Opuštěný kocour-nejlepší pomoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2016 11:01
Yorkisbest

XXX.XXX.19.240

Dobrý den,
potřebovala bych poradit jak nejlépe postupovat v naší situaci. Na procházce s pejskama jsme asi před deseti dny potkali v parku kocourka. Park sousedí se školou a za jejím plotem na staré garáži se kočička pohybuje. Je tak v bezpečí před pesany. Byl vyhublý a měl uválenou srst. Šli jsme mu tedy koupit kapsičku a nakrmili jej. Nechal se trochu hladit, ale jen na plotě. Našich psů(jorci-ovšem hodné a neštěkající) se nebál. Další den na nás čekal a opět jsme krmily. Až čtvrtý den jídlo konečně nehltal a i si s námi po jídle hrál a poprvé se i čistil. Pátý den večer zde nebyl, přišli jsme pak další den i odpoledne a opět večer. Měli jsme o něj strach, ale večer se zase ukázal. Tak pravidelně krmíme. Od jedné pani, která nás viděla jej krmit víme, že na druhé straně parku je v opuštěném domě kolonie koček. Šli jsme se na ně podívat, jsou divoké a při přiblížení syčí. Mají zde i koťátka. Ovšem je o ně relativně dobře postaráno. U domu je asi 10 polystyrenových kukaní, misky s jídlem a vodou. Tak jsme i "našemu" nalezenci udělali mističky a má je na garáži schované, aby je lidé neviděli. Dáváme mu granule a večer nosíme kapsičky. Nevím proč, ale evidentně se do kočičí kolonie najíst nechodí a tak krmíme jen my. Nechá se od nás hladit, pár dní za námi i seskakuje na zem, před lidmi se jde schovat k nám. Vypadá, že nám věří. Vždy s ním strávíme cca minimálně hodinu. Hrajeme si a při hře už začíná být oprsklejší. Já mám z koček dost respekt. Všimli jsme si včera, že má tasemnice a tak se jej dnes chystáme odčervit. Napadlo nás zavolat do útulku a nechat jej odvézt či jej odchytit a nechat očkovat a někoho mu najít? Nechceme ho nechat na holičkách, momentálně ani neodjíždíme, aby ho měl kdo krmit. Manžel měl dříve u domku kocourka který se k němu nastěhoval. Dožil se 7 let- zemřel na selhání ledvin, měl přístup ven. My ale nyní bydlíme v bytě. Původně jsme ho chtěli jen krmit, ale zároveň se o něj bojíme. Včera po krmení se na "našem" místě objevila jiná černá kočka a ten náš utekl na strom. Kočka byla plachá a před námi zdrhla, ale je nám jasné, že mu asi berou krmení. Potom za námi zase slezl, mazlil se a hrál si, takže nevypadal z kočky ve stresu. Co by bylo nejlepší udělat? Bude venkovní Kocourek šťastný uvnitř? Jak poznáme, že by chtěl k někomu domů? Děkujeme všem za rady.

11.7.2016 11:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Zkuste ho udat někomu s domkem, aby mohl ven i dom.
Nebo někam na jízdárnu ap.
Asi to nebude jednoduché...
Útulek ?
Nevím... (já bych asi nevolila).

Nabídněte mu i kousek masa.

11.7.2016 11:51
manbea

XXX.XXX.70.116

Otázka je, jestli toto naopak není původně bytový a nyní vyhozený kocourek. Podle vašeho popisu mi připadá, že to venku tak nějak neumí a je zvyklý spoléhat se spíše na lidi než na sebe. Navíc vás už asi i chytil za srdíčko , tak doufám, že se vám podaří pro něj nějaký domov najít, důvěřivé kočičky jsou na ulici strašně zranitelné. Jinak kamarádka má dva kocourky přímo z ulice a v bytě nemají problémy.

11.7.2016 11:53
Yorkisbest

XXX.XXX.19.240

Snažíme se, ale zatím ho nikdo nechce. Bydlíme v Praze, jízdárny v okolí nemáme. Můžu zkusit ťřeba obvolat nějaké za Prahou. Inzerátů je plno a v útulcích také. Takže útulek ne? Co třeba nějaké depozitum? Případně by jsme ho mohli očkovat a pak dát do útulku, aby tam hned nic nechytil. Jen nemáme zkušenosti s odchytem. Nevím jakou má šanci venku, ikdyž ho budeme krmit. Jak poznám, zda je to divoká kočka?

11.7.2016 11:57
manbea

XXX.XXX.70.116

Mně podle popisu přijde, že to divoká kočka v žádném případě není. Ty se k člověku ani nepřiblíží a i když je nalákáte na jídlo, jsou nervózní, nejí v klidu, nenechají na sebe sáhnout. A nestojí o kontakt.
S umístěním kocourka to nebude moc růžové, je teď spousta koťat k darování, útulky a depozita jsou plné, nejlepší by bylo hledat mu přímo domov u konkrétního člověka. A vy se ho ujmout nemůžete?

11.7.2016 11:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Dát mu něco dobrého, když je hladový, do přenosky bez dvířek.
Aby se tam šel několikrát nakrmit.Pak vzít domů a vidělo by se.
Ale máte svá zvířata...
Pak by bylo třeba ho vykastrovat. Značkují.

11.7.2016 12:23
Yorkisbest

XXX.XXX.19.240

Rádi mu pomůžeme. Nechceme ho nechat jen tak. Zároveň jsme ho nechtěli zavřít do bytu, hlavně mužovi je to proti srsti. Manžel měl kocoura u domku a tak chodil ven. Doma byl pak klidný. Tenhle je na nás hodny, ale zatím jsme mu nedělali nic ošklivého. Na klín nejde, ale nechal se ode mě krátce zvednout. Máme obavy z divokosti, sice se mazlí, ale je to neposeda. Pořád kolem nás ometá a při hraní už malinko vytahuje drápky. Po stromě leze úžasně( utekl tam před tou kočkou). Napadlo nás, zda nemohl být u školy a třeba jej krmili zbytkama z jídelny a proto je zvyklý na lidi. V kočkách se moc nevyznám. Já bych si ho i na čas vzala, ale máme dítě a dva malé pejsky. Bojím se, aby si vzájemně neublížili. S nimi se dá třeba odjet k rodičům, ale s kočkou? My mu klidně zaplatíme veta, očkování i kastraci, ale myslím si, že mu lépe bude tam, kde bude moci chodit ven. Manžel by ho zatím jen odčervil a chodil krmit. Dle něj je venku spokojenější. Já mám o něj strach. Zatím ho bohužel nikdo nikde nehledá, tak nevím, zda je od lidí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2016 12:28

Yorkisbest napsal(a):
Rádi mu pomůžeme. Nechceme ho nechat jen tak. Zároveň jsme ho nechtěli zavřít do bytu, hlavně mužovi je to proti srsti. Manžel měl kocoura u domku a tak chodil ven. Doma byl pak klidný. Tenhle je na nás hodny, ale zatím jsme mu nedělali nic ošklivého. Na klín nejde, ale nechal se ode mě krátce zvednout. Máme obavy z divokosti, sice se mazlí, ale je to neposeda. Pořád kolem nás ometá a při hraní už malinko vytahuje drápky. Po stromě leze úžasně( utekl tam před tou kočkou). Napadlo nás, zda nemohl být u školy a třeba jej krmili zbytkama z jídelny a proto je zvyklý na lidi. V kočkách se moc nevyznám. Já bych si ho i na čas vzala, ale máme dítě a dva malé pejsky. Bojím se, aby si vzájemně neublížili. S nimi se dá třeba odjet k rodičům, ale s kočkou? My mu klidně zaplatíme veta, očkování i kastraci, ale myslím si, že mu lépe bude tam, kde bude moci chodit ven. Manžel by ho zatím jen odčervil a chodil krmit. Dle něj je venku spokojenější. Já mám o něj strach. Zatím ho bohužel nikdo nikde nehledá, tak nevím, zda je od lidí.

No, nejlépe mu pomůžete tak, že si ho nastěhujete domů:) když to nepůjde a s bytovým životem bude mít nepřekonatelné potíže, můžete se pak pokusit hledat mu jiný domov.

Ale většina koček nemá problém s dobrým bydlem.

11.7.2016 13:59
Cat cat

XXX.XXX.23.41

Vzala jsem si do bytu kocourka, který byl pět let venku. Krmila jsem ho v práci. Jednou přišel šíleně nachlazený s pochroumanou tlapkou a měl horečku. Vzala jsem ho na veterinu, dostal antibiotika, ale bylo mi ho líto v takovém stavu dávat ven do mrazu a tak putoval ke mě- doma kočky a psa. Měla jsem strach, že se bude domáhat chodit ven a že si v bytě nezvykne, ale opak je pravdou. Už ho mám čtyři roky doma a je to ten nejhodnější kocour. Vzorně chodí na záchodek, ven se fakt nedere. Když jdu mýt schody, tak mi ostatní kocouři asistují a lozí na chodbu ale jeho to ani nenapadne. Je rád, že má jídlo a teplo a venek má rád pouze za oknem.

11.7.2016 14:59
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Určitě se nebojte, že si v bytě nezvykne. Pokud je kocourek sám, hladový a navíc se bojí dalších koček, v bytě mu určitě bude dobře. Zvykne si během pár dní. Možná bude první den zalezlý a bude syčet, ale to je jen reakce na změnu prostředí. Já mám všechny kočky odebrané z venku do bytu a z našich 5 koček si návštěvy zahrady z bytu užívá pouze kocourek, ostatní rádi sedí doma v bytě

11.7.2016 15:21
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, nejlépe mu pomůžete tak, že si ho nastěhujete domů:) když to nepůjde a s bytovým životem bude mít nepřekonatelné potíže, můžete se pak pokusit hledat mu jiný domov.

Ale většina koček nemá problém s dobrým bydlem.

Přesně tak, nejlepší by bylo si ho vzít přímo domů. :) Vyhradit mu pro začátek jednu místnost, ať si zvykne, kde má wc, misky, škrabadlo, apod. a nechat ho v klidu rozkoukat...a pak objednat na kastraci, ať je klid. ;)

Jinak si myslím, že vždy je možnost mu hledat domov někde jinde než ho tam takto nechat...je vážně dost možné, že ho tam někdo vyhodil s tím, že už tam nějaké kočky jsou a on se k nim přidá...ale takhle to nefunguje a kocour je z toho akorát ve stresu...

12.7.2016 10:05
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

lavacca napsal(a):
Přesně tak, nejlepší by bylo si ho vzít přímo domů. :) Vyhradit mu pro začátek jednu místnost, ať si zvykne, kde má wc, misky, škrabadlo, apod. a nechat ho v klidu rozkoukat...a pak objednat na kastraci, ať je klid. ;)

Jinak si myslím, že vždy je možnost mu hledat domov někde jinde než ho tam takto nechat...je vážně dost možné, že ho tam někdo vyhodil s tím, že už tam nějaké kočky jsou a on se k nim přidá...ale takhle to nefunguje a kocour je z toho akorát ve stresu...

Hmm, s tou kastrací, to bych asi chvíli počkala smajlík, protože pamatuji na příhodu, která se stala mojí kámošce. Měli pár let ragdolku a najednou jim u dveří seděla druhá. Tak si ji vzali domů, roznesli oznámení, že se našla kočka, nic, pak ji dali po nějaké době vykastrovat, že teda budou mít dvě a - najednou se objevil majitel a situaci nebral úplně s humorem.
Tak nevím smajlík.

12.7.2016 10:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Kastrovat.
Proč si nechat zasmradit kvartýr ?

12.7.2016 13:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Hmm, s tou kastrací, to bych asi chvíli počkala smajlík, protože pamatuji na příhodu, která se stala mojí kámošce. Měli pár let ragdolku a najednou jim u dveří seděla druhá. Tak si ji vzali domů, roznesli oznámení, že se našla kočka, nic, pak ji dali po nějaké době vykastrovat, že teda budou mít dvě a - najednou se objevil majitel a situaci nebral úplně s humorem.
Tak nevím smajlík.

Tak předpokládám, že toto není nějaký šlechtěný kocour..kdyby byl, tak má čip. ;) Do chovu s PP kočky čip musí povinně mít, takže takovou kočku určitě nekastrovat. :) Ale zatoulané zvíře bez označení? Mají být rádi, že se zbaví smrádku od nekastráta a vůbec - byla by to blbost majitele, že mu kocour utekl. Měl by být rád, že je kocour v pořádku. ;).

12.7.2016 13:29
Yorkisbest

XXX.XXX.19.240

Děkuji všem moc za příspěvky. Včera jsem zavolala do dvou depozit a poradila se tam. Měli úplně plno, ale přimlouvali se, abychom si kocourka vzali domů. Od kamarádky jsme si tedy půjčily velkou výstavní klec(jen na dobu odčervení) jak nám doporučili a dali jí do ložnice. S paní z depozita jsme se domluvili, že nám ve středu pomǔže s odchytem-sama jsem se bála. No a včera jsme šli "Pipina" (říkáme naší fence Pipino, tak jemu jsme říkali Pipin)zase nakrmit. Čekal na nás na garáži a nadšeně nás vítal. Snědl dvě kapsičky a pak jsme hladily. Pak se věci změnili. V areálu školy šli dvě mladé holky a volaly čičí. "Náš" kocour se neozýval a byl s námi na trávě na druhé straně plotu. Po chvilce jsem přišla k plotu a zeptala se jakou kočičku hledají, vzala jsem kocoura do náruče a ukázala ho dolů(školní zahrada je pod úrovní parku, takže střecha garáže je jen cca 50 cm nad půdou parku). Slečna nám řekla, že kocour je jejich a jmenuje se Filípek. Prý tady teď delší čas nebyli(prý jinak bydlí z boku školy a kočky údajně chodí domů po stromě a nebo po žebříku). Řekla jsem jí, že kocourek měl hlad a má tasemnici. Druhá se nás zeptala, zda jako uvnitř?smajlík Pak nás ta první požádala ať ho nekrmíme a odešla. My jsme zde s kocourem ještě zůstali a hráli si. Pak se slečna objevila znovu a já se nechtěla nechat a ptala jsem se jí, zda si ho chtějí nechat. Tak prý ano. Nakonec se s námi i bavila a řekla nám, že už je kastrovaný, jsou mu dva roky, vyrostl někde na vesnici v psí boudě(proto se nebojí psů) a prý je nemocný. Díky nemoci je menší-tipovali jsme cca necelý rok. Má nějaký virus, kterým se nakazil jako kotě a prý nejde léčit. Mívá prý záněty dásní a přišel tak i o zub. Měl by brát nějaké vitamíny a tak mu jej zase koupí. Říkala nám, že is ním má 6 koček. Jedna je bez nohy a jedna bez očička. Tvářila se, že mají i velkého zrzavého kocoura(asi 5 letého, který moc také nemá zoubky), kterého jim tam někdo nechal a není kastrovaný a tudíž se s tímhle neměli moc rádi a proto možná "Pipin" chodí ven z areálu. Ostatní kočky prý mimo areál nechodí. Nyní mají rezavého kocoura na chatě, protože jí volali, že má díru v hlavě, tak se tam léčí z pokousání. Pak jsme upozorňovali na černou kočku, před kterou "Pipin" utekl, ale to je prý nějaký cizí kocour co se ometá okolo. Kočky prý dostávají granule a syrové maso(proto asi ta tasemnice) a znovu nám řekla ať jej nekrmíme. Na jídlo mohou domů, kde ho mají a on tam pak prý nebude chodit. Jenže my mu dávali kapsičky a i se za těch deset dní dostal do dobré živné kondice. Možná mu na bolavé zoubky granule nevyhovují.Prý ho možná odveze na chatu, kde jej snad chtěla sousedka, ale té ho také nechtěli dát, protože ho má ráda jedna jejich kočka, ale zároveň říkala, že to asi byla chyba a měli jí ho nechat. Tak jsme hned říkali, že kdyby jej nechtěli, tak si ho vezmeme, ale to nechtěla. Po pravdě jsem řekla, že bydlíme v bytě a prý mu je lépe venku. Také mu navlékne obojek, aby lidé věděli, že někam patří. Už jednou jim snad někdo kočku asi na 14 dní odvezl a když už jí chtěli hledat, tak jí vrátili. Nakonec jsme nabídli, že když mají tolik koček, tak jí rádi pomůžeme a koupíme mu třeba Stronghold, ale to odmítla s tím, že dostane pastu. Je mi líto, že ho možná odvezou a my ho neuvidíme. Také mi přijde divné, že ikdyž jej "panička" celou dobu volala a přinesla mu i mističku, tak už stal u nás a nešel. Asi až cca po hodině, když jsem mu řekla, ať maže domů, tak seskočil dolů, ale hned zalezl pod kontejner. Nějaké další dvě kočky za slečnou přiběhly(ty jsme tam dřív neviděli-prý jsou plaché a ven mimo zahradu nechodí. Tak to je veškeré info. Sice máme radost, že má páníčky. Jen je nám divné, že byl raději u nás, když mu po dlouhé době přijeli. Kočkám asi moc nerozumím.

12.7.2016 13:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Jó, některé kočiny mají psí život ...

12.7.2016 13:58
manbea

XXX.XXX.70.116

Právě že kočkám rozumíte, ale ještě o tom nevíte . O nich je známé, že si své lidi vybírají, naprosto je jim fuk, kdo si je pořídil, zaplatil, donesl apod., vyberou si svého člověka, lidi, nebo dům a tak dlouho se snaží vetřít do přízně, až se jim to podaří.
U nás v ulici se před mnoha lety objevilo malinké koťátko. Nikomu z okolí nepatřilo a tak jsem ho vzala domů, kotě se nacpalo k prasknutí, vyskočilo v kuchyni na lavici, celé se pečlivě umylo a usnulo. Spalo tam celou noc, ale ráno chtělo ven, ani jídlo ho nezajímalo, hned zmizelo a už jsem ho nikdy neviděla. Vzalo zavděk naším pohostinstvím, ale přestože bylo jen pár týdnů staré, mělo asi jiné představy o svém budoucím obydlí a u nás zůstat nechtělo.
Kocourek si vás vybral, velmi dobře cítí, že to s ním myslíte dobře a i ten servis, který mu prozatím poskytujete je mnohonásobně lepší než ten, který má doma. Snad se tedy o něj jeho majitelky adekvátně postarají.

12.7.2016 14:52
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

lavacca napsal(a):
Tak předpokládám, že toto není nějaký šlechtěný kocour..kdyby byl, tak má čip. ;) Do chovu s PP kočky čip musí povinně mít, takže takovou kočku určitě nekastrovat. :) Ale zatoulané zvíře bez označení? Mají být rádi, že se zbaví smrádku od nekastráta a vůbec - byla by to blbost majitele, že mu kocour utekl. Měl by být rád, že je kocour v pořádku. ;).

Jasně, jasně, já jsem si na tu příhodu jen vzpomněla smajlík.
Ale uvědomuji si tady, že už jsem fakt stará škola - nejsem si jistá, jestli by mě v první chvíli napadlo, že má zvíře čip, nějak na to vůbec nejsem zvyklá. Ani nevím, kam bych se měla zvířeti podívat - na ucho, na krk?... Nikdy jsem očipované zvíře neviděla. Tedy - ve výběhu jsem se o tom zatím s nikým nebavila a nikdo z kolegů zvířata nemá.

12.7.2016 14:55
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Také mi přijde divné, že ikdyž jej "panička" celou dobu volala a přinesla mu i mističku, tak už stal u nás a nešel.

Já nevím, jestli je to divné, ale kočky prý jdou za tím, kdo je líp krmí. Pokud to asi nejsou vyloženě páníčkovy přísavky smajlík.

12.7.2016 17:23
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Jasně, jasně, já jsem si na tu příhodu jen vzpomněla smajlík.
Ale uvědomuji si tady, že už jsem fakt stará škola - nejsem si jistá, jestli by mě v první chvíli napadlo, že má zvíře čip, nějak na to vůbec nejsem zvyklá. Ani nevím, kam bych se měla zvířeti podívat - na ucho, na krk?... Nikdy jsem očipované zvíře neviděla. Tedy - ve výběhu jsem se o tom zatím s nikým nebavila a nikdo z kolegů zvířata nemá.

No, vy to hlavně sama nezjistíte, že je čipovaný. ;) To se na zvířeti na první pohled nezjistí. Musí se s ním na veterinu, kde mají čtečku na čipy a po přejetí se jim ukáže číslo čipu a pokud je registrovaný, tak se dohledá na webu v registrech /(nesmyslně máme v ČR 3 a ne jeden centrální), kdo je majitel.

12.7.2016 17:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

Yorkisbest napsal(a):
Děkuji všem moc za příspěvky. Včera jsem zavolala do dvou depozit a poradila se tam. Měli úplně plno, ale přimlouvali se, abychom si kocourka vzali domů. Od kamarádky jsme si tedy půjčily velkou výstavní klec(jen na dobu odčervení) jak nám doporučili a dali jí do ložnice. S paní z depozita jsme se domluvili, že nám ve středu pomǔže s odchytem-sama jsem se bála. No a včera jsme šli "Pipina" (říkáme naší fence Pipino, tak jemu jsme říkali Pipin)zase nakrmit. Čekal na nás na garáži a nadšeně nás vítal. Snědl dvě kapsičky a pak jsme hladily. Pak se věci změnili. V areálu školy šli dvě mladé holky a volaly čičí. "Náš" kocour se neozýval a byl s námi na trávě na druhé straně plotu. Po chvilce jsem přišla k plotu a zeptala se jakou kočičku hledají, vzala jsem kocoura do náruče a ukázala ho dolů(školní zahrada je pod úrovní parku, takže střecha garáže je jen cca 50 cm nad půdou parku). Slečna nám řekla, že kocour je jejich a jmenuje se Filípek. Prý tady teď delší čas nebyli(prý jinak bydlí z boku školy a kočky údajně chodí domů po stromě a nebo po žebříku). Řekla jsem jí, že kocourek měl hlad a má tasemnici. Druhá se nás zeptala, zda jako uvnitř?smajlík Pak nás ta první požádala ať ho nekrmíme a odešla. My jsme zde s kocourem ještě zůstali a hráli si. Pak se slečna objevila znovu a já se nechtěla nechat a ptala jsem se jí, zda si ho chtějí nechat. Tak prý ano. Nakonec se s námi i bavila a řekla nám, že už je kastrovaný, jsou mu dva roky, vyrostl někde na vesnici v psí boudě(proto se nebojí psů) a prý je nemocný. Díky nemoci je menší-tipovali jsme cca necelý rok. Má nějaký virus, kterým se nakazil jako kotě a prý nejde léčit. Mívá prý záněty dásní a přišel tak i o zub. Měl by brát nějaké vitamíny a tak mu jej zase koupí. Říkala nám, že is ním má 6 koček. Jedna je bez nohy a jedna bez očička. Tvářila se, že mají i velkého zrzavého kocoura(asi 5 letého, který moc také nemá zoubky), kterého jim tam někdo nechal a není kastrovaný a tudíž se s tímhle neměli moc rádi a proto možná "Pipin" chodí ven z areálu. Ostatní kočky prý mimo areál nechodí. Nyní mají rezavého kocoura na chatě, protože jí volali, že má díru v hlavě, tak se tam léčí z pokousání. Pak jsme upozorňovali na černou kočku, před kterou "Pipin" utekl, ale to je prý nějaký cizí kocour co se ometá okolo. Kočky prý dostávají granule a syrové maso(proto asi ta tasemnice) a znovu nám řekla ať jej nekrmíme. Na jídlo mohou domů, kde ho mají a on tam pak prý nebude chodit. Jenže my mu dávali kapsičky a i se za těch deset dní dostal do dobré živné kondice. Možná mu na bolavé zoubky granule nevyhovují.Prý ho možná odveze na chatu, kde jej snad chtěla sousedka, ale té ho také nechtěli dát, protože ho má ráda jedna jejich kočka, ale zároveň říkala, že to asi byla chyba a měli jí ho nechat. Tak jsme hned říkali, že kdyby jej nechtěli, tak si ho vezmeme, ale to nechtěla. Po pravdě jsem řekla, že bydlíme v bytě a prý mu je lépe venku. Také mu navlékne obojek, aby lidé věděli, že někam patří. Už jednou jim snad někdo kočku asi na 14 dní odvezl a když už jí chtěli hledat, tak jí vrátili. Nakonec jsme nabídli, že když mají tolik koček, tak jí rádi pomůžeme a koupíme mu třeba Stronghold, ale to odmítla s tím, že dostane pastu. Je mi líto, že ho možná odvezou a my ho neuvidíme. Také mi přijde divné, že ikdyž jej "panička" celou dobu volala a přinesla mu i mističku, tak už stal u nás a nešel. Asi až cca po hodině, když jsem mu řekla, ať maže domů, tak seskočil dolů, ale hned zalezl pod kontejner. Nějaké další dvě kočky za slečnou přiběhly(ty jsme tam dřív neviděli-prý jsou plaché a ven mimo zahradu nechodí. Tak to je veškeré info. Sice máme radost, že má páníčky. Jen je nám divné, že byl raději u nás, když mu po dlouhé době přijeli. Kočkám asi moc nerozumím.

Já vám teda nevím, ale přijde mi to takové...ehm, asi bych kocoura sbalila domů a bylo by...nepřijde mi, že je tam šťastný...a evidentně ho ani nechtějí, když ho nabídli jiné paní...asi by kocourek jednou prostě nepřišel domů a bydlel by už ve svém, kde by byl kočičím jedináčkem, což by si užíval..

12.7.2016 17:30
joanne.s

XXX.XXX.15.139

manbea napsal(a):
Právě že kočkám rozumíte, ale ještě o tom nevíte . O nich je známé, že si své lidi vybírají, naprosto je jim fuk, kdo si je pořídil, zaplatil, donesl apod., vyberou si svého člověka, lidi, nebo dům a tak dlouho se snaží vetřít do přízně, až se jim to podaří.
U nás v ulici se před mnoha lety objevilo malinké koťátko. Nikomu z okolí nepatřilo a tak jsem ho vzala domů, kotě se nacpalo k prasknutí, vyskočilo v kuchyni na lavici, celé se pečlivě umylo a usnulo. Spalo tam celou noc, ale ráno chtělo ven, ani jídlo ho nezajímalo, hned zmizelo a už jsem ho nikdy neviděla. Vzalo zavděk naším pohostinstvím, ale přestože bylo jen pár týdnů staré, mělo asi jiné představy o svém budoucím obydlí a u nás zůstat nechtělo.
Kocourek si vás vybral, velmi dobře cítí, že to s ním myslíte dobře a i ten servis, který mu prozatím poskytujete je mnohonásobně lepší než ten, který má doma. Snad se tedy o něj jeho majitelky adekvátně postarají.

Stoprocetní souhlas.

12.7.2016 19:58
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

lavacca napsal(a):
No, vy to hlavně sama nezjistíte, že je čipovaný. ;) To se na zvířeti na první pohled nezjistí. Musí se s ním na veterinu, kde mají čtečku na čipy a po přejetí se jim ukáže číslo čipu a pokud je registrovaný, tak se dohledá na webu v registrech /(nesmyslně máme v ČR 3 a ne jeden centrální), kdo je majitel.

Aha, díky za informaci. No vidíte, a já bych na zvířeti hledala, hledala, srst mu prohrabávala... smajlík smajlík

12.7.2016 22:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Aha, díky za informaci. No vidíte, a já bych na zvířeti hledala, hledala, srst mu prohrabávala... smajlík smajlík

Právě proto, že to na zvířatech není poznat, zda jsou či nejsou čipovaní dost lidí ani nějaký čip hledat nenapadne. :) Ale v útulcích a na veterinách by mělo být dneska už samozřejmostí, že když řeknete, že jste to zvíře našel, že ho čtečkou přejedou, kdyby bylo čipované, ať se najde majitel.

Kámen úrazu bohužel bývá v tom, že dost zvířat je čipovaných, ale čip majitel nezaregistroval, tj. sice se zjistí číslo čipu, ale kontakt se nenajde, protože není nikde evidovaný. Bohužel dost veterinářů psa/kočku načipuje, ale už majiteli nezdůrazní, že se musí zaregistroivat, aby mělo čipování vůbec smysl.

Náš veterinář třeba rovnou po čipování vyplňuje tu registraci, aby to bylo vše vyřešené najednou (a komplet za cca 550, -, tj. včetně té registrace za 280, - co se patí např. u narodniregistr.cz). Ale četla jsem dost info od lidí, kdy veterinář za 500, - načipoval, ale o registraci se ani nezmínila a oni se pak divili, že se vlastně mají někde zaevidovat.. :(.

12.7.2016 22:34
koňadra

XXX.XXX.128.31

lavacca napsal(a):
Právě proto, že to na zvířatech není poznat, zda jsou či nejsou čipovaní dost lidí ani nějaký čip hledat nenapadne. :) Ale v útulcích a na veterinách by mělo být dneska už samozřejmostí, že když řeknete, že jste to zvíře našel, že ho čtečkou přejedou, kdyby bylo čipované, ať se najde majitel.

Kámen úrazu bohužel bývá v tom, že dost zvířat je čipovaných, ale čip majitel nezaregistroval, tj. sice se zjistí číslo čipu, ale kontakt se nenajde, protože není nikde evidovaný. Bohužel dost veterinářů psa/kočku načipuje, ale už majiteli nezdůrazní, že se musí zaregistroivat, aby mělo čipování vůbec smysl.

Náš veterinář třeba rovnou po čipování vyplňuje tu registraci, aby to bylo vše vyřešené najednou (a komplet za cca 550, -, tj. včetně té registrace za 280, - co se patí např. u narodniregistr.cz). Ale četla jsem dost info od lidí, kdy veterinář za 500, - načipoval, ale o registraci se ani nezmínila a oni se pak divili, že se vlastně mají někde zaevidovat.. :(.

Taky nemám s čipy zkušenost, dodnes jsem žila v tom, že veterinář psa očipuje a pošle někam do registru identifikaci psa a majitele. A tady se dozvídám, že to tak nefunguje? Teď budu mít psa s čipem, co tedy mám pro to udělat, aby byl dohledatelný, do jakého registru je nejlepší ho zaregistrovat (když jsou 3)? Díky za radu.
Zlaté tetování! I laik, když viděl, že je pes tetovaný, tak si hned řekl, že to nebude "vořech" a při troše štěstí se majitel přes plemennou knihu našel. Teď, s těmi čipy, to je takové nijaké, spoustu lidí ani nenapadne, že by ten pes mohl být nějaký čistokrevný s PP, proto si myslím, že se takoví psi spíše ztratí - lidi si je prostě nechají jako nějakého zatoulaného voříška a ani se nesnaží hledat majitele.

12.7.2016 22:52
lavacca

XXX.XXX.164.49

koňadra napsal(a):
Taky nemám s čipy zkušenost, dodnes jsem žila v tom, že veterinář psa očipuje a pošle někam do registru identifikaci psa a majitele. A tady se dozvídám, že to tak nefunguje? Teď budu mít psa s čipem, co tedy mám pro to udělat, aby byl dohledatelný, do jakého registru je nejlepší ho zaregistrovat (když jsou 3)? Díky za radu.
Zlaté tetování! I laik, když viděl, že je pes tetovaný, tak si hned řekl, že to nebude "vořech" a při troše štěstí se majitel přes plemennou knihu našel. Teď, s těmi čipy, to je takové nijaké, spoustu lidí ani nenapadne, že by ten pes mohl být nějaký čistokrevný s PP, proto si myslím, že se takoví psi spíše ztratí - lidi si je prostě nechají jako nějakého zatoulaného voříška a ani se nesnaží hledat majitele.

Ano, měl by to udělat, ale evidentně to ne každý opravdu udělá. :/

My jsme registrovaní u http://www.narodniregistr.cz/ (tam je to za ten poplatek 240, - ).

Pak jsem i na backhome.cz - tam je to zdarma viz : http://www.backhome.cz/registrace-backhome.

A pak je ještě ten narodniregistr.cz. Tam to myslim je právě za těch 280, -.

Ano, to máte pravdu, že u těch tetovaných psů je to hnedka poznat...ale zas PK nefunguje o víkendu, takhle na netu to zjistíte dle čísla čipu v jakoukoli dobu. :)...náš NO měl od chovatelky tetování, já mu radši nechala dát i ten čip. Plus nosí na obojku tel.číslo. Tak by se snad dostal domů, kdyby ho náhodou napadlo jít na výlet... :) Ostatní mají jen čipy + známky, ale za těch xx let nám nikdo neutekl, tak snad to ani nebude v budoucnu potřeba. :).

13.7.2016 02:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Yorkisbest napsal(a):

Naopak kočkám rozumíte mnohem více a lépe než ta jeho "panička".

18.7.2016 22:31
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Yorkisbest napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych poradit jak nejlépe postupovat v naší situaci. Na procházce s pejskama jsme asi před deseti dny potkali v parku kocourka. Park sousedí se školou a za jejím plotem na staré garáži se kočička pohybuje. Je tak v bezpečí před pesany. Byl vyhublý a měl uválenou srst. Šli jsme mu tedy koupit kapsičku a nakrmili jej. Nechal se trochu hladit, ale jen na plotě. Našich psů(jorci-ovšem hodné a neštěkající) se nebál. Další den na nás čekal a opět jsme krmily. Až čtvrtý den jídlo konečně nehltal a i si s námi po jídle hrál a poprvé se i čistil. Pátý den večer zde nebyl, přišli jsme pak další den i odpoledne a opět večer. Měli jsme o něj strach, ale večer se zase ukázal. Tak pravidelně krmíme. Od jedné pani, která nás viděla jej krmit víme, že na druhé straně parku je v opuštěném domě kolonie koček. Šli jsme se na ně podívat, jsou divoké a při přiblížení syčí. Mají zde i koťátka. Ovšem je o ně relativně dobře postaráno. U domu je asi 10 polystyrenových kukaní, misky s jídlem a vodou. Tak jsme i "našemu" nalezenci udělali mističky a má je na garáži schované, aby je lidé neviděli. Dáváme mu granule a večer nosíme kapsičky. Nevím proč, ale evidentně se do kočičí kolonie najíst nechodí a tak krmíme jen my. Nechá se od nás hladit, pár dní za námi i seskakuje na zem, před lidmi se jde schovat k nám. Vypadá, že nám věří. Vždy s ním strávíme cca minimálně hodinu. Hrajeme si a při hře už začíná být oprsklejší. Já mám z koček dost respekt. Všimli jsme si včera, že má tasemnice a tak se jej dnes chystáme odčervit. Napadlo nás zavolat do útulku a nechat jej odvézt či jej odchytit a nechat očkovat a někoho mu najít? Nechceme ho nechat na holičkách, momentálně ani neodjíždíme, aby ho měl kdo krmit. Manžel měl dříve u domku kocourka který se k němu nastěhoval. Dožil se 7 let- zemřel na selhání ledvin, měl přístup ven. My ale nyní bydlíme v bytě. Původně jsme ho chtěli jen krmit, ale zároveň se o něj bojíme. Včera po krmení se na "našem" místě objevila jiná černá kočka a ten náš utekl na strom. Kočka byla plachá a před námi zdrhla, ale je nám jasné, že mu asi berou krmení. Potom za námi zase slezl, mazlil se a hrál si, takže nevypadal z kočky ve stresu. Co by bylo nejlepší udělat? Bude venkovní Kocourek šťastný uvnitř? Jak poznáme, že by chtěl k někomu domů? Děkujeme všem za rady.

Tak co Pipin? Odvezli ho?

19.7.2016 16:26
Yorkisbest

XXX.XXX.17.200

Za Pipinem pořád chodíme. Akorá raději chodíme o něco později, kdy už asi ostatní spísmajlík Ještě, že jsou prázdniny a tak s námi za ním jde občas i syn. Jeho majitelé se vlastně objevili v pondělí. V uterý tam pak nebyl - možná ho nepustili. Některé z jeho spolubydlících(asi dvě) kočiček jsme totiž potkali. Evidentně také chodí ven. Ve středu už přišel a krásně nás nadšeně vítal. Chudinka přišel i s obojkem na krku z plastu, který není na gumičkusmajlík Dorazil, ikdyž pršelo a seděl nám pod deštníkem na klíně, ikdyž se ho ze začátku bál. Od té doby se zase vídáme každou noc. V sobotu jsme se potkali kousek před jeho "domovem", ale na zavolání přiběhl a šel s námi jako pejsek na naše místo. Jen v neděli jsme na něj asi 30minut čekali. Obešli jsme park a domy a už už jsme chtěli odejít, ale najednou přiběhl z parku. Asi byl na výletě a trošku se toulal. Už nám "ukázal" kde má záchůdek v hlíně u starého pařezu a moc rád se předvádí a šplhá po stromech. Včera po jídle ještě chytil a zbaštil cvrčka. Někdy se mazlí hodně a jindy je roztěkaný, ale vždy se nechá hladit a hraje si. Také potkáváme občas i dvě kočky co s ním žijou, ale ty jen prochází do parku. Jen v úterý, když nepřišel, tak mu snědly jídlo. Pozorujeme díky tomu noční život u nás v parku a baví nás jeden ježek co každou noc v tu samou hodinu běží svojí oblíbenou trasu. Zatím nám to takhle funguje. Sice se občas bojím, protože jsme tu potkali divné lidi, ale zase chodíme dva a párkrát i tři. Momentálně nechceme přestat chodit. Možná je to špatné krmit cizí kočku, ale máme ho tak nějak rádi a moc se na něj vždy těšíme. On na nás snad také. Nedáváme už tři kapsičky, ale snížili jsme to ze začátku na jednu a nějakou dobrůtku, aby chodil domů a nikdo nic nepoznalsmajlík Teď už ovšem zase dáváme dvě, protože je dost hladový. Bohužel jsme zjistili, že má pořád tasemnice a tak máme dilema, zda jej majitelům odčervit(oni o tom vědí a říkali, že mu dají pastu). Nicméně je to už přes týden a má je pořádsmajlík Máme obavy, aby jsme pak odčervovadlo nedali společné či v krátkém rozmezí. Na druhou stranu nevím proč jim to tak dlouho trvá, vždyť dnes je mají v každé větší lékárně. Tak uvidíme, jdeme s našima holkama na veterinu na kontrolu se zánětem spojivek a tak se tam poradíme. Jinak vypadá dobře, po kapsičkách přibral a už není tak hubený. Také jsme jednou byli nakrmit ty divoké kočičky v opuštěném domě, ale ty jsou opravdu hodně plaché a o jídlo ani nebyl velký zájem. Od paní co sem chodí mají evidentně všeho dost. Za to ten náš hltá, jako kdyby týden nejedlsmajlík Až přijde večer manžel, tak pošlu fotku, ať vidíte jak je krásný.

19.7.2016 18:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.209

Nejsem si jistá, zda pasta pomůže.

19.7.2016 18:49
Yorkisbest

XXX.XXX.17.200

Asi ne. nevím tedy jako by dávali, ale četla jsem, že jsou šetrné a spíše na škrkavky. My bychom koupili Stronghold, který je i proti klíšťatům atd.

20.7.2016 09:51
lavacca

XXX.XXX.109.146

Dala bych mu klasicky prášek - rozdrtit do té kapsičky.

Nebo ten Stronghold, ale ten je myslím jen na jednu "odnož" těch červů... teď nevím, zda zrovna na ploché či oblé...mrknete na příbalový leták na netu. ;).

20.7.2016 10:12
Yorkisbest

XXX.XXX.17.200

Děkuji. Už jsem koukla a máte pravdu. je jen proti oblým červům, ale tasemnice je plochá. Dle vet bude nejlepší Drontal a případně něco na odblešení. Děkuji moc za radu.

20.7.2016 10:32
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Vemte kocourka a nechejte si ho. dali mu obojek jen aby vás naštvali, abyste si ho nemohli nechat. co jsou to za lidi. kdyby jim o kocourka opravdu šlo, byl by dávno odčervený a najedený. to jsou tedy fakt povahy. nikdo jim nedokáže, že ho máte vy. já bych se s tím vůbec nepárala, když je zanedbaný, hladový, hubený a navíc ani není u nich doma. prostě jste ho našli bez obojku a basta. obojek dejte pryč. ještě se někde na něm pověsí. jestli máte kocourka rádi, tak může být kdykoliv váš. vykašlete se na hlupáky.

20.7.2016 14:50
amiš

XXX.XXX.11.187

Kočičí svět napsal(a):
Vemte kocourka a nechejte si ho. dali mu obojek jen aby vás naštvali, abyste si ho nemohli nechat. co jsou to za lidi. kdyby jim o kocourka opravdu šlo, byl by dávno odčervený a najedený. to jsou tedy fakt povahy. nikdo jim nedokáže, že ho máte vy. já bych se s tím vůbec nepárala, když je zanedbaný, hladový, hubený a navíc ani není u nich doma. prostě jste ho našli bez obojku a basta. obojek dejte pryč. ještě se někde na něm pověsí. jestli máte kocourka rádi, tak může být kdykoliv váš. vykašlete se na hlupáky.

Souhlasím, ještě bych dodala, on si vás taky vybral, tak bych to zkusila. Majitelům je zřejmě víceméně fuk, jen hromadí kočky.

21.7.2016 04:14
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Yorkisbest napsal(a):
Děkuji. Už jsem koukla a máte pravdu. je jen proti oblým červům, ale tasemnice je plochá. Dle vet bude nejlepší Drontal a případně něco na odblešení. Děkuji moc za radu.

Ano, na tasemnici jsem já svému kocourovi kupovala v normální lidské lékárně právě Drontal. Protože se parazitů extrémně štítím, tak jsem měla děs, že z něj vyjde celá, ani lékárnice nevěděla jak to bude. No a nakonec nic - vlivem léku se rozložila, tuším mi to zde potvrzovala "Bodlinka".

21.7.2016 04:16
fikovnice

XXX.XXX.30.49

amiš napsal(a):
Souhlasím, ještě bych dodala, on si vás taky vybral, tak bych to zkusila. Majitelům je zřejmě víceméně fuk, jen hromadí kočky.

Ano, je to tak - kočka si vybírá své lidi, nikoli naopak! Nás s mojí mámou si velký kocour v útulku prostě vybral. Skočil do klína mně, pak mamce, tam se stočil a usnul. A to jsme původně jeli pro jiného kocourka. Ani nevíte jak jsem za tohoto šťastná!

21.7.2016 11:41
amiš

XXX.XXX.11.22

fikovnice napsal(a):
Ano, je to tak - kočka si vybírá své lidi, nikoli naopak! Nás s mojí mámou si velký kocour v útulku prostě vybral. Skočil do klína mně, pak mamce, tam se stočil a usnul. A to jsme původně jeli pro jiného kocourka. Ani nevíte jak jsem za tohoto šťastná!

Ale tak nějak tuším a držím stále palce, ačkoli pořád musím myslet na toho mého chudáčka .

21.7.2016 21:52
tarantel

XXX.XXX.161.133

Lidi neblbněte, navádíte zadavatelku aby defakto ukradla někomu kocoura. Naše kočka by taky šla somrovat za každým a tvářila by se, že týden nežrala. Jak se na kočce pozná, že má stále tasemnici? Třeba ho odčervili, akorát blbě - nezabere na ní každý přípravek. Ano, možná se nestarají úplně perfektně, ale to nikomu nedává právo odcizit kočku.

21.7.2016 22:33
lavacca

XXX.XXX.164.49

tarantel napsal(a):
Lidi neblbněte, navádíte zadavatelku aby defakto ukradla někomu kocoura. Naše kočka by taky šla somrovat za každým a tvářila by se, že týden nežrala. Jak se na kočce pozná, že má stále tasemnici? Třeba ho odčervili, akorát blbě - nezabere na ní každý přípravek. Ano, možná se nestarají úplně perfektně, ale to nikomu nedává právo odcizit kočku.

No, vzhledem k tomu malému zájmu majitelů by se měl evidentně kocour u zadavatelky lépe...

A nevím, co máte teda doma za kočky Vy, ale naše by žebrat k cizím nešly. Mají 2x denně nášup masa + k tomu granule doma + si sem tam chytí myš, tak nač by chodily žebrat jinam?

22.7.2016 09:07
Yorkisbest

XXX.XXX.5.241

Proto jsme si jej zatím také nevzali. Chtěli jsme se domluvit, zda jim s ním nemůžeme pomoci viz výše.. Slušně jsme se přiznali, že za ním chodíme, když se majitelka objevila. Upozornili jsme jí opatrně na tasemnici. Nikdo zde nebyl ani auto a sama říkala, že byla pryč delší dobu - více než 14dní. Teď je auto opět pryč. Čekáme jak se situace vyvine, ale chodíme za ním. Tak nějak ho máme rádi a myslím, že to nikomu neubližuje. Přijde nám přinejmenším neslušné někomu vzít kočičku(ikdyž k manželovi se takhle přestěhoval kocour od sousedů, když ještě bydlel jako mladý u rodičů v domku). Bylo nám ho prostě jen líto. Opravdu byl hubený a teď je to lepší. Dle slečny má nějakou kočičí infekci(kterou nelze léčit), při které má potíže se zoubky a ty mu i vypadávají. Ptali jsme se Veta co by to mohlo být a prý u těchto vrozených je dle něho riziko, že zemře dříve než zdravé kočky, které prý snad může i nakazit. Pejskům to nevadí. I kapsičky jí občas s obtížemi. Ovšem chápu, že když má někdo 6 koček, tak musí krmit granulemi, protože je to finanční zátěž. Také si uvědomujeme, že u nás by neměl výběh a svobodusmajlík Tasemnici má stále - to se dle mě pozná, podle hýbajících se článcích na zadečku. Vždy mu ho kontrolujeme, když přijde, abychom jí alespoň sundali do kapesníčku a zahodili. Nerada bych si jí přinesla domů. Jinak ze situace také nejsem nadšená-chodíme na druhý konec parku každou noc i v dešti a on čeká. Je nám líto ho nechat a nepřijít, byť majitele má. Předevčírem jsme mu přinesli dřevěné mávátko a měl z něho velkou radost. Byl pak hodně tulivý a i mi sám vylezl na klín a otíral se o obličej. Včera nevypadal moc dobře - možná měl jen špatnou náladu, tak uvidíme co bude dnes.

22.7.2016 09:42
Yorkisbest

XXX.XXX.5.241

Ty ostatní co jsme občas zahlédly za námi nechodí. Myslím, že ty jsou třeba u slečny i spokojené. Některé jsou malinké a drobné, ale jedna vypadá lépe - je dost velká a silná. Na zahradě se nedrží - potkáváme jí jak chodí mimo areál školy. Možná chodí na druhou stranu přes hlavní silnici navštěvovat hřbitov-tam také bydlí kočičky(ovšem mají se dobře jako kočičky u starého domu na "Kotvě"). Mají tam granulky, maso atd. Ty jsou také plaché jako kočky u opuštěného domu. Nejsme sběratelé cizích kočiček, občas přineseme někam krmení, ale žádná k nám doteď nebyla takhle milá. Například syn chodí do školy o několik stanic tramvají dál a tam v areálu vodárny bydlí jedna kočička - Ťapička. Chodí jí krmit jedna starší paní, další paní z nějakého kočičího depozita jí pravidelně odčervuje a občas bere na veterinu. Kočka je za plotem, nechá se od nás pohladit, když přinesem jídlo, ale nechce k nám. Je spokojená a vypadá fakt dobře a ikdyž je venkovní toulavá, tak třeba u ní jsme nikdy tasemnici neviděli.Nemáme o ní vůbec obavy. Je smutné kolik je v Praze bezprizorních kočiček a u mamky na vesnici je to snad ještě horší. Nebýt hodné sousedky, která je na své náklady chytá a kastruje, tak by to tam bylo hodně špatné. Ovšem zpět k Pipinovi ten vypadal na začátku nedobře - byl dost hubený. I proto jsme původně mysleli, že není nikoho. Možná mu vadí konkurence tolika koček(je totiž menší). Opravdu nevím, kde je problém. Ovšem není jediný z těch 6, který chtěl pryč. Zrzek, kterého zmiňuji výše a je teď prý u slečny na chatě potom co přišel s prokouslou hlavou se také chtěl přestěhovat. Ukázalo se, že to byl kocourek, kterého jsme potkávali na cestě do parku(úplně na opačné straně) u jednoho rodinného domku. Tam loudil jídlo a chodil k lidem, ikdyž měli pejsky(třeba k nám). Také jsme ho asi 3xnakrmili a dali se přitom do řeči s klukem co tam bydlí a říkal, že je u nich asi týden a mamka ho začla občas krmit. Vypadal, že je starší, protože mu chyběly nějaké zoubky a celkově měl zevnějšek zasloužilého dospěláka. No a tenhle Zrzek(dle slečny co má i Pipina se jmenuje Garfield) je také její. Jednou se vrátil k nim do areálu školy pokousaný a její bratr jí volal ať přijede a odveze ho na veterinu. Od té doby je na chatě a také od té doby od tohoto domku zmizel "Zrzek" Když jsme se slečnou mluvili, tak i podle popisu(opravdu velká zrzavá potvůrka, to byl on). Tak nevíme proč, ale dva kocouři se snaží dost intenzivně skamarádit jinde(jeden pak na svých výletech k novému domku nedopadl) a Pipin za námi zatím chodí. Na chatu jej neodvezli a jsme opatrní, aby nechodil moc za plot. Ovšem občas se bojím, aby se nerozhodl, že jsme si ho zatím nevzali a tak třeba půjde dál k rodinným domkům. Ikdyž možná je můj strach zbytečný a toulá se daleko jen pro zábavu.

22.7.2016 15:20
tarantel

XXX.XXX.64.2

Však já neříkám nic proti tomu, aby jste kocourka navštěvovali :) Ale vzít kočku, která někomu patří proto, že se o ní nestará dle představ ostatních, mi přijde jako Vám - neslušné.

22.7.2016 15:22
tarantel

XXX.XXX.64.2

Takže i já mohu odebrat kočku například sousedům, protože se jim toulá, po nocích se rve, kdo ví, jestli jí řádně krmí a odčervují... bych za chvíli doma těch koček měla 50. O kočku se někdo stará, kočka někomu patří. Btw. moje kočka je také řádně krmená ale prostě je z ulice a žebrat se neodnaučila nikdy. Co vidí, to sežere, protože pamatuje hlad. Navíc je k lidem extrémně kontaktní a to i ik cizím. Není to jediná kočka s takovou povahou, kterou znám.

22.7.2016 15:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.112

A on ji někdo krade ?

Sytá kočka neběhá po světě a nehledá žrádlo.
Mám taky nalezence...
Možná by jste měla zvýšit krmnou dávku.

22.7.2016 16:07
amiš

XXX.XXX.11.57

Já jsem samozřejmě svůj příspěvek nemyslela jako návod ke krádeži cizí kočky. Situaci musíte posoudit pouze a jen vy. Mě jen přišlo podivné jednání výše zmińované slečny. Připomnělo mi jednu osobu, kterou jsem znávala, proto jsem psala o hromadění koček, tahle je taky shromažďovala, všechny byly její, ovšem, postarat se o ně nedokázala, kočky se množily jak je napadlo, měly zdravotní problémy, parazity, protože jich bylo na malém prostoru moc, tak i konflikty mezi sebou. Paní nic nepohlo, prostě se mněli všichni dobře a basta, všechno bylo její a když chtěl někdo nějakou kočku si vzít, tak se ze zlou potázal. Z mého pohledu, každá kočka, která se dostala pryč, měla kliku. Takže, neznám konkrétní situaci, ale v těchto případech, jak mnou popsaný, bych neváhala.

22.7.2016 21:11
tarantel

XXX.XXX.161.133

Zvýším krmnou dávku a bude z ní koule, není už nejmladší a kdysi jí tchýně krmila když jí měla na hlídání dle toho, jak kočka somrovala...kočka byla obézní za dva měsíce vykrmování. Že sytá kočka nesomruje je opravdu blud.

22.7.2016 21:15
tarantel

XXX.XXX.161.133

Zabavit někomu kočku, protože se mi nelíbí, jak se o ní stará, je prostě nesmysl sám o sobě. Něco jiného je, když dochází k týrání, ale to bych podle toho, co píše zadavatelka, neřekla. Kočka prostě somruje, někdo jí něco dá, tak co by nesomrovala dál. Nám tu naší taky takhle krmil soused, samou šunčičkou atd, tak k němu furt chodila, to se prostě naučí. Také mi to dost vadilo.

22.7.2016 23:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
A on ji někdo krade ?

Sytá kočka neběhá po světě a nehledá žrádlo.
Mám taky nalezence...
Možná by jste měla zvýšit krmnou dávku.

22.7.2016 23:20
fikovnice

XXX.XXX.30.49

amiš napsal(a):
Já jsem samozřejmě svůj příspěvek nemyslela jako návod ke krádeži cizí kočky. Situaci musíte posoudit pouze a jen vy. Mě jen přišlo podivné jednání výše zmińované slečny. Připomnělo mi jednu osobu, kterou jsem znávala, proto jsem psala o hromadění koček, tahle je taky shromažďovala, všechny byly její, ovšem, postarat se o ně nedokázala, kočky se množily jak je napadlo, měly zdravotní problémy, parazity, protože jich bylo na malém prostoru moc, tak i konflikty mezi sebou. Paní nic nepohlo, prostě se mněli všichni dobře a basta, všechno bylo její a když chtěl někdo nějakou kočku si vzít, tak se ze zlou potázal. Z mého pohledu, každá kočka, která se dostala pryč, měla kliku. Takže, neznám konkrétní situaci, ale v těchto případech, jak mnou popsaný, bych neváhala.

Právě jsem Vám přidala 3 plusové body .
Víte admine, že když se klikne hodně rychle za sebou na plusové body, že naskákají i vícero od jednoho člověka? Nedělala jsem to schválně. Prostě mi nechtěl ten jeden PLUS naskočit, tak jsem klikla víckrát a rychle po sobě a ony se tam plusy zobrazily všechny navíc.

23.7.2016 02:57
Yorkisbest

XXX.XXX.1.31

Fotka z dnešního nočního setkání. Byli jsme se synem vlakem na výletě a tak jsme přišli až o půlnoci, ale čekal na nás a měl už lepší náladu než včera.

23.7.2016 08:09
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Yorkisbest napsal(a):
Fotka z dnešního nočního setkání. Byli jsme se synem vlakem na výletě a tak jsme přišli až o půlnoci, ale čekal na nás a měl už lepší náladu než včera.

Tak ten je ovšem nádherný! ON SI VÁS VYBRAL! Víc bych neřešila...

23.7.2016 09:27
amiš

XXX.XXX.11.154

fikovnice napsal(a):
Právě jsem Vám přidala 3 plusové body .
Víte admine, že když se klikne hodně rychle za sebou na plusové body, že naskákají i vícero od jednoho člověka? Nedělala jsem to schválně. Prostě mi nechtěl ten jeden PLUS naskočit, tak jsem klikla víckrát a rychle po sobě a ony se tam plusy zobrazily všechny navíc.

A teď to přijde, jaká jsem hrozně moudrá

23.7.2016 11:12
tarantel

XXX.XXX.161.133

Jo jo, podle fotky "naprosto očividně zanedbané zvíře".

23.7.2016 11:26
tarantel

XXX.XXX.161.133

Jak přijít snadno a zdarma ke zvířeti - nabídnout vyhlédnutému zvířeti párkrát něco dobrého, pokud reaguje pozitivně a mazlí se se mnou, sbalit zvíře a majiteli říct "tak čau, on si mě prostě vybral".

23.7.2016 12:08
Yorkisbest

XXX.XXX.1.31

tarantel napsal(a):
Však já neříkám nic proti tomu, aby jste kocourka navštěvovali :) Ale vzít kočku, která někomu patří proto, že se o ní nestará dle představ ostatních, mi přijde jako Vám - neslušné.

My k tomu zatím také máme zábrany, proto jsem se s nimi chtěla domluvit a nabídla pomoc. Na druhou stranu nás ovšem štve jak vypadá péče majitelů. Kdyby jste viděl, jak se za ty tři týdny co k němu chodíme změnil. Už mu neleze páteř ani žebra, hraje si a čistí si kožíšek. Zdaleka to není ten hubený zmoklý uzlíček, kterého jsme viděli první den.No je to těžké. Myslím, že má nahoře tak kilosmajlík Už vypadá dobře. Každý večer sní dvě až tři kapsičky. Pak si hrajeme a nyní v poslední době po hraní chodí k nám na klín a vždy tam chvilku spí. Včera jsme u něj seděli do 01:30. Musíme ho pak lehce odehnat a poslat domů, aby jsme mohli odejít. zatím to je takhle, ale v případě, že by se něco stalo, tak jsme připraveni zasáhnout. Uvidíme.

23.7.2016 12:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

amiš napsal(a):
A teď to přijde, jaká jsem hrozně moudrá

Však já jsem s Vaším příspěvkem souhlasila 3x, ne?
Nicméně toto nemají admini ošetřeno - nejste určitě první, u koho se mi to stalo - ale spíš se mi "podaří" dát dva plusové body. Tři plusové body je asi premiéra!

23.7.2016 12:29
Yorkisbest

XXX.XXX.1.31

tarantel napsal(a):
Jak přijít snadno a zdarma ke zvířeti - nabídnout vyhlédnutému zvířeti párkrát něco dobrého, pokud reaguje pozitivně a mazlí se se mnou, sbalit zvíře a majiteli říct "tak čau, on si mě prostě vybral".

Já nepotřebuji přijít zdarma ke zvířeti. Jsou jich plné útulky a mám na výběr, kdybych chtěla. Pak jsme jej také nevyhlédly, ale potkali na pravidelné procházce s holkama. Navíc já mám z koček poněkud respekt a strach, když jsem byla malá, tak naši měli opravdu zlou kočičku. Jak jsem psala nejsem ani sběratelka toulavých koček. Žádnou doma nemám. Jen nejsme lhostejní k okolí a občas někam přineseme krmení či pomůžeme jinak. Již několikrát jsme vezli zraněné zvíře do záchrané stanice, které jiní jen obcházelismajlík Manžel měl kdysi svého kocourka, který k němu přišel od souseda(ten byl celý den v práci, víkendy pryč a moc jej nekrmil). Ikdyž měli na domku dva pudly, tak se neustále snažil dostat dovnitř až se mu to povedlo. Sousedovi to nevadilo a tak se Kožíšek přestěhoval k manželovi, kde žil 7let. Pán už si jiné zvířátko pro nedostatek času nepořizoval. Jen před návštěvou veteriny ho Kožíšek navštěvoval - chodil se shovávat k sousedovi do kůlny a tak ho pak společně nahánělismajlík Já ho zažila jen rok. Po narození syna jsme si koupili malého nelínajícího pejska - raději s PP, aby byl zdravý. No a máme fenku po dvou operacích luxace pattely-u našeho plemene se bohužel netestuje a před lety se to tolik ani neřešilo. Fence je 11 a je nemocná. Již rok má diagnostikovaný megacolon(u psů vzácné a těžko léčitelné), který se nám díky lékům, péči a dietě daří nějak zvládat. K tomu v prosinci prodělala oboustranou mastektomii a kastraci k vůli nádorkům. K ní máme ještě 7letou. Nepotřebuji další starost či zvíře-svých mám dost. Spíš jsme si tím "přidělali" práci. Navíc bydlíme v bytě. Chtěli jsme kočce jen pomoct, ne jí někomu vzít. Ze začátku jsem obvolala pár depozit(v létě všude plno), než jsme zjistili, že má majitele. Ovšem nechat jí jen tak se nám také nechtělo.

23.7.2016 12:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Yorkisbest napsal(a):
My k tomu zatím také máme zábrany, proto jsem se s nimi chtěla domluvit a nabídla pomoc. Na druhou stranu nás ovšem štve jak vypadá péče majitelů. Kdyby jste viděl, jak se za ty tři týdny co k němu chodíme změnil. Už mu neleze páteř ani žebra, hraje si a čistí si kožíšek. Zdaleka to není ten hubený zmoklý uzlíček, kterého jsme viděli první den.No je to těžké. Myslím, že má nahoře tak kilosmajlík Už vypadá dobře. Každý večer sní dvě až tři kapsičky. Pak si hrajeme a nyní v poslední době po hraní chodí k nám na klín a vždy tam chvilku spí. Včera jsme u něj seděli do 01:30. Musíme ho pak lehce odehnat a poslat domů, aby jsme mohli odejít. zatím to je takhle, ale v případě, že by se něco stalo, tak jsme připraveni zasáhnout. Uvidíme.

No narovinu každý večer např. tři kapsičky - to už jej překrmujete. Asi máte na mysli 100g-ové, že? A předpokládám, že kocour si za den nachytá třeba i nějakou tu myš, bohužel ptáčka...

23.7.2016 12:31
Yorkisbest

XXX.XXX.1.31

tarantel napsal(a):
Jo jo, podle fotky "naprosto očividně zanedbané zvíře".

Po třítýdením krmení dvěmi až třemi kapsičkami denně opravdu vypadá líp. Nemám důvod si vymýšlet. Ze začátku mu lezla páteř i žebra. Po jídle se ani nečistil. Z mého pohledu je to teď jiná kočička. Ovšem myslet si můžete co chcete.

23.7.2016 12:34
Yorkisbest

XXX.XXX.1.31

fikovnice napsal(a):
No narovinu každý večer např. tři kapsičky - to už jej překrmujete. Asi máte na mysli 100g-ové, že? A předpokládám, že kocour si za den nachytá třeba i nějakou tu myš, bohužel ptáčka...

Ano dáváme dvě až tři 100gramové(spíše dvě a půl). Ze začátku strašně hltal, až měl třeba škytavku. Nebo jsme mu přinesli třeba jednu uvařenou kuřecí paličku od pejsků a k tomu dostal kapsičku. Tak budeme dávat raději jen dvě. Děkuji.

23.7.2016 12:36
fikovnice

XXX.XXX.30.49

tarantel napsal(a):

A tak já myslím, že paní kocoura nikomu nekrade a věřím jí, že jej vykrmili oni (viz můj příspěvek výše). Navíc kocour byl evidentně neodčervený, takže paní v podstatě z vlastních peněz se stará o kocoura, jemuž majitel patřičnou péči nevěnuje. K nám na chalupě se také nastěhoval kocour sousedů (ti s tím ale souhlasili) - byl to můj kocour po 12 let (na venkovského venkovního nekastrovaného kocoura si myslím, že hezký věk). V případě Pipina pokud paní bude postupovat tak, jak postupuje, tak na tom nevidím nic zlého. Otázka je, co bude až přijde podzim, zima - mrazy. Pokud je kocour tak mladý, navíc má být údajně nemocný, tak s přežitím venku by to měl hodně složité. Já osobně bych možná zašla znovu za "majiteli" a třeba Pipina odkoupila, nebo se domluvila, že jej věnují... Nevím - je to těžká situace, ale vzájemně kocour a paní se synem k sobě přilnuli a vytvořili si již přátelský vztah.

23.7.2016 12:38
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Yorkisbest napsal(a):
Ano dáváme dvě až tři 100gramové(spíše dvě a půl). Ze začátku strašně hltal, až měl třeba škytavku. Nebo jsme mu přinesli třeba jednu uvařenou kuřecí paličku od pejsků a k tomu dostal kapsičku. Tak budeme dávat raději jen dvě. Děkuji.

Právě. Já to měla s kocourem, o němž píšu výše stejné. Na chalupě již čekával a strašně se přejídal, jak vlastně přes týden neměl nic moc kvalitního, snad jen myši, co si nachytal, a mléko - pokud vím od sousedů. Takže to přejídání bylo také logické. Tady u vás by to chtělo možná nějak jídlo rozdělit do dvou dávek (?). pokud by to bylo možné za ním zajít za den dvakrát...?

23.7.2016 12:46
Yorkisbest

XXX.XXX.1.31

Tak manžel mě opravuje, že kapsička - malá konzervička Gourmet má 85g, ale i tak je to asi mocsmajlík

23.7.2016 12:50
Yorkisbest

XXX.XXX.1.31

fikovnice napsal(a):
Právě. Já to měla s kocourem, o němž píšu výše stejné. Na chalupě již čekával a strašně se přejídal, jak vlastně přes týden neměl nic moc kvalitního, snad jen myši, co si nachytal, a mléko - pokud vím od sousedů. Takže to přejídání bylo také logické. Tady u vás by to chtělo možná nějak jídlo rozdělit do dvou dávek (?). pokud by to bylo možné za ním zajít za den dvakrát...?

Bohužel, když mu nechám jídlo na plotě, tak mu ho snědí nejspíš jiné kočičky. My to stíháme tak tak večer. Je to od nás pře celý park. S fenkou jinak chodíme jen na kraj, protože špatně chodí a musíme jí nosit, takže večer za kocourkem chodíme bez nich. Jen když má i manžel čas a bere holky se mnou, tak děláme větší výlety.

23.7.2016 21:39
kozlík2

XXX.XXX.114.183

tarantel napsal(a):

Milý/milá pane/paní, já už opravdu nevím, ale vy jste asi hodně dementní. Promiňte, ale myslíte to vážně? Paní chodí kocourka dobrovolně krmit za své peníze. Dle popisování se o něj majitelé nestarají, jestliže vědí, že má problém se zoubky, tak proč ho krmí granulemi, které neroskouše? Paní psala, že jí slečna řekla, že ho chtějí dát sousedce na chatě. Dle mého by se měl u paní 1 000 000× líp něž u svých majitelů. Jsem pro, aby si kocourka vzala k sobě, podle mě si toho majitelé ani nevšimnou. Paní fandím a držím pěsti. A pokud toto milý/milá pane/paní nechápete, a nechápete, že i když majitel defakto své zvíře týrá hlady, tak i to se považuje za týrání, tak jste asi hodně blbý/blbá. Nechtěla bych vidět jak vypadají vaše zvířata.

23.7.2016 22:13
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Yorkisbest napsal(a):

Mimochodem, velmi se mi líbí jméno Pipin! Víc než Filípek. Už na Pipina slyší?

24.7.2016 15:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

Yorkisbest napsal(a):

Je nádherný! :).

24.7.2016 15:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

tarantel napsal(a):

Děláte si srandu?!?

Sama majitelka zadavatelce řekla, že ho chtějí dát pryč (nějaké sousedce z chlaupy nebo jak, viz výše) a sami se péčí o něj nepřetrhnou.

Navíc paní píše, že za dobu, co ho chodí krmit přibral, nelezou mu žebra, apod. takže v žádné super kondici nebyl při péči své majitelky. To až po péči někoho cizího..

24.7.2016 22:05
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
Je nádherný! :).

Také se mi moc líbí!

25.7.2016 10:46
Kočičí svět

XXX.XXX.245.218

Tak co? už jste si kocourka vzala? vyprdněte se na názor "tarantel" ta nemá o zvířatech ponětí. kocourka si normálně vemte, počkejte několik dní a pokud si pro něj nikdo nepřijde ani nebude vyvádět, tak už je váš. ti majitelé si toho ani nevšimnou, když tam ani nejsou. bože, on je pořád není odčervený? já bych ho ihned sbalila a už bych mu připravovala pokojíček... kašlete na lidi, ten kocour je v podstatě tulák. pokud by náhodou majitelky došly až k vám, řekněte, že tam pořád chodí a už tam zůstal a nevadí vám to, nebudete ho denně odnášet. navíc jim ani nemusíte povolit vstup na váš pozemek nebo dům/byt. oni se ani nedozví, kde kocour je. a ani jim to nebude líto. ti určitě kocourka nepovažují za svého "domácího mazlíčka", když se o něj nestarají. je úplně zbytečné to tady denně rozebírat, vemte ho a basta.

25.7.2016 12:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Kočičí svět napsal(a):
Tak co? už jste si kocourka vzala? vyprdněte se na názor "tarantel" ta nemá o zvířatech ponětí. kocourka si normálně vemte, počkejte několik dní a pokud si pro něj nikdo nepřijde ani nebude vyvádět, tak už je váš. ti majitelé si toho ani nevšimnou, když tam ani nejsou. bože, on je pořád není odčervený? já bych ho ihned sbalila a už bych mu připravovala pokojíček... kašlete na lidi, ten kocour je v podstatě tulák. pokud by náhodou majitelky došly až k vám, řekněte, že tam pořád chodí a už tam zůstal a nevadí vám to, nebudete ho denně odnášet. navíc jim ani nemusíte povolit vstup na váš pozemek nebo dům/byt. oni se ani nedozví, kde kocour je. a ani jim to nebude líto. ti určitě kocourka nepovažují za svého "domácího mazlíčka", když se o něj nestarají. je úplně zbytečné to tady denně rozebírat, vemte ho a basta.

No, "Kočičí světe", ono to není aspoň dle mě tak jednoduché. Kocour je venkovní. Zavření do bytu - nevím nevím - aby nebyl nešťastný. Mně se zatím jeví jako nejlepší to, co teď paní dělá. Funguje jako krmička a mazlička a přitom má kocour svobodu.

2.8.2016 15:03
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Dobrý den, smím se zeptat na nové zprávy stran Pipina?

3.8.2016 12:58
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

tarantel napsal(a):
Zvýším krmnou dávku a bude z ní koule, není už nejmladší a kdysi jí tchýně krmila když jí měla na hlídání dle toho, jak kočka somrovala...kočka byla obézní za dva měsíce vykrmování. Že sytá kočka nesomruje je opravdu blud.

No, popravdě jsem kdysi slyšela, že kočka se klidně přesune tam, kde se jí víc líbí žrádlo (proto ty moje pochybnosti o jejich nehynoucí lásce k majiteli) smajlík. Mojí kámošce to tak skutečně koťata udělala, prostě se přesunula k sousedům.
A naše kočka (kocour ne) leze přes zábradlí k sousedům a byla jsem v mírném šoku, když mi sousedka sdělila (možná si nenápadně stěžovala), že jí dávají svoji šunku. Paradox je, že já jim dávám taky šunku a vůbec cokoliv; nouzi u nás rozhodně nemají, žádné dávky neuznávám, misku mají pořád plnou a jakmile slyší dveře od ledničky, stojí mi obě za zády a nikoliv marně, přesto jde tedy kočka-nevděčnice ještě k sousedům. Se sousedkou se zatím známe málo, tak nevím, jestli o mně někde neříká, že jim leze chudák kočka do bytu na šunku smajlík. A naše kočka teda nepatří zrovna k obtloustlým, je spíš taková subtilní.

Ale z této diskuze si nemyslím, že by někdo (Yorkisbest) chtěl kočku odcizit, naopak smekám před tím staráním se...

3.8.2016 13:00
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
No, "Kočičí světe", ono to není aspoň dle mě tak jednoduché. Kocour je venkovní. Zavření do bytu - nevím nevím - aby nebyl nešťastný. Mně se zatím jeví jako nejlepší to, co teď paní dělá. Funguje jako krmička a mazlička a přitom má kocour svobodu.

Naprosto souhlasím. Už jsem si taky v životě odvykla pocitu, že když má někdo někoho rád, nutně ho musí vlastnit...

3.8.2016 13:05
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Kočičí svět napsal(a):

počkejte několik dní a pokud si pro něj nikdo nepřijde...
No já nevím... myslíte, že majitelka koček ví, kde Yorkisbest bydlí? Já bych s tím přesunem asi byla trošku opatrnější, nevím... Hlavně bych si nebyla jistá, jestli bude kočka u mě spokojenější než tam, kde je teď. Tím se nepřikláním ani k jednomu názoru - prostě nevím, ale pokud se mi někdo prohlásí jako majitel zvířete, které se mi líbí, přesto bych si fakt nedovolila zvíře vzít domů.
Pokud bych se s majitelkou nemohla nějak domluvit a zvíře se mi líbilo moc, asi bych případně tedy přistoupila k nějaké finanční nabídce. Na to možná ty lidi uslyší. A bude to "duchovně" vyrovnané smajlík.

3.8.2016 14:38
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

RomčaJelča napsal(a):
No já nevím... myslíte, že majitelka koček ví, kde Yorkisbest bydlí? Já bych s tím přesunem asi byla trošku opatrnější, nevím... Hlavně bych si nebyla jistá, jestli bude kočka u mě spokojenější než tam, kde je teď. Tím se nepřikláním ani k jednomu názoru - prostě nevím, ale pokud se mi někdo prohlásí jako majitel zvířete, které se mi líbí, přesto bych si fakt nedovolila zvíře vzít domů.
Pokud bych se s majitelkou nemohla nějak domluvit a zvíře se mi líbilo moc, asi bych případně tedy přistoupila k nějaké finanční nabídce. Na to možná ty lidi uslyší. A bude to "duchovně" vyrovnané smajlík.

Podle toho, co tu zadavatelka psala, nejsou majitelé kocourka moc dobré povahy. když jim zadavatelka nabídne peníze, tím více odmítnou a bude je těšit, že nad kocourkem mají nadvládu oni a nikdo na ně nemůže. a kocourek bude dále nešťastný, začervený a hladový bezdomovec.
Denně se ztratí tolik koček, tak bude o jednu víc no. vsadím se, že majitelé to ani nepoznají a zadavatelka a kocourek budou šťastní. já mám zkušenost, že velká část koček je doma šťastnější než venku.hlavně bývalí bezdomovci.šťastní, že dostanou několikrát denně najíst a že se jim někdo věnuje a mazlí se s nimi. venku by jen seděli na místě a strádali. vzrušení, když si chytají myš, jim může člověk doma nahradit udičkou a hračkami.

3.8.2016 16:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ona je spíš otázka, zda bude kocour dosud zvyklý na svobodu šťastný zavřený v bytě... kdyby byla paní v RD se zahradou, tak jsem všema deseti, ať se ho ujme...ale takhle je to takový 50:50 - na jednu stranu mu určitě pomůže stran jídla, ale zas co jeho psychická pohoda, když by byl zavřený v bytě?

3.8.2016 19:02
fikovnice

XXX.XXX.131.20

RomčaJelča napsal(a):

Tak nějak...

3.8.2016 19:07
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Kočičí svět napsal(a):
Podle toho, co tu zadavatelka psala, nejsou majitelé kocourka moc dobré povahy. když jim zadavatelka nabídne peníze, tím více odmítnou a bude je těšit, že nad kocourkem mají nadvládu oni a nikdo na ně nemůže. a kocourek bude dále nešťastný, začervený a hladový bezdomovec.
Denně se ztratí tolik koček, tak bude o jednu víc no. vsadím se, že majitelé to ani nepoznají a zadavatelka a kocourek budou šťastní. já mám zkušenost, že velká část koček je doma šťastnější než venku.hlavně bývalí bezdomovci.šťastní, že dostanou několikrát denně najíst a že se jim někdo věnuje a mazlí se s nimi. venku by jen seděli na místě a strádali. vzrušení, když si chytají myš, jim může člověk doma nahradit udičkou a hračkami.

Vy víte, že Vám fandím stran té staré nemocné kočičky...
...ALE - můj starší kocour je už pár dní na chalupě za mého šíleného finančního a časového vypětí (jeden kocour doma, druhý na chalupě) a můžu Vám stoprocentně napsat, že můj starší kocour je výrazně šťastnější na té chalupě - mám obrovskou zemědělskou usedlost, takže je tam celkem v bezpečí, silnice tam není, jen lovný rajón a už teď se zas děsím dovozu velkého zpět do paneláku - přece jen samotného jej na chalupě nenechám, to ne. Takže fakt s Vámi nemohu souhlasit v tvrzení, že "velká část koček je doma šťastnější než venku." Věřte mi, že takto to není, opravdu. Domov uvítají starší nemocné kočky, to jo. Ale plné života a síly ty raději zvolí venek a lovení...
Mmch. co čičinka, co má ty nemocné ledviny?

4.8.2016 07:54
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Kočičí svět: já mám zkušenost, že velká část koček je doma šťastnější než venku.hlavně bývalí bezdomovci.šťastní, že dostanou několikrát denně najíst a že se jim někdo věnuje a mazlí se s nimi

Jasně, určitě zvířeti dělá dobře nějaká ta péče. Ale můžu říct, že náš kocour, který se v tom svém pětiletém životě docela navandroval a než ho děcka přinesla, byl prý někde 14 dní venku, měl ještě nedávno "problém" (přitom ho mám už rok a půl) - jednak měl neustále tendence proběhnout ven mezi dveřmi, jednak šplhal po okně, chytal se za kliku a ventilačkou se snažil - ne prolézt ven, ale jakoby aspoň se "nadechnout" venkovního vzduchu a vehementně mňoukal. Přitom na balkón může.
Jak říkám, péče O.K., ale nejsem si jistá (do hlaviček jim nevidíme), jestli je přece jen trochu nelámeme, protože si je v bytě přejeme my. Dokud zvíře nepromluví smajlík, můžeme jen odhadovat. Myslím, že je ideálka, pokud zvíře má možnost chodit ven, někam do zahrady, a zároveň může dovnitř.
Nevím, nemám v tom úplně jasno. Je to jen úvaha.
Já někdy mívám největší hrůzu z pocitu, že se třeba to moje zvíře zbláznilo, prostě pomátlo, rezignovalo, protože chce a potřebuje něco jiného, a já o tom nevím. smajlík Říkám si: co když? (po pořízení psa jsem totiž poznala, kolik lidí uznává zavírání do klecí, včetně mé dobré kolegyně, no já bych zešílela). Ono totiž každé zvíře - pokud nemá vyloženě špatnou zkušenost s týráním - se rádo přijde pomazlit a pro dobré jídlo. Ale to je "chvíle" - a kde mám jistotu, že chce být se mnou nebo u mně pořád? Tedy zavřeno v bytě, když je přece přírodou stvořeno pro něco úplně jiného...?... To asi zůstane otevřenou otázkou, že. smajlík

4.8.2016 09:23
Acamar

XXX.XXX.57.109

RomčaJelča napsal(a):
Kočičí svět: já mám zkušenost, že velká část koček je doma šťastnější než venku.hlavně bývalí bezdomovci.šťastní, že dostanou několikrát denně najíst a že se jim někdo věnuje a mazlí se s nimi

Jasně, určitě zvířeti dělá dobře nějaká ta péče. Ale můžu říct, že náš kocour, který se v tom svém pětiletém životě docela navandroval a než ho děcka přinesla, byl prý někde 14 dní venku, měl ještě nedávno "problém" (přitom ho mám už rok a půl) - jednak měl neustále tendence proběhnout ven mezi dveřmi, jednak šplhal po okně, chytal se za kliku a ventilačkou se snažil - ne prolézt ven, ale jakoby aspoň se "nadechnout" venkovního vzduchu a vehementně mňoukal. Přitom na balkón může.
Jak říkám, péče O.K., ale nejsem si jistá (do hlaviček jim nevidíme), jestli je přece jen trochu nelámeme, protože si je v bytě přejeme my. Dokud zvíře nepromluví smajlík, můžeme jen odhadovat. Myslím, že je ideálka, pokud zvíře má možnost chodit ven, někam do zahrady, a zároveň může dovnitř.
Nevím, nemám v tom úplně jasno. Je to jen úvaha.
Já někdy mívám největší hrůzu z pocitu, že se třeba to moje zvíře zbláznilo, prostě pomátlo, rezignovalo, protože chce a potřebuje něco jiného, a já o tom nevím. smajlík Říkám si: co když? (po pořízení psa jsem totiž poznala, kolik lidí uznává zavírání do klecí, včetně mé dobré kolegyně, no já bych zešílela). Ono totiž každé zvíře - pokud nemá vyloženě špatnou zkušenost s týráním - se rádo přijde pomazlit a pro dobré jídlo. Ale to je "chvíle" - a kde mám jistotu, že chce být se mnou nebo u mně pořád? Tedy zavřeno v bytě, když je přece přírodou stvořeno pro něco úplně jiného...?... To asi zůstane otevřenou otázkou, že. smajlík

Vnímám to dost podobně, taky mám pořád takové dilema v hlavě, jestli se kočky netrápí. I když nevypadají.
Teď jsme vyvezli koncem června kočky na víkend na chatu (s tou předchozí jsme jezdívali běžně, neměla s tím problém), no a milé kočky měly tendenci se furt cpát do chaty, místo aby řádily venku. Ale kdybychom tam byli celé léto, kdoví...myslím že by si zvykly a byly rády.
Švagři vozí své dvě kočky také na chatu, ale tam je jen přesunou dovnitř z přepravky a ven je nepustí. To moc nechápu.

4.8.2016 12:20
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Acamar napsal(a):
Vnímám to dost podobně, taky mám pořád takové dilema v hlavě, jestli se kočky netrápí. I když nevypadají.
Teď jsme vyvezli koncem června kočky na víkend na chatu (s tou předchozí jsme jezdívali běžně, neměla s tím problém), no a milé kočky měly tendenci se furt cpát do chaty, místo aby řádily venku. Ale kdybychom tam byli celé léto, kdoví...myslím že by si zvykly a byly rády.
Švagři vozí své dvě kočky také na chatu, ale tam je jen přesunou dovnitř z přepravky a ven je nepustí. To moc nechápu.

Aha, no naše kočka si to na chalupě právě taky neužila, tak už ji nevozíme; s kocourem jsem to ještě nezkusila z mnoha důvodů a jeden z nich je i ten, že o něho nechci přijít (sobectví, no jasně), protože kdyby se mu volno zalíbilo a nevrátil se do odjezdu... tak nevím. A taky se bojím, aby se mu něco nestalo.
Když ho mládež přinesla hubeného, zanedbaného, myslela jsem jenom na to, že tomu zvířeti musím pomoct a vykrmit ho a - dnes jsem na něm skoro závislá, až se divím sama sobě. Kočka je o 100 % hezčí, ale musím přiznat, že citově je až 2. v řadě. On to se mnou prostě umí. A je fakt hodnější.

Jednou v rozhovoru můj velký oblíbenec Šmoldas odpověděl na otázku, jak na přejezdy z města na chalupu reagují jejich kočky, svým typickým, zdánlivě nevzrušeným hlasem: no - blejou.

4.8.2016 16:15
Acamar

XXX.XXX.158.162

RomčaJelča napsal(a):
Aha, no naše kočka si to na chalupě právě taky neužila, tak už ji nevozíme; s kocourem jsem to ještě nezkusila z mnoha důvodů a jeden z nich je i ten, že o něho nechci přijít (sobectví, no jasně), protože kdyby se mu volno zalíbilo a nevrátil se do odjezdu... tak nevím. A taky se bojím, aby se mu něco nestalo.
Když ho mládež přinesla hubeného, zanedbaného, myslela jsem jenom na to, že tomu zvířeti musím pomoct a vykrmit ho a - dnes jsem na něm skoro závislá, až se divím sama sobě. Kočka je o 100 % hezčí, ale musím přiznat, že citově je až 2. v řadě. On to se mnou prostě umí. A je fakt hodnější.

Jednou v rozhovoru můj velký oblíbenec Šmoldas odpověděl na otázku, jak na přejezdy z města na chalupu reagují jejich kočky, svým typickým, zdánlivě nevzrušeným hlasem: no - blejou.

Šmoldas má pěkný humor.

No, já jsem to chtěla zkusit. Ta naše první právě byla zvyklá od koťátka a na chatě se prostě naladila na tamní rytmus, když chtěla byla venku, když ne, zalezla dovnitř. Nejvíc se jí stejně líbilo na balkóně - byla vevnitř i venku zároveň. Zaběhnout se naštěstí nezaběhla nikdy, chodila s námi i na houby jako pejsek. Byla jen v okolí chaty. Jen jsme asi 2x museli posunout odjezd, protože se nepodařilo ji včas odchytit. Ani po návratu nevypadala, že by tesknila po venku.
Tyhlety dvě "nové" nevím no, jestli je tam vozit. Pokud by měly být ve stresu z cesty a pak stejně zalezlé v chatě, asi to smysl nemá. Zas tak často tam na víc než 2 dny nejsme, aby si stihly zvyknout. A to vydrží samy doma, přes jednu noc. Ještě možná udělám pokus, když tam pojedem na dýl, a uvidím.

4.8.2016 22:36
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Acamar: Tyhlety dvě "nové" nevím no, jestli je tam vozit. Pokud by měly být ve stresu z cesty a pak stejně zalezlé v chatě, asi to smysl nemá. Zas tak často tam na víc než 2 dny nejsme, aby si stihly zvyknout. A to vydrží samy doma, přes jednu noc. Ještě možná udělám pokus, když tam pojedem na dýl, a uvidím.

Přesně toto si říkám taky. Taky býváme na chalupě jen na víkend (a i to asi hodlám odbourat, už mě to cestování nebaví). A navíc se právě obávám, aby se kocour vrátil. Všech zvířat mi bývá líto, ale s jeho případným koncem (jakýmkoliv) asi budu mít citový problém.

5.8.2016 09:17
Acamar

XXX.XXX.57.109

RomčaJelča napsal(a):
Acamar: Tyhlety dvě "nové" nevím no, jestli je tam vozit. Pokud by měly být ve stresu z cesty a pak stejně zalezlé v chatě, asi to smysl nemá. Zas tak často tam na víc než 2 dny nejsme, aby si stihly zvyknout. A to vydrží samy doma, přes jednu noc. Ještě možná udělám pokus, když tam pojedem na dýl, a uvidím.

Přesně toto si říkám taky. Taky býváme na chalupě jen na víkend (a i to asi hodlám odbourat, už mě to cestování nebaví). A navíc se právě obávám, aby se kocour vrátil. Všech zvířat mi bývá líto, ale s jeho případným koncem (jakýmkoliv) asi budu mít citový problém.

No právě, být tam celé léto, tak myslím, že by kočky byly v pohodě a spokojené.
My to máme ještě komplikované tím, že na chatu se v červnu prakticky nastěhuje švagr, jezdí i od tama do práce, a skoro celou dobu tam mají své dvě kočky (které ovšem jsou zavřené v chatě), tak i z těchto důvodů je to málokdy použitelné je tam vozit. Ale i kdybychom se domluvili, tak stejně by to bylo hlavně o těch víkendech, no, a to je asi málo aby si zvykly.

S tou smrtí oblíbeného zvířátka - ta naše první kočenka měla asi rok a půl před tím než zemřela takový zvláštní stav (jakési křeče), trval jen asi půl hodiny a pak zas úplně v pohodě. To měla 14 let a mě tehdy poprvé reálně došlo, že je fakt stará a že může vlastně kdykoli umřít...Začala jsem se tehdy o ni hrozně bát a opečovávat ji mnohem víc. Ale na stranu druhou mi to umožnilo jakoby se už na tu smrt připravit, takže když přišla, ne že bych to snášela v pohodě, to samozřejmě ne, ale prostě byla jsem s tím smířená. I když smutno (i slzičky) jsou pořád.

5.8.2016 12:10
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

fikovnice napsal(a):
Vy víte, že Vám fandím stran té staré nemocné kočičky...
...ALE - můj starší kocour je už pár dní na chalupě za mého šíleného finančního a časového vypětí (jeden kocour doma, druhý na chalupě) a můžu Vám stoprocentně napsat, že můj starší kocour je výrazně šťastnější na té chalupě - mám obrovskou zemědělskou usedlost, takže je tam celkem v bezpečí, silnice tam není, jen lovný rajón a už teď se zas děsím dovozu velkého zpět do paneláku - přece jen samotného jej na chalupě nenechám, to ne. Takže fakt s Vámi nemohu souhlasit v tvrzení, že "velká část koček je doma šťastnější než venku." Věřte mi, že takto to není, opravdu. Domov uvítají starší nemocné kočky, to jo. Ale plné života a síly ty raději zvolí venek a lovení...
Mmch. co čičinka, co má ty nemocné ledviny?

Dobrý den, už je mi trochu líto ji pořád nazývat "stará nemocná kočka" ona je taková mazlivoučká, miloučká a hravá, zatím žádné problémy s ledvinami nemá. jenže z finančních důvodů jsem musela snížit dávkování ledvinového doplňku stravy na 1x denně místo 2x. tak doufám, že se kvůli tomu nezhorší. na další krevní testy půjdeme až na podzim, pokud se jí nepřitíží
my máme taky zahradu skoro na samotě, i když několik aut tam kolem denně projede. máme úžasného kocourka, který pořád jenom sedí v přepravce, takže nemáme problém ho do ní dostat, na zahradě se vylítá, zdržuje se pořád jen na té zahradě, večer v pohodě odchytíme zpět do přepravky a jede se domů. je jak malý kluk. naprosto přizpůsobivý a šťastný kdekoliv. před návštěvou se absolutně neschovává, chce se s každým mazlit. ostatní naše kočky takové bohužel nejsou. a vlastně jsme ho ani nemuseli mít, kdyby nebyl v jednu chvíli na jednom místě jako já, jako malé pískající kotě, které by asi za chvíli přejelo auto. nedal se odbýt, několikrát jsem ho dávala za plot jednoho pozemku, když jsem šla do práce a on chtěl nějakou maminku, tak lezl pořád za mnou. až jsem ho zavezla k ostatním kočkám z kravína a za pár týdnů po několika špatných věcech, které se mu staly, jsme se rozhodli, že si ho necháme. a přitom jsme takový poklad ani nemuseli mít... mohl přijít někdo jiný a odnést si ho. mám tušení, že na druhé straně domu, kde jsem ho tehdy našla asi byla jeho máma... ale to jsem tehdy nevěděla, neměla jsem ani čas na hledání, tak jsem ho hned vzala. ale vůbec toho nelitujeme!

5.8.2016 13:02
Acamar

XXX.XXX.57.109

Kočičí svět napsal(a):
Dobrý den, už je mi trochu líto ji pořád nazývat "stará nemocná kočka" ona je taková mazlivoučká, miloučká a hravá, zatím žádné problémy s ledvinami nemá. jenže z finančních důvodů jsem musela snížit dávkování ledvinového doplňku stravy na 1x denně místo 2x. tak doufám, že se kvůli tomu nezhorší. na další krevní testy půjdeme až na podzim, pokud se jí nepřitíží
my máme taky zahradu skoro na samotě, i když několik aut tam kolem denně projede. máme úžasného kocourka, který pořád jenom sedí v přepravce, takže nemáme problém ho do ní dostat, na zahradě se vylítá, zdržuje se pořád jen na té zahradě, večer v pohodě odchytíme zpět do přepravky a jede se domů. je jak malý kluk. naprosto přizpůsobivý a šťastný kdekoliv. před návštěvou se absolutně neschovává, chce se s každým mazlit. ostatní naše kočky takové bohužel nejsou. a vlastně jsme ho ani nemuseli mít, kdyby nebyl v jednu chvíli na jednom místě jako já, jako malé pískající kotě, které by asi za chvíli přejelo auto. nedal se odbýt, několikrát jsem ho dávala za plot jednoho pozemku, když jsem šla do práce a on chtěl nějakou maminku, tak lezl pořád za mnou. až jsem ho zavezla k ostatním kočkám z kravína a za pár týdnů po několika špatných věcech, které se mu staly, jsme se rozhodli, že si ho necháme. a přitom jsme takový poklad ani nemuseli mít... mohl přijít někdo jiný a odnést si ho. mám tušení, že na druhé straně domu, kde jsem ho tehdy našla asi byla jeho máma... ale to jsem tehdy nevěděla, neměla jsem ani čas na hledání, tak jsem ho hned vzala. ale vůbec toho nelitujeme!

Tak to máte super - s kocourkem a že má tu možnost být často na zahrádce a je tam spokojený Mně štve, že nemám ani ten blbý balkon, jen zasíťovaná okna, pořád v obležení.

5.8.2016 13:11
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Acamar napsal(a):
Tak to máte super - s kocourkem a že má tu možnost být často na zahrádce a je tam spokojený Mně štve, že nemám ani ten blbý balkon, jen zasíťovaná okna, pořád v obležení.

Bydlíte ve vlastním bytě nebo v podnájmu? neuvažujete o přestěhování? já bych si nikdy byt bez balkonu nepořizovala. byty jsou drahé a když už mám splácet půlku života, tak ať už to stojí za to a jaké povahy jsou vaše kočky? na postrojek a vodítko by to nešlo?

5.8.2016 17:32
Acamar

XXX.XXX.158.162

Kočičí svět napsal(a):
Bydlíte ve vlastním bytě nebo v podnájmu? neuvažujete o přestěhování? já bych si nikdy byt bez balkonu nepořizovala. byty jsou drahé a když už mám splácet půlku života, tak ať už to stojí za to a jaké povahy jsou vaše kočky? na postrojek a vodítko by to nešlo?

Ve vlastním. Když jsme se stěhovali, kočku jsme neměli, byla to navíc pro nás výhodná nabídka, takže jsme ani moc nedopláceli. Jinak jsem s bytem i místem moc spokojená, jen ten balkon by to chtělo, ale tady přízemní byty balkony nemají. Stěhování kvůli balkonu a kočkám by mi doma neprošlo
Odrostlé Kotě vyrůstalo do 5 měsíců v útulku, u nás je 3/4 roku, a starší kočka nevím, co v životě poznala. Oni nevypadají, že by jim v bytě něco scházelo, to jen já mám pořád pocit, že je ochuzuji. Povaha - mladší je prostě ještě polokotě, taková živá, ale na chatě venku měla strach, není zvyklá. Starší se ven vůbec necpala, spíš naopak. Navíc teď to vypadá, že není úplně v pořádku, čeká nás příští týden veterina.

5.8.2016 20:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Ve vlastním. Když jsme se stěhovali, kočku jsme neměli, byla to navíc pro nás výhodná nabídka, takže jsme ani moc nedopláceli. Jinak jsem s bytem i místem moc spokojená, jen ten balkon by to chtělo, ale tady přízemní byty balkony nemají. Stěhování kvůli balkonu a kočkám by mi doma neprošlo
Odrostlé Kotě vyrůstalo do 5 měsíců v útulku, u nás je 3/4 roku, a starší kočka nevím, co v životě poznala. Oni nevypadají, že by jim v bytě něco scházelo, to jen já mám pořád pocit, že je ochuzuji. Povaha - mladší je prostě ještě polokotě, taková živá, ale na chatě venku měla strach, není zvyklá. Starší se ven vůbec necpala, spíš naopak. Navíc teď to vypadá, že není úplně v pořádku, čeká nás příští týden veterina.

Copak se děje starší čičině?

6.8.2016 06:45
koňadra

XXX.XXX.128.31

Acamar napsal(a):

Viděla jsem na některých starých panelácích původně bez balkónu, že tam v posledních letech balkóny dodělávali. Ale to chce mít dost peněz ve fondu oprav a souhlas všech nájemníků. I když balkón stejně není asi pro kočky to pravé ořechové, je to takový vystrčený prostor, který se dá (nebo možná spíš nedá) ani zasíťovat. Mnohem lepší je lodžie, tam stačí zasíťovat přední stranu. Ale to se dodatečně přidělat nedá.

6.8.2016 12:14
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
Copak se děje starší čičině?

No, nechce poslední dny moc jíst. Kapsy ty jen v podstatě očichá, max. slízne trochu šťávy nebo pár kousků, tak lžičku. Granule si přes den párkrát zobne, ale taky tomu extra nedá, aby to stačilo, trošku smetánky, taky tak lžičku. Jediné, co zatím nikdy neodmítla je šunka, což jí pochopitelně dávat nechci často. Předevčírem mi udělala radost, že snědla půl plátku dušených kuř.prsíček. No a zhubla. Dost polehává, nehraje si, je (pochopitelně) bez energie...V pondělí jedem k vet na krev a kontrolu.

Když jsme si ji přivezli z útulku, měla zánět dásní a při kastraci jí vytrhali krom špičáků všechny zuby (to bylo zač.prosince), týden injekce ATB, tak to pak až do jara jedla normálně, nabrala asi 2 kila. Pak od května cca začala zase snižovat dávky a teď moc nejí, skoro jako tehdy před kastrací. Jinak zájem o jídlo projevuje, jde zkontrolovat, když dávám krmení, ale skoro nic nakonec nechce. Je o vitamínových pastách, troše granulí, kapce smetánky a sem tam do ní dostanu něco jiného, dávám i vodu s glukopurem stříkačkou. Na záchod chodí normálně (ucpaná není), pije taky normálně, nezvrací, trávu ožužlává...

Tak nevím, jestli zase ten zánět jí trápí nebo se mám obávat něčeho horšího...
Je celkem ironie, že ještě před prázdinami jsem tady řešila, že rychle přibrala a jestli vybrat nějaké méně tučné granule, a teď řeším zas opačný problém

6.8.2016 12:19
joanne.s

XXX.XXX.17.144

Acamar: budu držet palce, ať se vám stařenka brzo uzdraví

6.8.2016 12:22
Acamar

XXX.XXX.158.162

koňadra napsal(a):
Viděla jsem na některých starých panelácích původně bez balkónu, že tam v posledních letech balkóny dodělávali. Ale to chce mít dost peněz ve fondu oprav a souhlas všech nájemníků. I když balkón stejně není asi pro kočky to pravé ořechové, je to takový vystrčený prostor, který se dá (nebo možná spíš nedá) ani zasíťovat. Mnohem lepší je lodžie, tam stačí zasíťovat přední stranu. Ale to se dodatečně přidělat nedá.

Ano, myslela jsem lodžii jako takový ideál, že by se mi líbila. Náš typ paneláku mívá právě balkony (věčně se opravují), ale nikdy ne v přízemí, což jsme my. Asi by to nějak zasahovalo do prostoru nebo jak to vyjádřit. Nebo kvůli bezpečnosti? Nevím. Ale tak málokdo má všechno, co by si přál...Jinak jsem s bydlením spokojená, jen ten balkon/lodžii kvůli koček, já jsem zvyklá bez, tak mi to tak nepřijde.

6.8.2016 12:37
Acamar

XXX.XXX.158.162

joanne.s napsal(a):
Acamar: budu držet palce, ať se vám stařenka brzo uzdraví

Joanne děkuji moc
Ona není teda asi stařenka, my říkáme starší, jakože máme mladší a starší kočku (pro rozlišení). Přesný věk neznáme. Při převzetí v útulku tvrdila paní, že má 2,5 roku, na veterině tvrdili, že to určo ne, že typují tak 4-5 let (nejen podle těch zubů, ale tak celkově, podle stavby těla, výrazu tváře atd.)
Ale kdoví, co má všechno za sebou a u útulkové kočky holt to stáří bývá jen odhadem, takže to může být nakonec úplně jinak. Teď mi zrovna fakt jako stařenka připadá

Tak jako tak jsem chtěla na podzim nechat vzít krev a vyšetřit, ale jak teď vidím ten sešup, nemá smysl čekat. Není to až tak, že by ze dne na den rapidně chřadla, to ne, ale oproti té zimě a jaru je to viditelný rozdíl. Dokonce až takový, že si toho všiml i manžel, že je nějaká "divná", takže to nebude jen má úzkostlivá fantazie.

6.8.2016 13:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

koňadra napsal(a):

No ona ani ta lodžie není výhra. Jak už jsem sem psala i dávala fotky zasíťované lodžie, tak kocouři to téměř neocenili, tedy poněkud více mladší, ale starší téměř vůbec. Já jim tam dala starší kočičí strom - v domnění, že na něm budou sedávat a pozorovat okolí a prd. Ale u nás za to můžou ti píp hulící sousedi. Např. už teď mám v bytě zahuleno, jen proto, že jsem otevřela balkón!

6.8.2016 13:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Joanne děkuji moc
Ona není teda asi stařenka, my říkáme starší, jakože máme mladší a starší kočku (pro rozlišení). Přesný věk neznáme. Při převzetí v útulku tvrdila paní, že má 2,5 roku, na veterině tvrdili, že to určo ne, že typují tak 4-5 let (nejen podle těch zubů, ale tak celkově, podle stavby těla, výrazu tváře atd.)
Ale kdoví, co má všechno za sebou a u útulkové kočky holt to stáří bývá jen odhadem, takže to může být nakonec úplně jinak. Teď mi zrovna fakt jako stařenka připadá

Tak jako tak jsem chtěla na podzim nechat vzít krev a vyšetřit, ale jak teď vidím ten sešup, nemá smysl čekat. Není to až tak, že by ze dne na den rapidně chřadla, to ne, ale oproti té zimě a jaru je to viditelný rozdíl. Dokonce až takový, že si toho všiml i manžel, že je nějaká "divná", takže to nebude jen má úzkostlivá fantazie.

Také Vám moc a moc držím pěsti a hned dejte vědět, jak budete mít nějaké info . Víte, já už se s kočkami natrápila - však jste to asi četla. Začátkem července to s mladým chvílemi vypadalo na eutanázii, a dnes byste nepoznala, že je nemocný. Ale u něj je to zázrak, a já jsem si plně vědomá toho, že se to může kdykoli změnit. Takže ťuky ťuk na dřevo!

6.8.2016 13:33
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
No ona ani ta lodžie není výhra. Jak už jsem sem psala i dávala fotky zasíťované lodžie, tak kocouři to téměř neocenili, tedy poněkud více mladší, ale starší téměř vůbec. Já jim tam dala starší kočičí strom - v domnění, že na něm budou sedávat a pozorovat okolí a prd. Ale u nás za to můžou ti píp hulící sousedi. Např. už teď mám v bytě zahuleno, jen proto, že jsem otevřela balkón!

Zajímalo by mě, jestli by se s tím kouřením na balkóně dalo něco dělat, když jde smrad ke mně do bytu, nevíte někdo? Druhá věc je - rozhádat se se sousedy taky není žádná výhra... Vidím to na chalupě - jsme rozhádaní kvůli tomu, že mi tenkrát nechtěli půjčit auto - však asi víte, mladej pak onemocněl FeLV. Paradoxně se mnou přestali komunikovat oni. Jednoduší to lidé!

6.8.2016 13:37
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Jinak se mi něco plete, že paní, která se starala o Pipina, psala, že pojede na dovolenou, nevzpomínáte si někdo? Je divné, že se neozývá...

6.8.2016 13:38
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
Také Vám moc a moc držím pěsti a hned dejte vědět, jak budete mít nějaké info . Víte, já už se s kočkami natrápila - však jste to asi četla. Začátkem července to s mladým chvílemi vypadalo na eutanázii, a dnes byste nepoznala, že je nemocný. Ale u něj je to zázrak, a já jsem si plně vědomá toho, že se to může kdykoli změnit. Takže ťuky ťuk na dřevo!

Děkuji moc i Vám, dám pak vědět, až budou nějaké výsledky.
No, já jsem jak na houpačce, když vidím, jak se žene zkoumat, jestli není šunka nebo něco málo spucne, tak jsem optimističtější, že to snad vážné nebude, a jak ji pak celý večer vidím ležet docela apaticky, tak zas ten optimismus ztrácím...

A Váš mladý je už úplně v pohodě? Myslím jako relativně, na svou diagnozu, je mi jasné, že ta asi nezmizela.

6.8.2016 13:47
Acamar

XXX.XXX.158.162

"Vidím to na chalupě - jsme rozhádaní kvůli tomu, že mi tenkrát nechtěli půjčit auto - však asi víte, mladej pak onemocněl FeLV. Paradoxně se mnou přestali komunikovat oni. Jednoduší to lidé! "

Možná si připadají provinile a cítí, že se zachovali nesprávně. Zdá se mi, že často paradoxně lidi v takové situaci reagují agresivně - jakoby si připadali zahnaní do kouta, že někdo poukazuje na jejich chybu a oni chtějí nějak navenek dát najevo, že oni přece jednali správně.

6.8.2016 13:54
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Děkuji moc i Vám, dám pak vědět, až budou nějaké výsledky.
No, já jsem jak na houpačce, když vidím, jak se žene zkoumat, jestli není šunka nebo něco málo spucne, tak jsem optimističtější, že to snad vážné nebude, a jak ji pak celý večer vidím ležet docela apaticky, tak zas ten optimismus ztrácím...

A Váš mladý je už úplně v pohodě? Myslím jako relativně, na svou diagnozu, je mi jasné, že ta asi nezmizela.

Ano, zrovna teď leží přisátej na mně, já mám odpolední siestu, spí jak mimino, a celou noc lovil můry - úplně šíleně. Je to opravdu ZÁZRAK!

6.8.2016 13:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
"Vidím to na chalupě - jsme rozhádaní kvůli tomu, že mi tenkrát nechtěli půjčit auto - však asi víte, mladej pak onemocněl FeLV. Paradoxně se mnou přestali komunikovat oni. Jednoduší to lidé! "

Možná si připadají provinile a cítí, že se zachovali nesprávně. Zdá se mi, že často paradoxně lidi v takové situaci reagují agresivně - jakoby si připadali zahnaní do kouta, že někdo poukazuje na jejich chybu a oni chtějí nějak navenek dát najevo, že oni přece jednali správně.

Kdepák! Já jim to řekla - že mně zklamali, že mi to auto na asi 3hod nepůjčili a na to konto se urazili. Opravdu jsou uražení do morku kosti a dokonce to přenesli na moji rodinu - nepozdraví moji tetu se strýcem a ti jsou o generaci starší než oni!

6.8.2016 14:06
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
Ano, zrovna teď leží přisátej na mně, já mám odpolední siestu, spí jak mimino, a celou noc lovil můry - úplně šíleně. Je to opravdu ZÁZRAK!

Tak to Vám moc a moc přeji Hlavně ať to vydrží strááášně dlouho.

6.8.2016 14:08
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):

Kéž by, ani nevíte jak moc si to přeji, a jak to beru opravdu jako zázrak! A to i veterináři!

6.8.2016 14:10
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
Kdepák! Já jim to řekla - že mně zklamali, že mi to auto na asi 3hod nepůjčili a na to konto se urazili. Opravdu jsou uražení do morku kosti a dokonce to přenesli na moji rodinu - nepozdraví moji tetu se strýcem a ti jsou o generaci starší než oni!

Aha, no tak to jsou opravdu úplně "jinde". V tom případě není důvod o jejich "přízeň" nějak stát.

6.8.2016 14:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):

Tak já Vám o něm píšu, on vstal a přišel se naprosto šíleně mazlit a příst - jako by věděl, že píšu o něm a že jsem mu vlastně v té jeho hrozné nemoci pomohla ...
A jak už je zase takový masitý! Ještě nedávno byl kost a kůže...
Víte, já myslím, že nejvíc jej ničilo to, že téměř neměl tu červenou krevní řadu (červené krvinky, hemoglobin). Prostě byl (mj.) v těžké anémii, která způsobuje šílenou únavu a dušnost. Dále si myslím, že se dostal do sepse - vysoké horečky, nějaká infekce - to zas kvůli chybějící bílé krevní řadě (bílé krvinky). Takže si myslím, že možná už nikdy nebude kocour venkovní, což mě hodně mrzí, ale naštěstí toto je kocour, který po venku netouží, alespoň se tak neprojevuje...

6.8.2016 14:16
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Aha, no tak to jsou opravdu úplně "jinde". V tom případě není důvod o jejich "přízeň" nějak stát.

Není. Ale i tak mě to mrzí.20let jsme byli přátelé. Naše zdi spolu sousedí, soused mi často pomáhal na zahradě. Jsme vrstevníci. Je to škoda. Ale já nechybovala... Nemám se zač omlouvat...

6.8.2016 15:29
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
Tak já Vám o něm píšu, on vstal a přišel se naprosto šíleně mazlit a příst - jako by věděl, že píšu o něm a že jsem mu vlastně v té jeho hrozné nemoci pomohla ...
A jak už je zase takový masitý! Ještě nedávno byl kost a kůže...
Víte, já myslím, že nejvíc jej ničilo to, že téměř neměl tu červenou krevní řadu (červené krvinky, hemoglobin). Prostě byl (mj.) v těžké anémii, která způsobuje šílenou únavu a dušnost. Dále si myslím, že se dostal do sepse - vysoké horečky, nějaká infekce - to zas kvůli chybějící bílé krevní řadě (bílé krvinky). Takže si myslím, že možná už nikdy nebude kocour venkovní, což mě hodně mrzí, ale naštěstí toto je kocour, který po venku netouží, alespoň se tak neprojevuje...

Paráda!
Když ho do teď nechával venek chladný, tak by to snad vadit nemělo. Taky bych ho při takové diagnoze, kdy každá nemoc je hrozbou, držela doma.

6.8.2016 15:31
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
Není. Ale i tak mě to mrzí.20let jsme byli přátelé. Naše zdi spolu sousedí, soused mi často pomáhal na zahradě. Jsme vrstevníci. Je to škoda. Ale já nechybovala... Nemám se zač omlouvat...

Jasně, to chápu. Ale třeba to tak nebude navždy a zas k sobě nějakou cestu najdete, aspoň formou slušných sousedských vztahů, pokud o to budete stát.

6.8.2016 17:23
joanne.s

XXX.XXX.23.23

fikovnice napsal(a):
Zajímalo by mě, jestli by se s tím kouřením na balkóně dalo něco dělat, když jde smrad ke mně do bytu, nevíte někdo? Druhá věc je - rozhádat se se sousedy taky není žádná výhra... Vidím to na chalupě - jsme rozhádaní kvůli tomu, že mi tenkrát nechtěli půjčit auto - však asi víte, mladej pak onemocněl FeLV. Paradoxně se mnou přestali komunikovat oni. Jednoduší to lidé!

Nedalo. Jen se rozhádáte se sousedy, nedělala bych to.

ledaže máte ve stanovách baráku, že se na balkoně mj. nesmí kouřit. Pak bych to řešit šla/ ale vztahy vám to pokazí tak jako tak, že jo.

6.8.2016 17:56
joanne.s

XXX.XXX.23.23

Acamar: a dívala jste se kočičce do tlamky, jestli to vypadá že to má někde kolem zbylých zubů zanícené?

jinak mě napadá srdce - HCM.

každopádně dokud se upravuje, není to tak zlé. to u nás byl v minulosti vždy signál, že je něco zle - kocour neulízaný, celý rozcuchaný, jen se schovával pod postel/což jinak nedělá vůbec, já ho nepronásleduju.

6.8.2016 18:20
Acamar

XXX.XXX.158.162

joanne.s napsal(a):
Acamar: a dívala jste se kočičce do tlamky, jestli to vypadá že to má někde kolem zbylých zubů zanícené?

každopádně dokud se upravuje, není to tak zlé. to u nás byl v minulosti vždy signál, že je něco zle - kocour neulízaný, celý rozcuchaný, jen se schovával pod postel/což jinak nedělá vůbec, já ho nepronásleduju.

No, ona to má zarudlé i kolem zbylých špičáků celou tu dobu. Ale lepší než to bylo před trháním. Nicméně při tom trhání tehdy vet říkal, že špičáky mu zatím připadají ještě dobré s tím, že to samozřejmě nemusí být "navždy". Ty ostatní prý už byly zkažené od kořene. Naposledy to vet viděl cca před 2 měsíci, neříkal nic. Mně to přijde stejné, ale já si moc nevěřím, že bych to poznala.
Já jen nevím, jestli - kdyby to byl "jen" zánět dásní, jestli by preferovala granule před mokrou stravou. Logicky si myslím, že by měla raději měkké krmení, ale zas granule možná jen polyká, a vždy jí chutnaly více než mokré krmení, fakt nevím...
HCM - to je kardiomyopatie? Jaké to má projevy? Dýchavičná se mi nezdá, jen taková trochu ochablá, což přikládám tomu, že nemá energii.
Upravovat se ji moc nevídám, ale to jsem nevídala nikdy, že by se moc pucovala. Myslím taky že budou příčinou ty zuby/zánět. Ale srst rozcuchaně nevypadá, jen náprsenka a nohy jsou takové jakoby mastnější a scuplé. Neschovává se, naše společnost jí nepříjemná není.

6.8.2016 18:40
joanne.s

XXX.XXX.23.23

Ano, s tím upravováním jsem myslela výsledek - na srsti je to vidět na první pohled.

tak to s ní snad nebude zlé. Budem držet tlapky

6.8.2016 18:43
joanne.s

XXX.XXX.23.23

Koukám na příznaky HCM :
Někteří nemocní jedinci nevykazují vůbec žádné příznaky a HCM je u nich zjištěno preventivním vyšetřením, náhodou - napřílad rentgen z důvodu jiných obtíží, nebo u nich dojde k náhlému úmrtí. U jiních koček se vyskytnou příznaky jako je dušnost, specifický kašel, mdloby (někdy kombinované s křečovými záchvaty), úbytek svalové hmoty, částečná nebo úplná paralýza zadních končetin, srdeční šelest, snížená chuť k jídlu, letargie, zadržování vody (otoky plic a končetin). Při otoku plic kočka pro usnadnění dýchání zaujímá polohu v sedě nebo se v leže opírá hrudní kostí o podložku). Dýchání je postupně stále obtížnější a kočka začíná používat při dýchání břišní stěnu, při nádechu avýdechu, kdy se břicho roztahuje a stahuje. Tento způsob dýchání je charakteristický nejen v případech srdečního selhání, ale můžeme se s ním setkat obecně při potížích v hrudní dutině.

6.8.2016 18:49
Acamar

XXX.XXX.158.162

joanne.s napsal(a):
Koukám na příznaky HCM :
Někteří nemocní jedinci nevykazují vůbec žádné příznaky a HCM je u nich zjištěno preventivním vyšetřením, náhodou - napřílad rentgen z důvodu jiných obtíží, nebo u nich dojde k náhlému úmrtí. U jiních koček se vyskytnou příznaky jako je dušnost, specifický kašel, mdloby (někdy kombinované s křečovými záchvaty), úbytek svalové hmoty, částečná nebo úplná paralýza zadních končetin, srdeční šelest, snížená chuť k jídlu, letargie, zadržování vody (otoky plic a končetin). Při otoku plic kočka pro usnadnění dýchání zaujímá polohu v sedě nebo se v leže opírá hrudní kostí o podložku). Dýchání je postupně stále obtížnější a kočka začíná používat při dýchání břišní stěnu, při nádechu avýdechu, kdy se břicho roztahuje a stahuje. Tento způsob dýchání je charakteristický nejen v případech srdečního selhání, ale můžeme se s ním setkat obecně při potížích v hrudní dutině.

Tak u nás zatím jen ta snížená chuť k jídlu a úbytek svalové hmoty (myslím že tam bude), větší únava...
Děkuji za vyhledání příznaků a za držení tlapek

7.8.2016 00:58
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):

Počkejte, Vy jste zažila s kocourkem nějakou vážnou nemoc? Nebo myslíte jiného kocoura?

7.8.2016 01:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
No, ona to má zarudlé i kolem zbylých špičáků celou tu dobu. Ale lepší než to bylo před trháním. Nicméně při tom trhání tehdy vet říkal, že špičáky mu zatím připadají ještě dobré s tím, že to samozřejmě nemusí být "navždy". Ty ostatní prý už byly zkažené od kořene. Naposledy to vet viděl cca před 2 měsíci, neříkal nic. Mně to přijde stejné, ale já si moc nevěřím, že bych to poznala.
Já jen nevím, jestli - kdyby to byl "jen" zánět dásní, jestli by preferovala granule před mokrou stravou. Logicky si myslím, že by měla raději měkké krmení, ale zas granule možná jen polyká, a vždy jí chutnaly více než mokré krmení, fakt nevím...
HCM - to je kardiomyopatie? Jaké to má projevy? Dýchavičná se mi nezdá, jen taková trochu ochablá, což přikládám tomu, že nemá energii.
Upravovat se ji moc nevídám, ale to jsem nevídala nikdy, že by se moc pucovala. Myslím taky že budou příčinou ty zuby/zánět. Ale srst rozcuchaně nevypadá, jen náprsenka a nohy jsou takové jakoby mastnější a scuplé. Neschovává se, naše společnost jí nepříjemná není.

"Acamar" - a to je ta kočička, co je ve Vaší profilovce? Pokud ano, úplně strašně moc se mi líbí. Nevím, zda jste tady procházela všechny diskuze, to se asi nedá. Ale já zde opakovaně psala, že miluji mourovaté zbarvení s bílou náprsenkou a bílými "ponožkami" - na tomto zbarvení fakt "ujíždím"!

7.8.2016 10:32
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
"Acamar" - a to je ta kočička, co je ve Vaší profilovce? Pokud ano, úplně strašně moc se mi líbí. Nevím, zda jste tady procházela všechny diskuze, to se asi nedá. Ale já zde opakovaně psala, že miluji mourovaté zbarvení s bílou náprsenkou a bílými "ponožkami" - na tomto zbarvení fakt "ujíždím"!

Ne, to je naše první kočka, která před necelým rokem zemřela.

Ty současné jsou ta starší celomourovatá a mladší černobílá.

Jojo, vím že se Vám líbí takové zbarvení, jako měla naše Tracy. Mně se také moc líbí, ale i ty černobílé, když není převaha bílé, se mi líbí hodně. No, ale vlastně jsme nevybírali v útulku my podle toho, jak se nám líbí, ale ony si vybraly nás.

8.8.2016 01:24
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Ne, to je naše první kočka, která před necelým rokem zemřela.

Ty současné jsou ta starší celomourovatá a mladší černobílá.

Jojo, vím že se Vám líbí takové zbarvení, jako měla naše Tracy. Mně se také moc líbí, ale i ty černobílé, když není převaha bílé, se mi líbí hodně. No, ale vlastně jsme nevybírali v útulku my podle toho, jak se nám líbí, ale ony si vybraly nás.

Ano ano, všechny jsou krásné...ale ta první - ta je prostě TOP!
A jinak starší kocour si mě též vybral. Mladší ne, jenže v tom bytě fakt panoval takový jakýsi chaos. Tam jsem jela cíleně pro mladého - předem vyhlédnutého. Něco se mi plete, že se zrovna ládoval granulemi a o návštěvu nejevil zájem - byla jsem tam ještě s kámoškou. Zato teď - to je fakt nepopsatelná závislost - už je v podstatě nemyslitelné, když jsem doma, abych já byla v jedné místnosti a kocour v jiné!

8.8.2016 01:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
A jinak starší kocour si mě též vybral. Mladší ne, jenže v tom bytě fakt panoval takový jakýsi chaos. Tam jsem jela cíleně pro mladého - předem vyhlédnutého. Něco se mi plete, že se zrovna ládoval granulemi a o návštěvu nejevil zájem - byla jsem tam ještě s kámoškou. Zato teď - to je fakt nepopsatelná závislost - už je v podstatě nemyslitelné, když jsem doma, abych já byla v jedné místnosti a kocour v jiné!

A to mi ta paní vnucovala jiného/jiné - hlavně černé - prý se nejhůř udávají. A já zrovna černé také nemusím... Loučila se se mnou se slovy, které směřovalak jednomu tomu černému kocourkovi:"Neboj, za týden paní přijede znovu a také si tě adoptuje!" Možná jsem pak i trochu mrnění pro nějakého dalšího zajet měla. Jenže mladej byl ze začátku nečistotnej, takže jsem sotva zvládala jeho (k tomu ještě staršího kocoura)...

8.8.2016 09:24
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Acamar, tak zkuste kočce nabídnout vývar. Já jsem posledně nachystala pro psa a než pes přišel, kocour misku obsadil a pochutnával si na rýžovém vývaru, že jsem nestačila koukat. A to teda rozhodně hladový nebyl smajlík.

8.8.2016 09:27
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
A to mi ta paní vnucovala jiného/jiné - hlavně černé - prý se nejhůř udávají. A já zrovna černé také nemusím... Loučila se se mnou se slovy, které směřovalak jednomu tomu černému kocourkovi:"Neboj, za týden paní přijede znovu a také si tě adoptuje!" Možná jsem pak i trochu mrnění pro nějakého dalšího zajet měla. Jenže mladej byl ze začátku nečistotnej, takže jsem sotva zvládala jeho (k tomu ještě staršího kocoura)...

Fakt? Jak to? černých je prý málo a dokonce mi jedna holka říkala, že jí připadnou vzácní. smajlík.
Fíkovnice, k tomu kouření, to by asi opravdu muselo být někde ve stanovách.
U nás v paneláku někdo kouří v přízemí, je to děsný, než bych v tom odéru čekala na výtah, radši ty dvě patra vyběhnu, a to zas jako dcera vášnivého kuřáka a exmanželka taktéž kuřáka nejsem na ten kouř až tak pinktlich. Ale ty dvě partaje v přízemí teda lituji.

8.8.2016 12:10
Acamar

XXX.XXX.57.109

fikovnice napsal(a):

Já měla taky tak předběžně ze stránek vyhlídnutou jinou kočenu, ale ta byla ještě v léčení a vůbec nereagovala, nejevila zájem, tak jsem to nakonec nechala vyřešit kočky
(tu vyhlídnutou mám aspoň ve virtuální adopci). Jsem si říkala, že je lepší, když jedou kočky dobrovolně...

8.8.2016 12:11
Acamar

XXX.XXX.57.109

RomčaJelča napsal(a):
Acamar, tak zkuste kočce nabídnout vývar. Já jsem posledně nachystala pro psa a než pes přišel, kocour misku obsadil a pochutnával si na rýžovém vývaru, že jsem nestačila koukat. A to teda rozhodně hladový nebyl smajlík.

No, ona pije dostatečně, myslela jsem, že se tím řeší hlavně pití nebo nějaké trávicí problémy. Ale zkusit můžu, dnes budu dělat rybišku...

8.8.2016 12:14
Acamar

XXX.XXX.57.109

RomčaJelča napsal(a):
Fakt? Jak to? černých je prý málo a dokonce mi jedna holka říkala, že jí připadnou vzácní. smajlík.
Fíkovnice, k tomu kouření, to by asi opravdu muselo být někde ve stanovách.
U nás v paneláku někdo kouří v přízemí, je to děsný, než bych v tom odéru čekala na výtah, radši ty dvě patra vyběhnu, a to zas jako dcera vášnivého kuřáka a exmanželka taktéž kuřáka nejsem na ten kouř až tak pinktlich. Ale ty dvě partaje v přízemí teda lituji.

Já taky četla na stránkách útulků, že nejhůř se udávají celomourovaté a celočerné, že je jich nejvíc, a v tom útulku kde jsme byli my, opravdu v převaze byly.
Mám sice své preference a černé nejsou u mne top, ale kdyby si nás vybrala černá, bylo by mi to fuk. Nevadí mi vlastně žádné zbarvení. Jen nemusím briťule a perské.

8.8.2016 12:28
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Acamar napsal(a):
Já taky četla na stránkách útulků, že nejhůř se udávají celomourovaté a celočerné, že je jich nejvíc, a v tom útulku kde jsme byli my, opravdu v převaze byly.
Mám sice své preference a černé nejsou u mne top, ale kdyby si nás vybrala černá, bylo by mi to fuk. Nevadí mi vlastně žádné zbarvení. Jen nemusím briťule a perské.

Já jsem o tom vlastně nikdy až tak nepřemýšlela, ale když k nám byl donesen náš černý kocour, fascinovaly mě na něm ty zelené oči, je v tom přece jen něco magického, byť naší strakaté kočce přezdíváme "dekorativka", protože ty skvrnky jsou přece jen víc atraktivní.
Jo a nejmagičtější jsou ty jeho oči, když se náhodou zavřu v koupelně a on kouká tím matným sklem - vypadá to skoro hororově smajlík smajlík.
Kočka má zase zvláštně žluté oči, no já říkám "jantarové".

8.8.2016 14:07
Acamar

XXX.XXX.57.109

RomčaJelča napsal(a):
Já jsem o tom vlastně nikdy až tak nepřemýšlela, ale když k nám byl donesen náš černý kocour, fascinovaly mě na něm ty zelené oči, je v tom přece jen něco magického, byť naší strakaté kočce přezdíváme "dekorativka", protože ty skvrnky jsou přece jen víc atraktivní.
Jo a nejmagičtější jsou ty jeho oči, když se náhodou zavřu v koupelně a on kouká tím matným sklem - vypadá to skoro hororově smajlík smajlík.
Kočka má zase zvláštně žluté oči, no já říkám "jantarové".

Naše mladá - černobílá má taky žluté oči a taky říkám jantarové (kamínky jsou mé další hobby) Ale jako kotě to měla výraznější, teď už jdou více do žlutozelena.
No, ty černé kočky se zelenýma očima, je to takové "čarodějnické". Synovec má takového kocoura, křízenec s mainskou, ale je spíš jen veliký než že byl jinak podobný. Podívá se na tebe a čekáš, kdy se změníš v žabu a pak mňoukne a rozesměješ se...má takový nečekaně koťátkovský hláseček.

8.8.2016 14:41
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Acamar napsal(a):
Naše mladá - černobílá má taky žluté oči a taky říkám jantarové (kamínky jsou mé další hobby) Ale jako kotě to měla výraznější, teď už jdou více do žlutozelena.
No, ty černé kočky se zelenýma očima, je to takové "čarodějnické". Synovec má takového kocoura, křízenec s mainskou, ale je spíš jen veliký než že byl jinak podobný. Podívá se na tebe a čekáš, kdy se změníš v žabu a pak mňoukne a rozesměješ se...má takový nečekaně koťátkovský hláseček.

Jo, já se někdy toho jeho upřeného zeleného pohledu "bojím" smajlík. Říkám si: kdo ty vlastně doopravdy jsi? smajlík

11.8.2016 01:41
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):

Jéé, to máme fakt stejný vkus. Já též Britky nemusím a peršanky také ne...

11.8.2016 01:44
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Jo, já se někdy toho jeho upřeného zeleného pohledu "bojím" smajlík. Říkám si: kdo ty vlastně doopravdy jsi? smajlík

Jj, anebo při kocourově upřeném pohledu z očí do očí si říkám "Co teď máš v hlavě za myšlenky?".

11.8.2016 07:23
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
Jj, anebo při kocourově upřeném pohledu z očí do očí si říkám "Co teď máš v hlavě za myšlenky?".

Na to moje sestřenka vždycky v legraci říkala, že když se na ni jejich kocour dívá upřeně v kuchyni a mňouká "mňáááu, mňáááu, mňáááu", tak říká "žrááát, žrááát, žrááat".
Podobně mňoukání přeložila, pokud kocour stál u venkovních dveří, ale tam dosadila jiné české slovo o stejném počtu písmen, které tady radši nebudu vypisovat, každého jistě napadne smajlík.

11.8.2016 08:25
Acamar

XXX.XXX.57.109

RomčaJelča napsal(a):
Na to moje sestřenka vždycky v legraci říkala, že když se na ni jejich kocour dívá upřeně v kuchyni a mňouká "mňáááu, mňáááu, mňáááu", tak říká "žrááát, žrááát, žrááat".
Podobně mňoukání přeložila, pokud kocour stál u venkovních dveří, ale tam dosadila jiné české slovo o stejném počtu písmen, které tady radši nebudu vypisovat, každého jistě napadne smajlík.

To je takový syrově realistický slovník kočičí řeči...

Jinak taky se doma bavíme tím, že vymýšlíme, co zrovna kočka říká.

11.8.2016 08:31
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

fikovnice napsal(a):

Fikovnice, my jsme řešili úplně stejný problém s tím kouřením, byli jsme na úřadě, ale dělat se s tím nedá nic. Bohužel.

11.8.2016 15:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):

To já říkám velkému:"Pojedeš na chalupu!" A on:"Mňauuuuee!" A já:"Takže nééé, no jak chceš!"

11.8.2016 15:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Kočičí svět napsal(a):
Fikovnice, my jsme řešili úplně stejný problém s tím kouřením, byli jsme na úřadě, ale dělat se s tím nedá nic. Bohužel.

Děkuji moc za info!

31.8.2016 22:21
nighthunter

XXX.XXX.110.147

Nejake novinky ?

1.9.2016 07:04
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

nighthunter napsal(a):
Nejake novinky ?

smajlík smajlík Jako jestli sousedi s kouřením přestali? smajlík

PavelM.

