakuji - pokud to padá kolem 3.h ráno, tak to moc lidí "nebolí", ale třeba zrovna mě jo!
rapotacka11
napsal(a):
Já nemusím a moc si ten pocit svobody užívám (ale stejně vstávám).
Ještě, že máme PC, když to nejde spát, aspoň si počtem...
A ještě jedna poznámka k tomu vstávání - já, i když třeba nemusím, tak mě k tomu donutí zvířectvo - napojit je, nakrmit, vyčistit záchodky, ale...pokud to lze - tak pak zas hupky do vyhřáté postýlky!
fikovnice
napsal(a):
"Rapotacko", já Vám chtěla v noci odpovědět - na tomto vlákně (nebo i jinde), ale opět kolem té 3. h mi spadl iFAUŇÁCKEJ server. Vám, vypadá to, že ne. Nebo ano? Já tomu fakt nerozumím. Na iDNES jsem se dostala, ale i FAUNU jsem měla kleknutou nejmíň 20min, až jsem to vzdala. Počkám, jestli mi odpovíte, že to u Vás také spadlo, a jinak dám zase dotaz adminovi. Vím, že se opakuji - pokud to padá kolem 3.h ráno, tak to moc lidí "nebolí", ale třeba zrovna mě jo!
Dobrý večer.
Ano, v tu dobu to pravidelně vypadává.
Za chvíli to zas šlo ( 20 min + )?
Někdy to nejde hodinu.
Všude jinde se taky dostanu.
Taky mě budí havěť.
Pes dělá, že už to nevydrží, letím mu otevřít,
ale potřeboval jen prohnat kocoura, co byl u dveří...
rapotacka11
napsal(a):
Dobrý večer.
Někdy to nejde hodinu.
Taky mě budí havěť.
Aha, díky moc "Rapotacko". Já si hned říkala, že chyba je na jejich serveru... A nebyla jsem holt tak trpělivá jako Vy ; myslím, že jsem pak koukala na "Zemský ráj to napohled" - ani špatné, ani vynikající. A hrají tam moji oblíbení herci... .
rapotacka11
napsal(a):
Dobrý večer.
Někdy to nejde hodinu.
Taky mě budí havěť.
"Pes dělá, že už to nevydrží, letím mu otevřít,
ale potřeboval jen prohnat kocoura, co byl u dveří..."
Pes mých příbuzných (ten, co jej mám jen víkendově) - tak toho zas prý zaboha nemůžou dostat vyvenčit ráno, když jsou mrazy. To chodívá páníček do práce a celoročně se pes vypustí jen na vycvrknutí a pak se jde dospat do teplíčka. Ale prý jak náhodou udeří mrazy, tak buď nejde vůbec nebo veeelmi neochotně a ve vteřině buší na dveře. Doteď pořádně nevíme jak to bušení dělá, ale je to jak kdyby padal barák!
rapotacka11
napsal(a):
To nás asi brzy vyženou oba.
Náš pořád lítá ven kontrolovat. Mám stále otevřeno
a na dveřích těžký závěs, aby mohli ven... tedy ne v noci...
No, já musím vykoumat fakt to šílené bušení na dveře od psa, který váží necelých 15kg. Jasně, není to úplný drobek, ale ty rány, to je jak když nějakej dvěstěkilovej chlap sevřenou pěstí mlátí na dveře!
fikovnice
napsal(a):
Zdravím Vás a přeji prima den! No, zub zlobí, ale včera mi zubař (ne můj) řekl, že to ještě ten týden, co mám do řádného termínu vydrží. Tak to budu muset vydržet s ním (s tím zubem ).
Zub mi zrentgenoval, provizorně vyčistil (mám jej teď otevřený) a to definitivní ošetření, že má udělat příští týden můj zubař - abych to ještě vše doplnila.