Bude kotě s delší srstí ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2016 15:43
Beruša

XXX.XXX.83.2

Dobrý den. Před dvěma týdny se naši kočce narodily koťátka, dvě kočičky. Naposledy jsme měli koťata asi před deseti lety, kočky kastrujeme.Teď máme jednu zachráněnou venkovní a vykastrovat jsme nestihli . Jedna kočička mi připadá více chlupatá, ale nejsem žádný odborník, proto vkládám fotky. Než měla číča koťátka, chtěli jsme ji mít doma, ale vůbec nepoužívala kočičí wc. Po čtrnácti dnech mi došla trpělivost a čičina byla venku. Spala ve chlívě s kozenama. Pak až začala rodit jsme ji šoupli zase domů do koupelny a jako mávnutím kouzelného proutku začala vzorně používat svůj záchůdek . Chci ji vykastrovat hned jak to půjde.Mám trochu obavy, aby zase nezačala chodit vedle, ale snad se zklidní. Chtěla bych ji mít doma nebo alespoň na chodbě, hlavně v zimě aby byla v teple. Je trochu drobnější a když je venku i třeba teď v létě vítr, slzí jí oči, i když je vytíráme oční vodou. Hnis v nich nemá. Projednám pak s veterinářkou. Dá se z venkovní kočky udělat domácí ? Ze začátku byla bázlivá, ale teď mi připadá hodně spokojená i v koupelně. Má dveře pořád otevřené, aby měla přístup do celého bytu, ale spíše si lehne vedle bedny s koťaty nebo jde na chvíli ven. Čičiny váží dneska 362 a 364 g, mají 17 dní, vypadají dobře.

5.8.2016 15:48
Beruša

XXX.XXX.83.2

Ještě další fotky... jsem trdlo...Na té první mělo týden a na dvou v nové reakci, zbytek dnešní...Blbě se fotí. Šije sebou jako malý čertík

5.8.2016 21:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dlouhosrstá kočička dle mého nebude, i když má kvalitní kožíšek. A hezky vybarvený, jak už to tak u želvovinových kočiček bývá. :)

Co se týče maminky - dle mého si kočka zvykne, ale nejideálnější by bylo, kdyby mohla ven i dovnitř (třeba kočičími dvířky).

A vykastrovat kočku dejte jakmile se malí chytnou příkrmu (tj. kolem 5.-6.týdnu věku). Známá nechávala kastrovat kočku 6 týdnů po porodu a ta potvora už v sobě měla plody 3 týdenní koťat!

6.8.2016 09:58
Beruša

XXX.XXX.83.2

No moje nervy . Dostane zaracha a ven půjde až po kastraci.

6.8.2016 14:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Dlouhosrstá kočička dle mého nebude, i když má kvalitní kožíšek. A hezky vybarvený, jak už to tak u želvovinových kočiček bývá. :)

Co se týče maminky - dle mého si kočka zvykne, ale nejideálnější by bylo, kdyby mohla ven i dovnitř (třeba kočičími dvířky).

A vykastrovat kočku dejte jakmile se malí chytnou příkrmu (tj. kolem 5.-6.týdnu věku). Známá nechávala kastrovat kočku 6 týdnů po porodu a ta potvora už v sobě měla plody 3 týdenní koťat!

Jéé, také potřebuji aktuální radu. Příbuzní se KONEČNĚ rozhoupali ke kastraci kočky, která jim jen rodí a rodí. Teď má cca dvoutýdenní koťata (už vidí). Nemyslím, že příbuzní jsou ten typ lidí, co budou chystat kočičí příkrmy. Kočky sice pravidelně krmí, syrovým masem a kapsičkami, ale zas extra péči nevěnují. Jde o kočky venkovní. No a příbuzná se mě zrovna ptala, kdy má dát tady tu kočku-matku vykastrovat. Takže radíte tak asi za měsíc? A jak se pak změní její chování k prckům? Nebude je odmítat?

6.8.2016 14:57
Beruša

XXX.XXX.83.2

No, to je otázka . Snad ale ne. Naše už to má spočítané, další kočičí mimina nechci, přinejhorším je dokrmím kočičím sunarem a bude .

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2016 15:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice napsal(a):
Jéé, také potřebuji aktuální radu. Příbuzní se KONEČNĚ rozhoupali ke kastraci kočky, která jim jen rodí a rodí. Teď má cca dvoutýdenní koťata (už vidí). Nemyslím, že příbuzní jsou ten typ lidí, co budou chystat kočičí příkrmy. Kočky sice pravidelně krmí, syrovým masem a kapsičkami, ale zas extra péči nevěnují. Jde o kočky venkovní. No a příbuzná se mě zrovna ptala, kdy má dát tady tu kočku-matku vykastrovat. Takže radíte tak asi za měsíc? A jak se pak změní její chování k prckům? Nebude je odmítat?

Kočku je možné kastrovat ve chvíli, kdy bez ní ta koťata jeden den vydrží.

chování ke koťatům se nemění a kočky je normálně dokojí.

6.8.2016 20:43
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):

Ať kastrují ideálně cca kolem 6.-7.týdne po porodu. To už se běžně koťata krmí masem, apod (stačí maso pokrájet na menší kousky, nemusí jim v tomto věku dělat nějaké kaše, apod. ;) Většina koček poté, co odezní narkóza pečuje o koťata dále jakoby se nic nestalo. ;) Nejspíš dostane košilku, která se jí pak tak cca 3x denně sundá, aby mohla koťata nakojit.

6.8.2016 21:48
Machyska

XXX.XXX.252.23

Naši kočičku jsme kastrovali sedm týdnů po porodu (týden po dalším mrouskání). Miminka krásně papkala granulky, masíčko i kočičí sunar a maminka jim jeden den vůbec nechyběla. V tomto věku jsou koťata již plně samostatná, tím myslím, umí se najíst i vyprázdnit bez pomoci. V noci byla maminka u nás v ložnici pod dozorem a miminka byla ve svém pokoji, kde byla zvyklá. Ráno se kočička probudila, šla za koťaty jako by se nic nestalo a začala hned kojit, vše pokračovalo jako dny před kastrací. Košilku neměla, naši veterináři ji nedávají.
Kočičce jsem trochu pomáhala homeopatiky - na rychlejší odbourání narkózy a pro rychlejší hojení. Snášela vše naprosto úžasně, těžko říct jestli pomohly ty homeopatika, nebo je tak dokonalá

6.8.2016 22:09
Beruša

XXX.XXX.83.2

Já si taky myslím, že ta naše bude v pohodě. O koťátka se stará opravdu vzorně, tak si myslím, že bude vše ok a číča už bude mít klid. Byla jsem sní celou dobu u porodu a moc mi ji bylo líto, nechci aby to znova chuděra prožívala. První kotě lezlo zadečkem napřed, museli jsme ji trochu pomáhat, protože ho nemohla vytlačit, druhé taky dupkou napřed a třetí asi až za dvě hodiny, to bylo největší a neviděli jsme jak se "klube ". To první druhý den zemřelo. Čičina je drobnější, asi proto, že neměla dobrý start do života. Když jsme si ji vzali, měla asi necelé čtyři měsíce, vážila 750 g - to si pamatuju. Vypadala jako kostřička obalená chlupama a měla zlomený ocásek, bála se a doma vůbec nechtěla být. Za čtrnáct dní se nenaučila chodit na wc.Zkoušeli jsme to víckrát a pořád chodila vedle, až teď, když má mimča, je úplně jiná.

7.8.2016 02:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kočku je možné kastrovat ve chvíli, kdy bez ní ta koťata jeden den vydrží.

chování ke koťatům se nemění a kočky je normálně dokojí.

Děkuji , odpověď vyřídím!

7.8.2016 02:03
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Ať kastrují ideálně cca kolem 6.-7.týdne po porodu. To už se běžně koťata krmí masem, apod (stačí maso pokrájet na menší kousky, nemusí jim v tomto věku dělat nějaké kaše, apod. ;) Většina koček poté, co odezní narkóza pečuje o koťata dále jakoby se nic nestalo. ;) Nejspíš dostane košilku, která se jí pak tak cca 3x denně sundá, aby mohla koťata nakojit.

Také Tobě moc a moc díky!

7.8.2016 02:05
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
Naši kočičku jsme kastrovali sedm týdnů po porodu (týden po dalším mrouskání). Miminka krásně papkala granulky, masíčko i kočičí sunar a maminka jim jeden den vůbec nechyběla. V tomto věku jsou koťata již plně samostatná, tím myslím, umí se najíst i vyprázdnit bez pomoci. V noci byla maminka u nás v ložnici pod dozorem a miminka byla ve svém pokoji, kde byla zvyklá. Ráno se kočička probudila, šla za koťaty jako by se nic nestalo a začala hned kojit, vše pokračovalo jako dny před kastrací. Košilku neměla, naši veterináři ji nedávají.
Kočičce jsem trochu pomáhala homeopatiky - na rychlejší odbourání narkózy a pro rychlejší hojení. Snášela vše naprosto úžasně, těžko říct jestli pomohly ty homeopatika, nebo je tak dokonalá

I Vám děkuji za zkušenost s kastrací v době kojení.

7.8.2016 06:47
Machyska

XXX.XXX.252.23

Možná ocásek nebyl zlomený, ale byla na něm genetická vada, která vypadá, jako špatně zahojená zlomenina. Náš kocourek ji má taky a až nedávno jsem se z časopisu o kočkách dozvěděla, že je to genetická vada, která vylučuje kočky z výstav a chovu. Ocásek zůstává křivý a na omak cítíte nerovnost až zakřivení, u nás o 180 stupňů na konci ocásku.
Kočička měla koťátek šest, největší mělo 103g a nejmenší 75g. Kočička to zvládla sama, ale byla jsem u ní. Brala jsem si k ní "kočičí dovolenou" a to máme jen "obyčejnou" kočičku .

7.8.2016 06:56
Machyska

XXX.XXX.252.23

Tak vypadala miminka a maminka po kastraci. Když se mrknete na fotku z profilu, tak určitě poznáte, kdo je tatínek :).

7.8.2016 09:34
Beruša

XXX.XXX.83.2

Jééééé, takový mišáčci, jsou krásní. Já bych si chtěla jedno naše kotě nechat, to želvovinové, ale manžel už mě asi zarazííííííííííí . Ještě navíc k nám chodí kočka od sousedů a má dvě koťátka. Sousedka pořád říká, že je krmí, ale když jim něco dáme, tak žerou jako pominutí !

7.8.2016 10:10
Machyska

XXX.XXX.252.23

Taky jsem si jedno nechala zdůvodnila jsem to tak, že ho chce dcera , ale manžel stejně věděl, že to tak úplně není . Naštěstí mě podporuje a miluje je stejně jako já. Dnes má čertík 1,5 roku a je největší mazlíček, není nad to vypiplat si kotě od narození.

Maminka je také želvička, a když jste se ptala na tu srst, tak u malého kotěte se mi to tak nezdálo, ale teď v dospělosti ji má mírně delší než ostatní. Na oko to není až tak vidět, ale když ji češu, tak je to znát a má srst nádherně heboučkou.

7.8.2016 10:56
Beruša

XXX.XXX.83.2

Naše dcera bude mít 11.8. narozeniny, asi dostane chlupatý dáreček

7.8.2016 16:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

Beruša napsal(a):
Naše dcera bude mít 11.8. narozeniny, asi dostane chlupatý dáreček

Hezky!

Já takhle jako malá taky dostala 11.8. kočičáka - mourovatého Macíčka. :) Mám totiž ten den svátek.

7.8.2016 18:56
Beruša

XXX.XXX.83.2

Aha, takže jste Zuzanka .Naše Zuzanka má totiž narozeniny a svátek v jeden den

7.8.2016 22:13
lavacca

XXX.XXX.164.49

Beruša napsal(a):
Aha, takže jste Zuzanka .Naše Zuzanka má totiž narozeniny a svátek v jeden den

Ano, ano. Jéé, tady se jí někdo pomstil, aby nemusela dostávat dárky nadvakrát! Ne, dělám si srandu. ;).

8.8.2016 10:31
Beruša

XXX.XXX.83.2

Jsem měla tehdy termín 17.8. a Zuzanku jsme chtěli. Ona se chtěla vyklubat 11.8., já jsem v tomnevinně

8.8.2016 20:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

Beruša napsal(a):
Jsem měla tehdy termín 17.8. a Zuzanku jsme chtěli. Ona se chtěla vyklubat 11.8., já jsem v tomnevinně

Takže si za to může sama. A je to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík