Jonáš Zima

XXX.XXX.246.26
Dostal sem kocoura v červenci. Ja si přál ale psa. Už si ho přeju 5 let a pořád mi to máma a táta jenom slibovali. Odstěhovali sme se z Hradce do vsi. Nejsou tu žádný děti. Jenom jedno mimino. Pořád jsem prosil o psa k narozkam i svatku i za visvedčeni a o prazdninach jsem vždycky pomahal tatovi v praci. už dva roky běham každy den tady kolem rybniku rano i večer a chtěl jsem mit kamarada na ty běhy i jen tak abych nebyl sam. Ani za vysvědčeni zase ne a přitom sem se moc snažil. pak jsem uviděl tatu se sousedkou v autě. vite co tam dělali. Abych nic neřek mámě tak mi slibil bígla z utulku. Ale přivezl mi kocoura Barnabaše že psa pro mě neměli. Ale ja mu řikam Brutal protože ho brutalně nechci. Brutalovi jsou 3 roky a chodi pořad po vsi a ja ho viděl celi leto jenom vždycky večer když jsem mu nesl jidlo ke kulně. On tam spí. Vždycky mě poškrábe když ho chci pohladit. drápnul mě i pod oko to bolí nejvíc. už si ho nevšímám jenom mu nosim jídlo. A tata mi nadava že sem nevděčnej a mam si koupit psa až budu dospělej.Ale to bude až za 6 roku. slibil mi to tolikrát a nedodržel slovo a nadava mi ted přitom mě podvedl a podvedl i mamu vickrát. Máma taky nechce psa protože máme slepice. ale já bych si ho vycvičil.všecky bych si vycvičil nemusel by to být bígl. ja se snažim skamaradit aspon s brutalem ale nechce. Bude mě mit ten kocour jednou rád? Nic sem mu neudělal. Mama sem chodi čist všecko o slepicich tak si to třeba přečte. Ja bych ji to o tátovi sam říct nedokazal. jestli si to mami přečteš tak mi nevinadej prosim ja se chtěl jenom zeptat co mam s Barnabašem dělat. Jonaš.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jonáši, pokud Ti rodiče psa nechtějí pořídit, tak s ním tady nic moc neuděláme.
Tříletý kocour se moc vychovat nedá. Můžeš ho pohladit, jen když bude chtít on sám. Zkusil jsi mu "nabídnout" nějakou hru? Třeba uvaž na provázek kousek papírku nebo igelitu a zkus jestli za tím půjde. Přes hru byste se skamarádit mohli
A ještě mě napadlo, zda by Ti psa na procházky "nepůjčovali" někteří sousedé. Ty by sis to zkusil a když by rodiče viděli, jak hezký vztah k těmto zvířatům máš a že jsi schopný se o ně postarat, tak by třeba svolili.
Jonáš Zima

XXX.XXX.246.26
Jo děkuju ja jsem venčil psi v Hradci skoro všem lidem co měli pejsky v paneláku. tady by to bylo hezky jenomže my nikdo psa pučovat nechce ven. maji tu bud hlidaci a nebo takovy rozmazleny a nechodi na prochazku s nima jenom je davaji na zahradu. Ja bych ho na zahradce nenechal ja bych snim chodil hodně daleko. Brutala jsem zkoušel lakat na vetvičku s barevnym provazkem a taky sem mu vyrobil domek z krabic ale nechodi i sem zkoušel být u kulny každy večer dlouho až do tmy o prazdninach aby se skamaradil a mluvil sem na něj ale on se naji a zase uteče nebo když prši je zalezly a děla že mě nevidi. kdyby byl aspon kotě to by si asi hral žejo? k čemu mi takhle je? i slepice přijdou na zavolaní a on nikdy.
Jonáš Zima

XXX.XXX.246.26
A ještě se chci zeptat jak to mam vimazat o tom tatovi nechci aby to mamka věděla.
Jonáš Zima

XXX.XXX.246.26
Mama to četla hned. ja jsem si to rozmyslel už když jsem četl co mi psal ten blazice. a pak jsem se hned ptal jak to smazat ale mama už mě volala a věděla to. to rapotacky jsem četl pozdě. tak už je pozdě. Máma to ví a brečí. Zkazil jsem to. Ale mě ten táta strašně štve já bych takový nikdy nebyl máma je hodná. Mami promin ja se o tebe postaram uvidíš.
Tak tohle je hodně smutné a hodně smutku ještě bude. Obávám se, Jonáši, že teď u vás doma nebude dlouho nálada nejen na psa, ale ani na toho kocoura. Zkus více se porozhlédnout po okolí jestli přece jen nenajdeš lidi, kteří by ti půjčovali pejska na procházky, třeba i vesnického voříška, na něj třeba nebudou tak hákliví. Nebo v sousední vesnici.
Jonáši, v žádném případě jsi nic nezkazil. Ty jsi dítě a v žádném případě neneseš žádnou vinu na chování dospělých. Chybu v každém případě udělal tvůj táta a to nejen tím, že podváděl maminku, ale hlavně tím, že na tebe přenesl tu tíhu mlčení. Zasloužil by na zadek.
Maminka je určitě hodná a ví, že v životě se může stát hodně věcí, které bolí, ale dají se vyřešit. Nech to teď na dospělých, aby si to vyřešili mezi sebou. Hodně věcí lze i odpustit, chybu může udělat každý.
Jsi šikovný kluk, který má zájem o kočičku, kterou vůbec nechtěl a to je od tebe moc hezké. Kocourek je už dospělý a nikdo neví co v životě zažil. Mohly to být také nepěkné věci, a proto se teď bojí a dává to najevo tím, že tě škrábne, když si ho chceš pohladit. Chce to čas.
Přeji ti, aby se našel v okolí nějaký hodný soused, který pochopí tvou lásku k pejskům a bude rád, když mu jeho pejska ho vyvenčíš.

Jonáši, za to co se stalo nemůžeš, i kdyby to někdo tvrdil. To si pamatuj! Co se stalo, stalo se a Ty nejsi zodpovědný za chování svých rodičů, když udělají někdy chybu.
Přeji Tobě i Tvé rodině, aby se to co možná nejmírněji vyřešilo a všichni se k tomu postavili čelem. Drž se...
napsal(a):
Jonáši, za to co se stalo nemůžeš, i kdyby to někdo tvrdil. To si pamatuj! Co se stalo, stalo se a Ty nejsi zodpovědný za chování svých rodičů, když udělají někdy chybu.
Přeji Tobě i Tvé rodině, aby se to co možná nejmírněji vyřešilo a všichni se k tomu postavili čelem. Drž se...

Ahoj Jonáši
hodně mě mrzí, v jaké jsi situaci. To, že nemáš v okolí kamarády je smutné a fakt, že jsi v sobě nosil několik týdnů takto nehezké tajemství pro tebe bylo jistě těžké. Nebylo by to ale o nic lehčí, kdyby taťka dovezl toho slíbeného pejska.. Jak tu píší i ostatní za nic nemůžeš, nic si hlavně nevyčítej. Bylo to od tebe unáhlené to sem takto napsat, ale chápu, že když si cítil takovou tíhu mlčení, nespravedlnosti a asi i vzteku tak jsi to zkrátka udělal. Škoda, že se příspěvek nestihl smazat včas.. Posílám mamce sílu
Barnabáš je u vás jestli jsem dobře pochopila jen několik týdnů, když mu budeš dál takhle nablízku a nosit mu denně jídlo tak si myslím, že k tobě tu cestu postupně najde, i když z vás úplní parťáci na mazlení třeba nebudou... Každopádně se k němu chováš hezky a to se cení
Sedni na kolo a prozkoumej i sousední vesnice zda tam někdo pejska k vyvenčení nemá.. Případně se neboj dát do řeči s místníma klukama Předpokládám, že stále dojíždíš do staré školy..jinak bys měl přinejmenším kamarády z okolních vesnic. Ve škole není kámoš, který má pejska a mohli byste ho spolu po vyučování vyvenčit? Pokud by ti rodiče dovolili přijet pozdějším autobusem.. muselo by být na tebe spolehnutí ..Chápu, že bys chtěl nejraději pejska odněkud z okolí, abys s ním mohl courat tam u vás po vsi.. Držím ti palce, abys brzy nějakého psího společníka našel.
Moc radosti si teď neužíváš tak ti chci něco nabídnout.. Když se zaregistruješ a napíšeš mi v soukromé zprávě adresu, pošlu ti velký psí kalendář na rok 2017 a ještě i hrnek s tvým oblíbeným plemenem + nějaké překvapení.. samozřejmě se ale na to nejdřív zeptej mamky.
Držím pěsti ať se doma vše v poklidu vyřeší, ať se ti daří ve škole a máš brzy lepší náladu
napsal(a):
Ahoj Jonáši
hodně mě mrzí, v jaké jsi situaci. To, že nemáš v okolí kamarády je smutné a fakt, že jsi v sobě nosil několik týdnů takto nehezké tajemství pro tebe bylo jistě těžké. Nebylo by to ale o nic lehčí, kdyby taťka dovezl toho slíbeného pejska.. Jak tu píší i ostatní za nic nemůžeš, nic si hlavně nevyčítej. Bylo to od tebe unáhlené to sem takto napsat, ale chápu, že když si cítil takovou tíhu mlčení, nespravedlnosti a asi i vzteku tak jsi to zkrátka udělal. Škoda, že se příspěvek nestihl smazat včas.. Posílám mamce sílu
Barnabáš je u vás jestli jsem dobře pochopila jen několik týdnů, když mu budeš dál takhle nablízku a nosit mu denně jídlo tak si myslím, že k tobě tu cestu postupně najde, i když z vás úplní parťáci na mazlení třeba nebudou... Každopádně se k němu chováš hezky a to se cení
Sedni na kolo a prozkoumej i sousední vesnice zda tam někdo pejska k vyvenčení nemá.. Případně se neboj dát do řeči s místníma klukama Předpokládám, že stále dojíždíš do staré školy..jinak bys měl přinejmenším kamarády z okolních vesnic. Ve škole není kámoš, který má pejska a mohli byste ho spolu po vyučování vyvenčit? Pokud by ti rodiče dovolili přijet pozdějším autobusem.. muselo by být na tebe spolehnutí ..Chápu, že bys chtěl nejraději pejska odněkud z okolí, abys s ním mohl courat tam u vás po vsi.. Držím ti palce, abys brzy nějakého psího společníka našel.
Moc radosti si teď neužíváš tak ti chci něco nabídnout.. Když se zaregistruješ a napíšeš mi v soukromé zprávě adresu, pošlu ti velký psí kalendář na rok 2017 a ještě i hrnek s tvým oblíbeným plemenem + nějaké překvapení.. samozřejmě se ale na to nejdřív zeptej mamky.
Držím pěsti ať se doma vše v poklidu vyřeší, ať se ti daří ve škole a máš brzy lepší náladu
Myslím, že teď už není důvod něco mazat.
Jonáši, myslím, že je nás tady dost, kteří by Ti rádi pomohli, kdybychom věděli odkud jsi, třeba by ses mohl k někomu z nás přidat při venčení pejsků?
Když jsem ještě bydlela ve městě, moji sousedi měli malou dcerku, strašně milovala psy, ale rodiče jí žádného nedovolili. Tak chodila k nám, časem s námi jezdila i na výstavy, závody... tak třeba by se i ve Tvém okolí někdo našel, kdo by Tě vzal do party. Dnešní mladí lidi se spíše zajímají o hry na počítači, takže každý zájem o zvířata se u mladého člověka cení a je třeba ho podporovat.
Jonáši, držím tobě i tvé mamince palce. Chápu tvou touhu mít vlastního pejska. Také tě chápu, že jsi se o svůj problém potřeboval s někým podělit i když jsi nedomyslel jaké to může mít následky. Tvůj věk tě za to omlouvá. Já ve tvém věku na tom byla úplně stejně jen s tím rozdílem, že mě a bratrovi naši nepořídili ani tu kočku. Víš, starat se ve tvém věku o pejska je docela zodpovědnost a možná se vaši jen bojí, že to nezvládneš a zodpovědnost pak bude na nich. Zase by bylo ale dobré ze strany rodičů si o tom rozumně popovídat, aby si pochopil ty je a oni tebe, aby jste probrali vzájemně své pro i proti a našel se nějaký kompromis.
Naši neměli uši pro nic a já se tím docela dost trápila. Pak se kousek od nás do domku nastěhovala paní, která měla kolii za kterou jsem denně chodila po škole a moc jsme se spolu zkamarádily. Samozřejmě na mě ze začátku štěkala a vypadalo to, že by mě chtěla i kousnout, ale každý den jsem s ní přes plot promlovala, tajně jí nosila dobrůtky a svačiny co mi mamka nachystala což se moc té paní nelíbilo a domlouvala mi, abych to nedělala, že mi vždy podá piškoty a ty že jí dávat mohu. Nakonec to dopadlo tak, že jsem se zkamarádila s pejskem i s paní a ta mi dovolila kdykoliv přijít. Samozřejmě o tom museli rodiče vědět. U paní jsem se o pejska částečně starala ( čistila kotec, boudu, měnila vodu, sbírala hovňousky po zahradě... )a částečně mě to naplńovalo. Těšila jsem se na každou chvíli s ní a myslím, že i ona se na mě vždy těšila. Přesto jsem se nikdy svého pejska nedočkala a dnes za to nejsem na své rodiče naštvaná, protože jsem již sama prošla určitým časovým obdobím a dívám se na to jinýma očima. Mám dvě dospělé dcery, které už mají své děti a já si teď teprve na stará kolena plním své sny z dětství. Jsem obklopena mnoha zvířátky, pejska nevyjímaje. Mám chovatelskou stanici a dvakrát za život naší chovné fenky jsme měli i spoustu štěńátek. Mám i kočičky a tudíš jsme měli i koťátka, ovečky a jehńátka, králíčky... a je to opravdu velikánská zodpovědnost i v mém věku.
Chci ti tím jen říci, abys nebyl smutný. Když budeš moc chtít, tvůj sen se ti dřív, nebo později určitě splní. Bylo by ale dobré aby jsi zatím dospěl natolik, aby jsi byl schopen se o pejska plně postarat a přesvědčil o tom i své rodiče. Podmínky pro to, abys pejska mohl mít jak píšeš asi máte, ale chce to také o výchově pejska něco vědět. Je to opravdu velká zodpoědnost a to je to co dnes plně chápu z čeho měli moji rodiče strach.
Mamince naopak vzkazuji, že pokud jsi zodpovědný a schopen se o živého tvorečka postarat ať ti psího kamaráda pořídí. Není nad přátelství psa a člověka. Můj nejstarší vnuk vyrůstal s naší fenkou. Byli to moc velcí kamarádi a oba moc šťastni. Dnes od nás bydlí docela daleko a fenka je již ve věku, ale vždy když k nám přijedou nehne se od něho ani na krok. Můj názor je, že i vnukovi to dalo do života hodně v povaze i v chování jak k lidem tak ke zvířátkům a já se za tebe docela přimlouvám i proto, že dneska moc děti ke zvířátkům netíhnou. Mají jinou zábavu ve virtuálním světě tabletů a počítačů. Pak se řeší různé závislosti, nemoci a obezita a to by snad tví rodiče nechtěli. Tak by měli jistotu, že děláš dobrou věc...učíš se zodpovědnosti, máš dost pohybu na čerstvém vzduchu a nemáš čas na blbosti

Ahoj Jonáši,
mrzí mě, že jsi se neozval a obávám se, že je to u vás doma stále hodně napjaté. Ale třeba se tento vzkaz přecejen k tobě dostane
Při pohledu do kalendáře ses mi dnes totiž ihned vybavil.. A tak ti přeji všechno nejlepší k svátku a kromě zdravíčka ti přeji i spoustu fajn kamarádů a nezapomenutelných zážitků
Moc bych ti přála, aby si k tobě brzy našel cestu nejen Barnabáš, ale i nějaký pejsek z okolí. Třeba už se tak stalo a jsi spokojenější. Pokud ne, tak to prosím nevzdávej, přece bys nechtěl zakrnět u techniky jako tvoji dnešní vrstevníci.. užívej dál svět venku, jistě někoho časem potkáš a uvidíš sám jestli bude mít dvě nebo dokonce čytři nohy
Každopádně moje nabídka, o které jsem psala výše, stále platí Stačí se registrovat a napsat soukromou zprávu
Měj se hezky, zdraví tě neposedná koťata Amy a James i s jejich dvounožci