10.3.2017 09:20
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Pozná ztracený mladý kocour svého původního majitele?

Minulou sobotu mne adoptoval vyhládlý nekastrovaný kocourek, podle mne necelý rok starý.
Našel jsem velice podobného až stejného na serveru se ztracenými zvířaty.
Jde o rezavého kocoura, takže nějaké barevné "mapy" srsti bohužel nelze pro srovnání uplatnit.
Dnes se mají přijet na kocoura podívat původní majitelé toho ztraceného, z cca 20 km vzdáleného města. Kocoura postrádají cca 3 měsíce.
Poznám nějak z chování kocoura, že mohl být původně opravdu jejich?

10.3.2017 09:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.63

Sledujte bedlivě kočku, jak zareaguje, když ji osloví jménem.

Fakt to není lehké.
Kočky si bývají hodně podobné.

PavelM.

10.3.2017 09:47
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Díky. Já zkoušel reakci na různá jména, i na to (jeho?) původní, a odezva je někdy ano, někdy ne, na různá jména, co mne napadala. Prostě že na mne kocour otočil hlavu.

A když to otočím, podle čeho pozná majitel své zvíře?

Nechci způsobit kocourovi nějaké následné trauma z přestěhování a ev. si zvykání na nové lidi.
I když ten kocour je takový divous, že by to snad zvládl.
V mém malém bytě nemá ten život zcela komfortní, i když si nestěžuje a za péči je vděčný.
S občasnou lehkou kousavostí, to přičítám pohlavnímu dospívání.

10.3.2017 10:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.63

Nepozná.
Jestli je tam vztah, tak nejspíš zareaguje a půjde k nim.
Naše kočky vždy na zavolání-oslovení, přibíhaly jako psík...
... se vztyčenou anténkou .

PavelM.

10.3.2017 10:20
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Dobře, uvidím, jaké budou reakce z obou stran. Sám jsem zatím kocoura nepojmenovával, reaguje na prosté "čičí". Když ovšem reagovat chce a tuší z toho nějakou výhodu. smajlík

10.3.2017 10:54
ladd

XXX.XXX.34.50

rapotacka11 napsal(a):
Nepozná.
Jestli je tam vztah, tak nejspíš zareaguje a půjde k nim.
Naše kočky vždy na zavolání-oslovení, přibíhaly jako psík...
... se vztyčenou anténkou .

Nepozná? To snad na 100% procent nelze říct ani u jednobarevných zvířat.
Každopádně, jestli byl kocour původně zvyklý chodit ven, případně zadavatel píše, že má malý byt a přijde mu, že kocour nemusí být u něj spokojený, těm lidem, pokud se mu budou zdát, bych ho dal. I kdyby to mělo být jenom proto, že to bude jen jejich víra, že svého kocoura našli.

PavelM.

10.3.2017 11:22
PavelM.

XXX.XXX.0.106

No, kocour se vycházky zatím nedožaduje. Někdy zkraje týdne jsem ho tedy navečer nechal sedět na předokenním plechu (přízemní byt) a seskočil - a byl pryč možná tak 2 - 3 hodiny.
Nyní ho jen nechávám sedět na vnitřním parapetu nebo mezi špaletovými okny.
Pozoruje, ale touhu jít ven na něm nepozoruji.

Zatím se celkem spokojený jeví, ale nevím jak s nadcházející dospělostí.

10.3.2017 15:36
lavacca

XXX.XXX.218.25

PavelM. napsal(a):
Pozná ztracený mladý kocour svého původního majitele?

Minulou sobotu mne adoptoval vyhládlý nekastrovaný kocourek, podle mne necelý rok starý.
Našel jsem velice podobného až stejného na serveru se ztracenými zvířaty.
Jde o rezavého kocoura, takže nějaké barevné "mapy" srsti bohužel nelze pro srovnání uplatnit.
Dnes se mají přijet na kocoura podívat původní majitelé toho ztraceného, z cca 20 km vzdáleného města. Kocoura postrádají cca 3 měsíce.
Poznám nějak z chování kocoura, že mohl být původně opravdu jejich?

Mel by je poznat. Ja byla tedka po 2 měsících u rodičů, kde jsem do podzima bydlela a kočky mě všechny vítaly s anténkou nahoru. Některým stačilo, že mě uviděly, jiné reagovaly až na jméno.

Ono kočky dost vnímají i tón, jakým je jméno vysloveno, takže Vám na jméno reagovat nemusí, ale vysloví-li je jeho majitele, může reagovat úplně jinak. Uvidíte.

10.3.2017 16:40
Machyska

XXX.XXX.252.23

Naše kočky bych určitě poznala. Každá má nějaké místečko, nebo "něco" co má jen ona jediná.

Naše polovenkovní kočky nás také vítají s ocáskem nahoře a na zavolání chodí, jako pejsek, ale pokud uslyší cizí hlas, tak mizí pod peřinu, nebo ven.

Záleží i na tom, jakou má kocourek povahu. Bojí se cizích, nebo ne. Jak se choval, když jste ho našel, nechal se bez problémů chytit?

PavelM.

10.3.2017 18:38
PavelM.

XXX.XXX.197.7

No, seděl mi vyhládlý na okně několik hodin a žalostně mňoukal. Nebál se, a to ani v mém bytě. Jen nasával neznámé pachy, vše očichával a zkoumal.

První den/noc byl jen v předsíni, až druhý den jsem ho pustil do pokoje. Od začátku byl mazlivý, s občasnými krátkými epizodami sekání packami a kousání. To kousání se v posledních dnech aspoň změnilo na spíš náznakové, resp. ne tak ostré (=už neteče krev, a nemusím hledat kysličník smajlík ).
Ten první den s chvilkovou větší agresivitou byl asi způsobený tím, že jsem byl 8 h v práci.
No, asi jsem se už taky naučil trochu na výpady reagovat.

S cizími lidmi jsem ho zatím netestoval, tak nevím, jak by na ně reagoval.

10.3.2017 19:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.102

Udělejte mu udičku.
Bude lovit hračku, ne ruce.
Myslím, že je zvyklý venku, bude potřebovat nějak
vypustit energii. Nejlíp venku.
Mohl by být nečistotný, agresivní...

10.3.2017 19:17
Machyska

XXX.XXX.252.23

Možná to chtělo vyzkoušet někoho známého a reakci kocourka na něj, ale to už je nejspíš pozdě.

Pokud zůstane kocourek u Vás, tak napíšu, jak jsem odnaučovala útok na ruce.

Já jsem u sebe nosila malého plyšáka, a když začali kousat, tak jsem jim ho dala do tlamičky(plyšáka bez plastových očiček, oči jen vyšité), oni ho chvilku mučili a na ruce si už vůbec nevzpomněli.

Udička, jak radí Rapotacka11 je velice oblíbenou hračkou, naši milují tuto:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/udice/peri/154920

Dejte vědět, jak návštěva dopadla.

PavelM.

10.3.2017 19:18
PavelM.

XXX.XXX.197.7

Je čistotný, na žrádlo nevybíravý.

Dnes se děsně vyblbnul s ruličkou od toaletního papíru. smajlík
Jo, nějak ho utahat to bude chtít, aby v noci aspoň trochu spal.
Na noc je v předsíni, tak nevím, zda aspoń část noci chrupčí. Když jdu okolo na WC, je vždy vzhůru. Když jdu spát, dožaduje se z předsíně pozornosti, škrábe na dveře a mňouká, totéž brzy ráno. Ale musí počkat, naučit se nějaký denní režim.

10.3.2017 22:07
ladd

XXX.XXX.240.32

Když to tak čtu, snad by bylo lepší, aby ti lidé usoudili, že jejich není a kocour zůstal u Vás.

PavelM.

11.3.2017 08:06
PavelM.

XXX.XXX.180.25

Díky. smajlík Od včerejška blbneme s plastovým vnitřkem z Kinder vejce. Řekl bych, že v noci byl pak byl naprostý klid. Až jsem se ráno trochu bál, zda ho najdu v pořádku. Ale ano, už zas blbne.

Tak včera nikdo nepřišel, tak uvidím dále...

11.3.2017 14:49
lavacca

XXX.XXX.218.25

PavelM. napsal(a):
Díky. smajlík Od včerejška blbneme s plastovým vnitřkem z Kinder vejce. Řekl bych, že v noci byl pak byl naprostý klid. Až jsem se ráno trochu bál, zda ho najdu v pořádku. Ale ano, už zas blbne.

Tak včera nikdo nepřišel, tak uvidím dále...

Ano, kdyz se vyblbnete před spaním s udici a jinými hračkami, tak pak bude v noci v klidu spat. Určitě ho neučte, ze byste si hráli v noci, klidně ležet a ignorovat.

Nepřišli, jo? Uvidíte...

11.3.2017 19:34
Machyska

XXX.XXX.252.23

Nepřišli , jsou ze stejného města? Nejspíš ano, kocourek by asi moc daleko neputoval, možná sousední vesnice.

Já, pokud bych ztratila kteroukoliv ze svých čtyř koček, tak pro ni letím hned, jak se dozvím, že by někde mohla být. Vůbec na nic bych nečekala...

PavelM.

11.3.2017 19:54
PavelM.

XXX.XXX.180.25

Uvidím, jak se to vyvine, no. Jsou z vedlejšího města.

Dnes jsem byl v potřebách pro zvířata pro novou podestýlku, žrádlo, hračky atd.
Koupil jsem taky obojek s rolničkou, a to jsem si dal. V krámě se mi zdálo, že rolnička moc nezvoní. V nestřežené chvíli jsem ho doma kocourovi navlékl, a ten měl na věc opačný názor. Zvonění rolničky ho tak vytočilo, že dostal naprostý amok, chtěl se toho zbavit. Běhal po bytě úplně mimo, jak šílený. Chtěl jsem mu ji sundat, než si nějak ublíží, a přitom mi udělal šrám drápem přes půlku předloktí.

No, občas se nedaří. Myslel jsem to dobře, kdyby šel ven, aby měl nějaké návěstí, že k někomu patří.

PavelM.

11.3.2017 21:10
PavelM.

XXX.XXX.180.25

Ne, to ne. Mělo to mít ten "safe lock" (či "unlock"?), ale asi ne vše, co se prodává, je fakt vhodné.

12.3.2017 16:28
Machyska

XXX.XXX.252.23

Rolničku určitě ne, dovedete si představit, že chodíte a celý den Vám něco zvoní na krku?

Mě vytáčí i telefon zvonící "jen" několikrát denně

Kocourek Vás za chvíli vychová , stačí mu zmuchlaný šustící papír a bude z něj mít spoustu radosti a zábavy.

Taky škrabadlo by se hodilo

PavelM.

13.3.2017 10:59
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Jo, zvonění mobilu taky nemám rád.

Koupil jsem mu míčky od Trixie (jeden s rolničkou, druhý skákací a třetí kutálecí).
Nejradši má asi ten kutálecí, proužkovaný v barvách duhy.
Je legrace, jak je, s nezbytnými pauzami, loví. smajlík

Chtěl jsem i tu udici, ale mělo to na krátký prut (verze s pavím perem).

13.3.2017 12:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.201

Proutek ulomte v parku, kousek provázku a...něco (zmuchlaný papír)
na něj. Doporučují laserové ukazovátko - prý to červené.

PavelM.

16.3.2017 09:42
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Jo, něco z toho pořídím, díky za tipy.
Kocour je stále u mne.

Půjde o to nějak ho zaměstnat, utahat a zklidnit.
Potřeboval bych mu zkrátit drápky, ale šijí s ním všichni čerti.
Při nějakém hraní se ovšem spíš rozparádí, než utahá. :-/

Pak potřebuju odnaučit to kousání a ohánění se packami.
Zkusím koupit nějakého toho plyšáka, co se na něm bude moci vyřádit.

16.3.2017 09:57
lavacca

XXX.XXX.218.25

PavelM. napsal(a):
Jo, něco z toho pořídím, díky za tipy.
Kocour je stále u mne.

Půjde o to nějak ho zaměstnat, utahat a zklidnit.
Potřeboval bych mu zkrátit drápky, ale šijí s ním všichni čerti.
Při nějakém hraní se ovšem spíš rozparádí, než utahá. :-/

Pak potřebuju odnaučit to kousání a ohánění se packami.
Zkusím koupit nějakého toho plyšáka, co se na něm bude moci vyřádit.

Zkuste ta mávátka, taky je dobrý červený laser - vylítá se u toho. ;)

Přiznám se, že jsem kočkám nikdy drápky nestříhala - obrušují si je o škrabadla.

To je běžná kočičí hra, ideálně dát plyšáka či tak, ať se na tom vybije. Pokud půjde po ruce, vysiknout bolestí, aby si uvědomil, že to bolí.

16.3.2017 10:05
ladd

XXX.XXX.34.50

Kousání a ohánění se packami je při hře (pak to je normální chování) nebo útočí z ničeho nic? Ono ale i když vystartuje z ničeho nic, tak pokud moc nestiskne a nepokouše a neporaní Vás do krve, tak se jen nejspíš jedná o výzvu ke hře. Některý ale nemá cit, a i když je to do krve, jedná se stále jen o hru a ne o agresi. Chce to ho unavit a pokud by z ničeho nic “útočil”, tak ho okřiknout NE a nebo na něj zasyčet (VŠŠŠC), tomu kočky rozumí, že to je varování, že nesmí.
Obojek určitě nedávejte, ne každá kočka ho snese a i když má bezpečnostní uzávěr, je to stejně risk, že se někde zachytí. Rolnička je podle mě týrání.

PavelM.

16.3.2017 10:52
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Spíš je to jako výzva ke hře.
Hlavně během mazlení na klíně a pak, když ho nechám sedět navečer na vnějšku otevřeného okna.
To často seskočí, jde jako po mě tlapkami, pak zas na okno.
Naštěstí to není do krve, dílem ale taky ucukávám.
Syčím na něj a říkám NE.

Asi by si chtěl hrát s nějakými kočičími kumpány.

Včera i seskočil a byl chvilku na dvorku, ale vypadal tam vcelku jako truhlík, tak jsem ho radši brzy vzal domů, aby nepřišel k úhoně.

Dokázal by takto mladý kocour, odhaduju 8 -10 měsíců (?), vyskočit zvnějšku na plech okna ve výšce 1,48 m, s možným až cca 5m rozběhem? V případě nebezpečí, nebo návratu.
V bytě má zatím za sebou skoky do výšky cca 96 cm, téměř z místa. Prostě příprava a hup.
Cítil přípravu žrádla.

16.3.2017 12:37
Acamar

XXX.XXX.29.135

Mně přijde metr a půl výška jako hodně, že kočky si skok raději rozfázují. Ale nevím, nikdy jsem nezkoumala, jak vysoko kočka vyskočí, třeba jo Nemáte u okna nějaký stromek? Naše první kdysi využívala na dostání se do přízemního bytu (ale výše než ten 1,5m) šeříkový keř vedle okna (než ho pokáceli). Nebo mu můžete provizorně, když bude venku, vyšoupnout ven nějaké delší šikmo ložené prkno jako pomoc.

16.3.2017 15:30
ladd

XXX.XXX.34.50

Dospělá kočka vyskočí 1,5 m určitě, ale musí mít možnost se drápky zachytit na hraně parapetu Nám takto skáčou na železná vrata, výška tak 1,7 m. Měl by jste tak vyřešené střihání drápků , sežeňte škrabadlo. Pro jistotu mu o parapet opřete to prkno, můžete na něj natáhnout kobercovinu, lépe se mu poleze.
Jen doporučuji, když je venku, hlídat, aby ho někdo neodnesl nebo aby s někým neodešel, pokud je krotký k cizím lidem.

16.3.2017 15:38
ladd

XXX.XXX.34.50

Ještě pouvažujte, zda mu neseženete parťáka, tak půlročního kocourka (pokud o tom uvažujete, tak vzhledem k jeho věku už moc neodkládat). Ještě by si hodně vyhráli, kastrátům by měla i hravost vydržet. Zažil by jste s nimi spoustu zábavy. Samozřejmě jsou to dvojnásobné náklady na krmení a veterináře, pelíšek a asi i záchod.

PavelM.

17.3.2017 09:33
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Ne, jeden kocour je limitní. smajlík S ohledem na prostor a možnosti.

17.3.2017 15:54
amiš

XXX.XXX.59.162

Náš dospělý kocour skáče na zeď 2,5m z fleku, když se vrací z pole. Jako mladý ji bral z rozběhem. Máme teď i mladého,9 měsíců. Asi před měsícem jsem se vracela autem domů a on seděl před vraty. Aut se bojí, tak vyletěl podél baráku a za roh na pole. Vyběhla jsem za ním a nikde ho neviděla. Vrátila jsem se k autu a otevřela vrata. To vše trvalo asi 2 minuty. A kocourek za vratama seděl a jako kde jsi? Anténka nahoru a výtačka. Nevím, ale pokud nelétá, tak musel přes tu zeď.

17.3.2017 19:03
ivanna

XXX.XXX.40.98

Nemusíte se bát, že bude u Vás nešťastný. Sama mám doma dvě toulavé čičiny a ty jsou mi tak vděčné, že se tomu až nechce věřit

18.3.2017 16:13
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Dobrý den, přiznám se, že jsem vše nečetla úplně důkladně. Souhlasím s "Ladd", že by bylo nejlepší, aby kocour zůstal u zadavatele - podle všeho se o něj stará s maximální péčí (vyjma té rolničky, ale začátečníci se chybami učí, nemyslím to zle). Chtěla bych ale zareagovat na to, že se jedná o plus mínus rok starého kocourka - nekastrovaného. Což znamená, že zadavatel by měl asi v nejbližší době kastraci řešit. Jinak puch z moči, značkování, noční houkání, atd.
Kastrací by se kocourek také mohl aspoň trochu zklidnit, neútočit tak moc na ruce...alespoň mně se zdá, že můj mlaďoch se trošičičku kastrací zklidnil. Ale fakt trochu, sám o sobě je jak z divokých vajec.

PavelM.

18.3.2017 20:16
PavelM.

XXX.XXX.245.11

Děkuji, snažím se.
Včera byl tedy nesnesitelný, musel jsem ho chvílemi zavírat alternativně do předsíně nebo pokoje, byl děsně divoký. Udělal mi drápem nehezký šrám na ruce.
Tak jsem byl na něj fakt nabroušený a odměřený. Ano, možná i agresivní, když jsem odvracel jeho výpady.

Dnes je naopak zlatý, mazlí se, nebo mi spí na klíně.
Tak jsem mu dnes během spánku přistřihl drápky na předních packách.
Nebylo to k vydržení, když si sedl na stehna a přidržoval se drápky.
Pokud je zatnul, děsně to bolelo.
Dnes jsem si chvíli i dával na klín bublinkovou fólii, abych mu drápky "odstínil".

Tím věkem si nejsem vůbec jistý, spíš si myslím, že mu bude míň než rok.
Nevím, jak to odhadnout. Chrup už má podle mě trvalý, váží cca 2,5 kg.
Řekl bych, že se mu začínají trochu zvětšovat varlata.

PavelM.

4.4.2017 20:26
PavelM.

XXX.XXX.204.251

Tak dnes jsme spolu měsíc. Výchova, či alespoň pokus o ni ;-), pokračuje.

4.4.2017 21:24
lavacca

XXX.XXX.218.25

PavelM. napsal(a):
Tak dnes jsme spolu měsíc. Výchova, či alespoň pokus o ni ;-), pokračuje.

Pokud má necelá 3 kila, tak tipuju věk kolem 6-7 měsíců. I to, že hormonálně začíná dospívání by tomu věku odpovídalo.

Jinak držím palce, ať to dál klape. ;).

PavelM.

5.4.2017 13:37
PavelM.

XXX.XXX.204.251

Děkuji za odhad věku. Posledních 14 dní ta moč v záchodku hodně páchne (záchodek čistím 2x denně), tak to dospívání asi pokračuje.

Ve žrádle je občas trochu vybíravý, často mu nějak nejede něco s rybou.
Ale masovou konzervou Animonda Carni, vařeným kuřecím či hovězím, syrovým hovězím nepohrdne nikdy.

5.4.2017 14:49
lavacca

XXX.XXX.218.25

PavelM. napsal(a):
Děkuji za odhad věku. Posledních 14 dní ta moč v záchodku hodně páchne (záchodek čistím 2x denně), tak to dospívání asi pokračuje.

Ve žrádle je občas trochu vybíravý, často mu nějak nejede něco s rybou.
Ale masovou konzervou Animonda Carni, vařeným kuřecím či hovězím, syrovým hovězím nepohrdne nikdy.

Jj, už bych ho v klidu objednala na kastraci, ať nezačne doma i značkovat. ;)

Ano, občas mi ty naše chlupatice taky stávkují. Jsou dny, kdy je miska vymetená během chvilinky a jindy si vezmou pár soust a koukají, zda nebude ještě něco. Jsou to potvůrky mazané. :).

10.4.2017 14:57
janau.

XXX.XXX.162.61

Drazí přátelé koček,
v listopadu manžel přinesl zatoulané malinké kotě (klasický vesnický černý kocourek), které je u nás doposud, nyní má okolo 3 kg a věk cca 7 měsíců. je to klasický rošťák, na manžela si moc nedovoluje, škádlit i mazlit se chodí za mnou, takže ruce a nohy trochu trpěly, už je to však lepší. Co by ale rád je chození ven. Bydlíme na statku, máme nějaká hospodářská zvířata, velký pozemek, spoustu myší smajlík a nefrekventovanou silnici celkem daleko od domu.V zimě jsem ho brala na průzkumy ven a kocourovi se ty moc výlety líbily, jenže jak se mu líbily, těžko jsem ho pak odchytávala zpět domů. Teď už nebyl venku cca 2 měsíce. Proč? No protože na dvoře máme 2 psy, kteří ho prostě rozcupují, pokud se potkají. Zkoušeli jsme je několikrát skamarádit, s jedním by to asi šlo, pokud by byl pes sám, ale fenka je typický lovec a pokud budou navíc spolu, budou se chovat jako smečka a prostě se snaží ho sežrat. Kocour se nebojí, nevidí v nich problém a naopak za nimi ještě zkoušel chodit. Neměli byste nějaký nápad? Psi byli zavření doma, když byl venku kocour, ale takhle to nemůžu pořád dělat, jednou se prostě potkají a bude problém..Psi jsou oba útulkoví, k lidem hodní, k větším zvířatům, co máme doma, tak jsou tolerantní, ale např. králíci, kočky nebo i menší psi jsou problém smajlík Vždycky byl... je mi kocourka líto, že nemůže být venku, tolik by ho to tam bavilo, ale nechci riskovat, že mi psi zakousnou, mám ho moc ráda..

10.4.2017 15:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.128

Venovní kočku držet v bytě ...

Dejte ho sousedom.

11.4.2017 09:53
janau.

XXX.XXX.162.61

rapotacka11 napsal(a):
Venovní kočku držet v bytě ...

Dejte ho sousedom.

Jeden soused má kočku, která k nám chodí na zahradu a do stodoly chytat myši, ale ví, že se psům musí vyhýbat, čili dává pozor aby na dvůr nevlezla (psi se na zahradu ani do stodoly za zvířaty bez dovolení nedostanou), druhý soused má podobného psa jako my...
Prostě spíš jsem chtěla poradit, jestli má někdo podobný problém, který se mu podařilo vyřešit tím, že se mu podařilo psa s kočkou skamarádit nebo prostě nějak kočce "vysvětlili", že se má psovi obloukem vyhýbat. Nebo to prostě neriskovat a nechat ho doma napořád. Kocour je mladý, ale jinak je mazel, který spí doma v křesle nebo v noci vedle mé postele v závěsném pelíšku na topení a všude za mnou chodí.. Je čistotný. Když jsme venku na dvoře, sedí na okně a pozoruje dění, má k dispozici cca 70 m2 (3 pokoje) má 4 okna, vidí na celý dvůr a na zahradu, společnost mu dělá papoušek žako, který mu pořád něco brebentí, má hračky a škrabadlo a mou pozornost, pokud jsem doma. Co myslíte?

11.4.2017 10:12
lavacca

XXX.XXX.218.25

janau. napsal(a):
Jeden soused má kočku, která k nám chodí na zahradu a do stodoly chytat myši, ale ví, že se psům musí vyhýbat, čili dává pozor aby na dvůr nevlezla (psi se na zahradu ani do stodoly za zvířaty bez dovolení nedostanou), druhý soused má podobného psa jako my...
Prostě spíš jsem chtěla poradit, jestli má někdo podobný problém, který se mu podařilo vyřešit tím, že se mu podařilo psa s kočkou skamarádit nebo prostě nějak kočce "vysvětlili", že se má psovi obloukem vyhýbat. Nebo to prostě neriskovat a nechat ho doma napořád. Kocour je mladý, ale jinak je mazel, který spí doma v křesle nebo v noci vedle mé postele v závěsném pelíšku na topení a všude za mnou chodí.. Je čistotný. Když jsme venku na dvoře, sedí na okně a pozoruje dění, má k dispozici cca 70 m2 (3 pokoje) má 4 okna, vidí na celý dvůr a na zahradu, společnost mu dělá papoušek žako, který mu pořád něco brebentí, má hračky a škrabadlo a mou pozornost, pokud jsem doma. Co myslíte?

Tot otázka - muže se stát, ze se bude doma trápit ( zvlášť pokud zjistil, ze je to venku fajn. Osobně jsem názoru buď brát kočku ven s tim, ze už tam bude moci chodit nebo ji nechat jen jako bytovou).

