Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SarkaP

25.7.2016 15:07
SarkaP

XXX.XXX.168.216

Chci se zeptat, co je lepší na vnitřní a vnější parazity, jestli kapička za krk advocate nebo stronghold a nebo je lepší odčervit vnitřně tabletkou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2016 15:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

Použila jsem Stronghold. Ten lze použít i na březí a kojící kočky. Je tedy šetrnější. Nepůsobí však na všechny druhy vnitřních parazitů.

25.7.2016 16:29
lavacca

XXX.XXX.164.49

SarkaP napsal(a):
Chci se zeptat, co je lepší na vnitřní a vnější parazity, jestli kapička za krk advocate nebo stronghold a nebo je lepší odčervit vnitřně tabletkou.

Pokud jde o odčervení, tak nejlepší je tableta.

Pokud chcete zkombinovat preventivní odčervení + ochranu proti blechám a klíšťatům, tak bych šla do Strongholdu. Akorát teda působí jen na oblé červy. Na ploché ne. Ale jak píšu, pokud jde jen o prevenci, klidně použít.

25.7.2016 16:58
Acamar

XXX.XXX.158.162

SarkaP napsal(a):

Záleží, jakou kombinaci parazitů potřebujete odstranit.
My jsme měli u koček blechy + ušní svrab + tasemnice, když jsme je přivezly z útulku, tak jsme nejprve dostali stronghold na ty blechy + svrab a později jsme ještě museli dát na tasemnice pastu Caniverm.

Advocate by měl mít podobné účinky jako stronghold, pokud se nepletu.

Ještě na veterině mluvili o pipetě Broadline, ta by zas prý měla být na blechy, klíšťata, vnitřní parazity oblé i ploché, ale ne na svrab. Má více účinných látek. Osobní zkušenost s ní nemám.

25.7.2016 17:13
Acamar

XXX.XXX.158.162

lavacca napsal(a):
Pokud jde o odčervení, tak nejlepší je tableta.

Pokud chcete zkombinovat preventivní odčervení + ochranu proti blechám a klíšťatům, tak bych šla do Strongholdu. Akorát teda působí jen na oblé červy. Na ploché ne. Ale jak píšu, pokud jde jen o prevenci, klidně použít.

Stronghold působí i proti klíšťatům? Já jsem před pár týdny hledala, co se dá kromě Frontline aj.fipronilových spotů použít na klíšťata (zkoumala jsem příbal.letáky), a nic moc jsem nenašla. Jen snad ten Broadline, který má ale vícero účinných látek, tak se mi ho nechce zkoušet.

SarkaP

25.7.2016 18:09
SarkaP

XXX.XXX.168.216

Me jde hlavne o vnitrni parazity a preventivne o vnejsi. Myslite ze kdyz dam tabletku, muzu jim pak dat i kapicku za krk proti bleskam?

25.7.2016 20:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

SarkaP napsal(a):
Me jde hlavne o vnitrni parazity a preventivne o vnejsi. Myslite ze kdyz dam tabletku, muzu jim pak dat i kapicku za krk proti bleskam?

Ano, ale udělala bych krátký rozestup /aspoň 3-5 dní/. Zvlášť pokud by to byl spot-on i na ty vnitřní potvůrky, tak tam se doporučuje pauza 7 dní.

25.7.2016 21:23
lidule

XXX.XXX.117.206

Acamar napsal(a):
Záleží, jakou kombinaci parazitů potřebujete odstranit.
My jsme měli u koček blechy + ušní svrab + tasemnice, když jsme je přivezly z útulku, tak jsme nejprve dostali stronghold na ty blechy + svrab a později jsme ještě museli dát na tasemnice pastu Caniverm.

Advocate by měl mít podobné účinky jako stronghold, pokud se nepletu.

Ještě na veterině mluvili o pipetě Broadline, ta by zas prý měla být na blechy, klíšťata, vnitřní parazity oblé i ploché, ale ne na svrab. Má více účinných látek. Osobní zkušenost s ní nemám.

Broadline mam vyzkouseno na nasi kočce a nebyl špatnej jen účinek na klistata byl tak mesic... hlavni výhoda byla ta ze stacila jedna pipeta a mela jsem odbyto obojí protože naše kočka je polodivoka a kdyz pozná ze jo chci dat bud tabletu na odčervení a nebo potrit kozich frontlinem tak mi utíká a nedá se chytit a kdyz se zadaří tak se brání zuby drápy...

25.7.2016 21:28
Acamar

XXX.XXX.158.162

lavacca napsal(a):
Ano, ale udělala bych krátký rozestup /aspoň 3-5 dní/. Zvlášť pokud by to byl spot-on i na ty vnitřní potvůrky, tak tam se doporučuje pauza 7 dní.

Taky jsme pro jistotu dávali pár dní odstup mezi Strongholdem a odčervovadlem. Nevím přesně, ale týden to byl minimálně.

25.7.2016 21:32
Acamar

XXX.XXX.158.162

lidule napsal(a):
Broadline mam vyzkouseno na nasi kočce a nebyl špatnej jen účinek na klistata byl tak mesic... hlavni výhoda byla ta ze stacila jedna pipeta a mela jsem odbyto obojí protože naše kočka je polodivoka a kdyz pozná ze jo chci dat bud tabletu na odčervení a nebo potrit kozich frontlinem tak mi utíká a nedá se chytit a kdyz se zadaří tak se brání zuby drápy...

Jasně, tak u polodivoké kočky je fajn dát něco, co má co nejširší účinek.
A měsíc účinek na klíšťata bývá max i u ostatních pipet - nebo jsou takové, co působí déle?

26.7.2016 07:59
lidule

XXX.XXX.117.206

Acamar napsal(a):
A měsíc účinek na klíšťata bývá max i u ostatních pipet - nebo jsou takové, co působí déle?

Ja vloni dala pipetu a ta neucinkovala vubec pak po boji se nam podařilo dat obojek a ten pro změnu ucinkoval krasne... letos dostala opet po boji opet obojek a ten neucinkoval vubec pak jsem šla do frontlinu a byl klid... a pak neco kup... za nějakou dobu si dovezu 3 koťata takze budu miz co dělat aby si na tyhle veci zvykli co nejdřív...

26.7.2016 09:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

Acamar napsal(a):

U nás funguje 2-3 měsíce Frontline Combo (opravdu to Combo, ten obyčejný nám nepůsobil tak dobře). Stronghold taky vydržel déle...

Já se obojků u koček venku bojím, takže ty jsem nikdy nezkoušela...

Přidejte reakci

Přidat smajlík