Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2016 11:33
AniAn

XXX.XXX.44.34

Ahoj, v sobotu si jedu pro dvě kočičky sestry, jsem začátečník a chtěla bych poradit prosím. Jsou to koťátka venkovní a budu je mít v bytě( ale chodily i dovnitř domů). Myslíte že bych je měla vykoupat až si trochu zvyknou u mě doma ? Stačí mi jedno wc? Doma už to připravuju na příchod, mam jeden " kukaň" a dva pelišky, nějaké ty "hračičky" ( mám to dané vždy v nějaké mistnosti ) s přítelem intenzivně pracujeme na kočičím stromě (vlastní výroba). Jsem s toho příchodu docela nervozní ale jinak se moc těšíme děkuji za rady a odpovědi

22.9.2016 11:45
Machyska

XXX.XXX.252.23

AniAn napsal(a):
Ahoj, v sobotu si jedu pro dvě kočičky sestry, jsem začátečník a chtěla bych poradit prosím. Jsou to koťátka venkovní a budu je mít v bytě( ale chodily i dovnitř domů). Myslíte že bych je měla vykoupat až si trochu zvyknou u mě doma ? Stačí mi jedno wc? Doma už to připravuju na příchod, mam jeden " kukaň" a dva pelišky, nějaké ty "hračičky" ( mám to dané vždy v nějaké mistnosti ) s přítelem intenzivně pracujeme na kočičím stromě (vlastní výroba). Jsem s toho příchodu docela nervozní ale jinak se moc těšíme děkuji za rady a odpovědi

Mrkněte na vlákno "Klima, wc, koťata.. prosíme radu :)", tam se toho hodně dočtete, pak můžeme probrat další dotazy ,.

22.9.2016 12:05
AniAn

XXX.XXX.44.34

=) do teď jsem si právě tohle pročítala, a ano dalo mi to hodně =) a jak to vidíte s tím koupáním? =).

22.9.2016 12:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Řekla bych, že netřeba.
Já bych to nedělala.
Jak jsou koťata stará ?
Odblešila bych je den-dva před odběrem ampulkou
PRO KOŤATA
Samozřejmě, že i vykoupat jdou, ale
NESMÍ PROCHLADNOUT!
A při zemi táhne...
Dokonale vysušit, vyfénovat, držet v teple
tzn. stresovat.
Proč venkovní do bytu ?

22.9.2016 12:36
AniAn

XXX.XXX.44.34

Ok, s tim koupanim pockam =) ko%taka jsou narozena 26.7. a už jsou plně samostatná. No a proč venkovní? totiž známá ma baraček a asi 3 kočky a prostě to letos nestihla uhlidat a měla 5 koťat...no a jelikož jsem kamaradka tak jsem ji to pomohla rozdat a tak jsem si splnila sen a taky si vzala jedno jenže má dráhá kamaradka (jiná) to naposlední chvílí odřekla jedno kotě tak jsem si vzala i to její =) jsou to kočky dlouhosrsté potuplované dlouhosrstým otcem kterého má její sousedka na parádu =) pak přidám fotky =)

dělám špatně že je chci v bytě?

22.9.2016 12:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Nevím.
Některé
venkovní kočky mohou mít později
SILNOU potřebu dostat se ven.
Každopádně je správné, že budou dvě.

22.9.2016 13:57
Machyska

XXX.XXX.252.23

AniAn napsal(a):
Ok, s tim koupanim pockam =) ko%taka jsou narozena 26.7. a už jsou plně samostatná. No a proč venkovní? totiž známá ma baraček a asi 3 kočky a prostě to letos nestihla uhlidat a měla 5 koťat...no a jelikož jsem kamaradka tak jsem ji to pomohla rozdat a tak jsem si splnila sen a taky si vzala jedno jenže má dráhá kamaradka (jiná) to naposlední chvílí odřekla jedno kotě tak jsem si vzala i to její =) jsou to kočky dlouhosrsté potuplované dlouhosrstým otcem kterého má její sousedka na parádu =) pak přidám fotky =)

dělám špatně že je chci v bytě?

Já bych také nekoupala, čas ukáže jestli pro některou nebude "hlas přírody" silnější, ale nemusí to tak být. Mnoho lidí má obyčejnou kočičku v bytě a funguje to perfektně. Občas kupte kočičí trávu (cyperus/šáchor), nebo si ji nasejte sama do květináče.

V každém případě pořádně zabezpečte balkón sítí (pokud balkón máte), tak se bude kočičkám moc líbit, dejte jim tam i nějaké odpočivadlo, tak aby se mohly kochat okolím a sledovat dění. Také pořádně zabezpečte okna, buďto sítí do větračky, nebo celkovou sítí do oken. Kočička by se mohla snažit prolézt a většinou to končí špatně tj. udušením kočky ve větračce.

Jste hodná, že Vám osud koťátek není lhostejný.

Dvě kočičky jsou skvělá volba, to si to pěkně užijete při sledování jejich her ani televizi nebudete potřebovat.

22.9.2016 13:58
AniAn

XXX.XXX.44.34

Blechy nemají, chodí i domů takže nejsou přímo venkovní...

22.9.2016 14:16
AniAn

XXX.XXX.44.34

Děkuji, televizi nemame, hodně čteme a když tak sledujeme přes internet co chceme =) jo bude to legrace, už se na to těším =) finišujeme už i ze stromem tak i to bude zajímavé sledovat =) balkon nemame a okan zajistíme siťkou.

22.9.2016 16:44
Acamar

XXX.XXX.158.162

My taky kočky nikdy nekoupali, nebyl důvod (ale kromě pár dní na chatě máme bytovky).
Kdybyste ale měla potřebu, dá se i méně násilně - třeba otřít vlhkou žínkou, existují i suché šampony...
Také jsme měli zkraje pro dvě kočky jeden větší záchod a problém nebyl, jen se musel častěji čistit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2016 17:09

Kočky nekoupat! Stačí česat, kartáčovat.

22.9.2016 17:11
AniAn

XXX.XXX.44.34

Děkuji, dobře to koupaní teda nechám až na extrémní nutnou situaci =)
zatím budu mít taky jen jedno wc a pak pořídím ještě jedno. =)

máte někdo vyrobený strom, co jste se rozhodly za dřevo? =)

24.9.2016 18:11
AniAn

XXX.XXX.44.34

Tak tohle jsou mé holky Raiki a Maiki
Vše proběhlo v pořádku, uf, dokonce jsme už papaly a byly na wc

24.9.2016 18:14
Machyska

XXX.XXX.252.23

AniAn napsal(a):

To jsou šikulky , to bude veselo

24.9.2016 18:21
AniAn

XXX.XXX.44.34

Jo šikulky to jsou a veselo už je až moc
už jsme byly i papat

24.9.2016 18:40
Acamar

XXX.XXX.158.162

AniAn napsal(a):

Jé, to jsou krásná drobátka...Tak ať všechno dobře zvládáte a koťátka se brzy a dobře zaklimatizují.

24.9.2016 19:09
AniAn

XXX.XXX.44.34

Děkuji ja si myslim že už asi jsou aklimatizované když ted´tak řádí a honí se po bytě

24.9.2016 19:15

AniAn napsal(a):

To jsou krásné chlupatičky smajlík A mají hezká, originální jména.

24.9.2016 22:16

Jéé Raiki, Maiki, vítejte kulíšci nádherní. Tak ať se vám v novém domově daří a vyrůstáte ve zdraví do krásy smajlík Pozdravujte dvounožce a poproste je, ať nám sem občas hodí nějakou fotku jak rostete a lumpačíte. posíláme pohlazení

26.9.2016 10:32
AniAn

XXX.XXX.44.34

Už jsme asi až moc aklimatizované, lumačíme jak divoké šelmy
však nás to dnes přejde až bude dnes odčervovat

26.9.2016 10:43
AniAn

XXX.XXX.44.34

A nejvíc máme rádi rybičky, jen pořád nevíme jak se k nim dostat

26.9.2016 12:26
Machyska

XXX.XXX.252.23

Lumpačení je přejde max. na jeden den, pokud byla koťata začervená, ale pak už zase budou ve své kůži. Vidím, že jedna ráda čte

26.9.2016 12:58
AniAn

XXX.XXX.44.34

Lumpačí pořád, jen co si na chvíli zdřímnou pokračují v tom =)

Jen jsem teď nešťastná, našla jsem mrtvou blechu teď vše doma vysávám peru uklízím a holky jsem pořídila sprej proti blechám...
nějaká rada? prosím

26.9.2016 13:07

AniAn napsal(a):
Lumpačí pořád, jen co si na chvíli zdřímnou pokračují v tom =)

Jen jsem teď nešťastná, našla jsem mrtvou blechu teď vše doma vysávám peru uklízím a holky jsem pořídila sprej proti blechám...
nějaká rada? prosím

Také jsme koupili sprej, ale na zdejší dobré rady jsme jej nepoužili a udělali jsme dobře. U veterináře dostala naše koťata Broadline spot-on a bylo odčerveno i odblešeno naráz. Já totiž také našla jen jednu mrtvou blešku ve vodě, vysála jsem vše a co šlo vyprala na 90°C a už máme od té doby klid. Ta kapička je pro koťátka šetrnější, jen se musí hlídat, aby si to čičiny vzájemně neslízaly. Sprej je bude stresovat, sousedka u nás v domě z toho sprejování byla hodně špatná, honila mrňouse po celém bytě i po schodišti v domě.. kocourek se vystresoval dost.. Zkuste zvážit koupit něco v kapičkách co se aplikuje za krk, jinak asi moc se sprejem neporadím, jedině dvě ruce co budou dobře kotě držet a další co budou rychle aplikovat.. nejdřív bych zkusila bříško..

26.9.2016 13:14
AniAn

XXX.XXX.44.34

Holky jsem už postříkala, nijak násilně, teda nijak se tomu nebránily, jen se začaly ještě více drbat, asi to zabírá, stříkla jsem na bříško, mezi přední packy, za krk...snad to pomůže. pořád se perou takže si myslím že ten postřik otírají o sebe tak to v malém množství roznesou si po těle sami...opakovat nevím za jak dlouho to mam

uklízet a dezinfikovat budu snad asi každy den teď všechno mě svědí

26.9.2016 13:24

AniAn napsal(a):
Holky jsem už postříkala, nijak násilně, teda nijak se tomu nebránily, jen se začaly ještě více drbat, asi to zabírá, stříkla jsem na bříško, mezi přední packy, za krk...snad to pomůže. pořád se perou takže si myslím že ten postřik otírají o sebe tak to v malém množství roznesou si po těle sami...opakovat nevím za jak dlouho to mam

uklízet a dezinfikovat budu snad asi každy den teď všechno mě svědí

To jste všechny tři šikulky . Jestli se nebránily a dál skotačí tak to budou pohodářky smajlík Jaký jste použila sprej?

Mimochodem, koupala jste nakonec?

Já také pro jistotu uklízela několikrát denně, už jen pro dobrý pocit

26.9.2016 13:39
AniAn

XXX.XXX.44.34

Ne nekoupala. mam sprej pro koťata FIPRON.
ale jsem s toho nešťastná

26.9.2016 13:54
Machyska

XXX.XXX.252.23

AniAn napsal(a):
Ne nekoupala. mam sprej pro koťata FIPRON.
ale jsem s toho nešťastná

Blešku měl doma už každý kočkař :), já jsem měla doma dva dny zablešené kotě, jelikož bylo maličké na kapku a sprej vhodný pro malá koťata jsem nemohla narychlo sehnat. Nakonec jsem dala po dvou dnech půl kapky a začal blázinec. Kotě se drbalo jako o život, tak jsme ho s manželem vzali, položili na ručník a lovili na něm ty blechy pinzetou, trvalo to tři hodiny, po stovce blech jsme přestali počítat. Odhadem jich bylo kolem 130 - 140.

Pak jsem všechno v domě vyprala (kotě mohlo i do postele) a vysála (nezapomeňte hned po úklidu vyhodit pytlík z vysavače do popelnice) a to jsem dělala celý týden, hlavně to vysávání a žádná bleška doma nezůstala a to jsem v té době měla doma pejska a druhou kočičku, těm jsem dala pro jistotu hned kapičku a bylo to v pohodě.

Od té doby žádná bleška a je to už víc jak dva roky. Raději to klepu na dřevo

26.9.2016 13:59
AniAn

XXX.XXX.44.34

Děkuji
klepu i za vás
ložnici mají zakázanou tak ještě že tak =)

holky se teď drbou jak o život, ale pořád se peou jak draci

26.9.2016 14:35
AniAn

XXX.XXX.44.34

Normálně ty blechy sami vypadavají ven! sice se trochu ještě hýbou ale to jsou ty poslední záškuby =) už jsem jich zabila na podlaze asi 20
a tím jak se skrábou tak taky vylézají =) mrchy blešinské

26.9.2016 14:44

Machyska napsal(a):
Blešku měl doma už každý kočkař :), já jsem měla doma dva dny zablešené kotě, jelikož bylo maličké na kapku a sprej vhodný pro malá koťata jsem nemohla narychlo sehnat. Nakonec jsem dala po dvou dnech půl kapky a začal blázinec. Kotě se drbalo jako o život, tak jsme ho s manželem vzali, položili na ručník a lovili na něm ty blechy pinzetou, trvalo to tři hodiny, po stovce blech jsme přestali počítat. Odhadem jich bylo kolem 130 - 140.

Pak jsem všechno v domě vyprala (kotě mohlo i do postele) a vysála (nezapomeňte hned po úklidu vyhodit pytlík z vysavače do popelnice) a to jsem dělala celý týden, hlavně to vysávání a žádná bleška doma nezůstala a to jsem v té době měla doma pejska a druhou kočičku, těm jsem dala pro jistotu hned kapičku a bylo to v pohodě.

Od té doby žádná bleška a je to už víc jak dva roky. Raději to klepu na dřevo

Tak to musela být síla.. .. to se mu určitě hodně ulevilo

AniAn, nebojte, to zvládnete. Co nezvládne sprej, to R+M divočením setřesou Ty první dny je nádherné je pozorovat jak lumpačí a hlavně průzkumničí, že? - u nás bylo úplně slyšet jak natahují centimetr po centimetru vůně všeho nového.

26.9.2016 14:49
AniAn

XXX.XXX.44.34

Je to super je pozorovat i když teď momentálně s něma i trpím =) jde to na nich uplně vidět ty nové objevy =)

moc děkuju

26.9.2016 15:01
Machyska

XXX.XXX.252.23

AniAn napsal(a):
Je to super je pozorovat i když teď momentálně s něma i trpím =) jde to na nich uplně vidět ty nové objevy =)

moc děkuju

Pročesávejte je hřebínkem všiváčkem, ten malý co je na lidské vlasy když jsou vešky, zachytí i blešky, nebo jiným co má zoubky hustě vedle sebe.

26.9.2016 15:03
Machyska

XXX.XXX.252.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to musela být síla.. .. to se mu určitě hodně ulevilo

AniAn, nebojte, to zvládnete. Co nezvládne sprej, to R+M divočením setřesou Ty první dny je nádherné je pozorovat jak lumpačí a hlavně průzkumničí, že? - u nás bylo úplně slyšet jak natahují centimetr po centimetru vůně všeho nového.

Ani nevíte, jak moc chudinka po vychytání blech usnula a já se bála, že je mrtvá, že ji zabila ta kapička, která byla na starší kočky, tak byla tuhá. Po pár hodinách se vzbudila a začala spokojeně lumpačit, to se zase ulevilo mi

26.9.2016 15:32

Machyska napsal(a):
Ani nevíte, jak moc chudinka po vychytání blech usnula a já se bála, že je mrtvá, že ji zabila ta kapička, která byla na starší kočky, tak byla tuhá. Po pár hodinách se vzbudila a začala spokojeně lumpačit, to se zase ulevilo mi

Tak to věřím smajlík To lumpačení je stejně nejlepší známka pohody U nás čekám takovou tuhost dneska večer, protože od rána je nenechává ani chvilku spát moucha provokatérka.

26.9.2016 15:46
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Happy: U nás už by moucha "zařvala". Krátké rodeo, zakončené malou svačinkou.

U vás zatím nee?

26.9.2016 16:10

joanne.s napsal(a):
Happy: U nás už by moucha "zařvala". Krátké rodeo, zakončené malou svačinkou.

U vás zatím nee?

Jani, to bys tu musela být.. já kvůli tomu dneska nic pořádného nedělám, tváře už mě bolí jak se pořád směju. Tvůj Béda je holt zkušený lovec smajlík Naši jsou na to dva a přesto si z nich tahle velká moucha dělá dobrý den. Mají ideální číhací pozice, ale vždycky je napadne vyrazit ve stejnou chvíli takže se ve skoku srazí, což je vyprovokuje ke rvačce nebo honičce, kterou ukončí zase moucha drze prolétávající v jejich těsné blízkosti.. a tak pořád dokola... Amy už ji párkrát připlácla packou na okno, ale pak ji pozoruje jak se moucha oklepe a odlétne směr střed pokoje... V tu chvíli nebojsa James skáče až z horního odpočívadla na škrabadle do prostoru, pochopitelně mouchu mine a běží se ke mně nechat utěšit.. Moucha stupňuje rychlost, prolétla několikrát i tunelem a sedá si i na škrabadlo! až tak je drzá Chlupáči si to berou osobně, nehodlají se vzdát, ale už se kvůli ní i v tom tunelu srazili, zatímco ona si frnkla tou prostřední dírou.. James už za sebou vláčí jazyk, ale pořád doufá, že když ji doběhne, nahrbí se a naježí, tak mouchu postihne leknutím kolaps.. ten by na "to" snad nesáhl..

26.9.2016 16:19
joanne.s

XXX.XXX.5.111

26.9.2016 17:05
Machyska

XXX.XXX.252.23

Nebojte, povede se .

Naše Peggy (ta co měla blešky), tak ta když potkala myšku, musela ji samozřejmě donést jiná kočka, se vždy tvářila stylem "tak na to bych nikdy nesáhla", to se nedá popsat, ale bylo to od pohledu zřejmé "a mou krásnou pusinkou už vůbec ne".

Jednou jsem chytila myš, asi ji "někdo" omylem zapomněl živou v zimní zahradě a vyhodila jsem ji ven a k ní postavila Peggy. Chvíli se na ni dívala, jako na zjevení (ono to bylo oboustranné) a pak do ní šprtla packou, to vypadalo jako vrchol útoku, ale nebyl Pegginka ji packou opatrně posouvala tak dlouho, až došla k plotu a myš vzala dírou pod polotem roha. Tak jsme ji chválili slovy "šikovná Peggy, vyhnala myš z našeho pozemku" .

Po pár měsících jsme byli šokovaní znovu, jelikož si Peggy chytila svou vlastní myšku, ale myslím, že vražda myšky je nad její síly, nevím, ale když to viděl náš Bártík, tak ji zabavil pro sebe. Svačina je svačina.
Od té doby již ulovila myší spoustu, ale netuším co s nimi dělá, myslím že je předává po hře ostatním našim kočkám, nebo ji je rovnou berou.

26.9.2016 17:08
AniAn

XXX.XXX.44.34

Tak nás to zmohlo že už dvě hodiny spíme

26.9.2016 17:15

AniAn napsal(a):

To jsou holky k umazlení!.. kabely nechávají být? já bych si takhle nabíječku k noťasu už volně položit nemohla :D.

26.9.2016 17:20
Machyska

XXX.XXX.252.23

AniAn napsal(a):

Jak je rozeznáte, mě přijdou úplně stejní zlatíčka, ti ani zlobit nedokážou...

26.9.2016 17:34
AniAn

XXX.XXX.44.34

No kabely prozatím jen "žužlají"

Maiki je trošku menší a má na hlavě malého zrzavého "pankáče" takovou chocholku či jak to napsat

Raiki je dominantnější, všude první =) a začíná být drzá i sama na sebe v odraze v zrdcadle =) na to přišla včera večer, a dokonce začala i na sebe vrčet a měla sklopené uši že jsem je vůbec neviděla fakt jsem se jí smála, byla tak asi 5 minut

26.9.2016 17:37
AniAn

XXX.XXX.44.34

Tady to jde krásně vidět =) je to i delší než ostatní chlupy

26.9.2016 18:34
Acamar

XXX.XXX.158.162

Jani, to bys tu musela být.. já kvůli tomu dneska nic pořádného nedělám, tváře už mě bolí jak se pořád směju. Tvůj Béda je holt zkušený lovec smajlík Naši jsou na to dva a přesto si z nich tahle velká moucha dělá dobrý den. Mají ideální číhací pozice, ale vždycky je napadne vyrazit ve stejnou chvíli takže se ve skoku srazí, což je vyprovokuje ke rvačce nebo honičce, kterou ukončí zase moucha drze prolétávající v jejich těsné blízkosti.. a tak pořád dokola... Amy už ji párkrát připlácla packou na okno, ale pak ji pozoruje jak se moucha oklepe a odlétne směr střed pokoje... V tu chvíli nebojsa James skáče až z horního odpočívadla na škrabadle do prostoru, pochopitelně mouchu mine a běží se ke mně nechat utěšit.. Moucha stupňuje rychlost, prolétla několikrát i tunelem a sedá si i na škrabadlo! až tak je drzá Chlupáči si to berou osobně, nehodlají se vzdát, ale už se kvůli ní i v tom tunelu srazili, zatímco ona si frnkla tou prostřední dírou.. James už za sebou vláčí jazyk, ale pořád doufá, že když ji doběhne, nahrbí se a naježí, tak mouchu postihne leknutím kolaps.. ten by na "to" snad nesáhl..

Naše mladá je taky neúspěšný ale vytrvalý lovec much, nejste v tom sami Nejprve je dlouze pozoruje, pak je očichává, až se bojím, že ji vdechne a udusí se moucha si z toho naprosto nic nedělá, jakoby za ní nestála ŠELMA...nakonec jí párkrát pohladí packou, a to už moucha odletí. Zas jí ta moucha dlouho vydrží

26.9.2016 18:37
Acamar

XXX.XXX.158.162

Machyska napsal(a):
Nebojte, povede se .

Naše Peggy (ta co měla blešky), tak ta když potkala myšku, musela ji samozřejmě donést jiná kočka, se vždy tvářila stylem "tak na to bych nikdy nesáhla", to se nedá popsat, ale bylo to od pohledu zřejmé "a mou krásnou pusinkou už vůbec ne".

Jednou jsem chytila myš, asi ji "někdo" omylem zapomněl živou v zimní zahradě a vyhodila jsem ji ven a k ní postavila Peggy. Chvíli se na ni dívala, jako na zjevení (ono to bylo oboustranné) a pak do ní šprtla packou, to vypadalo jako vrchol útoku, ale nebyl Pegginka ji packou opatrně posouvala tak dlouho, až došla k plotu a myš vzala dírou pod polotem roha. Tak jsme ji chválili slovy "šikovná Peggy, vyhnala myš z našeho pozemku" .

Po pár měsících jsme byli šokovaní znovu, jelikož si Peggy chytila svou vlastní myšku, ale myslím, že vražda myšky je nad její síly, nevím, ale když to viděl náš Bártík, tak ji zabavil pro sebe. Svačina je svačina.
Od té doby již ulovila myší spoustu, ale netuším co s nimi dělá, myslím že je předává po hře ostatním našim kočkám, nebo ji je rovnou berou.

To mi připomnělo naši první kočičku, když se na chatě poprvé setkala s myší - no pidimyšičkou. Hleděla na ni nejdřív úplně vytřeštěně co to je, pak přemýšlivě co teda s tím, a pak ji prostě zašlápla, jakoby to byla nějaká nepatřičnost co nemá venku co dělat a ona se na to přece nebude dívat...

26.9.2016 18:39
Acamar

XXX.XXX.158.162

To jsou holky k umazlení!.. kabely nechávají být? já bych si takhle nabíječku k noťasu už volně položit nemohla :D.

"AniAN"Nádherná dvojka Přeji rychlé vítězství nad bleškami!

26.9.2016 18:40
Machyska

XXX.XXX.252.23

AniAn napsal(a):
Tady to jde krásně vidět =) je to i delší než ostatní chlupy

Krásná chocholka ,

... jo, jo, kabely žužlají. Naši žužlali až do doby, kdy přestala nabíječka fungovat a teprve pak jsem si všimla těch milion mikro díreček. Byla úplně nové a reklamace by asi neprošla a dcera na to byla úplně stejně. Museli jsme koupit dvě nové

Hlavně ten sucháč na smotání kabelu byl neodolatelný, ten jsem jim ustřihla na hraní téměř okamžitě

26.9.2016 18:42
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):
To mi připomnělo naši první kočičku, když se na chatě poprvé setkala s myší - no pidimyšičkou. Hleděla na ni nejdřív úplně vytřeštěně co to je, pak přemýšlivě co teda s tím, a pak ji prostě zašlápla, jakoby to byla nějaká nepatřičnost co nemá venku co dělat a ona se na to přece nebude dívat...

27.9.2016 21:20
AniAn

XXX.XXX.44.34

Ještě jeden dotaz, kolik vás stála první návštěva u veterináře prosím ?

27.9.2016 21:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Kde jak.
Moderní, vybavené, mladé kliniky bývají poněkud dražší.
Ale vy potřebujete jen odčervit, stačí nějaká menší ordinace...

27.9.2016 21:57

My jsme přesně před měsícem platili za obě koťata dohromady 270 Kč za základní vyšetření a k tomu za Broadline spot-on 410 Kč. České Budějovice.

30.9.2016 11:08
AniAn

XXX.XXX.44.34

Děkuji vám
jsem ted´nemocná tak jdu až příští týden, odčervení u nás už proběhlo =)
uvidíme jak ty naše šlmy dopravíme k panu doktorovi =) a doufam že mu tam nenadělají z ordinace kulničku na dříví podle toho jak řádí u nás doma

30.9.2016 13:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Přenoska ?
Poměrně nutná výbava.

30.9.2016 13:50
joanne.s

XXX.XXX.41.2

rapotacka11 napsal(a):
Přenoska ?
Poměrně nutná výbava.

K doktorovi určitě.

1.10.2016 15:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

AniAn napsal(a):
Už jsme asi až moc aklimatizované, lumačíme jak divoké šelmy
však nás to dnes přejde až bude dnes odčervovat

Nádhera! Nečetla jsem toto vlákno, proto jen gratulace k chlupaté radosti - a ještě dvojnásobné!

1.10.2016 15:29
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):

2.10.2016 18:41
AniAn

XXX.XXX.44.34

Prosím vás, proč mi smrdí zakrytý záchod? čistím ho 2x denně...
myslela jsem si že zakrytý záchod by neměl jít cítit ale je to fakt šílený, nevím co dělat...máte tak taky takový ten filtr? neůže to být tím třeba? =(
děkuji za odpovědi

2.10.2016 18:54

Hezký večer, chci se zeptat, jaké používáte stelivo... máme doma 2 toalety kryté s filtrem (používané trvale bez dvířek) a jeden nekrytý záchodek. Obě koťata využívají všechny tři a po měsíci můžu říct, že nejsou toalety vůbec cítit. Pokud zaznamenávám nějaký pach tak jen v okamžiku než "to" chlupáči čerstvě zahrabou a musím přitom být opravdu blízko.. Po zahrabání nejde opět cítit nic...

Stelivo Cat´s best öko plus mohu tedy rozhodně doporučit, je sice dražší, ale skvěle pohlcuje pachy, dobře hrudkuje a potřebuje se obměňovat jen jednou za dva týdny celý obsah jinak odebíráme opravdu jen použitou část a dosypáváme minimum smajlík

2.10.2016 19:01

AniAn: po čase filtr, jak natahuje pachy, může být cítit. Takže je potřeba ho vyměnit. A nebo zkusit jiné stelivo. Potom má na zápach vliv hodně teplé počasí, ale to teď nehrozí.

2.10.2016 19:04
joanne.s

XXX.XXX.2.123

Anian: mně se to nezdá. máte dvě kočky a dva záchody? pokud minimálně takto, je to divné. Buď zažívací nebo jiný zdravotní problém kočindy, nevhodné krmení, nebo i špatné stelivo. čistíte aspoň dvakrát denně, jaké stelivo používáte?

2.10.2016 19:47
AniAn

XXX.XXX.44.34

Ano mam jeden uzavřeny a druhý otevřeny záchod, ten otevřený teda fakt "jede" musím co druhý den měnit celé wc, používám stelivo zverimax jemný, je v te střední ceně

kočičky máme doma cca 14 dní takže filtr je starý taky tak...

granulky mam BRIT pro koťatka, mam dva druhy a oba jim chutnají, střídám to. pak jim davam občas kapsicku jednu na půl.

je teda pravda že do toho otevřeného chodí jen jedna a to jen na čurandu. jinak pak obě chodí do toho zakrytého dělat všechno.

zitra zajdu a koupím jiné, uvidím

2.10.2016 19:53
joanne.s

XXX.XXX.2.123

Stelivo zverimax? to neznám, ani na heurece se mi ho nedaří vyhledat.

kupte nějaké pořádnější, doporučuji toto http://steliva-a-toalety-pro-kocky.heureka.cz/f:q:Zverlit/

ani to ve výsledku dražší nebude, protože nezasmrádá, a celý obsah není potřeba nijak často vyhazovat - jen poctivě denně vybrat hrudky.

pokud oba chodí spíše jen do toho jednoho záchodku, přikoupila bych ještě jeden takový.

za sebe - filtrem to nebude. Já ho taky neměním, a záchodek mi nesmrdí /jeden záchod, jedna kočka, hrubý Zverlit, krmení kvalitní masové konzervičky-filety a granule Annamaet bezobilné/.

2.10.2016 20:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Nemám žádný filtr a cítit nic není.
Kupuji levné, hrudkující : Molly, Mikeš.
Dříve (v pravěku) to byl problém, když jsme měli
jen bedýnku s pískem, ale teď pohoda.

2.10.2016 20:35
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Nemám žádný filtr a cítit nic není.
Kupuji levné, hrudkující : Molly, Mikeš.
Dříve (v pravěku) to byl problém, když jsme měli
jen bedýnku s pískem, ale teď pohoda.

Také kupuji spíše levnější steliva (Mikeš, Propesco) z důvodu toho, že finančně na tom nejsem nic moc. Mám dva kocoury, vystačí si se dvěma WC a asi jak píše "happylife" cítím zápach jedině v okamžiku kadění. Po zahrabání buď vůbec nebo minimálně. Obávám se, zda nepůjde o nějaký zdravotní problém. Nevím, jestli jsem to blbě četla, ale je tam někde vůbec zmíněno JAK to zapáchá (vyloženě stolice? event. moč?) a jakou KONZISTENCI stolice kočeny mají...? Průjmovitá nebo i řidší stolice bývá u koček opravdu echt zápach!

2.10.2016 20:37
AniAn

XXX.XXX.44.34

Omlouvám se, je to zverlit a ne zverimax. byla jsem se ted´ podívat raději. super jemny

jsem s toho na nervy

tak uvidím, zítra koupím kvalitnější a to rozhodne asi

2.10.2016 20:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

AniAn napsal(a):
Omlouvám se, je to zverlit a ne zverimax. byla jsem se ted´ podívat raději. super jemny

jsem s toho na nervy

tak uvidím, zítra koupím kvalitnější a to rozhodne asi

A ty moje dotazy? Viz příspěvek před chvílí...? Třeba něco vypátráme...

2.10.2016 20:42
joanne.s

XXX.XXX.2.123

Pokud máte Zverlit, stelivem to nebude.

Pokud mají průjem, tak k veterináři. jinak přidat další záchodek se stelivem.

2.10.2016 20:46
AniAn

XXX.XXX.44.34

Hovinka mají tvrdé, a myslím si že to smrďušká spíše ta moč =(

kdyby měly zdr. problém tak třeba pořád mňoukají nebo kňučí nebo jen spí nebo prostě se straní ale ony ne, jí dost, pijí taky dost, chodí kakat i čůrat, pořád se perou, skáčou honí se jak o závod, jsou prostě hravé a mazlivé...

nebo se pletu?

2.10.2016 20:51
joanne.s

XXX.XXX.2.123

AniAn: ještě mě napadá- jak vysokou vrstvu steliva dáváte?

Dejte tři záchody, a uvidíte, třeba to pomůže. může to být tím, že chodí dvě kočky hlavně na jeden, a ten záchod prostě nestíhá..

A pokud používají hlavně ten otevřený - je to přeci jen jiné, než když máme krytý..

ještě dodatek - Zverlit se opravdu nemění celý obsah obden. Toto stelivo určitě zasmrálé po tak krátké době není.

2.10.2016 20:58
AniAn

XXX.XXX.44.34

Holky používají hlavně ten uzavřeny...

ja se fakt snažim aby to nesmrdelo tak to raději měním celé ale jinak denně vybírám hrudky 2X...

no jak popsat vrstvu...prostě skoro půl pytle...

2.10.2016 21:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Já dávám 10 kg do otevřené bedýnky 60 x 40 cm
a opravdu to nezapáchá.
Jestli třeba u vás není cítit pomočená bedýnka-dno.

2.10.2016 21:03
AniAn

XXX.XXX.44.34

Pokaždé výměně bedýnku vysprchuju a dezinfikuji.

2.10.2016 21:03

AniAn napsal(a):
Ano mam jeden uzavřeny a druhý otevřeny záchod, ten otevřený teda fakt "jede" musím co druhý den měnit celé wc, používám stelivo zverimax jemný, je v te střední ceně

kočičky máme doma cca 14 dní takže filtr je starý taky tak...

granulky mam BRIT pro koťatka, mam dva druhy a oba jim chutnají, střídám to. pak jim davam občas kapsicku jednu na půl.

je teda pravda že do toho otevřeného chodí jen jedna a to jen na čurandu. jinak pak obě chodí do toho zakrytého dělat všechno.

zitra zajdu a koupím jiné, uvidím

No já nevím, Zverlit je chválený, tam chyba asi vážně nebude... jak tady čtu tak smrdí hlavně ten, kam chodí jen jedna kočička čůrat..není tu přecejen možnost, že by měla nějaký zdravotní problém, ačkoliv se jinak zdá být čilá a v pohodě?

2.10.2016 21:05
joanne.s

XXX.XXX.2.123

Jestli třeba není cítit pomočená bedánka - dno

přesně tak jsem to myslela.

Vrstvu je potřeba dát dost vysokou /píšou to i na pytli, kolik cm na výšku.

Dávám do krytého záchoda cca 6 kg steliva naráz.Ale vlezlo by se i víc.

2.10.2016 21:15
AniAn

XXX.XXX.44.34

Takže asi dělám chybu v tom že dávám málo steliva. ok, polepším se teda a snad to přejde. pokud ne tak si hodim mašli

2.10.2016 21:19
AniAn

XXX.XXX.44.34

Happylife: používají hlavně ten zavřeny, právě proto mě to tak zaráží že tak smrďušká

u toho otevřeného to taky cítím jen když tak je opravdu čerstvě vykonaná potřeba a zahrabává se momentálně, pak už nee...

jinak vždy bedýnky umývám a dezinfikuji

2.10.2016 21:29

Ahaa, já jsem to z příspěvku pobrala tak, že "jede" jen ten otevřený smajlík (jen musím zmínit, že tedy čůrání necítím nikdy..ani čerstvé..) Nejspíš to ale u vás bude opravdu jen tou vrstvou steliva. Také jsem první den nasypala podle rad na internetu stelivo do výšky 5-7 cm, ale koťata si dělala důlky až na dno. Hned jsem přisypala na nějakých +10cm a je to OK.. občas tedy i v čerstvě nasypaném obsahu hrabe kocourek tak vehementně a dlouho až mám dojem, že už musí loupat strop sousedům pod námi, ale hrudky až na dně nenacházím takže má nejspíš jenom krtčí geny..