Neslo by nějak předělit zahradu, ze by přešel bezpečně od domu do te stodoly a dal na zahradu? Jinak myslím, ze asi byl jako malý na psy zvyklý, ze nemá ten pud sebezáchovy se před psem schovat... jinak my mame doma taky lovce, takže kočky mame na druhé půlce zahrady a vi, ze ke psům u baráku nesmí. Přitom jsou zvyklé, ze nejmladší psi ( tedka už 6 léta a 2,5 lety) se s nimi kamarádi odmala a chodí prave i k nim na zahradu. Tech se nebojí. Ale tech u baráku jo.

11.4.2017 12:02
janau.

XXX.XXX.162.61

lavacca napsal(a):
Tot otázka - muže se stát, ze se bude doma trápit ( zvlášť pokud zjistil, ze je to venku fajn. Osobně jsem názoru buď brát kočku ven s tim, ze už tam bude moci chodit nebo ji nechat jen jako bytovou).

Neslo by nějak předělit zahradu, ze by přešel bezpečně od domu do te stodoly a dal na zahradu? Jinak myslím, ze asi byl jako malý na psy zvyklý, ze nemá ten pud sebezáchovy se před psem schovat... jinak my mame doma taky lovce, takže kočky mame na druhé půlce zahrady a vi, ze ke psům u baráku nesmí. Přitom jsou zvyklé, ze nejmladší psi ( tedka už 6 léta a 2,5 lety) se s nimi kamarádi odmala a chodí prave i k nim na zahradu. Tech se nebojí. Ale tech u baráku jo.

Je to těžké, souhlasím, že je dobře vybrat jen jednu možnost - venku nebo doma.
Jak začne značkovat, tak bych ho nechala vykastrovat, aby se držel víc doma a taky aby tady po vsi nedocházelo k dalšímu nesmyslnému rozmnožování, pokud by byl nakonec venku. Je pravda, a že jedno okno z ložnice vede už do prostoru k zahradě a tedy i zezadu do stodoly, kam přístup psi nemají, čili je to řešení.. ? Ale jak mu vysvětlím, že za mnou nemůže chodit na dvůr a zase jak zjistím, že chce jít domů, abych šla do ložnice otevřít okno? No je to nějaké náročné rozhodování, nikdy jsem kočku neměla, máme ale hezký vztah, nechtěla bych o kocoura přijít..

11.4.2017 15:55
lavacca

XXX.XXX.218.25

janau. napsal(a):
Jak začne značkovat, tak bych ho nechala vykastrovat, aby se držel víc doma a taky aby tady po vsi nedocházelo k dalšímu nesmyslnému rozmnožování, pokud by byl nakonec venku. Je pravda, a že jedno okno z ložnice vede už do prostoru k zahradě a tedy i zezadu do stodoly, kam přístup psi nemají, čili je to řešení.. ? Ale jak mu vysvětlím, že za mnou nemůže chodit na dvůr a zase jak zjistím, že chce jít domů, abych šla do ložnice otevřít okno? No je to nějaké náročné rozhodování, nikdy jsem kočku neměla, máme ale hezký vztah, nechtěla bych o kocoura přijít..

Jasný, u kocourů, kteří chodí ven, to většinou začíná kolem 7-8 měsíců.

Ano, to by mohlo být řešení. ;) Na chození domů ideálně naučit na nějakou hodinu a spojit s tim i krmení. I naše venkovní kočky přesně ví, že kolem 7. a 17.hod. chodíme pravidelně na zahradu a už vítají a čekají, že se v miskách objeví mňamka. :) Myslím, že pokud se mu budete chodit věnovat i na zahradu, že pochopí, že na dvoře to pro něj nebude ono.

11.4.2017 18:12
Machyska

XXX.XXX.252.23

Já bych ho nechala doma, nejlepší řešení by bylo pořídit mu doma kamaráda a bylo by mu hned veseleji. Určitě vykastrovat.
Venku bude stačit jeden nepozorný okamžik a psi s ním zatočí, to se nedá uhlídat. Pokud se jich nebojí, tak mu nikdo nevysvětlí, že k nim nesmí.

12.4.2017 08:38
janau.

XXX.XXX.162.61

No prááávě - nebojí se psů, ani neuteče, jen se před nimi maximálně přikrčí, ani nezasyčí, neježí se, prostě nic (zkoušela jsem se psy na vodítku, jak se bude před nimi chovat). No nic, já ho asi nechám zatím doma, za oknem si párkrát mňoukne, jinak nevypadá, že by vyloženě trpěl, když by se začlo chování měnit, budu uvažovat nad variantou venkovní, popř. přidám další čičinu (manžel mě asi vykostí :-D). Bude lepší kocour nebo kočka? Stejného věku nebo je to jedno?

12.4.2017 09:04

Janau, jak jsi se snažila skamarádit psy s kocourem?
Si myslím, že by to bylo nejlepší doma, psy na couračce a vštípit jim, že je to součást smečky, "moje" (klidně i za pomoci klikru, naklikat klid u kocoura) a až poté to přenést na dvůr...

12.4.2017 19:00
Machyska

XXX.XXX.252.23

janau. napsal(a):
No prááávě - nebojí se psů, ani neuteče, jen se před nimi maximálně přikrčí, ani nezasyčí, neježí se, prostě nic (zkoušela jsem se psy na vodítku, jak se bude před nimi chovat). No nic, já ho asi nechám zatím doma, za oknem si párkrát mňoukne, jinak nevypadá, že by vyloženě trpěl, když by se začlo chování měnit, budu uvažovat nad variantou venkovní, popř. přidám další čičinu (manžel mě asi vykostí :-D). Bude lepší kocour nebo kočka? Stejného věku nebo je to jedno?

Sedmiměsíčnímu kocourkovi to bude nejspíš jedno, jestli mu pořídíte kamaráda, nebo kamarádku a brala bych druhé kotě, ne starší kočku. Budou spolu blbnout a užijete si s nimi hodně zábavy. Dvě koťata jsou lepší než televize.

13.4.2017 11:47
janau.

XXX.XXX.162.61

Janau, jak jsi se snažila skamarádit psy s kocourem?
Si myslím, že by to bylo nejlepší doma, psy na couračce a vštípit jim, že je to součást smečky, "moje" (klidně i za pomoci klikru, naklikat klid u kocoura) a až poté to přenést na dvůr...

Víceméně jsem zkoušela zatím vždy po jednom psovi na vodítku vzít ho domů do baráku, no a u toho to skončilo. Oba jsou útulkáči, kteří jsou už starší, myslím, že s výchovou psa už tedy nepohnu (znáte to přísloví - starýho psa novým kouskům nenaučíš...) Pes by si časem a trpělivou prací asi na kocoura zvykl, fena je problém, dělala vše pro to, aby ho dostala a kocourek jen koukal a šel k ní nakonec ještě blíž, aby prozkoumal, cože to na něj tak vříská a útočí.. No a největší katastrofa je, když jsou spolu a na volno, to se chovají už jako smečka a ještě si pomáhají spoluprací.. No naprd, čekám, že by to byl rychlý konec, na druhou stranu se bojím, že jednoho dne někdo nedá pozor, kocour proklouzne a bude po všem taky, ach jo..

13.4.2017 11:49
janau.

XXX.XXX.162.61

Machyska napsal(a):
Sedmiměsíčnímu kocourkovi to bude nejspíš jedno, jestli mu pořídíte kamaráda, nebo kamarádku a brala bych druhé kotě, ne starší kočku. Budou spolu blbnout a užijete si s nimi hodně zábavy. Dvě koťata jsou lepší než televize.

Joo, to Vám věřím, že 2 koťata budou super zábava, mám doma spoustu jiných zvířat, v obytném prostoru kromě kocoura ještě papouška a už 10 let televizi nemám, protože ji díky ukecanýmu žakovi a teď i kocourkovi vážně nepotřebuji

13.4.2017 17:26
Machyska

XXX.XXX.252.23

janau. napsal(a):
Joo, to Vám věřím, že 2 koťata budou super zábava, mám doma spoustu jiných zvířat, v obytném prostoru kromě kocoura ještě papouška a už 10 let televizi nemám, protože ji díky ukecanýmu žakovi a teď i kocourkovi vážně nepotřebuji

16.4.2017 13:23
fikovnice

XXX.XXX.30.49

janau. napsal(a):

"Je pravda, a že jedno okno z ložnice vede už do prostoru k zahradě a tedy i zezadu do stodoly, kam přístup psi nemají, čili je to řešení.. ? "

Toto se mi zdá jako nejlepší s postupným učením se kontaktu psů s pejsany. Párkrát se tu také řešily dvířka na čip apod.

18.4.2017 08:59
janau.

XXX.XXX.162.61

fikovnice napsal(a):
"Je pravda, a že jedno okno z ložnice vede už do prostoru k zahradě a tedy i zezadu do stodoly, kam přístup psi nemají, čili je to řešení.. ? "

Toto se mi zdá jako nejlepší s postupným učením se kontaktu psů s pejsany. Párkrát se tu také řešily dvířka na čip apod.

Já ještě uvidím, jak se bude stav vyvíjet, kocour nebyl už přes 2 měsíce venku, tak mám pocit, že na to už trochu zapomněl, občas si mňoukne za oknem, ale není to nic hrozného..
Spíš mi přijde, že by uvítal společnost, když jsem doma, tak mi nedá na chvíli pokoj, chce si pořád hrát, pořád doráží, hraje si na schovávanou a hrozně řádí (má docela velký prostor pro běhání, schovávání, ale i pozorování z oken atd). Když jsem v klidu, např. ležím, čtu si apod. tak kocou leží někde v mé blízkosti (má vedle postele na topení pelíšek), když se pohybuju, většinou chce akci, hrát si, blbnout apod. Pokud se to vystupňuje, tak budu řešit, buď přístupem ven a zvykáním na psy, nebo pořízením druhé kočky. Nenechám ho trápit.. Ještě jeden dotaz - v jakém věku se kočka "zklidní"? Mám na mysli, kdy bude více "válecí", čili "gaučová".. Neberte to špatně, já jsem ráda, že je kocour živej, ale předpokládám taky, že se časem zklidní, že dospěje do nějakého stavu, kdy už je jeho osobnost definitivně utvořena. Já mám kočku poprvé v životě, nemám zkušenost. Posílám foto.

18.4.2017 09:19

"Ještě jeden dotaz - v jakém věku se kočka "zklidní"? Mám na mysli, kdy bude více "válecí", čili "gaučová".. Neberte to špatně, já jsem ráda, že je kocour živej, ale předpokládám taky, že se časem zklidní, že dospěje do nějakého stavu, kdy už je jeho osobnost definitivně utvořena"

tak ti nevím, jeden akčňák je neklidný už cca 9 let, z druhého echt mazlivého kotínka vyrostl echt mazlivý sígr sígrovatý (cca 3-4 roky), Majki s Leonkem tuláci toulaví, taky ne a ne se usadit (cca 4 a 2,5 roku)...vsjo kastráti, osobnosti utvořeny...

18.4.2017 09:40
janau.

XXX.XXX.162.61

"Ještě jeden dotaz - v jakém věku se kočka "zklidní"? Mám na mysli, kdy bude více "válecí", čili "gaučová".. Neberte to špatně, já jsem ráda, že je kocour živej, ale předpokládám taky, že se časem zklidní, že dospěje do nějakého stavu, kdy už je jeho osobnost definitivně utvořena"

tak ti nevím, jeden akčňák je neklidný už cca 9 let, z druhého echt mazlivého kotínka vyrostl echt mazlivý sígr sígrovatý (cca 3-4 roky), Majki s Leonkem tuláci toulaví, taky ne a ne se usadit (cca 4 a 2,5 roku)...vsjo kastráti, osobnosti utvořeny...

Jejda, tak to si ještě rozmyslím, jestli do baráku pořídím dalšího takového turbo kocoura jako je Kulda. Je vidět, že mám mylné představy. Teď je mu cca 7-8 měsíců, zatím nekastrovaný, ale čeká ho to. Chudák Lorinka (papoušek Žako), dělají si navzájem společnost a už teď mňouká různými způsoby (občas spíš vříská), to by se ještě asi naučila věcí... spíš zvuků. Všechno totiž vykecá, je to u ní velká (ne)výhoda

18.4.2017 09:53

Ale to zas neber tak vážně...ono tím, že je byťák, tak se mu zas tak moc (asi) nerozvinou ty kocouří vlastnosti, jako je hlídání teritoria a tuláctví...samozřejmě dle temperamentu.

On i ten akční cca9tiletý kocour, když jsme ho měli dlouhodobě kvůli zdravíčku v bytě, tak se "přešaltroval" na spokojeného gaučáka užívajícího si pobyt na radiátoru a na hrudi... i když si teda svá divoká kolečka se štěkáním, kdy vybíhal i po skříních ke stropu (jeden z pelechů měl v předsíni v horní skříni) neodpustil.

18.4.2017 10:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.18

"Ještě jeden dotaz - v jakém věku se kočka "zklidní"? Mám na mysli, kdy bude více "válecí", čili "gaučová".

Měli jsme i klidňoučkou gaučovou, měli jsme
i vrtuli, co se nezastavila, živou, temperamentní...

18.4.2017 10:04
janau.

XXX.XXX.162.61

Ale to zas neber tak vážně...ono tím, že je byťák, tak se mu zas tak moc (asi) nerozvinou ty kocouří vlastnosti, jako je hlídání teritoria a tuláctví...samozřejmě dle temperamentu.

On i ten akční cca9tiletý kocour, když jsme ho měli dlouhodobě kvůli zdravíčku v bytě, tak se "přešaltroval" na spokojeného gaučáka užívajícího si pobyt na radiátoru a na hrudi... i když si teda svá divoká kolečka se štěkáním, kdy vybíhal i po skříních ke stropu (jeden z pelechů měl v předsíni v horní skříni) neodpustil.

Tak to jsem klidná

no hlavně, stejně nic nevymyslím, je to prostě zatím mládě.. Zatím hlavně asi korigovat kousání a škrábání, připadá mi, že mě bere něco jako sourozence a zkouší, co mu dovolím.. na manžela si už nic moc nedovolí, já mu asi neumím dát tu správnou lekci. Nějaký návod? Na druhou stranu se ale chodí pomazlit výhradně za mnou, manžela si nevšímá, toleruje ho No uvidíme, bude zatím doma a uvidíme, jak se to s ním bude vyvíjet dál.

18.4.2017 21:08
Machyska

XXX.XXX.252.23

Pokud začne kousat ruce, tak mu do čuničky vrazit plyšáka, to u nás zabíralo, jednu dobu jsem měla plyšáky po kapsách neustále, ale pomohlo to a dnes nikdo nekouše, ani neloví nohy, jsou to miláčci.
Odvést hned pozornost od rukou, nedovolit mu to, taky hlasitě syknout nebo "zařvat " bolestí, aby věděl že to, co dělá, je to špatně.

19.4.2017 07:19
janau.

XXX.XXX.162.61

Machyska napsal(a):
Pokud začne kousat ruce, tak mu do čuničky vrazit plyšáka, to u nás zabíralo, jednu dobu jsem měla plyšáky po kapsách neustále, ale pomohlo to a dnes nikdo nekouše, ani neloví nohy, jsou to miláčci.
Odvést hned pozornost od rukou, nedovolit mu to, taky hlasitě syknout nebo "zařvat " bolestí, aby věděl že to, co dělá, je to špatně.

No vida, tak to je zajímavý názor, vyhrabu staré malé plyšáky a vyzkouším.. já se snažím ho hned při "útoku" na ruku zaměstnat nějakou hračkou typu lovící (myška na šňůrce, laser apod.), ale přejít na ni není jednoduché, on mě chytne packami kolem ruky a je těžké se ho jen tak zbavit, někdy začne i kopat a škrábat zadníma a to už schytám samozřejmě škrábance. Po nohách jde, ale není to tak hrozné, spíš dělá takové výpady ze skrýše bez velkého kousání, to beru jako hru. Spíš mě někdy překvapí, že se přijde pomazlit a lísá se a lísá až najednou nečekaně přejde do kousnutí a toho chycení ruky a škrábání zadníma. Nechápu, proč to dělá..

19.4.2017 07:33
joanne.s

XXX.XXX.41.2

janau. napsal(a):
No vida, tak to je zajímavý názor, vyhrabu staré malé plyšáky a vyzkouším.. já se snažím ho hned při "útoku" na ruku zaměstnat nějakou hračkou typu lovící (myška na šňůrce, laser apod.), ale přejít na ni není jednoduché, on mě chytne packami kolem ruky a je těžké se ho jen tak zbavit, někdy začne i kopat a škrábat zadníma a to už schytám samozřejmě škrábance. Po nohách jde, ale není to tak hrozné, spíš dělá takové výpady ze skrýše bez velkého kousání, to beru jako hru. Spíš mě někdy překvapí, že se přijde pomazlit a lísá se a lísá až najednou nečekaně přejde do kousnutí a toho chycení ruky a škrábání zadníma. Nechápu, proč to dělá..

Janau: Je to běžné, dělá to i můj čtyřletý kocourek - jinak mazlík. řeším to navlékáním chráničů - hracích plyšových ponožek. Holt je jedináček, tak mu musím nahradit "praním se s ponožkou" kočkování s druhým kočičákem. Už nikdy jen jedna kočka do bytu.

Takto jsem ho naučila, že nesmí jít po holé noze nebo ruce - dovoleno je jen po plyšové ponožce na ruce.

19.4.2017 07:38

"Spíš mě někdy překvapí, že se přijde pomazlit a lísá se a lísá až najednou nečekaně přejde do kousnutí a toho chycení ruky a škrábání zadníma. Nechápu, proč to dělá.. "
to je můj sígr Tomíček - velmi emocionální, velmi mazlivý, až násilně, by se dalo říct.
Tohle se prostě stane, když emoce přesáhnou určitou hranici, začne to vlastně být nepříjemné, pak se tomu začne zvíře bránit. Musíš ho "odečítat", kdy už to je moc, nehlaď ho na exponovaných místech (kořen ocasu, obecně můžou být citlivější záda..) uklidňující je něžné drbání hlavičky, odvedení pozornosti (Tomíček takhle velmi rád sleduje zajímavá videa , nebo zaštěrkám miskou s granulkami a on se jde najíst, nebo se jdeme projít a něčím ho zaujmu...nebo ho prostě vyhodím ven ).

Joanne, tohle není jedináčkovstvím ani nudou, v různé míře se tak chovají všichni moji kocouři (případně i kočky), a že fakt osamělí nejsou...když k nám chodil a bydlel kocour Garfin, tak totéž - strašně rád se mazlil, ale musela jsem mu odečítat "jednotlivé chlupy", ať se včas stáhnu.

19.4.2017 10:30
janau.

XXX.XXX.162.61

Děkuji za vaše zkušenosti, pročítám, snažím se pochopit kočičí duši a tak celkový dojem na mě po přečtení všech možných příspěvků dělá kocour takový, že je to prostě klasický mladý kocourek, který nijak nevybočuje z běžného kočičího chování. Jsem zvědavá, kam se časem posune, zkušenost s pořízením kočky je úplně jiná a tak nová, ale cítím, kolik lásky mi kocourek dává a mám ho moc ráda. Doteď mám zkušenost s útulkovými psy, papoušky, králíky, ovcemi a kozami. Jinak u toho mazlení už vnímám, že za 1-2 vteřiny bude útok, i to mazlení se "musí umět", ne vše je mu příjemné, nebo jen po určitou dobu. Když už mi tak ochotně a trpělivě odpovídáte a já vám za to děkuji, mohla bych se ještě zeptat, zda je nutné očkovat a znovu odčervovat kocoura, pokud by byl jen bytový? Já jsem ho několikrát odčervila, když ho manžel přinesl domů, přijde mi to ale nyní už jako zbytečná zátěž, pokud by byl zavřený jen v domě.. S kastrací počítám, jak začne značkovat..

Maivi

20.4.2017 16:08
Maivi

XXX.XXX.95.142

janau. napsal(a):

To je přesně náš případ! Až jsem z toho příspěvků měla pocit, jako bych ho psala já. U nás to jsou taky nečekané výpady, kousání do rukou, kopání. Zatím se mi osvědčilo jediné - jakmile začne dorážet, beru si udičku a prostě ho "zničím". Hraju si s ním do té doby, než odpadne únavou.

20.4.2017 16:31
ladd

XXX.XXX.34.52

Jestli kocourek nevypadá, že uvnitř strádá, nesnaží se všemožně proklouznout ven, tak ho nechte čistě bytového. Něco jiného je daň za svobodu spočívající v náhodě a něco jiného téměř jistota v případě Vašich psů. Jen se přimlouvám za parťáka, přibližně stejně starého nebo ideálně o fous mladšího.
Se psy nevěřím, že hnete. Pokud bych si bral psa z útulku, tak jedině neagresivního k jiných zvířatům (vím, s kočkou jste nepočítala).

20.4.2017 16:33
ladd

XXX.XXX.34.52

PS.
jen ale zase pozor na novou kočku a papouška.

20.4.2017 16:41
Acamar

XXX.XXX.29.135

Ty výpady při mazlení, kopání zadními nohami a kousání do rukou jsou opravdu dost časté, až si myslím, že to bude přirozené chování u nás to také dělaly všechny kočky.

"janau" ad odčervování a očkování - pokud je kočka bytová, odčervování stačí klidně 1x ročně, někdo nedělá ani to, případně dává bobky na rozbor, jestli je vůbec třeba odčervovat. K očkování tady je několik vláken, např:
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3195665/kote-odcerveni-ockovani#a3197606
někteří očkují pravidelně, jiní volí očkování co 3 roky, šetrnou vakcínou bez adjuvantů, a spousta lidí zde neočkuje vůbec ani venkovní kočky. Rozhodně je u bytové kočky zbytečná vakcina proti vzteklině. Očkování není bez rizika, neočkování taktéž.

21.4.2017 08:42
janau.

XXX.XXX.162.61

ladd napsal(a):
Jestli kocourek nevypadá, že uvnitř strádá, nesnaží se všemožně proklouznout ven, tak ho nechte čistě bytového. Něco jiného je daň za svobodu spočívající v náhodě a něco jiného téměř jistota v případě Vašich psů. Jen se přimlouvám za parťáka, přibližně stejně starého nebo ideálně o fous mladšího.
Se psy nevěřím, že hnete. Pokud bych si bral psa z útulku, tak jedině neagresivního k jiných zvířatům (vím, s kočkou jste nepočítala).

Vypadá to, že nestrádá, bude doma a hotovo.. Psy nezměním, to je bez debat , opravdu jsem s kočkou nepočítala. Už jsem koukala po nějakých podobně starých kočkách tady po okolí, ale jediná, kterou jsem objevila, je pravděpodobně sourozenec našeho Kuldy, který žije v naší vsi a v okolí domu se tu objevuje. Je stejně černý a stejně velký a asi jediný, kdo přežil z jeho dalších 4 sourozenců venku letošní zimu. Je ale hrozně plachý a když vidí člověka, hned utíká pryč. Kolikrát si pomyslím, jestli nám někudy Kulda neutekl, když ho venku zahlédnu. Mám obavy, aby se snesl s papouškem, žako je také velká osobnost a mohu být vůbec ráda, že Kulda takhle uspěl, do té doby u nás "velel" papoušek. Myslíte, že nějaká starší útulková klidná kočka by dělala neplechu? Nebo pak kotě...

21.4.2017 08:45
janau.

XXX.XXX.162.61

Acamar napsal(a):
Ty výpady při mazlení, kopání zadními nohami a kousání do rukou jsou opravdu dost časté, až si myslím, že to bude přirozené chování u nás to také dělaly všechny kočky.

"janau" ad odčervování a očkování - pokud je kočka bytová, odčervování stačí klidně 1x ročně, někdo nedělá ani to, případně dává bobky na rozbor, jestli je vůbec třeba odčervovat. K očkování tady je několik vláken, např:
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3195665/kote-odcerveni-ockovani#a3197606
někteří očkují pravidelně, jiní volí očkování co 3 roky, šetrnou vakcínou bez adjuvantů, a spousta lidí zde neočkuje vůbec ani venkovní kočky. Rozhodně je u bytové kočky zbytečná vakcina proti vzteklině. Očkování není bez rizika, neočkování taktéž.

Děkuji, poradím se na veterině, jak pojedu s kocourem na kastraci. S tím očkováním to rozhodně přehánět nebudu, ale odčervení jednou za rok asi nechám. Občas mu přinesu něco z venku, hlavně drny trávy apod., tak člověk nikdy neví..

21.4.2017 10:34
ladd

XXX.XXX.34.52

Nevím, jestli by dospělá kočky nebyla schopná papouška ulovit. Navíc některé dospělé kočky se s jinými špatně sžívají. Kvůli papouškovi bych spíš volil kotě mladší, ale nevím, třeba žako s kočkou zatočí .
Toho tuláčka venku bych krmil, myšilov ve stodole se hodí.

21.4.2017 13:19
lavacca

XXX.XXX.24.30

janau. napsal(a):
Vypadá to, že nestrádá, bude doma a hotovo.. Psy nezměním, to je bez debat , opravdu jsem s kočkou nepočítala. Už jsem koukala po nějakých podobně starých kočkách tady po okolí, ale jediná, kterou jsem objevila, je pravděpodobně sourozenec našeho Kuldy, který žije v naší vsi a v okolí domu se tu objevuje. Je stejně černý a stejně velký a asi jediný, kdo přežil z jeho dalších 4 sourozenců venku letošní zimu. Je ale hrozně plachý a když vidí člověka, hned utíká pryč. Kolikrát si pomyslím, jestli nám někudy Kulda neutekl, když ho venku zahlédnu. Mám obavy, aby se snesl s papouškem, žako je také velká osobnost a mohu být vůbec ráda, že Kulda takhle uspěl, do té doby u nás "velel" papoušek. Myslíte, že nějaká starší útulková klidná kočka by dělala neplechu? Nebo pak kotě...

Už kvůli papouškovi bych volila kotě, aby si na něj odmala zvyklo a nechtělo ho lovit. Dospělá kočka by tu touhu mohla mit velkou a nemuselo by to dobře dopadnout...

Teď bude kotat vsude spousta, takže bych pockala a nějakému prckovi z okoli bych pomohla. ;).

21.4.2017 13:25
janau.

XXX.XXX.162.61

ladd napsal(a):
Nevím, jestli by dospělá kočky nebyla schopná papouška ulovit. Navíc některé dospělé kočky se s jinými špatně sžívají. Kvůli papouškovi bych spíš volil kotě mladší, ale nevím, třeba žako s kočkou zatočí .
Toho tuláčka venku bych krmil, myšilov ve stodole se hodí.

Hmm, máte pravdu, tu starší kočičku asi riskovat nebudu.. Jinak žakouš to Kuldovi myslím už vysvětlil, na klec jí nikdo nepovolaný nesmí "sahat", jinak okusí její zobák, je to už poměrně velký papoušek a hlavně má svůj vlastní rozum.. Když ji nechám prolétnout po domě, Kuldu musím zavřít jinam, jinak by na něj útočila hlavně ona, má vysoké sebevědomí..
Všimla jsem si právě, už v zimě, že se u nás ve stodole u velkejch zvířat scházejí minimálně 3 různé kočky (sousedovic čičina, místní vesnický megazrzoun - ten vládne v celé vesnici a obšťastňuje místní kočky a právě ten malej nebo malá černá), dávám jim tam tak nějak nepravidelně granule a vodu, no a myší tam mají snad stovky.. Dostanou se do stodoly zezadu ze zahrady smajlík

PavelM.

29.5.2017 10:54
PavelM.

XXX.XXX.220.251

Tak kocourek má za sebou vstupní prohlídku u veterináře - vše v pořádku, krom ušního svrabu v jednom uchu (aplikován Stronghold a další 2 dávky mám dát vždy po 4 týdnech), rychlý test FIV/FeLV - negativní, a dnes očkování vakcínou Nobivac Tricat Trio (s přeočkováním za 3 týdny).
Pak přijde na řadu kastrace.

Vyšetření snáší klidně, jen odběru krve se silně bránil.
S umístěním do přepravky není problém, sám si do ní v klidu sám vleze, cestu autem taky dobře snáší, i když to na zdejších silnicích celkem drncá.

(Můj poslední příspěvek byl 5.4.).

29.5.2017 12:13
janau.

XXX.XXX.162.61

PavelM. napsal(a):
Tak kocourek má za sebou vstupní prohlídku u veterináře - vše v pořádku, krom ušního svrabu v jednom uchu (aplikován Stronghold a další 2 dávky mám dát vždy po 4 týdnech), rychlý test FIV/FeLV - negativní, a dnes očkování vakcínou Nobivac Tricat Trio (s přeočkováním za 3 týdny).
Pak přijde na řadu kastrace.

Vyšetření snáší klidně, jen odběru krve se silně bránil.
S umístěním do přepravky není problém, sám si do ní v klidu sám vleze, cestu autem taky dobře snáší, i když to na zdejších silnicích celkem drncá.

(Můj poslední příspěvek byl 5.4.).

Tak to je fajn, že se kocourkovi daří
Našeho nalezence čeká první návštěva u veta cca do měsíce. Teď mu musím dát klídek, protože je přeléčen na tasemnici, kterou jsme nedávno zjistili, do toho mu přibude víkendu koooonečně nový kamarád - taky kocourek (2 měsíce), který nebude ani odčervený a celkově bude v bůhví jakém stavu , protože je to klasické vesnické kotě, o které se stará pouze jeho matka - kočka..
No a pak přijde na řadu taky kastrace toho staršího (cca 8-9 měsíců).
Včera jsem mu dala na zem přepravku, aby se s ní seznámil, no bojím se opravdu té návštěvy u veta, je to hroznej divočina, když se nechce držet, je dost zlej a taky hlučnej.
Nebyl na Vás po té prohlídce pak naštvanej Váš kocour?

PavelM.

29.5.2017 12:26
PavelM.

XXX.XXX.220.251

Ne, nebyl naštvaný. Ani po té minulé návštěvě, která byla pro něj asi trochu "hard" tím odběrem krve (čekal jsem v čekárně a slyšel, jak v ordinaci vříská, asi nejdřív zkoušeli zda nepůjde vzít krev z krční žíly, ale to se nenechal nebo ji dobře nenašli, tak brali z přední packy, má na ní ještě modřinu).
Ani dnes nebyl nijak vystresovaný, že je tam zas. Naprosto v klidu.

29.5.2017 14:22
janau.

XXX.XXX.162.61

PavelM. napsal(a):
Ne, nebyl naštvaný. Ani po té minulé návštěvě, která byla pro něj asi trochu "hard" tím odběrem krve (čekal jsem v čekárně a slyšel, jak v ordinaci vříská, asi nejdřív zkoušeli zda nepůjde vzít krev z krční žíly, ale to se nenechal nebo ji dobře nenašli, tak brali z přední packy, má na ní ještě modřinu).
Ani dnes nebyl nijak vystresovaný, že je tam zas. Naprosto v klidu.

Jo takhle, Vy jste jim ho nechal v ordinaci a čekal v čekárně.. Takže jste ho vlastně vysvobodil a jste u něho za hrdinu
Takhle to u nás v ordinaci tedy bohužel nechodí...

PavelM.

29.5.2017 15:01
PavelM.

XXX.XXX.220.251

No, byl jsem před odběrem vykázán lékařem, nevěděl jsem proč, ale říkal jsem si, že asi abych nebyl spolupachatelem. ;-).

30.5.2017 07:41
janau.

XXX.XXX.162.61

Haha, tak to asi ano, u Vašeho veta jsou rozumní A máte kocourka jednoho? Doma nebo venkovního? Já jedu v pátek pro kotě, ten náš nějak hůř a hůř snáší doma samotu, tak jsem zvědavá, zda to pomůže a jak bude probíhat sžívání. Ten prcek bude mít přeci jen jenom 2 měsíce a náš kocour je docela divočák..

PavelM.

30.5.2017 09:29
PavelM.

XXX.XXX.0.106

No, bral jsem to zprvu úkorně, ale asi vědí, co dělají.

Jo, kocoura mám jednoho, domácího, ven ho nepouštím, bydlím v centru HK.
Okna mám do vnitrobloku, mohl by to tu asi prolézt, ty dvorky, ale mám strach, aby nepřišel k úhoně (psi, lidi, otrávené nástrahy na hlodavce, auta).

Dle veterináře je kocourovi tak 7 - 8 měsíců.
Má 3,70 kg (ma začátku března, kdy jsem se ho ujal, měl 2,40 kg, takže snad prospívá).

30.5.2017 09:44

"No, bral jsem to zprvu úkorně, ale asi vědí, co dělají."
no, možná že ví a proto nechtějí, aby to majitel viděl...být vykázán vetem při obyčejném odběru krve fakt není normální postup a přístup, já bych se teda vyhodit nenechala, je to mé zvíře...

PavelM.

30.5.2017 10:14
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Nevím, neznám tyhle procedury. Rád se poučím, co se bere za standard s přítomností majitele, a kdy už jde o "operaci" bez majitele.

30.5.2017 10:55
janau.

XXX.XXX.162.61

Ten můj kocour je podobně starý jako ten Váš, tak já Vám pak pošlu info, jak probíhala kastrace u naší vetky. Zatím jsem tam s ním nebyla, byla jsem tam jen pro odčervovák na tasemnice, ale jak jsem psala, v blízké době ho čeká kastrace, popř. tam možná budu muset s kotětem, které domů chci přivézt tento pátek - uvidím, v jakém bude stavu..

PavelM.

30.5.2017 11:38
PavelM.

XXX.XXX.0.106

Děkuji, to budu rád. Taky to budu asi směřovat na blízkou dobu, tu kastraci.
Termín chci domluvit při přeočkování, dle veterináře se už jinak může kdykoliv, od nějakého věku, do kterého kocour spadá.

PavelM.

19.7.2017 08:57
PavelM.

XXX.XXX.200.30

Tak můj kocour byl na kastraci včera, ráno jsem ho tam odvezl, odpoledne přivezl už zcela probuzeného. V přepravce se trochu motal, ale doma z ní divoce vyběhl a už po chvíli začal blbnout (honit kouli z alobalu). .
Zvládal skákat na okno i dolů.

Vydali mi ho s límcem (provedení http://www.ceska-kocka.cz/eshop-mekky-limec-buster-textilni-netkany.html), dnes ráno jsem mu ho již sejmul.
Šourek už vypadá mnohem líp než včera bezprostředně po zákroku.

Na doporučení jsem nechal udělat i biochemický rozbor krve na stav jater a ledvin - v pořádku.

Taky mu vyčistili ouška.

19.7.2017 09:20
janau.

XXX.XXX.162.61

Já jsem zatím byla s kocourkem na očkování (vlastně s oběma kocourky, už mám 2) a při přeočkování mě vetka odradila objednat staršího kocoura na kastraci, že mám počkat co nejdýl to půjde, aspoň do toho věku cca 1 rok. Nyní jemu okolo 10-11 měsíců.
Tak to je fajn, že to má Váš kocour za sebou a že je v pořádku. Já se toho lehce obávám kvůli rychlé rekonvalascenci, ten mladší kocour (okolo 3,5 měsíce) je hroznej drak, má staršího kocoura naprosto zmáknutého a trochu mám někdy pocit, že ho až šikanuje. bez sebe ale také nemohou být, i tak jsou prostě už dvojka
A jak Vám jde soužití s kocourkem? Nezvažujete také pořízení parťáka pro Vašeho kocoura?

PavelM.

19.7.2017 09:46
PavelM.

XXX.XXX.200.30

No, soužití nějak jde.

Trápí mne nutnost ranního vstávání, ale už se to aspoň posunulo někde k 5:30.
Škrábe na dveře, a potřebuju aspoň něco zachovat neponičené.
Podlaha z borových prken je samý šrám, při stěhování budu možná muset dle úvahy přispět pronajímateli na přebroušení.
Zatím to maskuju vtíráním kafe a lógru do šrámů.

Dalšího kocoura/kočku nezvažuju.
Uvidím, zda zvládnu toto jedno zvíře, nebo zda ho časem budu muset nabídnout někomu, kdo to vše bude zvládat líp.

19.7.2017 10:02
janau.

XXX.XXX.162.61

Jejda, to nezní úplně pozitivně, ale hlavu vzhůru!
Když jsem měla jen toho prvního kocoura, spal vedle mě v takovém tom závěsném pelíšku na topení vedle mé postele. Vstával okolo 5:00 hod., ale já jsem na něho nereagovala, takže se nějak i zabavil sám. Teď, s tím druhým drakem, mají pelíšky na topení dva, ale spí jen v jednom dohromady a výhradně přes den. Večer si jdou sice na nějakou hodinku lehnout, ale okolo půlnoci se proberou a začíná noční řádění až do brzkých ranních hodin. Občas řádí v kuchyni a obýváku, kde mají i kočičí stromy, tak to zaspím, ale občas se přeženou např. přes mou hlavu při divoké honičce, ale nějak jsem si zvykla já i manžel. Pořád to zatím bereme s humorem a věříme, že je tento telecí věk časem přejde.. Hlavně, aby mi nelovili žakynku, ale ta je bezpečně ve své kleci a když se mladej pokouší škrábat se po kleci, vyzkouší si, co je to ostrý zobák
Má ten Váš kocour nějaké pořádné škrabadlo, vyvýšená místa, hračky apod.? Nemůže být přes noc ve stejném pokoji, aby ráno neškrábal na dveře?
Držte se, bude líp..

PavelM.

19.7.2017 10:30
PavelM.

XXX.XXX.200.30

Děkuji za podporu.
Ano, možná to vyznělo až moc pesimisticky.
Ale jsem z toho už poněkud unavený.

Určitě by to šlo kocourovi líp uzpůsobit, pořídit nějaké vysoké škrabadlo, až nebudou nějaké jiné výdaje.
Nyní může sedat mezi špaletovými okny a pozorovat život ve dvorku, nebo na schodech do vyvýšené postele, případně na koši s prádlem nebo na krabici pod kuchyňskou deskou.

Na noc ho nechat v pokoji jsem zkoušel, ale to bych se bohužel vůbec nevyspal. Běhá, dupe, dožaduje se pozornosti. To nezvládám. Pořád rozvěcet baterku a hledat kde je, a zda něco neplundruje.

19.7.2017 10:45
janau.

XXX.XXX.162.61

No právě proto to škrabadlo, hračky a popř. další kamarád...
Chápu Vás, ale pokud se bude nudit, bude prostě zlobit a popř. ničit.. Je mladý, potřebuje si hrát a zabavit se, dá se vymyslet nebo i vyrobit i spousta levných variant hraček i škrabadel či stromů, "poliček ve výškách" apod. stačí se podívat po internetu..
No a další varianta je druhé kotě, starost o jednoho nebo o dva je opravdu téměř bez rozdílu a kocourek bude jak vyměněný.. O Vaši pozornost bude stát i nadále, ale spíš v rámci pomazlení nebo hladu z věčného hraní

19.7.2017 10:51
lavacca

XXX.XXX.62.248

janau. napsal(a):
Já jsem zatím byla s kocourkem na očkování (vlastně s oběma kocourky, už mám 2) a při přeočkování mě vetka odradila objednat staršího kocoura na kastraci, že mám počkat co nejdýl to půjde, aspoň do toho věku cca 1 rok. Nyní jemu okolo 10-11 měsíců.
Tak to je fajn, že to má Váš kocour za sebou a že je v pořádku. Já se toho lehce obávám kvůli rychlé rekonvalascenci, ten mladší kocour (okolo 3,5 měsíce) je hroznej drak, má staršího kocoura naprosto zmáknutého a trochu mám někdy pocit, že ho až šikanuje. bez sebe ale také nemohou být, i tak jsou prostě už dvojka
A jak Vám jde soužití s kocourkem? Nezvažujete také pořízení parťáka pro Vašeho kocoura?

Je to přežitek. Klidne uz kastrovat můžete. Nevidim duvod proc cichat kocouri zapach, kdy muze casem zacit i znackovat...v CHS se kastruji uz 3-4 mesicni kotata a zdravotni problemy z toho nejsou. Na mocove cesty je prevence voda, voda a voda ( tj. nekrmit jen granulemi, ale i maso / konzervy ci kapsicky).

Bezne jsme kastrovali kocoury ve veku 7-8 mesicu a vzdy vse ok.

19.7.2017 10:54
lavacca

XXX.XXX.62.248

PavelM. napsal(a):
Děkuji za podporu.
Ano, možná to vyznělo až moc pesimisticky.
Ale jsem z toho už poněkud unavený.

Určitě by to šlo kocourovi líp uzpůsobit, pořídit nějaké vysoké škrabadlo, až nebudou nějaké jiné výdaje.
Nyní může sedat mezi špaletovými okny a pozorovat život ve dvorku, nebo na schodech do vyvýšené postele, případně na koši s prádlem nebo na krabici pod kuchyňskou deskou.

Na noc ho nechat v pokoji jsem zkoušel, ale to bych se bohužel vůbec nevyspal. Běhá, dupe, dožaduje se pozornosti. To nezvládám. Pořád rozvěcet baterku a hledat kde je, a zda něco neplundruje.

Zkuste mrknout do inzerci, daji se sehnat krasna velka skrabadla z druhe ruky ( chce je to akorat poradne vytepovat) za par korun. ;)

Je to proste nevyblbnuty pubertak. Zkuste si s nim pred spanim hrat s udici, laserovym ukazovatkem, apod. - proste ho utahat.

19.7.2017 11:16
janau.

XXX.XXX.162.61

lavacca napsal(a):
Je to přežitek. Klidne uz kastrovat můžete. Nevidim duvod proc cichat kocouri zapach, kdy muze casem zacit i znackovat...v CHS se kastruji uz 3-4 mesicni kotata a zdravotni problemy z toho nejsou. Na mocove cesty je prevence voda, voda a voda ( tj. nekrmit jen granulemi, ale i maso / konzervy ci kapsicky).

Bezne jsme kastrovali kocoury ve veku 7-8 mesicu a vzdy vse ok.

Já si to taky myslím, před 2 týdny jsem chtěla při přeočkování kocoura rovnou objednat a vetka se na to netvářila vůbec dobře... No, že by bylo na čase ji vyměnit? Můžu se Vás ještě zeptat, kolik za kastraci cca dáváte a jakou anestezii Váš veterinář používá? Tady nikdo v širokém okolí nepoužívá inhalační anestezii, celkově ani moc ne anestezii do žíly, obvyklá je anestezie pouze do svalu a to už nechci se žádným ze svých zvířat zažít

PavelM.

19.7.2017 11:36
PavelM.

XXX.XXX.200.30

Stálo to cca 1 000, - Kč (kastrace, zdrav. materiál, injekční anestezie, kapačka).
O inhalační anestezii mluvili jako o alternativě, ale označili ji u mladého zdravého kocoura za celkem zbytečnou.

PavelM.

19.7.2017 12:08
PavelM.

XXX.XXX.200.30

... a antibiotika. Intravenozní aplikace (kvůli ní i doporučili příhodný odběr krve k otestování).

19.7.2017 14:23
lavacca

XXX.XXX.62.248

janau. napsal(a):
Já si to taky myslím, před 2 týdny jsem chtěla při přeočkování kocoura rovnou objednat a vetka se na to netvářila vůbec dobře... No, že by bylo na čase ji vyměnit? Můžu se Vás ještě zeptat, kolik za kastraci cca dáváte a jakou anestezii Váš veterinář používá? Tady nikdo v širokém okolí nepoužívá inhalační anestezii, celkově ani moc ne anestezii do žíly, obvyklá je anestezie pouze do svalu a to už nechci se žádným ze svých zvířat zažít

U naseho veta 600, - za kocoura a pouziva u mladych zvirat injekcni anestezii. Kocka vyjde se stehy na 925, -. A bude to asi do svalu, nozku jsme kvuli tomu nikdy u nej neholili...

Inhalacni anestezii davaji u nas na klinice u vaznejsich pripadu ( starsi ci nemocne zvire), jinak klasicky do zily po oholeni nohy. Tam davaji rovnou i to umele na zavedeni kanyly, aby se nemuselo zvire pichat injekcne po operaci. Tam vychazi kastrace kočky (injekční anestezie) = 1250, - Kč. Kastrace kocoura (injekční anestezie) = 850, - Kč.

20.7.2017 10:17
ladd

XXX.XXX.34.52

PavelM. napsal(a):
Stálo to cca 1 000, - Kč (kastrace, zdrav. materiál, injekční anestezie, kapačka).
O inhalační anestezii mluvili jako o alternativě, ale označili ji u mladého zdravého kocoura za celkem zbytečnou.

Proč kapačka. límec? No vím proč, nějak z Vás ty peníze dostat museli. Někde je to injekční anestezie, fik fik a kocour jede domů za peníze, jak píše Lavaca.
Ven do dvora by oknem nemohl? Potřebuje se vybouřit.

20.7.2017 10:54
janau.

XXX.XXX.230.1

Pořád nevím, co pro vás znamená injekční anestezie? Je bud inhalační, do žíly (injekční) nebo do svalu (injekční). Já jsem řešila, že mám velmi špatné zkušenosti s tou inestezií do svalu, inhalační tady na jižní Vysočině asi nikde neseženu (v Praze jsme ji použili u našeho žaka, je to opravdu nejšetrnější možnost a je mi líto, že se tam málo používá), takže mi nezbývá, než se ptát alespoň po té nitrožilní. Vetka mi řekla, že celkovou kastraci dělají za 500 kč, žádné šití, žádný límec ani kapačky. No, mělo by to být s nitrožilní anestezií.
Nebo zadarmo na místní zemědělské škole, ale to jsem vyloučila...

PavelM.

20.7.2017 11:08
PavelM.

XXX.XXX.200.30

Nemyslím si, že by ze mne mermomocí chtěli tahat peníze.
To by mi nutili tu inhalační narkózu apod.
Límec mi zapůjčili.

Pravda, kdybych měl nechat kastrovat najednou víc zvířat, asi bych se porozhlížel jinde.
Ale věřím, že volili nějaký postup v nejlepším zájmu zvířete.

S tím dvorkem je to těžké. Je to vnitroblok obytných domů, dvorky jsou oddělené jen pletivem nebo plaňkovým plotem.
Proleze do jiného domu, někdo ho někde (i nechtěně) zavře. Nebo proběhne na ulici a tradá...

20.7.2017 12:38

Proč u kocoura límec? Tam se přeci nic nešije, ne...

Jinak s tou cenou, kastrace kočičky - jenom děloha - cca 850,., včetně vaječníků cca 1200, -. Poslední dva kocouři mě stáli dohromady cca 700, - (ale to je fakt levný vet), jinde cca 500-600, -.

20.7.2017 14:17
lavacca

XXX.XXX.63.20

janau. napsal(a):
Pořád nevím, co pro vás znamená injekční anestezie? Je bud inhalační, do žíly (injekční) nebo do svalu (injekční). Já jsem řešila, že mám velmi špatné zkušenosti s tou inestezií do svalu, inhalační tady na jižní Vysočině asi nikde neseženu (v Praze jsme ji použili u našeho žaka, je to opravdu nejšetrnější možnost a je mi líto, že se tam málo používá), takže mi nezbývá, než se ptát alespoň po té nitrožilní. Vetka mi řekla, že celkovou kastraci dělají za 500 kč, žádné šití, žádný límec ani kapačky. No, mělo by to být s nitrožilní anestezií.
Nebo zadarmo na místní zemědělské škole, ale to jsem vyloučila...

No injekční jsou, jak píšete dvoje - buď do svalu nebo do žíly. Náš vet dává klasicky do svalu. Na klinice dávají do žíly. U ohrožených pacientů (věk, stav zvířete) dávají inhalační, která je dražší, ale nejšetrnější.

Kastrovali jsme za ty léta hodně zvířat (kočky a psi) a většina měla tu injekční do svalu a vše ok.

Ano, pokud je vše u kocoura ok, dávající se většinou 2 samovstřebací stehy, popř. se ani nešije. Jen se přepíchne antibiotiky a je to. Faktem je, že kocouři si to nikdy neměla snahu lízat, apod. takže límec je u nich vážně zbytečný...

3.8.2017 07:51
janau.

XXX.XXX.162.61

Tak kocour byl včera na kastraci, nakonec došlo na anestezii do svalu (příprava na intravenozní aplikaci je prý delší než samotný zákrok a při inhalační anestezii se musí kocour intubovat, což se používá jen při vážných a dlouhých zásazích - chápu), pak dostal ATB jednorázově do žíly, ranku nešila.. Nechala jsem vzít krev na rozbor - krevní obraz + biochemie, abych měla jistotu, že mu opravdu nic není. Je hrozně vyhublý pořád, má něco malinko přes 3 kg a to mu bude tento měsíc už rok.. Výsledek bude dnes odpo.
Zákrok proběhl ve 14 hod., cesta těch 20 km domů byla v tom hicu hrozná (bohužel nemám klimatizaci v autě), ale doma už bylo líp. Kocour se teda až do večera motal a většinu času prospal, ale v osm večer jsem mu dala kapsičku a tu si průběžně přes noc snědl.
Dnes už vypadá celkem normálně, hurá!
Měli jste pravdu, není to nic hrozného, oproti kastrací samice (mám zkušenost u 2 fen), je to naprostá pohádka. Tak a teď to čeká ještě toho mladšího, ale ten je ještě prcek..
No a celková cena včetně rozborů krve je 1380 kč, no nic moc...

3.8.2017 08:56
lavacca

XXX.XXX.22.14

janau. napsal(a):
Tak kocour byl včera na kastraci, nakonec došlo na anestezii do svalu (příprava na intravenozní aplikaci je prý delší než samotný zákrok a při inhalační anestezii se musí kocour intubovat, což se používá jen při vážných a dlouhých zásazích - chápu), pak dostal ATB jednorázově do žíly, ranku nešila.. Nechala jsem vzít krev na rozbor - krevní obraz + biochemie, abych měla jistotu, že mu opravdu nic není. Je hrozně vyhublý pořád, má něco malinko přes 3 kg a to mu bude tento měsíc už rok.. Výsledek bude dnes odpo.
Zákrok proběhl ve 14 hod., cesta těch 20 km domů byla v tom hicu hrozná (bohužel nemám klimatizaci v autě), ale doma už bylo líp. Kocour se teda až do večera motal a většinu času prospal, ale v osm večer jsem mu dala kapsičku a tu si průběžně přes noc snědl.
Dnes už vypadá celkem normálně, hurá!
Měli jste pravdu, není to nic hrozného, oproti kastrací samice (mám zkušenost u 2 fen), je to naprostá pohádka. Tak a teď to čeká ještě toho mladšího, ale ten je ještě prcek..
No a celková cena včetně rozborů krve je 1380 kč, no nic moc...

To je dobre. U kocouru je ta kastrace vetsinou "brnkacka", ono i u kocek je toze jednodussi nez u fennas ( mensi ranka nez u fen, navic kocka tak nejak sama vic spi, atd. na rozdil od fen, ktere maji tendenci byt akcnejsi...

Cena myslim ok, kdyz se delala i krev. U nas kastrace kocoura 600, - bez krve. Krev na klinice kolem 600-700, -, co mam tak v hlavě. Záleží, co vse se nechavalo zjistit. Vyhoda u nich je, ze maji vysledky cca do hodiny, protote si to zpracovavaji sami. U vas berte do ceny i priplatek, ze to nekam vezou...takze za me cena ok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík