Zdravím, o víkendu jsem u rodičů fotila ty naše chlupatce a tak si říkám, je to jako u lidí - někteří se nemusí ani upravit a vypadají dobře, zato jsou tací (třeba jako já) co by se na hlavu mohli stavět a prostě vypadají na fotkách hrozně ...
Přikládám příkladné fotky těch našich predátorů :) Nejlépe samo, že vypadá kočka - mourovatá... kocouři to mají hold na háku, jak se říká :)
Pochlubte se Vaším úlovkem :).
efendi
napsal(a):
Zdravím, o víkendu jsem u rodičů fotila ty naše chlupatce a tak si říkám, je to jako u lidí - někteří se nemusí ani upravit a vypadají dobře, zato jsou tací (třeba jako já) co by se na hlavu mohli stavět a prostě vypadají na fotkách hrozně ...
Přikládám příkladné fotky těch našich predátorů :) Nejlépe samo, že vypadá kočka - mourovatá... kocouři to mají hold na háku, jak se říká :)
Všichni jsou krásní, u mě vede ta na fotu č.1!
efendi
napsal(a):
Mně se líbí všechny tři stejně jako všechno kočky na světě ale nejblíže by mi asi byla ta prostřední, připadá mi jako můj staroušek
Mno ten prostřední je taková šiška prostě... Šišin on se moc nepředře, než někam dojte tak to trvá (nemá li člověk v ruce maso že :D)... energie moc nevydá ale je to mazel... nalezenec, někdo nám ho vyhodil na zahradu tak tu už zůstal... měl nemocná očička tak je po operaci (asi třetí oční víčko tak má plastiku hold modelka) :)... ta mourovatá to je paní Kočka( (nebýt vykastrovaná tak má 3x ročně po 5ti koťatech) fakt že jo, lovec, je ji už 10 let a je to kočka stájová, domů chodí jen je li moc horko - ochladit se, nebo jeli fakt zima...jinak bydlí venku... a zrzavec nooo Garfielda tu zná myslím každý - tak tu ho máte v živé podobě... nalezenec, zachráněný po zlomené noze...gaučák co může snad vše... :) taky už bude mít dost let..
Mám je šašky chlupaté ráda :) ikdyž občas zlobí :) a někdy umí vypadat i takto :D Kočka má sníh i ráda...za to zrzavej nééé :D šel se mnou pro noviny a nelíbilo se mu to :)
RomčaJelča
napsal(a):
My naší strakaté kočce říkáme dekorativní, protože jednak je fakt hezká a jednak na fotkách vyloženě "září". Ale fotky s naším černým kocourem jsou prostě strašné . Pokud ho nefotím na denním světel a ještě z určitého úhlu
.
No tak to jsem právě zvědavá na toho černého kocoura, doufám, že nám sem nějakou tu "strašnou" fotku vložíš.
Jak říkám, nic moc, jen ty zelené oči .
Samozřejmě si nečiním ambice být prohlašována za dobrou fotografku ;-).-).
čím jednolitější barevná plocha u zvířete tím se to hůř fotí... a gor když nespolupracuje :)... a čím menší tvor tím je to tuplem horší...kočičák je pěkný, takový bubák :)
Já přidám jednoho od babičky - aneb takto vypadám já když mě někdo vzbudí
Tak a náš nalezenec Vavřinec (3 roky) a jeho nejoblíbenější místo v pergole.. Bohužel první foto je hodně máznuté (to abyste viděli před čím sedí), na druhém je zepředu, natažená packa znamená, že ho máme přisunout blíž.
čapice
napsal(a):
Tak a náš nalezenec Vavřinec (3 roky) a jeho nejoblíbenější místo v pergole.. Bohužel první foto je hodně máznuté (to abyste viděli před čím sedí), na druhém je zepředu, natažená packa znamená, že ho máme přisunout blíž.
Před krbíkem, no jo, to je kocour - romantik :.-).
Čím starší tím se hůře a nerady holky fotí, takže starší fotky holek cca 4 roky starých, když byly ještě odrostlá koťata. A naše nová mourovatá dračice, u té je fotka aktuální
efendi
napsal(a):
čím jednolitější barevná plocha u zvířete tím se to hůř fotí... a gor když nespolupracuje :)... a čím menší tvor tím je to tuplem horší...kočičák je pěkný, takový bubák :)
Já přidám jednoho od babičky - aneb takto vypadám já když mě někdo vzbudí
Jo, bubák strašící je to. Mám v koupelně dveře s dlouhým okýnkem, kocour je nesnese zavřené, ale jednou jsem se omylem tedy v koupelně zavřela a jak se tak nespokojeně nalepil k těm dveřím zvenku a tak upřeně koukal dovnitř, tím průzorem (jinde byla tma) jsem z vany viděla jen ty jeho dvě zelené oči čučící přes to sklo... no být někde v jiném prostředí a sama, podělám se strachy
.
On dokáže docela dlouho nehnutě a upřeně hledět.
Naše jsou více fotogenické než my všichni domácí človíčci :) Jen náš mladý blázínek se ne a ne fotit.
Teda koukám, že je to asi všude stejné :) kočičáci krásní :)... jsem zvědavá co o víkendu ti naši chlupatci vyvedou neb máme rodinou oslavu a budou nejspíš čekat zda-li neupadne kus masa...
jinak takto vypadala ta naše když byla koťátko..takové malé roztomilé... dokud to nevytáhlo drápy...
na další fotce jedno z jejich koťat absolutně nechápu kde k té barvě přišlo... ovšem genetika je mocná (už je kastrovaná - popravdě měla by po 5ti koťatech 3x ročně - ona drží kocourům i teď ! a to je 9 let vykastrovaná! potvora jedna)
ta fotka poslední je kočička od kamarádky... ty oči mi totiž připomněla fotka od inkunka :).
Zdravím. Dospěláky se dá ještě nějak nafotit, horší je to s prťatama. Když spí, nejsou nikterak fotky zajímavé a když jsou v pohybu, je to sranda, ale ze sta fotek vyberete možná tak jednu, dvě, které se dají použít . Ještě, že jsou ty digitální fotoaparáty, jinak bych se ve Fotolabu nedoplatila a alba by byla plná máznutých fotek
.
Kočky mohou být nefotogenické Tomu nevěřím! Maximálně se je nepodaří vyfotit.
Jojo, palandy frčí, hlavně v zimě byl o přízemí boj Ale spaní s růžovým jednorožcem bylo taky oblíbené...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naše jsou milovaní a fotogeničtí. Rezatý - kocour, mourovatá - kočička.

napsal(a):
Acamar - pro tvůj postřeh, nestačí tohle?
Tedáá... no vlastně... jsou ty kočky živé? Provádět to u nás, tak s brýlemi začnou okamžitě pádit, dokud je nesetřepou, do kytky se zakousnou...Tak jsou možnosti dvě. Buď jste superfotograf, který umí blesknout v pikosekundě. Nebo máte nadkočky supermodelky!
Naše první kočka taky ráda přepínala...Byla tak trochu mimozemšťan (foto 2), ale moje velká kočičí láska, po které mi je pořád moc smutno.

fikovnice
napsal(a):
Ovladač od TV!
Fajn, vyfotím i fotečku s ovladačem

Jestli se Vám, líbí moje kočičky, koukněte se i na videa z Diváckých zpráv na Primě. Posílám tam občas videa a tři z nich se už i odvysílala. Jedno i vyhrálo diváckou prémii
Tady jsou odkazy (mám dva účty, od do jednoho, kde mám 75 odběratelů se mi bohužel nejde přihlásit, ale koukněte na obě) :
http://youbo.iprima.cz/kanal/misa-pokorna-196077
http://youbo.iprima.cz/kanal/michaela-pokorna-128426
Děkuji každému, kdo se podívá

Díky moc!

Acamar
napsal(a):
Naše první kočka taky ráda přepínala...Byla tak trochu mimozemšťan (foto 2), ale moje velká kočičí láska, po které mi je pořád moc smutno.
Hmmm, člověk ta zvířata nějak pořád v té své dušičce potřebuje, že. Já na ně na všechny frflám, ani jedno zvíře jsem domů nedonesla a máme jich plný byt, ale bývá mi po nich smutno.
Musím vám ale říct úsměvnou "historku" - včera k večeru jsme zajeli do jednoho města, kde se mi naskytl dobrý "obrázek" - obtloustlý obstarožní pán si vykračoval vycházkovým krokem, asi 2 metry za ním poklidně cupital evidentní kříženec, prostě něco rezavého mezi liškou, vlčákem a jezevčíkem, a za tím psem, taky asi ve vzdálenosti 2 metry. cupital - černý kocour.
To bych ještě přiřkla náhodě, byť to tak nevypadalo. Ale co se stalo potom, to mě fakt dostalo . Kocour se totiž poněkud začichal u zaparkovaného auta, načež se pán ohlídl a zavolal "pojd" (bohužel jménu jsem nerozuměla) a kocour v ten moment poslušně opustil zajímavou pachovou stopu a popoběhl, aby se dostal zase na úroveň asi těch 2 m za psa... a tak si spolu všichni ti tři v řadě dál vykračovali.
Já jsem hleděla jak puk
.
Foťák jsem sice v kabelce měla, ale holt jsem zaváhala, prostě jsem na tu scenérii zírala déle, než je hodno papparazzi(ho) .
RomčaJelča
napsal(a):
Hmmm, člověk ta zvířata nějak pořád v té své dušičce potřebuje, že. Já na ně na všechny frflám, ani jedno zvíře jsem domů nedonesla a máme jich plný byt, ale bývá mi po nich smutno.
Musím vám ale říct úsměvnou "historku" - včera k večeru jsme zajeli do jednoho města, kde se mi naskytl dobrý "obrázek" - obtloustlý obstarožní pán si vykračoval vycházkovým krokem, asi 2 metry za ním poklidně cupital evidentní kříženec, prostě něco rezavého mezi liškou, vlčákem a jezevčíkem, a za tím psem, taky asi ve vzdálenosti 2 metry. cupital - černý kocour.
To bych ještě přiřkla náhodě, byť to tak nevypadalo. Ale co se stalo potom, to mě fakt dostalo . Kocour se totiž poněkud začichal u zaparkovaného auta, načež se pán ohlídl a zavolal "pojd" (bohužel jménu jsem nerozuměla) a kocour v ten moment poslušně opustil zajímavou pachovou stopu a popoběhl, aby se dostal zase na úroveň asi těch 2 m za psa... a tak si spolu všichni ti tři v řadě dál vykračovali.
Já jsem hleděla jak puk
.
Foťák jsem sice v kabelce měla, ale holt jsem zaváhala, prostě jsem na tu scenérii zírala déle, než je hodno papparazzi(ho) .
Žeby měl kocour 2metrovou brzdnou dráhu?
Máte pravdu, život bez zvířat (u nás tedy koček) si už neumím představit. Přišel by mi mnohem chudší - prázdnější a smutnější. I za cenu toho, jak ty jejich odchody bolí.
Acamar
napsal(a):
Žeby měl kocour 2metrovou brzdnou dráhu?
Máte pravdu, život bez zvířat (u nás tedy koček) si už neumím představit. Přišel by mi mnohem chudší - prázdnější a smutnější. I za cenu toho, jak ty jejich odchody bolí.
Jo, smáli jsme se s mým partnerem, že opačně by to asi nedělalo dobrotu: kdyby šel kocour před psem - přestože ten tedy vypadal už docela odevzdaně. Asi ho už kočky nezajímaly. Ale že ten kocour šel tak spořádaně a poslechl na zavolání (na ulici), z toho jsem teda jelen
.
Acamar
napsal(a):
Teda Vy si vyhrajete...
Popravdě takhle bych naše kočky vídat doma nechtěla...manžel stačí
A taky - pak už bych vůbec neměla šanci prosadit si doma nějaký pořad já!
Áááále, buďte ráda za manžela gaučáka. Věřte mi (vlastní zkušenost), že kdybyste měla partnera, co neposedí, brzo byste vzpomínala na dobu klidu před TV .

"Musím vám ale říct úsměvnou "historku" -... a za tím psem, taky asi ve vzdálenosti 2 metry. cupital - černý kocour.
To bych ještě přiřkla náhodě, byť to tak nevypadalo. Ale co se stalo potom, to mě fakt dostalo smajlík. Kocour se totiž poněkud začichal u zaparkovaného auta, načež se pán ohlídl a zavolal "pojd" (bohužel jménu jsem nerozuměla) a kocour v ten moment poslušně opustil zajímavou pachovou stopu a popoběhl, aby se dostal zase na úroveň asi těch 2 m za psa... a tak si spolu všichni ti tři v řadě dál vykračovali."
Tak my jsme naši dnešní ranní procházku dali ve 4 : 2 psi + dva kocouři, nejsilnější sestava jsme 2 psi + 4 kocouři. A že kocouři mají přivolání vzorné
hmn. Tak my jsme naši dnešní ranní procházku dali ve 4 : 2 psi + dva kocouři, nejsilnější sestava jsme 2 psi + 4 kocouři. A že kocouři mají přivolání vzorné
No to je právě to, že mě nikdy nenapadlo, že by kočka mohla až tak poslouchat.
Ta naše sice taky třeba sedí u sousedů na balkóně a já z pokoje zavolám, ať jde domů (ona slyší na jméno hezky už od kotěte), a během dvou vteřin po tom zábradlí přiběhne... ale takhle venku "za provozu" na ulici mezi auty že by kočky poslechly, to jsem si nemyslela.
Nas sedy kocour obvykle vypada na fotce dustojne. Ale ten cernej, ten je proste divnej no :D.

fikovnice
napsal(a):
Upřímně - je trochu divnej!
Je krásný! Co vidíte všichni
Naši jsou na focení úžasní - zrzek Mikeš, bíločerní Kuba a Šušun a stříbrná Lorin.
Antarra

XXX.XXX.55.1
Nikoliv. Vždy, když se snažím vyfotit Cherry, tak je vidět akorát černý flek. Občas se zelenýma očima
Antarra
napsal(a):
Nikoliv. Vždy, když se snažím vyfotit Cherry, tak je vidět akorát černý flek. Občas se zelenýma očima
No tak nějak. Moje fotky s černým kocourem patří mezi nejhorší, fakt.
Ale ten Váš je náhodou dobrej .
Děkuji za fotky i Conie. Je to moc fajn dívat se na bezva zvířata, člověku to pozvedne náladu..-).
RomčaJelča
napsal(a):
No tak nějak. Moje fotky s černým kocourem patří mezi nejhorší, fakt.
Ale ten Váš je náhodou dobrej .
Děkuji za fotky i Conie. Je to moc fajn dívat se na bezva zvířata, člověku to pozvedne náladu..-).
Fotek máme plno, i když u nás se víc fotí psi, ale kočko-psí fotky jsou taky prima. A jedna větší kočička - úžasný zážitek.
conie
napsal(a):
Fotek máme plno, i když u nás se víc fotí psi, ale kočko-psí fotky jsou taky prima. A jedna větší kočička - úžasný zážitek.
"Conie", super - co to máš za gepardíka? "Conie" - pokud bys měla čas, projdi vlákno "Podivné chování kocourka". Vím, že jsi zkušená, tak třeba budeš mít ještě nějaký nápad, tip co by se ještě dalo udělat. Se mnou to není vůbec dobré, ale to do diskuze tahat nebudu.
Náhodou černé kočky jde taky v pohodě vyfotit, i když to dá trošku víc úsilí /ale to i u černého psa. :D)
Viz náš Bubík (2 fotky) a malá Sazinka.
fikovnice
napsal(a):
"Conie", super - co to máš za gepardíka? "Conie" - pokud bys měla čas, projdi vlákno "Podivné chování kocourka". Vím, že jsi zkušená, tak třeba budeš mít ještě nějaký nápad, tip co by se ještě dalo udělat. Se mnou to není vůbec dobré, ale to do diskuze tahat nebudu.
Je to gepardice Mzuri v soukromé zoo Chleby, kde k ní pouštějí po dohodě návštěvníky, tedy nyní již pouze ženy, na muže je prý "ras". Na vlákno mrknu, na kočky jsem teď moc nechodila, marodila jsem 3 měsíce a pak závěr šk.r.
conie
napsal(a):
Je to gepardice Mzuri v soukromé zoo Chleby, kde k ní pouštějí po dohodě návštěvníky, tedy nyní již pouze ženy, na muže je prý "ras". Na vlákno mrknu, na kočky jsem teď moc nechodila, marodila jsem 3 měsíce a pak závěr šk.r.
Díky moc, prosím koukni na tu diskuzi, děkuju.
lavacca
napsal(a):
Tak to je dobrý! My měli právě černého "Bub"u - většinou jsme mu říkali Bubíku a teď máme černobílou "Bobo" - a té zas říkáme většinou - Bobíku, Bóbiku /ala reklama s Bóbikem ;) /.
Sousedé říkali mému kocourovi také Bubíku. Já mu ale Bubo, občas Bubák, a nejčastěji to byl asi Bubuška .
lavacca
napsal(a):
Náhodou černé kočky jde taky v pohodě vyfotit, i když to dá trošku víc úsilí /ale to i u černého psa. :D)
Viz náš Bubík (2 fotky) a malá Sazinka.
No, já jsem na fotky trochu náročná, takže jakmile tam náš černý kocour není super, nepovažuju to za "pohodu" . Což míním samozřejmě vyloženě sebekriticky. Já nejsem schopná si fotky pochválit, pokud to (náhodou) nemá úroveň profesionála
.
Koukám, že ten Váš má taky na hrudi pár bílých chlupů - ten náš taky .
Sazinku má i jeden můj známý .
RomčaJelča
napsal(a):
No, já jsem na fotky trochu náročná, takže jakmile tam náš černý kocour není super, nepovažuju to za "pohodu" . Což míním samozřejmě vyloženě sebekriticky. Já nejsem schopná si fotky pochválit, pokud to (náhodou) nemá úroveň profesionála
.
Koukám, že ten Váš má taky na hrudi pár bílých chlupů - ten náš taky .
Sazinku má i jeden můj známý .
Tak to pak jo.
Jo jo, ona ty bílé chlupy na hrudi měla i Sazinka. Je fakt, že čistě černých koček u vesnických kočenek moc nevídám... většinou mají aspoň pár bílých chloupků na tom hrudníku...
Vsak je divnej ten nas cernej kocour. A jmenuje se Bubák, to jen pro úplnost.
RomčaJelča
napsal(a):
Je úžasný! A má k dispozici Baileys a dřez. Super!
Když jsme si s mamkou vzaly mého současného velkého kocoura ještě jako koťátko z útulku, tak jsme jej jednou nemohly najít. Celý byt jsme prošmejdily, a snad po hodině jsme zjistily, že leží stočený a spokojeně spí v umyvadle...
Když byla naše kočka menší, stávala v umyvadle a pila tekoucí vodu (pouštěla jsem ji jen čůrkem). Dnes už to moc nedělá, sem tam ve vaně čeká pod baterií, jestli něco neukápne. Ale jakmile vodu pustím, třepne packama a znechuceně odchází.
Přišlo mi pěkné video, jak si kočka hoví v umyvadle, ale nebyla jsem schopna ho "přetáhnout" sem, tak jen z youtube náhodný výběr:
https://www.youtube.com/watch?v=6lFwUJANfBw
Tady bych chlapečka s tou bílou kočkou teda srovnala do latě, toto chování ke kočce bych nedovolila, ale je tam i spousta hezčích záběrů .
https://www.youtube.com/watch?v=FNxil8SrRFs.
Můj kocour je úplně úžasně fotogenický. Jen škoda, že já nejsem tak dobrá fotografka .
fikovnice
napsal(a):
Když jsme si s mamkou vzaly mého současného velkého kocoura ještě jako koťátko z útulku, tak jsme jej jednou nemohly najít. Celý byt jsme prošmejdily, a snad po hodině jsme zjistily, že leží stočený a spokojeně spí v umyvadle...
Umyvadlo, dřez, sprcháč taky naše odrostlé kotě miluje. Ale ona je vlastně taková všudepřítomná. Jen to Bailys nedostává...
fikovnice
napsal(a):
Můžu se zeptat jak snáší to vodítko? A kam s ním chodíte?
U nás v baráku taky chodí sousedi s ragdollem na vodítku na večerní špacír kolem domu. Chodí tak majestátně, neviděla jsem ho snad nikdy popoběhnout, důstojnost sama Ragdollové mají myslím takovou specifickou kočko-psí povahu, co jsem slyšela, to asi s vodítkem jde dohromady.

joanne.s
napsal(a):
Bedřich.
:-*
joanne.s
napsal(a):
Bedřich.
On se usmívá Kočky se (mi to tak přijde teda) "usmívají" při bočním pohledu a zepředu vypadají tak zadumaně, ale u Vašeho Bedřicha mi přijde, že se usmívá i z čelního pohledu. Úsměv ala Mona Lisa, takový záhadný...
Krásný Známý mají taky Bedřicha, ale obyč černobílého.

Acamar
napsal(a):
On se usmívá Kočky se (mi to tak přijde teda) "usmívají" při bočním pohledu a zepředu vypadají tak zadumaně, ale u Vašeho Bedřicha mi přijde, že se usmívá i z čelního pohledu. Úsměv ala Mona Lisa, takový záhadný...
Tak Vy jste na to kápla! A já pořád koho mi připomíná. Mona Lisa jako vyšitá!
Holky, já Vám teda napíšu jak říká moje kámoška mým kocourům, když už jste napsaly o Moně Lise. Představte si, že mladej jí přípomíná herce Budaře (prý má potměšilý, drzý a uličnický kukuč) a velký - a teď pozor - jí připomíná svýma velkýma krásnýma očima...Libuši Šafránkovou! Takže kámoška přijde a automaticky na velkého:"Libuško, Libuško, co jsi dneska dělalA?"
A na mladýho:"Jene Budaři, netvař se tak drze!"
fikovnice
napsal(a):
Holky, já Vám teda napíšu jak říká moje kámoška mým kocourům, když už jste napsaly o Moně Lise. Představte si, že mladej jí přípomíná herce Budaře (prý má potměšilý, drzý a uličnický kukuč) a velký - a teď pozor - jí připomíná svýma velkýma krásnýma očima...Libuši Šafránkovou! Takže kámoška přijde a automaticky na velkého:"Libuško, Libuško, co jsi dneska dělalA?"
fikovnice
napsal(a):
... Ale jo, něco na tom je. Kamarádka má dobrou představivost. Je to milé.
Acamar
napsal(a):
Ano, o ruských kočkách se píše, se mají prý zvláštní, prý oduševnělý výraz. Já mu často vyčítám, že se na mě umí "ksichtit
jméno jsem nevybírala, už ho měl - ale zvykla jsem si hned, a slyší na něj perfekt
joanne.s
napsal(a):
Ano, o ruských kočkách se píše, se mají prý zvláštní, prý oduševnělý výraz. Já mu často vyčítám, že se na mě umí "ksichtit
jméno jsem nevybírala, už ho měl - ale zvykla jsem si hned, a slyší na něj perfekt
Jo. Aniž bych chtěla být nějak "podlézavá", při pohledu na Bedřichovu fotku nezbývá než souhlasit
Mně se normálně stejně nejvíc líbí klasické evropské krátkosrsté kočky, ani naštěstí nemám žádné sny o "šlechtěné" kočce, kterou bych chtěla, ale Bedřich je prostě PAN kocour takový aristokrat. Dovolí si na něj někdo třeba zašišlat? Já bych se snad bála, že se tím před ním vrcholně ztrapním...
Být kočka, se mi normálně podlomí kolena...
joanne.s
napsal(a):
Acamar: kocourek nechává děkovat
Jeho paní jsem já, a přiznám se, občas zašišlám. Ale ono je to jedno - za ty roky jsme na jedné vlně a normálně bych přísahala, že mi rozumí, ať říkám co říkám:D.
Doufám že jste mu to řekla jen tak mimochodem, aby mu to moc nestouplo do hlavy. Fakt jsem si jeho fotku dneska rozklikla tak 20x, ale to vědět nemusí.
No, Vy jako panička si samozřejmě šišlat dovolit můžete, ale vsadím se, že na mně by se kouknul podobně jako na fotce (odsaď podsaď osobo)...aspoň takový pocit ve mně ta fotka vzbuzuje
Takový pocit na jedné vlně jsem měla se svou první kočičkou, která už nežije. Stávalo se pravidelně, že jsem se ráno vzbudila, ani jsem se nepohla, oko neotevřela, nic - a ona hned odněkud přišla, prostě jen věděla, že už jsem vzhůru. Dodnes občas, když procitám, jakobych na tom prahu spánku slyšela její vrnění, jak mi spávala prakticky na hlavě. Je to krása, taková symbioza se "svým" zvířetem, že?
Acamar
napsal(a):
Jo. Aniž bych chtěla být nějak "podlézavá", při pohledu na Bedřichovu fotku nezbývá než souhlasit
Mně se normálně stejně nejvíc líbí klasické evropské krátkosrsté kočky, ani naštěstí nemám žádné sny o "šlechtěné" kočce, kterou bych chtěla, ale Bedřich je prostě PAN kocour takový aristokrat. Dovolí si na něj někdo třeba zašišlat? Já bych se snad bála, že se tím před ním vrcholně ztrapním...
Být kočka, se mi normálně podlomí kolena...
je fakt, že má teda drsňácký pohled, to je fakt.
Tysonek

XXX.XXX.12.86
Tak jsem přidám pro pobavení, jak klucíí nacvičují hříšný tanec Horší kvalita fotky při té rychlosti

Janaaa
napsal(a):
Ještě jedna čerstvá fotka, modroočko a zelenoočka
Krásná dvojka A ten krásně osázený balkon! Já tam mám jen trávu, osení apod. Muškáty kocouři při hře okusovali. Zamiokulkas jsem našla před časem také procvakaný. Takže doma jen trávy a šáchory.
Já mám to štěstí, že kočky mi žerou jenom trávu - ječmen setý a šáchor a kupodivu mi dlabou koprAle to jsem je nechala.ten jim určitě neublíží.¨
Mám tam bazalku, meduňku, oregáno, tymián, majoránku, a samozřejmě šantu kočičí, trajčata, občas zkouší jíst pažitku ale jinak si ničeho nevšimnou a to mám ještě plno kytek doma...
napsal(a):
Krásná dvojka A ten krásně osázený balkon! Já tam mám jen trávu, osení apod. Muškáty kocouři při hře okusovali. Zamiokulkas jsem našla před časem také procvakaný. Takže doma jen trávy a šáchory.
U nás taky každý list podléhá "kontrole jízdenek" . Jinak mi kočka bohužel spíš do každého květináče čůrá
.
Janaaa
napsal(a):
Já mám to štěstí, že kočky mi žerou jenom trávu - ječmen setý a šáchor a kupodivu mi dlabou koprAle to jsem je nechala.ten jim určitě neublíží.¨
Mám tam bazalku, meduňku, oregáno, tymián, majoránku, a samozřejmě šantu kočičí, trajčata, občas zkouší jíst pažitku ale jinak si ničeho nevšimnou a to mám ještě plno kytek doma...
Mně zas kocour krom šáchorů a kočičí trávy /směs obilí/ spásá s chutí mátu a meduňku. Též nechávám.
Dříve jsem měla i petrželku a pažitku, na ty mi též na tajnačku chodil.
Kdysi jsem při brouzdání na netu, už ani nevím kde, narazila na kočičí fotku, co mne strašně rozesmála a uložila si ji. Teď jsem ji zas objevila, tak se podělím "cizím peřím" - autor snad promine...
Kočičí svět
napsal(a):
Když je hluchá, měla by být jen v bytě nebo domě. nebo má normálně přístup ven? nebojíte se, že ji přejede auto?
Bojím. My jí máme na zahradě (s přístupem do domu) ale předpokládám, že se bude chtít časem "courat" po okolí. Domluvám se se zájemcem co by jí měl jen v bytě.
awake
napsal(a):
Bojím. My jí máme na zahradě (s přístupem do domu) ale předpokládám, že se bude chtít časem "courat" po okolí. Domluvám se se zájemcem co by jí měl jen v bytě.
To děláte dobře. jistá si nemůže být ani zdravá kočka, natož hluchá. určitě bych ji šoupla do bytu a tam udělala kočičí království a ven jen do voliéry, jinak je to bohužel jen otázka času, kdy se to stane...
Acamar
napsal(a):
Kouzelná partička Jen...nemůžu si pomoct, na té prostřední fotce ten černý kocourek vypadá jako ti navalení chlapi, když je nad ránem vykopnou z hospody a čekají na tramvaj...
Nééé, to jen při focení určitě na zemi ležela nějaká mňamka
a je zachyceno rozhodování, jestli po ní skočit nebo posedět fotografovi...
