Dobrý den, ve čtvrtek se nám začala mrouskat naše kočička - máme i svého kocourka. Akční byly do neděle Chtěla jsem poradit zda jít kolem 30dne na utz popřípadě rtg nebo ne.Jde nám o to, že kočička není zvyklá cestovat a tak se bojíme, že jí spíše uškodíme. Byly jsme takto na potvrzení u fenky (je to takový strašpytel ) a nakonec všechna štěňata díky tomu vztřebala a dostala silný zánět. Proto se chci zeptat zda s kočičkama chodíte nebo ne?a zda po porodu dáváte vápník, popřípadě zda dáváte i něco když čeká koťata. granule máme royal canin, maso, konzervy.děkuji za rady.
Zdravím. Já bych ji neztresovala. Pokud je březí, začne se jí zvětšovat bříško. Pak bych jí začala dávat kvalitní granulky pro koťata a březí kočky a krmila jimi i po porodu, zároveň pak i s koťátky. Bylo by dobré i maso, které nezmiňujete, občas tvaroh, jogurt, kysanou smetanu, do toho třeba zamíchat syrové vejce... Pokud je vybíravá a přijímá pouze konzervy či kapsy, tak hlavně kvalitní z masem, ne z náhražkami. Jak začnou ko´tátka vylézat a přijímat i tuhou stravu, dokrmovala jsem mléčnou náhražku s mletým masem, nebo rozmočenými granulkami, taktéž zmińovaný jogurt, tvaroh s vejcem. Mamina si většinou dala také. Pokud by jí to nedělalo problém, nic dalšího bych nepřidávala.Myslím, že při pestrém ( kvalitním ) jídelníčku to není třeba. Pokud je vybíravá, můžete jí nějaký vitamínový preparát zakoupit, buď sypký, nebo tablety, ale já s podáváním tohoto, nemám dobré zkušenosti. Většinou to kočičky odmítají pozřít. Volím raději vitamíny a minerály získané přirozeně z předkládané krmné dávky.
Jinak, pokud jsou oba nezkušení, kočička prvnička a kocourek také ještě nekryl, nemuselo se to na poprvé vůbec podařit.
1dominicek
napsal(a):
Dobrý den, ve čtvrtek se nám začala mrouskat naše kočička - máme i svého kocourka. Akční byly do neděle Chtěla jsem poradit zda jít kolem 30dne na utz popřípadě rtg nebo ne.Jde nám o to, že kočička není zvyklá cestovat a tak se bojíme, že jí spíše uškodíme. Byly jsme takto na potvrzení u fenky (je to takový strašpytel ) a nakonec všechna štěňata díky tomu vztřebala a dostala silný zánět. Proto se chci zeptat zda s kočičkama chodíte nebo ne?a zda po porodu dáváte vápník, popřípadě zda dáváte i něco když čeká koťata. granule máme royal canin, maso, konzervy.děkuji za rady.
Přijde mi to zbytečné ji tím stresovat. Uvidíte - buď se jí začne zvětšovat břicho nebo začne znovu mrouskat.
Krmila bych masem a kvalitními granulemi a konzervami (Royal Canin už mezi ně po přesunu výroby do PL nepatří), sem tam mléčný výrobek (tučný či polotučný tvaroh, smetana, apod.) a kočka do sebe dostane vše potřebné přirozenou cestou. Přímo vápník naopak cca týden po porodu určitě ne! Tím byste ji naopak rozhodili jeho hladinu. A i pak bych ho přidala jen pokud by měla od veta potvrzeno, že ho má nedostatek. Ono někdy je méně více a v tomto to platí dvojnásob. ;).
Tak důležité je hlavně to maso, bílkovinu a jiné důležité látky získá z něho. Jinak zrovna tady jede vlákno o granulkách tak tam mrkněte. Také je zde vlákno, kde se dokonce rozebíralo i složení některých granulí a pán některé z nich doporučil i jako špičku. Většinou jsou to ale cenově vyšší kategorie a ne každý je může ( i když by rád ) svým kočičáčkům dopřát.
Jo s kočičkami a jejich chutěmi bývá problém. To co chutná jedné, nemusí chutnat druhé a ne vždy jim právě granule s ideálním složením budou třeba šmakovat. Chce to vyzkoušet nejprve na vzorku či menším balení a podle toho potom vybrat. Pokud Vašim kočičkám Royal nedělá problémy a miciny jsou zdravé a vitální, nevidím problém proč je nepodávat i nadále. Soustředila bych se víc na pestrou, masitou stravu a granulky bych předkládala jen jako doplněk.
Buďte ráda, že Vám masko jede. Co by druzí za to dali, kdyby jej jejich kočeny přijímaly. Já mám také dvě kočky. Jedna je masožravec a druhá konzervožrout. Také bych byla šťastná, kdybych to maso do ní dostala. asi bych ji musela nechat hodně vyhladovět, ale na to nemám žaludek a tak vychystávám každé to její...oblíbené papáníčko
1dominicek
napsal(a):
Děkuji.já kupuji přímo royal canin maine coon.můžu se zeptat jaké granule jsou tedy kvalitní?děkuji za radu.ona je hodně mlsná. Jí jen granule.syr.maso z kapsiček olíže šťávu. Tvaroh a nic podobného jí bohužel nejede.
To je jen marketingový tah, že je to pro určité plemeno. Pořád je to kočka, takže potřebuje krmení stejné jako třeba britka, apod.
Záleží na finančních možnostech - střední lepší cesta je Brit Care, Taste of the Wild, Porta 21 grain free, ještě lepší jsou N&D grain free cat, Meowing Heads (i kitten), Canine Caviar, Taste of the wild feline, FirstMate, Acana, Applaws (i kitten), Arden Grange (i kitten), Annamaet Feline Grain Free, Essential Jaguar a úplné top jsou granule Orijen.
Ty kitten jsou jen menší, ale samozřejmě můžete dávat např. Taste, apod. co jsou "all age" i koťatům. ;)
Chce to vyzkoušet a přecházet postupně - RC jsou dost slané a dochucené, takže se nelekněte, že třeba hnedka nebude nadšená z těch kvalitnějších. Chce to postupně míchat ty nové do těch stávajících a postupně snižovat jejich podíl a navyšovat podíl těch nových granulí.