Minie Niky
napsal(a):
Dobrý den nevedely jsem kam se obratit muze mi nĕkdo pomoct? Dneska jsme nasemu malinkymu koťátko musely oholit zadicka a brisko tak se chci zeptat jestly jí to vyroste zpatky? Dekuji
Ano, doroste. Předpokládám, že jde o bytové kotě...? Venku se ochlazuje a srst by mohla chybět. K podpoře růstu srsti je možné podat pastu s biotinem.
Proč jste museli kotě oholit?
Minie Niky
napsal(a):
Dobrý den nevedely jsem kam se obratit muze mi nĕkdo pomoct? Dneska jsme nasemu malinkymu koťátko musely oholit zadicka a brisko tak se chci zeptat jestly jí to vyroste zpatky? Dekuji
Určitě. Chce to jen chvíli počkat. Když jsem kvůli alergii na kůži musela ostříhat chlupy u psa dlouhosrstého plemene, tak po 3 měsících by na něm už nikdo nic nepoznal.
Minie Niky
napsal(a):
Určitě to doroste, to se nebojte. Naše jedna kočena měla úraz na ocasu, který se musel operovat, veterinář jí kus oholil, ale celkem brzy to dorostlo a nyní bych snad ani jizvu nenašla, jak to má hustě zarostlé a to byla pořádná díra až do kosti...
...pokud není nějaký větší kožní problém, tak bych se opravdu nebála.
Minie Niky
napsal(a):
To nemyslíte vážně, že ne?
Kočka je savec, vy jste savec, vám vlasy i chlupy na oholených nohách dorůstají.
Proč by neměly dorůst chlupy kočce?!
Přírodopis asi nebyl váš oblíbený předmět
sisi58
napsal(a):
To nemyslíte vážně, že ne?
Kočka je savec, vy jste savec, vám vlasy i chlupy na oholených nohách dorůstají.
Proč by neměly dorůst chlupy kočce?!
Přírodopis asi nebyl váš oblíbený předmět
Třeba se ptá dítě, ale je fakt, že se to probírá již na základce.
A pak je tu ještě ta věc, že ze zkušeností se zvířaty vím, že srst dorůstá různě rychle - i u stejného zvířecího druhu - určitě záleží na jeho zdraví, momentální kondici apod.
Ale jinak jasně, že srst doroste, i když to chce čas.
PetrHK

XXX.XXX.246.26
To slovo "pomoc" člověka vyděsí a pak taková hloupost
rapotacka11
napsal(a):
Dneska jsme nasemu malinkymu koťátko musely oholit zadicka a brisko
Proč?
Přesně na toto jsem se ptala o pár příspěvků výš, žádná odpověď, pokud jsem ji nepřehlédla.
Ale na druhou stranu si dovedu představit, že k tomu může být i důvod - velmi těžký svrab (prašivina), kotě namočené do nějakého oleje, zdravotní důvody...zkrátka asi by se racionální důvod našel, jen my jej neznáme.