Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2016 09:00
Divyli

XXX.XXX.221.116

Hezkou neděli, trochu mě trápí muj kocour.. Byl vždycky mourovatý a na hřbetě měl černý pruh. Tohle jaro, poprvé, se mu změnila barva na oranžovo-rezavou, viz.fotka. Nemáte někdo zkušenost? Zajímala by mě příčina. Jediné co mě napadlo je změna obojku (Foresto). Je to kastrát, kříženec,13 let ale pořád aktivní.

19.6.2016 10:12
joanne.s

XXX.XXX.17.180

A mně se líbí i taksmajlík

Je fakt, že u koček to až tak často nebývá, spíš to znám u psů. Hraje v tom roli genetika, ale i krmivo /myslím, že konkrétní zdroj vitaminu A, nebo betakaroten/ Zkusila bych změnit granule a krmit co nejvíc masem.

19.6.2016 13:08
lavacca

XXX.XXX.164.49

Divyli napsal(a):
Hezkou neděli, trochu mě trápí muj kocour.. Byl vždycky mourovatý a na hřbetě měl černý pruh. Tohle jaro, poprvé, se mu změnila barva na oranžovo-rezavou, viz.fotka. Nemáte někdo zkušenost? Zajímala by mě příčina. Jediné co mě napadlo je změna obojku (Foresto). Je to kastrát, kříženec,13 let ale pořád aktivní.

Tak to čučím! To u mourků neznám. Černé kočky běžně s přibývajícícm sluncem takhle reznou, ale tohle je pecka!

Nezačali jste dávat nově granule s kukuřicí, apod. ? Kukuřice hooodně barví chlupy do rezava. Popř. by to mohlo být i nějaké oslabení organismu? Kdoví... mrkla bych na složení krmení a pokud je jinak zdravý, tak bych to víc asi neřešila.

19.6.2016 22:02
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Je krásný smajlík.
No, poptejte se u veterináře, jaké s tím má zkušenosti. Já jsem o změnách zabarvení zatím neslyšela. smajlík
Naši blbouni jsou celé roky pořád černej a strakatá smajlík.

20.6.2016 08:21
rybka

XXX.XXX.80.149

Zdravím. Foresto obojky také používáme a změnu v barvě srsti jsme nikdy nezaznamenali. Máme však venkovního černého kocoura a ten se na jaře barví také do hněda. Poté co přelíná, je zase černý. Snad to tedy bude i Váš případ a až kocourek přelíná, bude zase tmavý a mouratý, ale takhle je to docela zajímavé zbarvení

20.6.2016 11:27
Janaaa

XXX.XXX.226.2

U černých koček způsobuje rudnutí srsti nejčastěji nedostatek aminokyseliny tyrosin (více zde). Kočky které konzumují nedostatečně kvalitní stravu (málo kvalitních živočišných bílkovin - a tím pádem málo tyrosinu) mívají vyrudnutý kožich často právě v létě, kdy se k nepříliš kvalitní stravě přidá ještě přemíra slunečního záření (oxidativní stres).
Řešením je kvalitní strava, nejlépe maso (hovězí, kuřecí, králičí, kachní... - pokud přemrazíte min.3 dny, můžete ho kocourkovi dávat i syrové, při pokojové teplotě). Běžné krmivo často neobsahuje dost masa (a tím pádem ani dost živočišných bílkovin), navíc je zpracovávané při vysokých teplotách (konzervy i granule), a tak i v obsaženém mase podíl aminokyselin (vč. tyrosinu) klesá.

Není špatné také doplnit kocourkovi antioxidanty, nejlépe lososový olej přidávaný do jídla, ten mu pomůže předcházet i daleko závažnějším zdravotním problémům, spojeným jak s životním stylem (hlavně potravou), tak s věkem.

20.6.2016 11:35
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Nejlepší je 100%lososový olej od firmy Brit Care 1litr za 295Kč.je tam napsané, že je to pro psy, ale my to jíme celá rodina plus kočky.kočkám dávám denně do stříkačky 1-2 ml a stříknu do tlamičky, protože dobrovolně to moc nechtějí, jen někdy...

20.6.2016 16:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tohle mi přijde ještě něco jiného...měli jsme mourandu s dlouhýma chlupama, které ty konce šly právě v létě do rezava, ale nikdy ne tolika! Ale už jako malá měla záda rezavá. A krmená byla masem, plus si chytala myši, takže nějaký nedostatek neměla...to samé černé kočky, jež nám trochu vždy na léto rezly...ostatní (mourci, mocurovatobílí, černobílí) nám nikdy barvu neměnili.
Další 2 chlupaté mourovaté kočky (kočka a kocour) ani na léto nerezly. Psi mám černé 3 a jen 1 mi např. po kukuřici rezne, ostatním to nevadí...takže je možná jistá větší "náchylnost", ale že by takhle plochy zrzavých chlupů způsobovala?

Takže u naší první to tipuju na geny, ale u kocoura zadavatelky nemám tůšo, zvlášť udělalo-li se mu to až teď ve 13 letech...

21.6.2016 09:27
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Lavacco, krása, potěšení pro oko a duši smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík