Kočička pořád hubená..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2016 08:31
petája

XXX.XXX.103.202

Jelikoz nejsem chovatel kocek jako takovy, chci se zeptat vas zkusenejsich...
Pred rokem se k nam zatoulalo kotatko, tak jsme se ho ujali...vyrostla z nej pekna kocicka, je vykastrovana, ockovana, pravidelne odcervuji.
Mame domek, takze zije venku, spi v pelisku u dveri, nebo ve starem domku naproti, asi podle nalady...pravidelne chodi na vecere, obcas ceka na snidani, basti kapsicky, konzervy a granule. Vozime to z Nemecka, o rozdilu ve slozeni snad ani nemusim mluvit. Chyta hodne mysi, porad nam je nosi pred dvere atd., je hodne pritulna...

Jenze je porad hodne hubena, co s tim? Mam se na to vykaslat a neresit to, kdyz je jinak uplne v pohode? Proste na pohled zdrava kocka? A pokud resit, jak?

Dekuji.

8.7.2016 08:43
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Takže pravidelně krmíte jen večeři, ráno jen občas?

No tak to není moc.

a jaké konkrétní granule a jaké kapsičky krmíte? Nabídněte i maso, nejlépe syrové.

8.7.2016 09:24
petája

XXX.XXX.103.202

Ne jen vecere. Granule, vodu ma k dispozici porad a dostava i varene maso veprove, hovezi, kureci - s testovinou, ryzi a tak...nekdy i kousek sunky...konzervy Whiskas, Kitkat..( ale nemecke, maji vyssi obsah masa).rekla bych, ze je i dost vybirava...nekdy vyji to nejlepsi a nechava, nekdy sni vse...tech granulek si moc nevsima.
Ale ona pres den porad nekde lita...mam podezreni, jestli nebasti nekde u sousedu, protoze mi prijde, ze je nekdy nazrana...
Ty mysi nezere, jen ji ukousne hlavu...

Syrove maso nadrobno moc nechce, zkusim ji to pomlit v mlynku...

8.7.2016 09:36
joanne.s

XXX.XXX.41.2

A co dáváte za granule?

Whiskas a Kitekat mají špatné složení. I ty německé ze zoohit.

8.7.2016 10:43
petája

XXX.XXX.103.202

Granule Whiskas - momentalne a jake tedy davat, aby pribrala? Ma hodne pohybu a je to kocka venkovni...

8.7.2016 10:55
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ze zoohit jsou levnější a dobré granulky Feringa a Greenwoods. Jinak z těch ne moc drahých, ale už dobrých krmiv, lze doporučit granulky Brit care, Taste of the wild, Essential Jaguar. Jo a nekupujte pro kastráty, ale radši adult - jsou výživnější.

jinak na zoohit lze koupit kapsičky a konzervičky Cosma - kvalitní krmivo s opravdovým masem za dobrou cenu. Pokud vám teda nežere opravdu žádné syrové maso - zkoušejte různé druhy, na malé kousky.

8.7.2016 14:29
petája

XXX.XXX.103.202

Dobra nakoupim, moc dekuji za rady

8.7.2016 15:53
oliverkova

XXX.XXX.40.6

Trošku nabourám diskuzi, ale řeším podobný problém, kocour 2,5 kilo, dle veta zdravý, ale aktuálně povyrostl a vyměnila se mu srst a je prostě vidět, že je hubenej.
Máte někdo nějaké doporučení na potravinové doplňky? Nějaký olej? Tučnější krmivo? Cokoliv? :)
Syrové maso mi aktuálně skoro odmítá a já nemám to srdce ho nechávat moc dlouho hladovět, takže jedeme na konzervách Animonda (2xdenně) plus stálý přístup ke granulím TOW a Applaws. Občas dostává DM kapsičky, na kterých bohužel hodně ujíží, s tou jejich omáčkou, přihazuju mu do toho syrové maso, to mi projde. Jednou, dvakrát do týdne jogurt. V příští objednávce ze zoohitu půjdu do tý cosmy.
Ještě mě napadlo - neexistuje něco jako rezistence na odčervovací tablety? Nemá žádné příznaky začervení (vylučuje správnou kozistenci, nezvrací), ale opakovaně mi chodí zablešenej, tak si říkám, jestli nemá třeba tasemnici, kterou blechy přenášejí, a ta nereaguje na tabletu?

8.7.2016 18:01
joanne.s

XXX.XXX.19.14

Nechte udělat koprologii - parazitologický rozbor trusu. Jinak co vím, odčervovací prostředky je dobré střídat, co vím ty běžné nejsou širokospektré, zabírají vždy jen na některé druhy parazitů.

Spíš napište množství krmiva, co za den takhle sní. Je čilý, veselý, vylučuje normálně? Předpokládám že Animondou myslíte paštiku Carny..?

Jinak na přibrání doporučuju přidávat olej /např lososák/, nabídnout lžíci mascarpone nebo pomazánkového másla, smetanový bílý jogurt - lžíci.

Ale základ je fakt to zdraví prověřit, včetně začervení, blech apod.

8.7.2016 18:02
joanne.s

XXX.XXX.19.14

P.s. Spousta blech přežívá i mimo kožich kočky - v pelechu a okolním prostředí, je nutné vše důkladně vyčistit, vydezinfikovat - opakovaně.

8.7.2016 18:05
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
P.s. Spousta blech přežívá i mimo kožich kočky - v pelechu a okolním prostředí, je nutné vše důkladně vyčistit, vydezinfikovat - opakovaně.

"Joanne", máte SZ .
Jinak kočička zadavatelky - mmmm - to je ten můj barevný favorit!

8.7.2016 18:32
oliverkova

XXX.XXX.155.240

joanne.s napsal(a):
Nechte udělat koprologii - parazitologický rozbor trusu. Jinak co vím, odčervovací prostředky je dobré střídat, co vím ty běžné nejsou širokospektré, zabírají vždy jen na některé druhy parazitů.

Spíš napište množství krmiva, co za den takhle sní. Je čilý, veselý, vylučuje normálně? Předpokládám že Animondou myslíte paštiku Carny..?

Jinak na přibrání doporučuju přidávat olej /např lososák/, nabídnout lžíci mascarpone nebo pomazánkového másla, smetanový bílý jogurt - lžíci.

Ale základ je fakt to zdraví prověřit, včetně začervení, blech apod.

Denně sní cca 200g mokrého krmení, tak 20g granulí, v horku víc mokrého krmení. Čilý, veselý, vylučuje pravidelně bez problémů. Animondou myslím tyhle konzervy http://www.zoohit.cz/shop/kocky/konzervy/animonda_rafine_carny/maso/300489. Lososový olej určitě zkusím, díky moc za typ. Tučný jogurt už dáváme, ten má rád.

A asi brnknu vetovi a domluvím se na tu koprologii a případně mu ho přitáhnu na vyšetření. Díky moc za rady

8.7.2016 19:41
oliverkova

XXX.XXX.155.240

Tak jsem toho prťavce ještě vyfotila, jestli přijde vychrtlej jenom mě...

karpet

8.7.2016 19:52
karpet

XXX.XXX.188.32

Vychrtlej mi nepříjde, krásná zdravá kočka na pohled. Třeba bude drobnější, taky takovýho mám, žrádla co hrdlo ráčí- maso, mléčné výrobky všeho druhu, granule, myši a žere a žere a je jak nudle. Lepší než kočky domácí, co táhnou břicho po zemi.

8.7.2016 19:54
joanne.s

XXX.XXX.19.14

Jak je kocourek starý?

mně se jeho figura též líbí. Je holt drobnější kostry, není dlouhý. Vypadá hezky.

štíhlá kočka - zdravá kočka!

8.7.2016 20:06
oliverkova

XXX.XXX.155.240

Tenhle měsíc mu bude rok, a na stejné váze jsme už skoro šest měsíců. Až teď trošku růstově poposkočil, tak mi přijde, že je hrozně vidět, jak mu to kilčo chybí... ale možná panikařim, no Díky moc za názor, musim říct, že mě to docela uklidnilo :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.7.2016 20:43

Oliverková, co mám kocoury, kteří přišli ještě v kotěcím věku, tak začali tělo nabírat až v průběhu druhého roku či dokonce ještě později. Aktuálně sousedovic kocour, tuším necelý rok a půl, tak jak byl jako kotě chodící koule, tak teď je to doslova vychrtlina a to ho se sousedou vykrmujeme, jak to jde.

8.7.2016 21:04
joanne.s

XXX.XXX.19.14

8.7.2016 21:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

oliverkova napsal(a):

Je jak kopie naší Cesti. ;) Je fakt v pohodě, štíhlý, ale je to ještě kotě ve vývinu, ta taková prostě jsou. ;) Kočky - zvlášť pak kocouři mohutní až do 3 let.

Naší "žížale" jsou už 2 roky, na zimu se vždy zakulatí (je to vidět na tvářičkách), ale v létě je to nudlička ač sní denně porci masa, večer dostane granule a chodí si ještě na myši...ale taky hodně lítá, takže tu energii taky vydá. Ale hřbítek má pěkný, takže nestresuju. :) Pro představu 2 fotky v zimě a 2 v létě.

8.7.2016 21:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kočka jak malovaná

8.7.2016 21:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

Teda myslela jsem kopie postavou, ne barvou...aby si někdo nemyslel, že už jsem barvoslepá.. :D.

3.8.2016 22:42
petája

XXX.XXX.3.23

Dobry vecer,
jsem zadavatelka vlakna, chci jen napsat, ze jsem se ridila radou joanne.s a nakoupila v Zoohitu konzrvicky Cosma a granulky Feringa i Greenwoods.
Kocka basti vsechny prichute konzervicek ( objednala jsem testovaci balicek) a z granuli ji vice chutnaji Greenwoods.
Ale co je hlavni, opravdu viditelne pribrala a dokonce, ma maly pupik , kdyby nebyla vykastrovana, tak bych si myslela, ze ceka kotata.
Hlavne, ze se problem vyresil.
Vsem diky Petra.

4.8.2016 05:31
joanne.s

XXX.XXX.10.164

Gratuluji k úspěšnému vykrmení hubeňourka, jste jedničkasmajlík

4.8.2016 12:24
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

petája napsal(a):
Dobra nakoupim, moc dekuji za rady

Můj táta kočky taky překrmuje, vaří jim i holubí maso, ale jsou holt venkovní, takže poměrně vyběhané. Jedné z nich dokonce říkám dostihová, protože má vysoké nohy a je hubená jak lunt; pořád vypadá jak "polokotě", i když už měla koťata - přesto je zřejmě spokojená a hladově fakt nevypadá.

4.8.2016 12:25
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

lavacca napsal(a):
Teda myslela jsem kopie postavou, ne barvou...aby si někdo nemyslel, že už jsem barvoslepá.. :D.

To bychom si nedovolili...

4.8.2016 12:26
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

oliverkova napsal(a):

Vychrtlej fakt nevypadá, normální zahradní sportovní kočka. smajlík Pěkná.

4.8.2016 19:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Můj táta kočky taky překrmuje, vaří jim i holubí maso, ale jsou holt venkovní, takže poměrně vyběhané. Jedné z nich dokonce říkám dostihová, protože má vysoké nohy a je hubená jak lunt; pořád vypadá jak "polokotě", i když už měla koťata - přesto je zřejmě spokojená a hladově fakt nevypadá.

Jo, to já pořád říkám o naší Cestě, že je to hubeňour, jak je štíhlá a na vyšších nohách...a při očkování a vážení, kdy váha ukázala 4,8 kg jsem šla málem do kolem.
A chvíli ji tak neříkala...ale teď už občas zas jo. :D Ona totiž na léto vždy pohubne (přijde o naducané tvářičky), má výraz šelmy a je taková i nohatá, štíhlounká..na zimu přibere a zakulatí se jakoby celá. :)

No a proti naší Bobo a Čiky, kdy holky mají obě kolem 6 kg a jsou na nižších nožkách, tudíž vypadají kompaktněji prostě Cesťulínek vypadá jak chudá příbuzná...

4.8.2016 22:29
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

lavacca napsal(a):
Jo, to já pořád říkám o naší Cestě, že je to hubeňour, jak je štíhlá a na vyšších nohách...a při očkování a vážení, kdy váha ukázala 4,8 kg jsem šla málem do kolem.
A chvíli ji tak neříkala...ale teď už občas zas jo. :D Ona totiž na léto vždy pohubne (přijde o naducané tvářičky), má výraz šelmy a je taková i nohatá, štíhlounká..na zimu přibere a zakulatí se jakoby celá. :)

No a proti naší Bobo a Čiky, kdy holky mají obě kolem 6 kg a jsou na nižších nožkách, tudíž vypadají kompaktněji prostě Cesťulínek vypadá jak chudá příbuzná...

Jo, naše kočka má docela krátké nohy, dost mě to udivovalo, kocour je takový "normální" smajlík. I tvar hlavy mají obě trochu jiný, ona má takovou jakoby placatější a čumáček splesklejší, jako by narazila do skla.

5.8.2016 20:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

Dámy, teda teď spíše Zuzi, Ty tu píšeš o 4.8 kg; můj mladej má něco přes 5kg a přijde mi jak kostra, a to ani není velkej... Ale možná je to tím, že velkej je opravdu obrovskej kocour a váží už tak kolem 8kg - tak ten nepoměr mě mate...

5.8.2016 20:29
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Jo, naše kočka má docela krátké nohy, dost mě to udivovalo, kocour je takový "normální" smajlík. I tvar hlavy mají obě trochu jiný, ona má takovou jakoby placatější a čumáček splesklejší, jako by narazila do skla.

Jéé, dej nějaké srovnávací a detailní foto...
Moji kocouři mají také rozdílné hlavy. Mladej ji má jako by protáhlejší, štíhlejší a je to ušatec!

5.8.2016 20:32
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

fikovnice napsal(a):
Jéé, dej nějaké srovnávací a detailní foto...
Moji kocouři mají také rozdílné hlavy. Mladej ji má jako by protáhlejší, štíhlejší a je to ušatec!

No, něco pak najdu, ale nevím, jestli je mám obě vyfocené z profilu smajlík.

5.8.2016 20:50
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
No, něco pak najdu, ale nevím, jestli je mám obě vyfocené z profilu smajlík.

To neva, tak aspoň nějaké foto...

6.8.2016 10:21
joanne.s

XXX.XXX.3.224

fikovnice napsal(a):
Dámy, teda teď spíše Zuzi, Ty tu píšeš o 4.8 kg; můj mladej má něco přes 5kg a přijde mi jak kostra, a to ani není velkej... Ale možná je to tím, že velkej je opravdu obrovskej kocour a váží už tak kolem 8kg - tak ten nepoměr mě mate...

No jo, jenomže Lavacca píše o kočce, a Ty o kocourech, a tam je rozdíl v tělesné konstituci a ve váze běžný. Nemyslíš?

i podle mě je 4,8 kg na KOČku dost, žádný hubeňour. Pokud není nějaké speciální /velké/ plemeno.

6.8.2016 14:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
No jo, jenomže Lavacca píše o kočce, a Ty o kocourech, a tam je rozdíl v tělesné konstituci a ve váze běžný. Nemyslíš?

i podle mě je 4,8 kg na KOČku dost, žádný hubeňour. Pokud není nějaké speciální /velké/ plemeno.

No jo, to mi nedošlo, to je fakt. Ale mně bohužel velký, i když je celkově obrovský, začal tloustnout. Pokud není na chalupě, tak v bytě je jeho velkým zájmem jídlo - to není dobré...
Jinak ale mladej už se spravil, teď jsem jej nevážila, ale když jej pohladím, tak hladím takové "masité tělíčko" . Psala jsem o tom v nějakém vedlejším vlákně...

6.8.2016 15:39
Acamar

XXX.XXX.158.162

Naše mladá má taky kolem 4,5 kg a přijde mi štíhlá, zatímco první kočka měla ke konci 4,5 kg a byla docela kulička. Je to strašně relativní. Starší je teď určitě lehčí než ta mladá, ale přitom vypadá mohutnější a tlustší, má i huňatější kožich, to taky opticky udělá svoje.

6.8.2016 17:14
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Naše mladá má taky kolem 4,5 kg a přijde mi štíhlá, zatímco první kočka měla ke konci 4,5 kg a byla docela kulička. Je to strašně relativní. Starší je teď určitě lehčí než ta mladá, ale přitom vypadá mohutnější a tlustší, má i huňatější kožich, to taky opticky udělá svoje.

Tak hlavně, ať dopadnete dobře na veterině, nebo aspoň obstojně!
Já měla fakt strašlivý šok, když mi dr. řekli, že má můj kocourek smrtelnou nemoc. A už je to měsíc, hraje si, mazlí se, loví,...
Kéž dopadnete dobře!

6.8.2016 17:48
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
Tak hlavně, ať dopadnete dobře na veterině, nebo aspoň obstojně!
Já měla fakt strašlivý šok, když mi dr. řekli, že má můj kocourek smrtelnou nemoc. A už je to měsíc, hraje si, mazlí se, loví,...
Kéž dopadnete dobře!

Děkuji Taky bych byla šťastná, kdyby se to zase obešlo jen nějakou sérií injekcí ATB na zuby a nebylo to nic vážnějšího. Jsem napnutá jak struna. Nevíte, jak dlouho trvá, než jsou výsledky té krve? Už si to z minula nepamatuji.

6.8.2016 19:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):

Tak tak, naše Cesťulína je kočka (holka). ;) Kocouři bývají běžně větší.

Ale je to fakt individuální - nejlepší se je řídit hřbetem a jak jsou hmatatelná žebra. Každá kočka je trošku jinačí - delší tělo, kratší nohy, apod. a tak i 2 stejně vážící kočky můžou vypadat zcela odlišně. ;)

Kočky mám vážící od 3,8 - 5,6 kg. No, u té nejstarší venkovní myslim, že jsme už na 6 kg, ale tu jsem teď v poslední době nevážila. Kocoury máme 2 - jeden 7,5 kg (4 letý), druhý má teď 4,5 kg (roční) a ještě poroste, takže dospěláckou váhu jen těžko odhadovat.

Ale jak už jsi psala - kluky máš tipově jinačí, takže tam vždy bude rozdíl.

7.8.2016 01:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Děkuji Taky bych byla šťastná, kdyby se to zase obešlo jen nějakou sérií injekcí ATB na zuby a nebylo to nic vážnějšího. Jsem napnutá jak struna. Nevíte, jak dlouho trvá, než jsou výsledky té krve? Už si to z minula nepamatuji.

No asi záleží na vybavenosti dr. Ale já teď měla u kocourka s FeLV výsledky v řádu minut! Mám na mysli hematolku a biochemku. Pak ještě dr. udělal nátěr na sklíčko a díval se na krev pod mikroskopem - opět řádově minuty.

7.8.2016 01:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

Ale je to fakt individuální - nejlepší se je řídit hřbetem a jak jsou hmatatelná žebra. Každá kočka je trošku jinačí - delší tělo, kratší nohy, apod. a tak i 2 stejně vážící kočky můžou vypadat zcela odlišně. ;)

Kočky mám vážící od 3,8 - 5,6 kg. No, u té nejstarší venkovní myslim, že jsme už na 6 kg, ale tu jsem teď v poslední době nevážila. Kocoury máme 2 - jeden 7,5 kg (4 letý), druhý má teď 4,5 kg (roční) a ještě poroste, takže dospěláckou váhu jen těžko odhadovat.

Jj, jenže starší mi dělá starost. On byl vždy atletický, velmi vysoký, fakt nohatý, a dlouhý. Prostě takový veliký kocour dalo by se říct "sportovní postavy" . A teď fakt šíleně přibral, nemám z toho dobrý pocit...

7.8.2016 10:14
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
No asi záleží na vybavenosti dr. Ale já teď měla u kocourka s FeLV výsledky v řádu minut! Mám na mysli hematolku a biochemku. Pak ještě dr. udělal nátěr na sklíčko a díval se na krev pod mikroskopem - opět řádově minuty.

Tak to je fajn, že člověk nemusí čekat dlouho Jak je vybavená naše veterina nevím, protože jsme zatím žádný vážnější problém neřešili, ale přes telefon vet říkal, že se krev posílá do laboratoře, takže možná minuty to nebudou, ale do druhého dne by to tedy snad vědět mohli. Vet mne sice uklidňoval, že nemusím jen proto, že jsou kočky z útulku, hned myslet na ty nejvážnější nemoci, ale chci to nechat otestovat, když už to budeme podstupovat. Bohužel ty záněty dásní bývají často zmiňované u diagnoz jako FeLV a FIV.

Jinak včera a dnes se mi kóča zdá lepší, protože je taková živější. Nespí tolik, více se zajímá, chodí, mazlí se. Dnes dokonce na snídani snědla trochu své oblíbené konzervy Ontaria (kuře losos). To jsou mimochodem jediné filetovité konzervy, které mi holky jedí a vlastně jediné, co mi poslední dobou s chutí jedla...Tak jsem trochu optimističtější.

8.8.2016 09:34
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):

No, já nevím, ale naše kočka (co mám v profilu) váží taky cca 4,9 kg a fakt vypadá spíš pohuble. Skoro by se dalo říct, že má "propadlé tváře" smajlík.

8.8.2016 09:34
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Acamar, prosím Tě, ta Ontaria kupuješ kde? A zhruba v jaké cenové relaci? Díky za info.

8.8.2016 09:35
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
Jj, jenže starší mi dělá starost. On byl vždy atletický, velmi vysoký, fakt nohatý, a dlouhý. Prostě takový veliký kocour dalo by se říct "sportovní postavy" . A teď fakt šíleně přibral, nemám z toho dobrý pocit...

Možná už jsi to tu někde psala, ale - čím ho krmíš?

8.8.2016 09:36
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

lavacca napsal(a):

Ty bláho, tak těch7,5 kila, to je slušné! smajlík To je normální "kočka evropská"? Jestli jsi to někde psala, tak se omlouvám za nepozornost.
Naše kočka na rozdíl od kocoura má takovou hebkou, jakoby králičí srst, kratší nohy, jinak placatou hlavu a vážili oba stejně, ale fakt vypadali oba jinak. Teď možná kočka pohubla, on jí kocour bohužel nedá pokoj.

8.8.2016 09:41
Acamar

XXX.XXX.57.109

RomčaJelča napsal(a):
Acamar, prosím Tě, ta Ontaria kupuješ kde? A zhruba v jaké cenové relaci? Díky za info.

U nás je prodávají v kamenném obchodě Superzoo, přes net je má např. spokojenypes.cz z těch známějších.
Je to drahé zhruba jak konzervičky Brit - dají se koupit od 20, - nejlevnějí za 85 g konzervu, já jsem kupovala za 25, -. U nás chutnala ta s lososem, zkoušela jsem i s krevetami, tu už nechtěly. Pak mají ještě jednu příchuť, kterou jsem nezkoušela. Jaký je rozdíl, že tyto jim jedou a Brity, Shiny apod. ne, to netuším

8.8.2016 20:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Ty bláho, tak těch7,5 kila, to je slušné! smajlík To je normální "kočka evropská"? Jestli jsi to někde psala, tak se omlouvám za nepozornost.
Naše kočka na rozdíl od kocoura má takovou hebkou, jakoby králičí srst, kratší nohy, jinak placatou hlavu a vážili oba stejně, ale fakt vypadali oba jinak. Teď možná kočka pohubla, on jí kocour bohužel nedá pokoj.

Je to modrý briťák, takže váhově tak průměr, co u nich bývá. :)

I když náš Bubík (černý evropský) měl jako dospělý nějak k 6 kilům, takže u kocourů je ta vyšší váha docela dost běžná.

8.8.2016 22:07
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

lavacca napsal(a):

I když náš Bubík (černý evropský) měl jako dospělý nějak k 6 kilům, takže u kocourů je ta vyšší váha docela dost běžná.

Jo tak to jo, samozřejmě smajlík. Já jsem si představila obyč, evropskou, čili mého černého 5kilového bembelína... (který tady teď důležitě číhá na můru, ale zabít ji asi budu muset já) smajlík.

9.8.2016 20:09
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Tak to je fajn, že člověk nemusí čekat dlouho Jak je vybavená naše veterina nevím, protože jsme zatím žádný vážnější problém neřešili, ale přes telefon vet říkal, že se krev posílá do laboratoře, takže možná minuty to nebudou, ale do druhého dne by to tedy snad vědět mohli. Vet mne sice uklidňoval, že nemusím jen proto, že jsou kočky z útulku, hned myslet na ty nejvážnější nemoci, ale chci to nechat otestovat, když už to budeme podstupovat. Bohužel ty záněty dásní bývají často zmiňované u diagnoz jako FeLV a FIV.

Jinak včera a dnes se mi kóča zdá lepší, protože je taková živější. Nespí tolik, více se zajímá, chodí, mazlí se. Dnes dokonce na snídani snědla trochu své oblíbené konzervy Ontaria (kuře losos). To jsou mimochodem jediné filetovité konzervy, které mi holky jedí a vlastně jediné, co mi poslední dobou s chutí jedla...Tak jsem trochu optimističtější.

"Bohužel ty záněty dásní bývají často zmiňované u diagnoz jako FeLV a FIV."

Vidíte, hned mám vysvětlení, proč mladému pořád tak zapáchalo z tlamky. Protože byl zároveň anemický, tak měl bílé sliznice a zánět dásní bylo těžké diagnostikovat. Po léčbě FeLV mu zápach z tlamky úplně vymizel!

Tedy píšu o současné situaci...

9.8.2016 20:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Možná už jsi to tu někde psala, ale - čím ho krmíš?

No, není to nic k chlubení. Ze syrového mi žere jen kuřecí játra a občas rybu. No a pak mokré - hlavně Gourmety, i když jsem vyzkoušela všechny možné značky pod sluncem. Ze suchého opět vyzkoušeno odhadem kolem 30 značek, teď naposledy jsem měla od "Joanne" Mac`s a ty mu chutnaly. Bohužel z pamlsků ujíždí na Dreamies a na FELIX Party Mix. Vím - to je moje chyba. Tak jsem nakoupila snad kolem 2O bal. Cosma snackies (myslím, že také doporučeno "Joanne") - ze začátku mu chutnaly hodně, postupně méně a teď už zase méně. On to tak má se vším. Ze všeho toho vyjmenovaného percentuálně je asi nejvíce na Gormetech. Ráda bych našla značku i suchého (i když nejsem extra příznivec krmení suchým), na němž bychom se ustálili. Možná ty "Mac`s", zkusím je pohledat na netu, kolik stojí a kde se dají sehnat. Jo a také ze začátku mu strašně chutnal vzorek "Anamaet" od "Joanne" a opět už je nechce. Velký je šíleně vybíravý kocour, i když vím, že dělá jen to, co mu já povolím...
Ty krmíš čím?

9.8.2016 20:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):

Já si myslím (bojím se), že můj starší kocour má i víc než těch 7.5kg (normální útulková kočka evropská). Teď chrní, pak jej zkusím zvážit. U mladého mám aktuální váhu asi 2 dny zpátky - 5.3kg. To je na to, že je smrtelně nemocný, dobré že? Byl jak vychrtlina, nemoc jej sžírala, trčely mu obratle. Teď, když jej hladím, tak už ty kosti necítím...

9.8.2016 20:19
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

Jé já měla 12let kocoura jménem Bubo!

9.8.2016 20:20
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Jo tak to jo, samozřejmě smajlík. Já jsem si představila obyč, evropskou, čili mého černého 5kilového bembelína... (který tady teď důležitě číhá na můru, ale zabít ji asi budu muset já) smajlík.

Já pro změnu už můry i lovím...ach jo, spěje to k tomu, že budu kocourům chytat i myši!

9.8.2016 21:00
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
No, není to nic k chlubení. Ze syrového mi žere jen kuřecí játra a občas rybu. No a pak mokré - hlavně Gourmety, i když jsem vyzkoušela všechny možné značky pod sluncem. Ze suchého opět vyzkoušeno odhadem kolem 30 značek, teď naposledy jsem měla od "Joanne" Mac`s a ty mu chutnaly. Bohužel z pamlsků ujíždí na Dreamies a na FELIX Party Mix. Vím - to je moje chyba. Tak jsem nakoupila snad kolem 2O bal. Cosma snackies (myslím, že také doporučeno "Joanne") - ze začátku mu chutnaly hodně, postupně méně a teď už zase méně. On to tak má se vším. Ze všeho toho vyjmenovaného percentuálně je asi nejvíce na Gormetech. Ráda bych našla značku i suchého (i když nejsem extra příznivec krmení suchým), na němž bychom se ustálili. Možná ty "Mac`s", zkusím je pohledat na netu, kolik stojí a kde se dají sehnat. Jo a také ze začátku mu strašně chutnal vzorek "Anamaet" od "Joanne" a opět už je nechce. Velký je šíleně vybíravý kocour, i když vím, že dělá jen to, co mu já povolím...
Ty krmíš čím?

MAC´s u nás taky celkem jely, ale jsou docela drahé. Mají je i na spokojeném psu, dokonce i na zoohitu, ale ne to zkušební balení, až od 1,5 kg. U nás taky zkraje granule chutnají hodně, ale postupně mizí pomaleji a pomaleji, takhle už dopadly zkraje favoritní Applaws (i když tam změnili i továrnu, možná i proto), Purizon, First Mate...Přijde mi, že jedině N&D u nás mizí stále stejně rychle. Annamaet u nás nejely naopak vůbec.
Ta starší taky jediné pamlsky, co je ochotná si dát, jsou Dreamies. Felix Party měla jednou a taky semtam zobla, ale ne vždy. Cosma a ty zdravé ani náhodou. Ta mladší zas může všecky.

9.8.2016 21:01
joanne.s

XXX.XXX.28.2

Fikovnice: Macs se prodávají kde všude, ale výhodně to vyjde přes zoohit: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/macs/564023.

9.8.2016 21:02
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
Já pro změnu už můry i lovím...ach jo, spěje to k tomu, že budu kocourům chytat i myši!

No, nejste sama, nebojte. První kočce, když můra lítala pod stropem, tak seděla a tak nešťastně koukala, že jsme taky neměli to srdce, lezli po stolech, židlích atd. a naháněli můru směrem k ní...Ale do myší nejdu

9.8.2016 21:03
joanne.s

XXX.XXX.28.2

Acamar napsal(a):
MAC´s u nás taky celkem jely, ale jsou docela drahé. Mají je i na spokojeném psu, dokonce i na zoohitu, ale ne to zkušební balení, až od 1,5 kg. U nás taky zkraje granule chutnají hodně, ale postupně mizí pomaleji a pomaleji, takhle už dopadly zkraje favoritní Applaws (i když tam změnili i továrnu, možná i proto), Purizon, First Mate...Přijde mi, že jedině N&D u nás mizí stále stejně rychle. Annamaet u nás nejely naopak vůbec.
Ta starší taky jediné pamlsky, co je ochotná si dát, jsou Dreamies. Felix Party měla jednou a taky semtam zobla, ale ne vždy. Cosma a ty zdravé ani náhodou. Ta mladší zas může všecky.

Mně se velmi osvědčilo rotovat dokola vícero kvalitních značek, střídám po pytli /cca 3 kg při jedné kočce/. takto se nepřejedly ještě žádné z granulí - ale pravda je, že jak se blíží dno pytle, je to na nadšení strávníka znát.

9.8.2016 21:36
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

joanne.s napsal(a):
Fikovnice: Macs se prodávají kde všude, ale výhodně to vyjde přes zoohit: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/macs/564023.

Kristova noho,1,5 kila za 359 Kč? smajlík To je jako bych snadjedla hovězí (což si dáme tak jednou za měsíce... No, u nás teda bohužel... Buď splácím hypotéku a máme kde bydlet, nebo vyživím kočku, ale budu s ní muset být pod mostem smajlík. Je teda fakt, že bych tam v našem městě nebyla sama. smajlík smajlík

Fíkovnice, já teď krmím granulemi Whiskas steril kuřecími, ty jim jedou oběma (musejí ovšem stíhat žrát, protože jak naběhne náš 20kilový pes, jsou misky v mžiku prázdné). smajlík Kvalita, nekvalita.
Doplňuji podle situace kuřecím syrovým nebo vařeným, mletým hovězím, kuřecími srdíčky, krky, sardinkami, občas nám něco ujedí z talíře - jako v neděli ta uzená žebra... Jinak tvaroh a sýry, kocour je gurmán, kočka ty eidamy moc nechce.
Na lososa teda fakt peníze nemám ani pro sebe.
No a 2x denně kapsa - různá, protože jak se tu shodujete, každou chvíli něco přestane kočky bavit, takže obměňujeme. Ale kapsa Whiskas teda nejede, Propesko nejelo ani psovi
Ovšem Felix Párty Mix, to by mohly pořád. smajlík

9.8.2016 21:45
joanne.s

XXX.XXX.28.2

Whiskas kočce nic nedá. Fakt nic/dobrého.

Sama Macs nekrmím, zatím. Jen vím, že hodně chutnají, i mlsounům, proto doporučuji dál.

Btw. - nevidím důvod nakupovat granule po 1,5 kg, sedmikilovka je s cenou za kilo úplně jinde, a dvě kočky to zkrmí v rozumné době.

9.8.2016 21:51
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

joanne.s napsal(a):
Whiskas kočce nic nedá. Fakt nic/dobrého.

Sama Macs nekrmím, zatím. Jen vím, že hodně chutnají, i mlsounům, proto doporučuji dál.

Btw. - nevidím důvod nakupovat granule po 1,5 kg, sedmikilovka je s cenou za kilo úplně jinde, a dvě kočky to zkrmí v rozumné době.

No, díky tomu, že jsem potřebovala po rozvodu někde bydlet, mám rozpočet pro sebe a dceru zhruba 5 tisíc na měsíc... Na boty, brýle, jídlo, oblečení... Takže dát jednorázově 999 Kč pro mě nepřichází v úvahu. Víc to rozpitvávat nebudu, ať neplevelím vlákno; musíme to nějakou dobu holt vydržet. A kočky taky.
O těch Whiskas jsem taky slyšela, že je to jen nafouknutá bublina. Asi měli na dobrou reklamu...

9.8.2016 22:02
Machyska

XXX.XXX.252.23

Na Zoohitu jsou granulky Smilla, ty našim kočičkám jedou. Nejsou sice žádná špička, ale nejsou ani nejhorší, na Whiskas mají určitě (na ty mají asi všechny granule , i cenově jsou dostupné snad všem.
Já granule také střídám, jednou koupím Smillu, pak nějaké dražší a pokud možno co nejlepší. Pořád načítám složení a někdy mám pocit, že na internetu je vypsáno složení jiné než je potom na pytli s granulemi . Samozřejmě syrové masíčko, mlíčko s nízkým obsahem laktózy jsou také časté.

9.8.2016 22:07
Machyska

XXX.XXX.252.23

Cena Smilly pokud koupíte 10 kg je pokud je akce 539, - (bez akce 599, -) a posílají to ve dvou čtyřkilových pytlích a dvou kilových, tak dlouho vydrží, jelikož pokaždé otvíráte postupně čtyři nové balení. Pokud znáte v okolí nějakého dalšího kočkomila, tak můžete objednat napůl, aby to nebyla jednorázově velká investice. Od částky 800, - je poštovné zdarma.
Pokud by se s balením něco změnilo, tak se ještě ozvu, mám je právě objednané.

9.8.2016 22:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):

Tak to máme hodně podobné...
Já zkoušela z Vámi uvedených také Purizon, Applaws. N and D, atd. A např. N&D u nás měly úspěch úplně nejmenší. Začínám uvažovat, že tedy koupím balení toho Mac`s. Nevíte na tom "Spokojeném psu" se dá objednávat i na dobírku?

9.8.2016 22:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Tak to máme hodně podobné...
Já zkoušela z Vámi uvedených také Purizon, Applaws. N and D, atd. A např. N&D u nás měly úspěch úplně nejmenší. Začínám uvažovat, že tedy koupím balení toho Mac`s. Nevíte na tom "Spokojeném psu" se dá objednávat i na dobírku?

Ano, dá. Beru vše na dobírku a přes PPLko a vždy velká spokojenost.

9.8.2016 23:02
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
No, díky tomu, že jsem potřebovala po rozvodu někde bydlet, mám rozpočet pro sebe a dceru zhruba 5 tisíc na měsíc... Na boty, brýle, jídlo, oblečení... Takže dát jednorázově 999 Kč pro mě nepřichází v úvahu. Víc to rozpitvávat nebudu, ať neplevelím vlákno; musíme to nějakou dobu holt vydržet. A kočky taky.
O těch Whiskas jsem taky slyšela, že je to jen nafouknutá bublina. Asi měli na dobrou reklamu...

To chápu, ale třeba klasický modrý Brit vychází 550, - za 8 kg, což krásně zkrmíte a přitom je to kvalitou o hoooodně výše než Whiskas. ;) Navíc tak vlastně zkrmíte i méně granulí, protože jsou kočky dříve syté, takže v konečném důsledku ještě ušetříte. A třeba by se i ve vašem okolí našel někdo, se kterým byste si vzala třeba pytel na půlku...

Tady byste ho měla s poštovným zdrama : http://www.spokojenypes.cz/brit-premium-cat-adult-salmon-8kg/

9.8.2016 23:03
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
No, nejste sama, nebojte. První kočce, když můra lítala pod stropem, tak seděla a tak nešťastně koukala, že jsme taky neměli to srdce, lezli po stolech, židlích atd. a naháněli můru směrem k ní...Ale do myší nejdu

No jo, já Vám ale povím, že já lovím můry noc co noc! Bydlím v paneláku, myslím, že přinejmenším může být zvenku vidět silueta, jak se oháním po něčem rukama vylezlá na postel...no podívaná k popukání!
Ale myši také odmítnu lovit! Dost na tom, že jsem celé minulé léto musela vždy druhý den po kocourovi odklízet torza myších těl. Vždy je žral od hlavy - ta mu chutná nejvíc - brrr!

9.8.2016 23:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

Mně osobně se osvědčilo střídat po pytli příchutě - dříve jsme měnila co pytel i značku (Brit Care a TOTW, občas mezi to Porta 21 grain free), teď už jedu jen Brit Care tu novou řadu a střídám 3 příchutě (zvěřina, kachna a losos) a zatím spokojenost. Zkoušela jsem teď vzorky Carnilove, tak chci teď na prostřídání vzít pytel těch. Ale dál už zkoumat další a další nebudu. :).

9.8.2016 23:06
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):

Počkej co je s Whiskas nového? Já žiju v domnění, že je to sra.ka, útlocitní prominou. No ale když máš peněz málo, tak to je asi pochopitelné. Na druhou stranu Whiskasy jsou přece i tak drahé, nebo se pletu?

9.8.2016 23:07
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
To chápu, ale třeba klasický modrý Brit vychází 550, - za 8 kg, což krásně zkrmíte a přitom je to kvalitou o hoooodně výše než Whiskas. ;) Navíc tak vlastně zkrmíte i méně granulí, protože jsou kočky dříve syté, takže v konečném důsledku ještě ušetříte. A třeba by se i ve vašem okolí našel někdo, se kterým byste si vzala třeba pytel na půlku...

Tady byste ho měla s poštovným zdrama : http://www.spokojenypes.cz/brit-premium-cat-adult-salmon-8kg/

No vida...když NĚKDY objevím něco, co fakt mým kocourům "pojede", tak se s "Romčoujelčou" klidně domluvím na půlce pytle balení. Vždyť od sebe nejsme daleko...

10.8.2016 07:28
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

lavacca napsal(a):

Lavacco, každopádně děkuji za informace.

10.8.2016 07:29
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
No vida...když NĚKDY objevím něco, co fakt mým kocourům "pojede", tak se s "Romčoujelčou" klidně domluvím na půlce pytle balení. Vždyť od sebe nejsme daleko...

Jasně smajlík. Zkusím někde mrknout po malém balení na zkoušku, jestli to našim kočkám bude chutnat.

10.8.2016 07:30
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
Počkej co je s Whiskas nového? Já žiju v domnění, že je to sra.ka, útlocitní prominou. No ale když máš peněz málo, tak to je asi pochopitelné. Na druhou stranu Whiskasy jsou přece i tak drahé, nebo se pletu?

Ne, tou bublinou jsem myslela to vychvalování značky.

10.8.2016 12:23
Acamar

XXX.XXX.158.162

joanne.s napsal(a):

Hm, tak to je docela rozdíl v ceně. Vím, že jsem vytřeštěně hleděla, že za ty králičí chtějí za 1,5 kg cca 600, - tady jsou o 130, - levnější..(i tak je to ale drahé).Na ty jsem koukala, protože králičí maso málokdy v granulích bývá. Nakonec jsem ale vybrala to zkušební balení s pamlsky a kapsami, že uvidím...
Ale nikde jsem nenašla, jestli/jaké obsahují antioxidanty, nevíte?

10.8.2016 12:32
Acamar

XXX.XXX.158.162

joanne.s napsal(a):
Mně se velmi osvědčilo rotovat dokola vícero kvalitních značek, střídám po pytli /cca 3 kg při jedné kočce/. takto se nepřejedly ještě žádné z granulí - ale pravda je, že jak se blíží dno pytle, je to na nadšení strávníka znát.

To já taky střídám, dokonce průběžně. Kupuji třeba 2kilovku těch, co chutnají a k tomu nějaké malé balení jiných měsíčně spolu s konzervami, a průběžně tím pádem mají tak 3-4 druhy otevřené. Ale i tak, když končí ten 2kg pytel, už to nežerou tak nadšeně. Jen ty ND se drží, a to i ty nízkoobilné. Dřív tak chutnaly i Applaws, ale tam podezírám ten přesun výroby, že se něco změnilo.
Teď, co ta starší není při chuti, tak se snažím o to více, ať aspoň ty granule jí nalákají.

