Neprasne stelivo - alergik

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SarkaP

27.10.2016 22:50
SarkaP

XXX.XXX.168.216

Dobry den, potrebuju najit opravdu neprasne stelivo pro naseho kocoura, ktery je alergik. Dosud jsme pouzivali hrudkujici steliva, ktera mi ale prijdou hrozne prasna. Na zkousku jsem koupila cats best oko plus, slysela jsem na toto stelivo jen chvalu, ale kocour mi do toho nechce chodit. Cuchne si a odejde. Silikagelove stelivo nechci, jsou jeste jina? Nebo zvykne si kocour? Dala jsem mu vedle jeste jeden zachod s tim, na co byl zvykli.

28.10.2016 12:27
Acamar

XXX.XXX.158.162

Naše kočky taky do Oko Plus nechtěly chodit, tak jsem zůstala u bentonitu, ale já prašnost řešit nemusela.
Někde jsem četla, že se může také kočka zvykat na nové stelivo postupně, přimícháváním nového steliva do toho stávajícího, tak případně můžete vyzkoušet.
Nebo zkoušet různé typy hrudkujícího, nejsou všechna stejně prašná. Ty levnější a méně kvalitní většinou i práší více.
Třeba vám ostatní, kteří toto konkrétně řešili, napíší své zkušenosti.

28.10.2016 15:45
Bejina

XXX.XXX.112.69

My používáme v naší domácnosti stelivo Cats Best eko plus a moc nám vyhovuje i skrz jeho neprašnost.

Před 3 týdny jsme si vzali kocourka, který byl zvyklý na jiné stelivo. Dostali jsme celý balík ve výbavičce, takže jsem mu jej dala do nekrytého záchodku a vedle něj měl další nekrytý záchodek s naším stelivem Cats Best a ještě jeden krytý záchodek opět s naším stelivem. (Máme v domácnosti ještě jednu kočku, která záchodek také používá)
Zpočátku používal výhradně záchodek s jeho navyklým stelivem, ale když se stalo, že jsem byla v práci, tudíž jsem záchodek hned po jeho použití nevyčistila, pak použil záchodek jiný s naším stelivem. Takhle na něj pomaličku navykal a po dvou týdnech naše stelivo už bral zcela v pohodě, tak jsem pak postupně dala do všech záchodků jen Cats Best.

Určitě bych to s vaším kocourkem takhle vyzkoušela. Samozřejmě nové stelivo nepřijme hned, ale s vaší trpělivostí si třeba nakonec zvykne, jako si zvykl náš...

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2016 16:56

Ještě lze koupit tohle:
http://www.granule.cz/stelivo-pro-kocky/purr-simple-hrudkujici-stelivo-pro-kocky-4-54kg-7l/

Já ho jednou dostala k objednávce, ale kocouři mi na něj nechodili. Jsou zvyklí na to svoje - Zverlit. Protože opravdu neprášilo, tak jsem ho zkusila dát pod želvu, ale ta ho začala ochutnávat. Tak jsem ho poslala dál.

SarkaP

28.10.2016 17:13
SarkaP

XXX.XXX.168.216

A mate zkusenosti s ruzovym zverlitem? Jestli prasi hodne?

28.10.2016 17:37

Růžový Zverlit je jemný. Používám červený. Je dobrý, ale lehce také práší. Jeden z kocourů má citlivé oči. Slzí mu třeba, když venku trochu fouká. Stelivo Zverlit mu však nevadí. Prodává se i menší balení, pokud byste ho chtěla zkusit.

28.10.2016 18:08
Acamar

XXX.XXX.158.162

Růžový zverlit požívám, konzistencí je jako písek a někomu může vadit větší vynášení. Mi se nezdá, že by prášil nějak moc (to znám určitě více prašná steliva), když jej dosypávám, tak ano, ale při používání už moc ne. Možná jsou na tom ale lépe spíš ty druhy Zverlitu s hrubšími zrny...srovnání nemám, ty jsme neměli - je to jen má domněnka, že vždy víc práší stelivo ze dna pytle, kde je ten jemnější prach.

SarkaP

28.10.2016 18:37
SarkaP

XXX.XXX.168.216

Premyslim o ruzovem nebo modrem zverlitu, ale nikde nemuzu najit foto pro porovnani. Kez by meli na podivani ve zverimexech ty pytle otevrene

28.10.2016 20:04
Machyska

XXX.XXX.252.23

Na těchto stránkách je máte pěkně rozdělené a je tam náhled, jak stelivo vypadá. Možná to pomůže.

Stačí kliknout na zvolený obrázek a je to

http://www.krmivolevne.cz/dogshop/eshop/2-1-POTREBY-PRO-PSY/0/5/2189-Podestylka-Zverlit-Super-Jemna-ruzova-6-kg.

29.10.2016 15:12
lavacca

XXX.XXX.164.49

A co Asan? Ten by nesnesl? Používá se běžně na veterinárních klinikách po různých zákrocích, že dobře saje a je tudíž velmi hygienický. A hlavně nepráší. :) Je to vlastně slisovaný papír do takových "granulek". Mám část pytle doma, jediná nevýhoda je, že je lehký a tudíž se víc roznáší...ale to bych mu odpustila, hledáte-li něco neprašného.

SarkaP

29.10.2016 17:49
SarkaP

XXX.XXX.168.216

Myslím si, že by na to taky nešli, jsou zvyklý na kamínky. No dnes jsem koupila modrý zverlit a nezdá se mi, že by prášil jako třeba ty co jsem do teď používala, takže ho vyzkouším a uvidím, jak na něj bude kocourek reagovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík