Kočky jsou lovci a pokud se to odmalicka učí od mamy tak by lovili i krecka i andulku... vysvětlit to urcite nepůjde nasi kočce furt říkám at ptacky nelovi jen mysi a potkani ale stejně to je k ničemu... spis doporucuju zamezit přístup k obou zviratkum at je zbytecne nevystavuje stresu... i kdyz jsou výjimky a dokazi se spolu pratelit ale to je jeden z mala pripadu...
Bella 2005
napsal(a):
Chtěla bych vědět kdybych si pořídila kotě jestli by mi ne snědlo mého křečka a andulku. Mohla bych jí naučit aby mi nejedlá křečka a andulku?
Kočka je lovec atak ji nepředěláte. Jedině chovat křečka a andulku v jiné místnosti, kam se kočka nedostane (zamykat, apod.).
No naše Amálka by je určitě nesnědla, ale zabít jako hračku asi na 100% stačí, aby vletěla mucha do bytu a je jak divá taková živá kořist jako hračka nooo to by bylo něco. Takže přirozenost kočičí povahy se nezapře a najít kočku - kotě co by vám nepomuchlovalo křečka a andulku je jak hledat jehlu v kupce sena. Jo veliký papoušek by si poradil to problém většinou není spíš naopak, ale tihle dva by nespíš neobstály při prvním momentu vaší nepozornosti. Navíc oba druhy velikostí a podobností patří mezi přirozenou potravu kočky.
Laila.aila
napsal(a):
No naše Amálka by je určitě nesnědla, ale zabít jako hračku asi na 100% stačí, aby vletěla mucha do bytu a je jak divá taková živá kořist jako hračka nooo to by bylo něco. Takže přirozenost kočičí povahy se nezapře a najít kočku - kotě co by vám nepomuchlovalo křečka a andulku je jak hledat jehlu v kupce sena. Jo veliký papoušek by si poradil to problém většinou není spíš naopak, ale tihle dva by nespíš neobstály při prvním momentu vaší nepozornosti. Navíc oba druhy velikostí a podobností patří mezi přirozenou potravu kočky.
Naprostý souhlas.
Bella 2005
napsal(a):
Chtěla bych vědět kdybych si pořídila kotě jestli by mi ne snědlo mého křečka a andulku. Mohla bych jí naučit aby mi nejedlá křečka a andulku?
Nemohla. Je to přirozená kořist.
Obstálo by snad morče a zakrslý králík. Ale bez dozoru bych je s kočkou stejně nenechala - stres.
Samozřejmě, že by jak křečka, tak andulku kočka sežrala. vůbec takovou blbost nedělejte, protože uděláte nešťastné 3 bytosti - křeček se bude bát celý svůj krátký život, jak bude na jeho kleci kočka stát a číhat, to samé andulka a do třetice budete nešťastná i vy - místo tří kamarádů budete mít jen jednoho. ale je pravda, že někdo přece jenom šťastný bude a to ta kočka, která bude mít dvě kořisti a možná bude tak pyšná, že vám je ještě donese k nohám.
joanne.s
napsal(a):
Moucha? to je u nás rodeo! kocour skáče jak kdyby ho píchla vosa do prcky:D Ale dycky ji uloví /bez mojí pomoci/ jen musím při tom skákání kde všude radši držet věci jako stolní lampa apod. :D
I mol se u nás nezdržel - ale prý byl lahodný!
No já už večer zavírám okna, když svítím, právě aby nám něco nevletělo do bytu. u nás totiž kolem desáté všechny kočky zalezou a je klid. kdyby tam něco přiletělo, tak už je neuspím. ale nejvíce se mí líbí, že ta moje přerostlá kočka, která stále jen sedí a leží, tak když přiletí hmyz, tak ukáže své pravé já já se fakt bavím, jak všechny 3 kočky běhají po bytě za muchou. Necháváte hmyz kočkama sníst, nebo jim ho po ulovení berete? Já jsem jí ho včera vzala, ale nohy už měla v sobě jedna kočka mi dokonce vybírá kuličky hlíny z květináče a chodí s tím v tlamě škoda, že to člověk nedokáže zachytit foťákem. Dokonce chodí po bytě i s celým rohlíkem v pusince.
joanne.s
napsal(a):
Nemohla. Je to přirozená kořist.
Obstálo by snad morče a zakrslý králík. Ale bez dozoru bych je s kočkou stejně nenechala - stres.
Tak známí si nově pořídili zakrslého králíka. Občas k nim přijde dcera s čivavou. Hned jsem se zajímala jak se spolu snáší. Užasla jsem. Čivava je prý z králíka vyděšená a jak se k ní začne blížit, utíká se s pištěním někam schovat!