10.8.2016 12:57
Acamar

XXX.XXX.158.162

RomčaJelča napsal(a):
Kristova noho,1,5 kila za 359 Kč? smajlík To je jako bych snadjedla hovězí (což si dáme tak jednou za měsíce... No, u nás teda bohužel... Buď splácím hypotéku a máme kde bydlet, nebo vyživím kočku, ale budu s ní muset být pod mostem smajlík. Je teda fakt, že bych tam v našem městě nebyla sama. smajlík smajlík

Fíkovnice, já teď krmím granulemi Whiskas steril kuřecími, ty jim jedou oběma (musejí ovšem stíhat žrát, protože jak naběhne náš 20kilový pes, jsou misky v mžiku prázdné). smajlík Kvalita, nekvalita.
Doplňuji podle situace kuřecím syrovým nebo vařeným, mletým hovězím, kuřecími srdíčky, krky, sardinkami, občas nám něco ujedí z talíře - jako v neděli ta uzená žebra... Jinak tvaroh a sýry, kocour je gurmán, kočka ty eidamy moc nechce.
No a 2x denně kapsa - různá, protože jak se tu shodujete, každou chvíli něco přestane kočky bavit, takže obměňujeme. Ale kapsa Whiskas teda nejede, Propesko nejelo ani psovi

Já myslím, že když jsou hlavně na mase a dalším "mokrém" krmení, že ty granule zas tolik nevadí.
Naše první kočka takhle vegetila skoro 14 let, ale ona naštěstí granulová moc nebyla, stačil jí půlkilový pytlík na měsíc bohatě, byla spíš na mase a konzervách. Whiskas teda moc nemívala (nechtěla), ale zas ujížděla na granulích z DM (ta půlkilovka Gold Nature), jsou na tom asi líp než whiskas, ale taky žádný zázrak...Pak ve 14 na testech měla trochu zvýšené jaterní hodnoty, tak jsem začala pátrat, a postupně přes Joseru a Sanabelle skončila na TOTW, Leonardu a Nutramu, jiné z těch kvalitních nechtěla. A umřela skoro v 16 letech na úplně jiný problém než játra.

Ale ten typ na Smillu nebo Brit Premium fakt není špatný. Cenově to vychází skoro jak ten whiskas. Brit Premium jsme nezkoušeli, ale Smillu kotěcí jsme dvakrát kilovku měli, když jsme dovezli kotě z útulku, jako přechodovou značku, a dost kočkám jela. Bývá i často v akci, takže levnější než whiskas. Nejsou barvené, konzervace přírodní... Brit taky lidi chválí.

10.8.2016 13:00
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
"Bohužel ty záněty dásní bývají často zmiňované u diagnoz jako FeLV a FIV."

Vidíte, hned mám vysvětlení, proč mladému pořád tak zapáchalo z tlamky. Protože byl zároveň anemický, tak měl bílé sliznice a zánět dásní bylo těžké diagnostikovat. Po léčbě FeLV mu zápach z tlamky úplně vymizel!

Tedy píšu o současné situaci...

Aha, vidíte, tak třeba to bylo tím...

10.8.2016 17:58
joanne.s

XXX.XXX.12.42

Acamar napsal(a):
Já myslím, že když jsou hlavně na mase a dalším "mokrém" krmení, že ty granule zas tolik nevadí.
Naše první kočka takhle vegetila skoro 14 let, ale ona naštěstí granulová moc nebyla, stačil jí půlkilový pytlík na měsíc bohatě, byla spíš na mase a konzervách. Whiskas teda moc nemívala (nechtěla), ale zas ujížděla na granulích z DM (ta půlkilovka Gold Nature), jsou na tom asi líp než whiskas, ale taky žádný zázrak...Pak ve 14 na testech měla trochu zvýšené jaterní hodnoty, tak jsem začala pátrat, a postupně přes Joseru a Sanabelle skončila na TOTW, Leonardu a Nutramu, jiné z těch kvalitních nechtěla. A umřela skoro v 16 letech na úplně jiný problém než játra.

Ale ten typ na Smillu nebo Brit Premium fakt není špatný. Cenově to vychází skoro jak ten whiskas. Brit Premium jsme nezkoušeli, ale Smillu kotěcí jsme dvakrát kilovku měli, když jsme dovezli kotě z útulku, jako přechodovou značku, a dost kočkám jela. Bývá i často v akci, takže levnější než whiskas. Nejsou barvené, konzervace přírodní... Brit taky lidi chválí.

Z levných granulí bych opravdu doporučila jak vy - Brit premium nebo i Ontario /též vyrábí Vafo, ale jiná receptura/.
Oproti všem marketovkám, nejen Whiskasu, je to sto a jedna.

jinak doporučuju cenu granulí kalkulovat podle ceny denní krmné dávky. když jsem si to spočetla poprvé, to jsem koukala - Acana nebyla levnější než Orijen, Brit care nevycházel dráž než premiovka, apod.

10.8.2016 23:22
lavacca

XXX.XXX.164.49

Acamar napsal(a):

Já Brit premium krmila chvíli než jsem přešla na Brit Care a dobrý.

Doporučila jsem ho i známé pro venkovní kočeny a pochvalovala si je, že vlastně vyjdou ještě míň než marketovky a přitom jsou kvalitní. A koukám, že teď ještě změnili recepturu, že je i bez pšenice.

11.8.2016 05:43
joanne.s

XXX.XXX.16.206

Jedna moje kolegyně též přešla z marketovek /Coshida, granule Dein bestes z DM/ na Brit premium, a je spokojená. Kupuje teda pro dvě kočky naráz osmikilovku, a žerou to bez potíží/akorát tím že zřejmě krmí na dědině nejlépe z širého okolí, čelí neustálým pokusům cizích koček o krádeže z misky, tak musela začít krmit uvnitř/.

11.8.2016 07:17
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):
Jedna moje kolegyně též přešla z marketovek /Coshida, granule Dein bestes z DM/ na Brit premium, a je spokojená. Kupuje teda pro dvě kočky naráz osmikilovku, a žerou to bez potíží/akorát tím že zřejmě krmí na dědině nejlépe z širého okolí, čelí neustálým pokusům cizích koček o krádeže z misky, tak musela začít krmit uvnitř/.

Jo, to bývá časté smajlík. Já kupuji kočkám v DM občas jen kapsičky, prostě pro změnu jídelníčku,.a jedou jim. Granule odtamtud netahám, obvykle mívám jiný nákup a DM od domu daleko...

11.8.2016 15:51
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):

Teď mě nedávno pobavila prodavačka ve zveráči. Cosi jsem kupovala a ona:"To je jako byste kupovala svíčkovou!"

11.8.2016 17:35
joanne.s

XXX.XXX.9.133

A měla naprostou pravdu!

12.8.2016 06:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
A měla naprostou pravdu!

Bohužel...

12.8.2016 10:29
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
Bohužel...

No... každý soudný člověk jistě ví, že kvalita nemůže být zadarmo, ale tipla bych si, že se to někdy fakt přehání.
Chtěla bych se zeptat, máte pocit, že tvaroh, jogurt nebo sýr jednou za...co já vím, za týden až 14 dní je pro kočku nezdravý? Setkala jsem se totiž s tím názorem (ale u velmi mladé holčiny, která je přesvědčena, že jedině kvalitní granule a nic jiného...).

12.8.2016 11:10
Acamar

XXX.XXX.57.109

RomčaJelča napsal(a):
No... každý soudný člověk jistě ví, že kvalita nemůže být zadarmo, ale tipla bych si, že se to někdy fakt přehání.
Chtěla bych se zeptat, máte pocit, že tvaroh, jogurt nebo sýr jednou za...co já vím, za týden až 14 dní je pro kočku nezdravý? Setkala jsem se totiž s tím názorem (ale u velmi mladé holčiny, která je přesvědčena, že jedině kvalitní granule a nic jiného...).

Mám stejný názor při pohledu na ceny kočičího žrádla
S těmi mléčnými výrobky - když kočka z toho nemá průjem, za sebe nevím, proč jí to semtam nedat jako zpestření. Hodně koček je má rádo. Naše snáší mléčné výrobky dobře. Teď jsem třeba ráda, když kočka moc nemá chuť na její jídlo, že si dá aspoň smetánku, žervé...šunku...

Možná holčina jen naráží na to, jak všude brojí proti tomu KRMIT kočky mlékem, že je přežitý mýtus (jako hlavní krmení) + jak píší, že kočky neumí v dospělosti mléko trávit a některé mají zažívací problémy.
Mně se zas nelíbí názor že jedině kvalitní granule a nic jiného, br.

12.8.2016 12:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):

Dávám běžně 1-2x týdně trochu tučného tvarohu, selského jogurtu, apod. Nevidím na tom nic špatného, krmím prostě pestře - kočky i sebe. ;)

Krmit jen granulemi? Eee, já bych taky nechtěla být celý život jen na suchých kuličkách... maso, sem tam kapsička/konzerva, k tomu granule, sem tam mléčný výrobek, apod. A má člověk spokojenou kočku, která i kdyby se u něčeho zasekla, že to nechce, tak má x dalších možností se najíst.

12.8.2016 15:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):

To víš, že se to přehání! Tady to s tou svíčkovou se týkalo takových kuřecích koleček - průměr tak 3 cm - z pravého sušeného masa pro psy. To JEDNO kolečko 12Kč prosím pěkně. Pes kolečko vezme, ani jedinkrát nekousne a spolkne. Vím, je to pamlsek. Ale miluje to a byl by schopen takových koleček sežrat třeba 40!

12.8.2016 16:30
joanne.s

XXX.XXX.3.163

Acamar napsal(a):
S těmi mléčnými výrobky - když kočka z toho nemá průjem, za sebe nevím, proč jí to semtam nedat jako zpestření. Hodně koček je má rádo. Naše snáší mléčné výrobky dobře. Teď jsem třeba ráda, když kočka moc nemá chuť na její jídlo, že si dá aspoň smetánku, žervé...šunku...

Možná holčina jen naráží na to, jak všude brojí proti tomu KRMIT kočky mlékem, že je přežitý mýtus (jako hlavní krmení) + jak píší, že kočky neumí v dospělosti mléko trávit a některé mají zažívací problémy.

Přesně tak to vidím i já. nekrmit kočky mlékem, ale jako masožravce. Ono /možná nejen/ na vsi pořád přetrvává zvyk dát kočce mléko a čau.

Sama dávám velmi pravidelně zakysané mléčné výrobky /smetanový jogurt, zakysaná smetana/, ale souhlasím, že jako základ krmení by to být nemělo.

Už chápu Rapotacku, proč v diskuzích pravidelně píše maso, maso.

ad kauza cena jako svíčková - za sebe, připadá mi rozumnější koupit kočce za dvacku jednu kvalitní konzervičku z masových filet, než za tu samou cenu dva Felixe. Poměr cena/kvalita.

Samosebou - syrové maso vyjde úsporněji/ i než ten Felix.

12.8.2016 20:14
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):

Naše kočky mléko přímo milují. Kupuji ho naprosto pravidelně, ale to s nízkým obsahem laktózy. Prodávalo se u nás pouze v Penny a v průběhu cca půl roku už to má i Kaufland a Lidl. Dokonce mají většinu výrobků co se prodávají s "normální" laktózou (tvarohy, jogurty...).

Než ho začali vyrábět, tak jsem kupovala kočičí a po prostudování přebalu toho nízko-laktózového jsem zjistila, že kočičí má 0,2g na 100 ml laktózy a to nízko-laktózové dokonce jen 0,1g na 100ml. Kočkám moc chutná a žádná z něj nemá průjem. Litr stojí cca 20, -, to kočičí stálo 80, - litr. Byl to cenový masakr, tak bylo jen na ochutnání, teď se pořádně napijí.

Samozřejmě masíčko je masíčko :), toho mají taky dost.

12.8.2016 22:15
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

joanne.s napsal(a):
Přesně tak to vidím i já. nekrmit kočky mlékem, ale jako masožravce. Ono /možná nejen/ na vsi pořád přetrvává zvyk dát kočce mléko a čau.

Sama dávám velmi pravidelně zakysané mléčné výrobky /smetanový jogurt, zakysaná smetana/, ale souhlasím, že jako základ krmení by to být nemělo.

ad kauza cena jako svíčková - za sebe, připadá mi rozumnější koupit kočce za dvacku jednu kvalitní konzervičku z masových filet, než za tu samou cenu dva Felixe. Poměr cena/kvalita.

Mléčné výrobky dávat jako základ kočičí stravy by mě taky ani nenapadlo. Dopřávám jim ho právě spíš jako občasné doplnění. Akorát s valašskou kyškou jsem tedy pohořela, ta nejela ani jedné kočce smajlík.
Kočky vyloženě mlaskají u Felixe Juniora, tak jim ho dávám, ale samozřejmě nijak často. Preferuji právě to maso. Jak už jsme se u vícekrát shodly, je to pro kočky přirozené a vlastně asi i nejlevnější.

12.8.2016 22:21
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

fikovnice napsal(a):
To víš, že se to přehání! Tady to s tou svíčkovou se týkalo takových kuřecích koleček - průměr tak 3 cm - z pravého sušeného masa pro psy. To JEDNO kolečko 12Kč prosím pěkně. Pes kolečko vezme, ani jedinkrát nekousne a spolkne. Vím, je to pamlsek. Ale miluje to a byl by schopen takových koleček sežrat třeba 40!

No, já u těch mladých (a že jich znám) smajlík někdy vidím takový ten příklon k právě přečtené jednorázové "moudrosti" z netu a pochopitelně pramálo zkušeností, tak si kolikrát říkám, že ta zvířata lituji smajlík smajlík smajlík.
A co mě "fascinuje", dost často v rozhovorech slýchávám mínění "ale ono to zvíře vydrží - např. pes celý den nečůrat - stačí ho to naučit".
A mně se svírá žaludek a vždycky se vytasím se svou oblíbenou argumentací: "ale snad sis ho nepořizoval/a proto, aby něco vydržel."
Oni jakoby někdy nejsou schopni pobrat, že zvíře je fakt starost a závazek a že je nutno sledovat jeho potřeby a ne s ním jít ven, až se pes třese... a pletou si ho s plyšákem. A to nejsou žádná 15letá děcka.
Někdy mě to až zlobí, někdy si zas uvědomím, že holt každá generace ještě musí nasbírat zkušenosti... Akorát teda těch obětí je...

12.8.2016 22:24
Machyska

XXX.XXX.252.23

RomčaJelča napsal(a):
Mléčné výrobky dávat jako základ kočičí stravy by mě taky ani nenapadlo. Dopřávám jim ho právě spíš jako občasné doplnění. Akorát s valašskou kyškou jsem tedy pohořela, ta nejela ani jedné kočce smajlík.
Kočky vyloženě mlaskají u Felixe Juniora, tak jim ho dávám, ale samozřejmě nijak často. Preferuji právě to maso. Jak už jsme se u vícekrát shodly, je to pro kočky přirozené a vlastně asi i nejlevnější.

Nevím jestli jsem to napsala dobře, v žádném případě není mléko základ stravy mých zlatíček, tím je masíčko, granulky a kapsičky. Od všeho kousek, ale mlíčko milují jako mlsek po ránu, alespoň mám jistotu, že se pořádně po probuzení napijí

12.8.2016 22:30
Acamar

XXX.XXX.158.162

Machyska napsal(a):
Naše kočky mléko přímo milují. Kupuji ho naprosto pravidelně, ale to s nízkým obsahem laktózy. Prodávalo se u nás pouze v Penny a v průběhu cca půl roku už to má i Kaufland a Lidl. Dokonce mají většinu výrobků co se prodávají s "normální" laktózou (tvarohy, jogurty...).

Než ho začali vyrábět, tak jsem kupovala kočičí a po prostudování přebalu toho nízko-laktózového jsem zjistila, že kočičí má 0,2g na 100 ml laktózy a to nízko-laktózové dokonce jen 0,1g na 100ml. Kočkám moc chutná a žádná z něj nemá průjem. Litr stojí cca 20, -, to kočičí stálo 80, - litr. Byl to cenový masakr, tak bylo jen na ochutnání, teď se pořádně napijí.

Samozřejmě masíčko je masíčko :), toho mají taky dost.

Nízkolaktózové mléko a další výrobky v Penny? To neznám. Jak to vypadá, nemáte po ruce nějaký obrázek? Penny mám pod nosem.

12.8.2016 22:32
Acamar

XXX.XXX.158.162

Machyska napsal(a):
Nevím jestli jsem to napsala dobře, v žádném případě není mléko základ stravy mých zlatíček, tím je masíčko, granulky a kapsičky. Od všeho kousek, ale mlíčko milují jako mlsek po ránu, alespoň mám jistotu, že se pořádně po probuzení napijí

Naše první kočule taky mlíko milovala. Měli s manželem svůj ranní rituál, že on postavil na sporák džezvu na kafe a kočka přiběhla a začala mňoukat. Dostala svou lžičku mlíka a byla zas spokojená.
Ona byla pořád trochu napřed - mňoukala na vodu na sporáku (bude mlíko), na kečup (bude se chystat nějaká uzeninka) a tak...Dělají to vaše kočky taky?

12.8.2016 22:43
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Machyska napsal(a):

Ne, nebojte, já jsem tím nereagovala na Vás smajlík. Jen tak při řeči, že se o tom bavíme - asi žádná z nás neuvažuje o mléčných výrobnch jako o základu. smajlík

12.8.2016 22:46
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Acamar napsal(a):
Naše první kočule taky mlíko milovala. Měli s manželem svůj ranní rituál, že on postavil na sporák džezvu na kafe a kočka přiběhla a začala mňoukat. Dostala svou lžičku mlíka a byla zas spokojená.
Ona byla pořád trochu napřed - mňoukala na vodu na sporáku (bude mlíko), na kečup (bude se chystat nějaká uzeninka) a tak...Dělají to vaše kočky taky?

Naše kočka taky na mlíko doslova čeká. Kocour na to asi u původního majitele až tak zvyklý nebyl, protože začal kočce okupovat misku s mlíkem až zhruba po půl roce našeho společného soužití smajlík.
A ano, zvířata mají výborný postřeh a jelikož jim jde v životě primárně o ten žvanec smajlík, na který se po většinu jejich denní aktivity plně soustředí, věřím, že mají vysondované veškeré signály směřující k blaženosti plného bříška, které si my, lidé zaměstnaní všelijakými životními zbytečnostmi, často ani neuvědomujeme smajlík.
Kečup a vodu na sporáku bych za naši domácnost doplnila mým nakročením k lednici, ke spížce...atd. smajlík Jsem v těchto místech ostře sledována.

12.8.2016 22:49
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):
Nízkolaktózové mléko a další výrobky v Penny? To neznám. Jak to vypadá, nemáte po ruce nějaký obrázek? Penny mám pod nosem.

V Penny mají jen to mléko. Obal je fialový, nevím jestli to bude dobře vidět.

V Kauflandu mají nově celou řadu nízko-laktózových výrobků - tvarohů, sýrů, jogurtů..., myslím, že tam bylo balení mléka ze sytě růžovou barvou. Je to novinka také v Lidlu, všimla jsem si toho úplně náhodou, ale fotku nemůžu nikde najít. Kaufland to měl i v letáku, ale cca dva týdny zpět, ale už ho bohužel nemám.

Pokud půjdete do obchodu, tak to určitě nepřehlédnete a pokud ano, tak vás prodavačka určitě navede.

12.8.2016 22:55
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):

U nás mléko ohřívá ráno také manžel, čekají s ním u mikrovlnky na cinknutí , studené by neprošlo. Už jsem měla i kafe s namočeným kočičím čumáčkem. Mám ráda napěněné mléko do kopečku na kávě a zjevně nejsem sama .
Jinak ukecaní jsou příšerně

12.8.2016 22:57
Machyska

XXX.XXX.252.23

RomčaJelča napsal(a):
Ne, nebojte, já jsem tím nereagovala na Vás smajlík. Jen tak při řeči, že se o tom bavíme - asi žádná z nás neuvažuje o mléčných výrobnch jako o základu. smajlík

Někdy něco člověk napíše a teprve pak si uvědomí, že to může někdo chápat i jinak , tak jsem to raději vysvětlila.

12.8.2016 23:01
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Machyska napsal(a):
Někdy něco člověk napíše a teprve pak si uvědomí, že to může někdo chápat i jinak , tak jsem to raději vysvětlila.

Jasně, úplně v pohodě. Já zdejší zájmovou skupinu smajlík beru jako přátelskou, takže .
Ale je fakt, že písemná forma projevu může někdy vést k nedorozuměním, chybí tón hlasu, gesta a např. já někdy něco píšu v časovém presu, tudíž může dojít k nepřesnému vyjádření. No, asi to tak máme všichni smajlík.

12.8.2016 23:28
Acamar

XXX.XXX.158.162

Machyska napsal(a):
V Penny mají jen to mléko. Obal je fialový, nevím jestli to bude dobře vidět.

V Kauflandu mají nově celou řadu nízko-laktózových výrobků - tvarohů, sýrů, jogurtů..., myslím, že tam bylo balení mléka ze sytě růžovou barvou. Je to novinka také v Lidlu, všimla jsem si toho úplně náhodou, ale fotku nemůžu nikde najít. Kaufland to měl i v letáku, ale cca dva týdny zpět, ale už ho bohužel nemám.

Pokud půjdete do obchodu, tak to určitě nepřehlédnete a pokud ano, tak vás prodavačka určitě navede.

Aha, děkuji za foto. Toto si vůbec nevybavuji. Vím že mají červený plnotuk (kupujeme my) a pak myslím modrý polo a zelený nízkotučný, ale fialový vůbec nevím. Musím to zítra prosondovat.
Musím manžela přesvědčit, že do kafe je nejlepší polotučné od teď...
Kaufland moc prozkoumaný nemám, Lídl též ne, máme je z ruky. Někdy ale nakouknu. To mne zaujalo.

12.8.2016 23:30
Acamar

XXX.XXX.158.162

"Kečup a vodu na sporáku bych za naši domácnost doplnila mým nakročením k lednici, ke spížce...atd. smajlík Jsem v těchto místech ostře sledována."

Ano, nakročení u nás též funguje u mladé. Starší až na šustění pytlíku, někdy.

12.8.2016 23:34
Acamar

XXX.XXX.158.162

Machyska napsal(a):
U nás mléko ohřívá ráno také manžel, čekají s ním u mikrovlnky na cinknutí , studené by neprošlo. Už jsem měla i kafe s namočeným kočičím čumáčkem. Mám ráda napěněné mléko do kopečku na kávě a zjevně nejsem sama .
Jinak ukecaní jsou příšerně

A naše chuděra pila mlíko z ledničky, divím se, že se nikdy nepo...
Kafe s kočičím čumáčkem jako rodinná specialitka, mmm... No, my zas mívali chleba s kočičími jazýčky a to dokonce i u margarínu, o kterém koloval svého času na netu článek, kterak se ho zvířata netknou, jak je umělý. Cha.

12.8.2016 23:48
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):
Aha, děkuji za foto. Toto si vůbec nevybavuji. Vím že mají červený plnotuk (kupujeme my) a pak myslím modrý polo a zelený nízkotučný, ale fialový vůbec nevím. Musím to zítra prosondovat.
Musím manžela přesvědčit, že do kafe je nejlepší polotučné od teď...
Kaufland moc prozkoumaný nemám, Lídl též ne, máme je z ruky. Někdy ale nakouknu. To mne zaujalo.

To mléko jsem viděla i v Globusu, ale to bude asi taky z ruky.

Když si v obchodě vzpomenu, tak udělám foto dalších produktů.

13.8.2016 04:59
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):

"ad kauza cena jako svíčková"...tady se ale jednalo o psí pamlsek. Samozřejmě jsem těch koleček koupila jen několik. Kilo by právě vyšlo dráž než svíčková. A to mi při vší úctě ke kvalitě zvířecího žrádla připadá ujetý... Nicméně i já sama jsem koupí toto podpořila

13.8.2016 05:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
No, já u těch mladých (a že jich znám) smajlík někdy vidím takový ten příklon k právě přečtené jednorázové "moudrosti" z netu a pochopitelně pramálo zkušeností, tak si kolikrát říkám, že ta zvířata lituji smajlík smajlík smajlík.
A co mě "fascinuje", dost často v rozhovorech slýchávám mínění "ale ono to zvíře vydrží - např. pes celý den nečůrat - stačí ho to naučit".
A mně se svírá žaludek a vždycky se vytasím se svou oblíbenou argumentací: "ale snad sis ho nepořizoval/a proto, aby něco vydržel."
Oni jakoby někdy nejsou schopni pobrat, že zvíře je fakt starost a závazek a že je nutno sledovat jeho potřeby a ne s ním jít ven, až se pes třese... a pletou si ho s plyšákem. A to nejsou žádná 15letá děcka.
Někdy mě to až zlobí, někdy si zas uvědomím, že holt každá generace ještě musí nasbírat zkušenosti... Akorát teda těch obětí je...

Bohužel máš pravdu...

13.8.2016 05:09
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):

Šťastná to žena!
Můj starší kocour se za svůj život nedotkl jakéhokoli mléčného výrobku! Tváří se jako že jde o to nejhnusnější a zřejmě nejotrávenější jídlo pod sluncem...
Přitom mladej měl rád jak mlíčko, tak občas smetánku (v rozumné míře), žádné průjmy se nekonaly...ale te\´d jako by obkoukává chutě velkého. Bohužel nejen stran mléčných výrobků, ale třeba i syrového masa. Dřív by se kuřecích jater nedotkl. Můj starší kocour tato játra nabodává na dráp a pak s tím flákne třeba přes celou místnost. Nevím, co to znamená, snad náhrada za lovení. No a mladej jej tak dlouho pozoroval, že už také zásadně nabodává na dráp a mrská s játry po celé kuchyni! Jen teda syrovou rybu, na rozdíl od velkého, nee!

13.8.2016 05:13
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Naše kočka taky na mlíko doslova čeká. Kocour na to asi u původního majitele až tak zvyklý nebyl, protože začal kočce okupovat misku s mlíkem až zhruba po půl roce našeho společného soužití smajlík.
A ano, zvířata mají výborný postřeh a jelikož jim jde v životě primárně o ten žvanec smajlík, na který se po většinu jejich denní aktivity plně soustředí, věřím, že mají vysondované veškeré signály směřující k blaženosti plného bříška, které si my, lidé zaměstnaní všelijakými životními zbytečnostmi, často ani neuvědomujeme smajlík.
Kečup a vodu na sporáku bych za naši domácnost doplnila mým nakročením k lednici, ke spížce...atd. smajlík Jsem v těchto místech ostře sledována.

U mě otevření dvířek lednice, byť sebetišší, znamená dvě velmi hlasité žuchnutí! To odněkud (odkudkoli) seskočili kocouři a utíkají se postavit do pozoru k lednici. Lednice je pro ně kouzelná skříňka mající v sobě plno dobrot...

13.8.2016 10:25
Acamar

XXX.XXX.158.162

Machyska napsal(a):

Děkuji moc

I když nevím, jestli to neřeším zbytečně - u první kočky jsem nakupovala schvalované kočičí mléčné výrobky a pak zjistila, jak ráno stojí frontu na krabicák a manžel jí vesele dopřává...

13.8.2016 10:26
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
Šťastná to žena!
Můj starší kocour se za svůj život nedotkl jakéhokoli mléčného výrobku! Tváří se jako že jde o to nejhnusnější a zřejmě nejotrávenější jídlo pod sluncem...
Přitom mladej měl rád jak mlíčko, tak občas smetánku (v rozumné míře), žádné průjmy se nekonaly...ale te\´d jako by obkoukává chutě velkého. Bohužel nejen stran mléčných výrobků, ale třeba i syrového masa. Dřív by se kuřecích jater nedotkl. Můj starší kocour tato játra nabodává na dráp a pak s tím flákne třeba přes celou místnost. Nevím, co to znamená, snad náhrada za lovení. No a mladej jej tak dlouho pozoroval, že už také zásadně nabodává na dráp a mrská s játry po celé kuchyni! Jen teda syrovou rybu, na rozdíl od velkého, nee!

U nás je to podobné, také mladá okoukává jídelní zvyky u staré, ale naštěstí je žravější.

13.8.2016 10:28
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
U mě otevření dvířek lednice, byť sebetišší, znamená dvě velmi hlasité žuchnutí! To odněkud (odkudkoli) seskočili kocouři a utíkají se postavit do pozoru k lednici. Lednice je pro ně kouzelná skříňka mající v sobě plno dobrot...

Ano! Ještěže se zatím tu lednici nenaučily otevírat.

13.8.2016 10:44
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Machyska napsal(a):

Aby Vás pak neproháněla ostraha smajlík smajlík za špionáž smajlík.

13.8.2016 10:48
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Fíkovnice: No a mladej jej tak dlouho pozoroval, že už také zásadně nabodává na dráp a mrská s játry po celé kuchyni!

Pěkná představa smajlík. Úplně to vidím. Ne, se zvířaty se fakt mikrobiologický pořádek doma neudrží, to se nedá. smajlík smajlík
Naši teda játra nepapají, ani jeden.

A s tou kvalitou mléka nebo šlehajdy - občas si koupím tu "nekvalitní" šlehačku ve spreji do kafe a pochopitelně i u nás se odehrála situace, kdy kočka byla rychlejší. smajlík. Ale mně to po té hygienické stránce už ani neva. smajlík

13.8.2016 17:32
Machyska

XXX.XXX.252.23

RomčaJelča napsal(a):
Aby Vás pak neproháněla ostraha smajlík smajlík za špionáž smajlík.

to klidně risknu, pro kočky všechno

13.8.2016 17:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Fíkovnice: No a mladej jej tak dlouho pozoroval, že už také zásadně nabodává na dráp a mrská s játry po celé kuchyni!

Pěkná představa smajlík. Úplně to vidím. Ne, se zvířaty se fakt mikrobiologický pořádek doma neudrží, to se nedá. smajlík smajlík

A s tou kvalitou mléka nebo šlehajdy - občas si koupím tu "nekvalitní" šlehačku ve spreji do kafe a pochopitelně i u nás se odehrála situace, kdy kočka byla rychlejší. smajlík. Ale mně to po té hygienické stránce už ani neva. smajlík

U nás se často vyndavá maso napíchnuté na drápu z talířku mimo cca o 30 cm dále na koberec, aby bylo následně s nadšením spořádáno. A jde se pro další kus. Dělají to naštěstí jen se svalovinou, s játry, apod. ne. :)

Já věčné upíjení teplé vody a čaje z hrnku u PC vyřešila tak, že jsem jim vyčlenila 1 hrnek, kam jim vždy odleju a tam si můžou pít, jak chtějí. A zbytek mám v konvi a naleju si vždy tolik, kolik hnedka vypiju do svého hrnku.

13.8.2016 17:41
Machyska

XXX.XXX.252.23

RomčaJelča napsal(a):

Souhlasím, jednou jsem si doma omylem nasadila brýle a docela mě zaskočilo, co jsem viděla.
Mé rozhodování bylo rychlé a stejné, jako když byly děti malé a rozmýšlela jsem se mezi odchodem z neuklizeného bytu a hrou s dětmi venku, nebo uklízením bytu a stresováním dětí. Jednoduše jsem brýle rychle sundala, u dětí to vyhrála procházka. Vždy jsem si řekla děti vyrostou, nádobí počká.
Fakt je ten, že příroda to řeší za mě, čím pomalejší věkem jsem a nestíhám vše uklízet dle svých představ, tím hůř vidím a myslím, že je doma vlastně docela dobře uklizeno .
Vážnější situace nastane, až budu slepotou narážet do zdi, to ty brýle budu muset nasadit, zatím odolávám

13.8.2016 19:07
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Machyska napsal(a):
Souhlasím, jednou jsem si doma omylem nasadila brýle a docela mě zaskočilo, co jsem viděla.
Mé rozhodování bylo rychlé a stejné, jako když byly děti malé a rozmýšlela jsem se mezi odchodem z neuklizeného bytu a hrou s dětmi venku, nebo uklízením bytu a stresováním dětí. Jednoduše jsem brýle rychle sundala, u dětí to vyhrála procházka. Vždy jsem si řekla děti vyrostou, nádobí počká.
Fakt je ten, že příroda to řeší za mě, čím pomalejší věkem jsem a nestíhám vše uklízet dle svých představ, tím hůř vidím a myslím, že je doma vlastně docela dobře uklizeno .
Vážnější situace nastane, až budu slepotou narážet do zdi, to ty brýle budu muset nasadit, zatím odolávám

Lze si pořídit brýle se slabšími dioptriemi smajlík.
Nosím brýle od mala a vždycky mi vadilo, že špatně vidím. Ale v poslední době už říkávám, že jsem naopak radši, když něco nevidím smajlík.
Já jsem teda bohužel (ale většinou jen v duchu) smajlík na úklid dost cimprlich; uklidňuje mě uklizený byt (což je u nás ale málokdy), ale už jsem léty otupěla a dokážu to brát s rezervou. Pohlazení kočičí a psí srsti mě uklidní asi přibližně stejně. smajlík Vlastně víc.
Momentálně všichni z bytu odešli a já tu mám volníčko, tak jsem vyluxovala, vyklízím ten pokoj pro holčinu a pustím se do mytí okna v kuchyni, moje nervy to potřebují. Ale pak si hodlám polebedit ve vaně s vychlazeným ovocným pivem. Takový klid jsem totiž dlouho nezažila, začíná mi dovča, ale ta bude náročná - nejdřív sama celé dny s temperamentním psem, pak úřední vyřizování, stěhování té studentky, návštěva u nás, odjezd na návštěvu jinam a hlídání synovce smajlík. Dnešek je nádherný! smajlík Ještě 5 hodin příjemné samoty.

13.8.2016 20:47
Acamar

XXX.XXX.158.162

RomčaJelča napsal(a):
Nosím brýle od mala a vždycky mi vadilo, že špatně vidím. Ale v poslední době už říkávám, že jsem naopak radši, když něco nevidím smajlík.
Já jsem teda bohužel (ale většinou jen v duchu) smajlík na úklid dost cimprlich; uklidňuje mě uklizený byt (což je u nás ale málokdy), ale už jsem léty otupěla a dokážu to brát s rezervou. Pohlazení kočičí a psí srsti mě uklidní asi přibližně stejně. smajlík Vlastně víc.
Momentálně všichni z bytu odešli a já tu mám volníčko, tak jsem vyluxovala, vyklízím ten pokoj pro holčinu a pustím se do mytí okna v kuchyni, moje nervy to potřebují. Ale pak si hodlám polebedit ve vaně s vychlazeným ovocným pivem. Takový klid jsem totiž dlouho nezažila, začíná mi dovča, ale ta bude náročná - nejdřív sama celé dny s temperamentním psem, pak úřední vyřizování, stěhování té studentky, návštěva u nás, odjezd na návštěvu jinam a hlídání synovce smajlík. Dnešek je nádherný! smajlík Ještě 5 hodin příjemné samoty.

Těmhle galejím říkáš dovolená? To může trumfnout snad jedině termín mateřská dovolená...
Asi bych si v té vaně dala spíš rohypnol.

Taky jsem to jednou zažila, dovolená spojená se stěhováním, jak já se těšila, až si zas půjdu odpočinout do práce. Divím se, že mi hadra tehdy nepřirostla k ruce

14.8.2016 00:06
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Acamar napsal(a):
Těmhle galejím říkáš dovolená? To může trumfnout snad jedině termín mateřská dovolená...

Taky jsem to jednou zažila, dovolená spojená se stěhováním, jak já se těšila, až si zas půjdu odpočinout do práce. Divím se, že mi hadra tehdy nepřirostla k ruce

Díky pivu jsem původně četla místo hadra ňadra. smajlík V první vteřině jsme se tomu podivila, pak mi hned docvaklo. smajlík Abych nebyla za alkoholika, mám prosím upitu polovinu třetinkového Pear Cideru smajlík.
No... totiž při pracovním procesu se to všechno stíhat nedá, takže... Ale já celkově žiju poměrně hekticky. smajlík Pak aspoň nemusím řešit počítání oveček před spaním, protože únavou usínám, už když chytnu za kliku u dveří ložnice. smajlík

14.8.2016 00:33
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):

Ano! Ještěže se zatím tu lednici nenaučily otevírat.

To přijde časem, i já si říkám, že se to každým dnem stane...

14.8.2016 00:36
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):

No o napichováni na dráp jsem zde psala již vícekrát... Jednou se stalo, že velkej nabodl, mrsknul...a přímo mladýmu na hřbet, na kořen ocasu! Takže ten to nemohl sundat, a velkej se zas obával jít žrát ze zad svýho kámoše!

14.8.2016 00:38
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):

A kdy se vlastně nastěhuje ta slečna s BOCkou? Očekávám, že to pro všechny bude dost šok, asi nejvíc pro kočeny. Pak napiš co a jak. Přeji, ať se to zvládne v rámci možností nějak přijatelně!

14.8.2016 00:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):

Taky bych uvítala občas Rohypnol... Takovej užitečnej lék a oni jej už před více než 10lety zakázali...

14.8.2016 11:32
Acamar

XXX.XXX.158.162

RomčaJelča napsal(a):
Díky pivu jsem původně četla místo hadra ňadra. smajlík V první vteřině jsme se tomu podivila, pak mi hned docvaklo. smajlík Abych nebyla za alkoholika, mám prosím upitu polovinu třetinkového Pear Cideru smajlík.
No... totiž při pracovním procesu se to všechno stíhat nedá, takže... Ale já celkově žiju poměrně hekticky. smajlík Pak aspoň nemusím řešit počítání oveček před spaním, protože únavou usínám, už když chytnu za kliku u dveří ložnice. smajlík

Jo, to znám, taky občas přečtu zajímavé věci...
No, hektický život má svoje plus, je to životabudič, ale dlouhodobě bych to nechtěla, nejlépe oživení a pak zas klídeček...ale tak já nejsem žádné tornádo, někdo to zvládá jako životní styl v pohodě.

14.8.2016 11:33
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
To přijde časem, i já si říkám, že se to každým dnem stane...

Nestrašte Už tak mám někdy problém uhájit svou mističku...

14.8.2016 11:39
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):

14.8.2016 11:47
Machyska

XXX.XXX.252.23

RomčaJelča napsal(a):

Asi jsme stejní magoři, já mám pořádek taky moc ráda, ale dokud to byl jen byt se psem, tak to šlo, ale co mám baráček se psem a čtyřmi kočenami, tak to fakt nedávám. Myslím, že dle mých představ tady nebylo uklizeno už několik let. Má rodina má samozřejmě jiný názor. Mám také hadru a vysavač těsně spojené s rukou.

Manžel mi vždy říká, jak ještě začneš prát kolíky, tak tě dám do TABU (pro mladší a neznalé - televizní pořad o různých úchylkách). To chudák neví, že je peru celý život, vždyť venku v košíčku se ne ně práší , a ty dřevěné po určité době plesnivěly tak šly pravidelně i do sava

Ty bláznivé dovolené, kdy makáme až do úmoru, aby bylo vše dle našich představ a těším se do klidu práce, který v průběhu roku hodnotím, jako příšerný blázinec, také znám

14.8.2016 13:46
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

fikovnice napsal(a):
A kdy se vlastně nastěhuje ta slečna s BOCkou? Očekávám, že to pro všechny bude dost šok, asi nejvíc pro kočeny. Pak napiš co a jak. Přeji, ať se to zvládne v rámci možností nějak přijatelně!

Díky. Ještě přesně nevíme... Asi v týdnu - jestli si to nerozmyslí. Pokud potom s tolika zvířectvem budu mít čas, určitě napíšu smajlík.

14.8.2016 13:50
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Acamar napsal(a):

Nápodobně.
Zrovna dnes jsem kocourovi dopřála celý Felix Junior, což zbožňuje, po chvíli jsem do rizota krájela osmahnuté kuřecí maso, tak taky dostal do misky, pak jsem psovi chystala syrové kuřecí maso, tak jsem to kocourovi taky podávala, ale to se normálně jen po té misce ohlídl, ale seděl pod kuchyňskou linkou s hlavou vyvrácenou nahoru a hypnotizujícím pohledem dál. Tak už mě nenapadá, co bych mu tak měla podstrčit, aby byl pán uspokojen smajlík.

17.8.2016 22:46

...odcervujete pravidelne?

Pokud lovi a konzumuje - bacha.
Z tatkova kocourka vytahnul veterinar metr dlouhou tasemnici (prej ji ma ted v ordinaci v laku, jako odstrasujici pripad). A to odcervuji pravidelne.
Tygrik si ke konzervam, granulim a masicku taky prilepsoval na poli za domkem (myska klasika, dvakrat i kralik...).

18.8.2016 17:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Z tatkova kocourka vytahnul veterinar metr dlouhou tasemnici (prej ji ma ted v ordinaci v laku, jako odstrasujici pripad). A to odcervuji pravidelne.
Tygrik si ke konzervam, granulim a masicku taky prilepsoval na poli za domkem (myska klasika, dvakrat i kralik...).

Já myslím, že tasemnice jsou u koček celkem běžné. A snad bývají i delší. U lidí mohou mít i plus mínus 10 metrů. Brrr! (zvracecí smajlík).

18.8.2016 17:33
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Králík? Jako mláďátko? Tím bych se moc nechlubila...

18.8.2016 22:21
Machyska

XXX.XXX.252.23

Náš dareba taky loví a pochutnává si na úlovku , tasemnici měl už dvakrát. Odčervuji často, osvědčila se mi u něj kapička za krk PROFENDER (jsou tři druhy podle váhy kočky). Kapička účinkuje celý měsíc, běžné tabletky jen 24 hodin, proto se musí při zjištění, že má kočka parazity po 14 dnech opakovat.

Kapičku dávám jen tomu jednomu kocourkovi, ostatní loví, ale nejí, tak jim dávám jen tabletku.

Ten králík mě zarazil. To jako, že si ulovil králíka? Tomu snad ani nevěřím

Přidejte reakci

Přidat smajlík