Na naší fotce, kde kocour shlíží dolů, nebyla na zemi mňamka, ale kočka, takže je náhodně zachycen typický číhací postoj.
Tak aj ja pridam moju rychlu rotu :) Su to utulkacci povodne to mala byt jedna kocicka a nakoniec sme skoncili s 3 :) Chip a Dale su cierno- biely brasinovia poriadne trestidla a mazliaci medvedici.Gedzitka je trosku plassia mourinka s ponoztickami a podpolienkami rovnakymi ako kluci, ktora je zvedava a uz pomaly ale iste mazliva(ale iba ked ona chce ) No proste kazda kocicka je ina ale roztomila svojim vlastnym sposobom a aj ked kvalita fotiek neni moc velka ich obsach je pre mna dolezity, lebo su to moje chlpate gulicky stastia
RomčaJelča
napsal(a):
Na naší fotce, kde kocour shlíží dolů, nebyla na zemi mňamka, ale kočka, takže je náhodně zachycen typický číhací postoj.
Ještěže má otevřené ty oči... nádherný černý kaktusek
RychlaRota
napsal(a):
Tak aj ja pridam moju rychlu rotu :) Su to utulkacci povodne to mala byt jedna kocicka a nakoniec sme skoncili s 3 :) Chip a Dale su cierno- biely brasinovia poriadne trestidla a mazliaci medvedici.Gedzitka je trosku plassia mourinka s ponoztickami a podpolienkami rovnakymi ako kluci, ktora je zvedava a uz pomaly ale iste mazliva(ale iba ked ona chce ) No proste kazda kocicka je ina ale roztomila svojim vlastnym sposobom a aj ked kvalita fotiek neni moc velka ich obsach je pre mna dolezity, lebo su to moje chlpate gulicky stastia
Krásné fotečky Jojo, obsah je podstatný!
RomčaJelča
napsal(a):
Ale to byla reakce "Acamar" na "Awake", ne? A plně s "Acamar" souhlasím - nas.anej chlap, kterýho právě vykopli z knajpy, on čeká na tramvaj a v hlavě se mu honí jak jej stará doma zprdne!
RomčaJelča
napsal(a):
Jo aha, Ty jsi komentovala "Awake", už tomu rozumím, teda asi...
Http://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2808358/kotatko-kocourek/
Co mi to ti inzerenti dělají? Ach jo...
Http://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2808207/darujeme-kotatka/
Tak hned vedle se "skví" tento inzerát. Koťátka sice budou k odběru až později...ale já nevím. Mně se jeví jako velmi nezdravě vypadající. Pokud se pletu, tak se zadavateli inzerátu upřímně omlouvám. Ale prostě se mi to jeví tak jak jsem to napsala. Co myslíte ostatní?
fikovnice
napsal(a):
Tak hned vedle se "skví" tento inzerát. Koťátka sice budou k odběru až později...ale já nevím. Mně se jeví jako velmi nezdravě vypadající. Pokud se pletu, tak se zadavateli inzerátu upřímně omlouvám. Ale prostě se mi to jeví tak jak jsem to napsala. Co myslíte ostatní?
Možná mě mate to zbarvení...
fikovnice
napsal(a):
To je dle mýho jen blbě nasvícené želvovinové kotě. Jinak vypadají zdravě, sice trošku hubenější tvářičky, ale ono určitě ještě přiberou. :).

fikovnice
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2808358/kotatko-kocourek/
Co mi to ti inzerenti dělají? Ach jo...
Ten je krásný...
fikovnice
napsal(a):
Nemyslím, očička má krásně čisté i okolí, kožíšek je taky pěkný a bez nějakých slepených, nebo zplihlých míst. Mě se zdá naprosto v pohodě. Želvičky jsou takové zvláštní celkově, ale zdá se mi čisťoučká. Fotku jsem si zvětšila, abych kotě lépe viděla. Je ještě malinká, kožíšek se dobarví.
Naše želvička vypadala taky divně, a jaká je teď krásná a lesklá. Spící fotka je zachycení tvrdého spánku po odblešení, po přivezení domů měla víc jak sto blech, dostala kapku a polomrtvé blechy jsme chytali v kožíšku pinzetou asi tři hodiny, pak chuděrka tvrdě usnula a já myslela, že to má za sebou.