2.10.2016 21:30
Machyska

XXX.XXX.252.23

AniAn napsal(a):
Takže asi dělám chybu v tom že dávám málo steliva. ok, polepším se teda a snad to přejde. pokud ne tak si hodim mašli

Já kupuji obyčejné stelivo z Peny a dávám dva pytle najednou, když jsem dávala jen jeden, tak smrděl cca za tři dny. Špatně se uklízel, jelikož hrudky byly přilepené na dno, a to jsem zkoušela i "zaručené" rady, jako dávat na dno noviny...
Nyní u nasypání dvou pytlů jen pomalu vybírám hrudky, hovínka, a postupně co vyberu, tak to co dva dny dosypu a vůbec nic nesmrdí. Hrudky jsou vzorné a vůbec se nerozpadají.
Já mám jeden záchodek na dvě kočky a je to v pořádku. Kočičky spokojené a já taky. Mají svůj systém dopředu se čurá a dozadu se kaká
Uklízím ráno před prací a večer před spaním.

2.10.2016 21:32
Machyska

XXX.XXX.252.23

Ahaa, já jsem to z příspěvku pobrala tak, že "jede" jen ten otevřený smajlík (jen musím zmínit, že tedy čůrání necítím nikdy..ani čerstvé..) Nejspíš to ale u vás bude opravdu jen tou vrstvou steliva. Také jsem první den nasypala podle rad na internetu stelivo do výšky 5-7 cm, ale koťata si dělala důlky až na dno. Hned jsem přisypala na nějakých +10cm a je to OK.. občas tedy i v čerstvě nasypaném obsahu hrabe kocourek tak vehementně a dlouho až mám dojem, že už musí loupat strop sousedům pod námi, ale hrudky až na dně nenacházím takže má nejspíš jenom krtčí geny..

tak to je sranda "...loupat strop sousedům... to mě pobavilo, jeden náš kocour taky hrabe, jako motorová myš

2.10.2016 21:40

"Mají svůj systém dopředu se čurá a dozadu se kaká"

zrovna se chystám psát, že tohle zase pobavilo mě! to mají dobře ošéfovaný smajlík

2.10.2016 21:41
AniAn

XXX.XXX.44.34

Ja jsem takové tele

2.10.2016 21:54

AniAn: to rozhodně nejste smajlík Zvládla jste blešky, zvládnete i toto.. Je dobře, že se ptáte, však co nám jako začátečníkům zbývá? smajlík Raiki a Maiky jsou u vás jistě spokojené, vždyť mají i rybičkovou televizi!

2.10.2016 22:14
AniAn

XXX.XXX.44.34

Děkuji happylife

a nejen rybičkovou televizi ale on přítel ted´přišel z hokeje a ten mu šmejdí po baglu z výzbrojí a šplhají po hokejkách

2.10.2016 22:28

AniAn napsal(a):
Děkuji happylife

a nejen rybičkovou televizi ale on přítel ted´přišel z hokeje a ten mu šmejdí po baglu z výzbrojí a šplhají po hokejkách

tady jsou batohy a tašky všeho druhu také oblíbené, ihned se musí prozkoumat! smajlík dokud po hokejkách jen šplhají tak ok :D.. mně včera odtáhli koště než jsem pověsila prádlo úplně do jiné místnosti pod postel.. a to ho museli vzít i po schodech.. (to prádlo mi pak sundali samozřejmě také) smajlík

Dcerka tuhle ráno v předsíni prohlásila, že jsem jí snad dala svačinu na týden jak jí ta aktovka najednou ztěžkla.. uvnitř si ale v tichosti hověl náš 2,5kilový James... To by asi zírali oba kdyby ho vyndala až ve škole...

2.10.2016 23:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

AniAn napsal(a):
Pokaždé výměně bedýnku vysprchuju a dezinfikuji.

Aha, já myslela, že spíš zapáchá stolice u vás...
No, vyšetřením moči u veta chybu neuděláte. Raději varuji před tou horší eventualitou. Můj předminulý kocourek umřel na sellhání ledvin a moč mu zapáchala hodně, i když on už pak chudák zapáchal celý. Pro začátek bych fakt nechala vyšetřit vzorek moči.

2.10.2016 23:43
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Aha, já myslela, že spíš zapáchá stolice u vás...
No, vyšetřením moči u veta chybu neuděláte. Raději varuji před tou horší eventualitou. Můj předminulý kocourek umřel na sellhání ledvin a moč mu zapáchala hodně, i když on už pak chudák zapáchal celý. Pro začátek bych fakt nechala vyšetřit vzorek moči.

A náš kocourek při trojitým selhání ledvin nezapáchal vůbec. A na selhání ledvin jsou trochu malinký, ne?

3.10.2016 07:38
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Happylife: U nás jsou zavazadla též v kurzu. Dámské návštěvy mají kocoura v kabelce natošup, nezávisle na poměr velikosti kocoura a kabelky:D
A batoh?
Ten si kočičák předevčírem regulérně nasadil na záda! :D.

3.10.2016 08:52

joanne.s napsal(a):
Happylife: U nás jsou zavazadla též v kurzu. Dámské návštěvy mají kocoura v kabelce natošup, nezávisle na poměr velikosti kocoura a kabelky:D
A batoh?
Ten si kočičák předevčírem regulérně nasadil na záda! :D.

manžel minule zařval leknutím když postavil tašky a batoh s nákupem do kuchyně, otočil se aby otevřel lednici a vzápětí při otevírání tašky na něj zevnitř vylítly 3 packy naráz.. je to vždycky mžik a jsou uvnitř, v batohu se vlezou i do té nejmenší kapsy, což nám nepřijde ani fyzicky možné, leda že by pod všemi těmi chlupy byli už jen malí gumoví hadi..

3.10.2016 17:35
Machyska

XXX.XXX.252.23

AniAn napsal(a):
Ja jsem takové tele

Houby tele , všichni se pořád učíme. Já jsem na to přicházela postupně, formou pokus - omyl asi půl roku, než mě napadlo nasypat pořádnou vrstvu. Tohle mi nikdo v okolí neporadil a radili spoustu neuvěřitelných blbostí .

To jsem ještě iFaunu neznala , mohlo to být mnohem rychlejší.

4.10.2016 18:04
AniAn

XXX.XXX.44.34

Ja vás žeru holky

6.10.2016 13:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

AniAn napsal(a):
Ja vás žeru holky

8.10.2016 07:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Tak mi došly zásoby steliva, co jsem měla na půdě.
A jsem docela vykulená ze současných cen.
Kupovala jsem to v akci, za cca 60 - 70 kč = 10 kg
No, budu hledat dál...
Molly snad ani neseženu.

8.10.2016 19:50
Acamar

XXX.XXX.158.162

Molly je to 10 kg stelivo z bývalého Intersparu? Jestli ano, tak je to prý to stejné, co prodává Albert, akorát ve fialovém obalu s logem Albert Quality,10 kg za 95 Kč. Kupuji ho občas, je slušné. Jen cena drobet poskočila...Akce mívá občas Kaufland tak za těch 70 na 10 kg, ale stelivo jsem zatím neměla, kvalitu nevím.

8.10.2016 20:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Děkuji.

8.10.2016 20:50
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):
Molly je to 10 kg stelivo z bývalého Intersparu? Jestli ano, tak je to prý to stejné, co prodává Albert, akorát ve fialovém obalu s logem Albert Quality,10 kg za 95 Kč. Kupuji ho občas, je slušné. Jen cena drobet poskočila...Akce mívá občas Kaufland tak za těch 70 na 10 kg, ale stelivo jsem zatím neměla, kvalitu nevím.

Kaufland mívá 10 kg steliva v akci za 40, -, občas kupuji pro venkovní záchodek. Hrudkuje docela dobře, je hnědé a hrubší "zrno", tak mám pocit, že u prvního čištění vyberu i dost nepoužitých "zrnek". Prodávají ho i v 5 kg pytlích i tam bývá akce a vychází na 20, -.
Bez akce bývá dražší cca 10 kg za 60, - a 5 kg 25, -, ale akce mají takové, že někdy je potřeba hlídat, které je levnější,10kg je v rozmezí od 40, - do 60, - pokaždé jinak. Nebývá to moc na letáku a stejně akce bývá. Jejich systém slev jsem nepochopila .

Myslím, že lepší je to z Penny, je jemnější a šedé, hrudkuje přibližně stejně. Běžná cena je 25, - a při slevě 19,90, velice zřídka i 17,90 za 5 kg.

9.10.2016 08:27
joanne.s

XXX.XXX.37.100

Machyska:
Stelivo z Kauflandu jsem měla, přišlo mi vážně špatné. i špatně hrudkovalo, zasmrádalo. z těch levnějších, třeba stelivo z Rossmann nebo Mikeš mi přijde o hodně lepší.

9.10.2016 11:11
AniAn

XXX.XXX.44.34

Zdravím, měli jste někdy nějakou nemoc?

9.10.2016 12:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Myslím, že před devíti lety.
Chodil sem na zahradu sousedů kocour, měl nějakou virozu(?), rýmu ap.
Vypadal mizerně a moje Amuška to chytla a bylo to moc ošklivé.
Trvalo to 2 týdny, mladí veti to léčili týden a snad to bylo ještě horší.
V pondělí, po dovolené už ordinovala naše dr. a vcelku optimisticky
se ujala léčby. Ve Čt jsme se ale dohodly, že to v Pá skončíme.
Kočce bylo mizerně, asi bolesti, vmačkávala se za skříň. Nejedla,
nepila, nevyměšovala. Na poslední chvíli se zlepšila.
Nevím, zda zabrala léčba nebo to přešlo samo...
Bylo to jediné marodění našich koček. Bylo to ošklivé,
ale viděla jsem, co dokáže drobná kočička vydržet...

9.10.2016 13:46

Kauflanďácké špatně hrudkuje, smrdí, práší
penny je lepší ale taky hrudkuje nic moc
fialové z alberta výborné, teď nově jemnější, perfektně hrudkuje, nesmrdí (bych přirovnala k zwerlitu)
mikeš smrděl, ale je fakt, že jsem ho měla už před x lety, třeba se od té doby polepšili.

9.10.2016 15:47
Machyska

XXX.XXX.252.23

joanne.s napsal(a):
Machyska:
Stelivo z Kauflandu jsem měla, přišlo mi vážně špatné. i špatně hrudkovalo, zasmrádalo. z těch levnějších, třeba stelivo z Rossmann nebo Mikeš mi přijde o hodně lepší.

Hrudkuje celkem dobře, ale používám ho pouze pro venkovní záchodek, aby netrpěl záhonek , na to je dobrý

9.10.2016 15:59
fikovnice

XXX.XXX.30.49

AniAn napsal(a):
Zdravím, měli jste někdy nějakou nemoc?

Proč se ptáte? To je celkem divný dotaz...

9.10.2016 16:36
Acamar

XXX.XXX.158.162

Ještě z těch "supermarketových" není vůbec špatné stelivo z DM, to v 6litrovém balení, připomíná mi to hrudkující stelivo od Britu - světlé, drobné, dobře hrudkuje. Akorát cena není moc výhodná,6l balení za 85 kč.
Rossman jsme taky zkoušeli, špatné není, cena dobrá, ale nevím proč holkám se moc nelíbilo.

2.11.2016 07:22
AniAn

XXX.XXX.44.34

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli může koťata jen tak "prohnat" (jako u nás u lidí)

2.11.2016 11:33
Acamar

XXX.XXX.29.122

AniAn napsal(a):
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli může koťata jen tak "prohnat" (jako u nás u lidí)

Nám se to stalo. Mladou 2x prohnaly nějaké kachní jerky (poprvé jsme nevěděli, jestli je to ono, podruhé po pár měsících s jiným kouskem se to opakovalo), jednorázový průjem, dostala smectu a druhý den dobrý.

2.11.2016 21:33
Machyska

XXX.XXX.252.23

Kotě může mít průjem i po očkování, nebo po odčervení.

Taky náhlá změna granulí, nebo přidání nové složky do stravy. Proto se doporučuje přecházet na nové granule postupným přimícháváním do starých.

Taky to může způsobit mléko, nebo mléčné výrobky.

Po vyloučení nové potraviny by to mělo odeznít. Můžete to zkusit později znovu a pomaličku.

3.11.2016 23:44
AniAn

XXX.XXX.44.34

Děkuji =)

Přidejte reakci

Přidat smajlík