Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2016 13:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Tak prý se může zvíře od nás nakazit.

Manžel - srdcař, se nechává pravidelně očkovat a pravidelně omarodí.
Zatím zvířata nenakazil... tak nevím...
Samozřejmě, takovou tu "základní hygienu" dodržuje...
(např. neprská kolem, aj)

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/372087/chripka-se-nevyhyba-ani-psum-ci-kockam-nakazit-se-mohou-od-cloveka.html.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2016 13:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Náš kocour v únoru dostal laringitidu. Nevěřícně jsem kroutila hlavou. Je to málo pravděpodobné, ale stát se to může. A to mám na každém umyvadle antibakteriální mýdlo...

22.10.2016 13:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Můj pes NO dostal těžkou anginu (horečky).
Dr. mu chodil denně píchat ATB.
Kde k tomu chudák přišel, netuším.

22.10.2016 14:39
Acamar

XXX.XXX.158.162

Taky jsem o pár případech slyšela, že kočka chytla chřipku, rýmu. Ale u nás se to naštěstí nikdy nestalo. A to má u nás někdo aspoň rýmu co chvíli.

22.10.2016 16:34
Machyska

XXX.XXX.252.23

raději bych se dozvídala ty pozitivní informace

24.10.2016 00:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Můj pes NO dostal těžkou anginu (horečky).
Dr. mu chodil denně píchat ATB.
Kde k tomu chudák přišel, netuším.

Já mám pocit, že tu snad "Bodlinka" psala, že kočky a psi nemají mandle (?), ale nechci to uvádět jako stopro informaci, třeba to sama upřesní.

24.10.2016 04:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Hm, dr. mi tehdy řekl, že je to angina... tak nevím...
Pes se z toho vyhrabal...

24.10.2016 08:01
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fikovnice: už se to tu řešilo.

cituji bodlinku:

"Všichni savci... no, teda aspoň pes, kočka, kůň a kráva - mají mandle.

A kočka může mít angínu ve smyslu zánět těch mandlí. Ale nemají angínu jako člověk, kde opravdu jede kolem streptokok a způsobí zánět jen a pouze těch mandlí. Většinou je tam zánět někde kolem a na mandle to přeskočí taky. Nebo zánět vznikne třeba ze zapíchlého cizího tělesa (kus okousané rostliny a podobně) nebo já nevím, z chronického dráždění opakovaným zvracením.

Takové ty "angínové" příznaky u kočky spíš s mandlemi nic společného nemají. Pátrala bych spíš, jestli nemá zánět v tlamce - často se jim na patrovém oblouku vytvoří až takové hnusné temně rudé nálepy či výrůstky, je to zánětlivého původu a taková kočka se chudák moc nenažere. Nebo rýmy a záněty nosohltanu, občas je u nich hrdlo taky pěkně zduřelé. Když už je problém pouze v samotné mandli, bohužel to může být i nádor.".

zaznělo ve starším vláknu Spála a kočka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík