Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer, mám dotaz. Mám doma pětitýdenní koťátko, kterého jsem se ujala když měl dva týdny, protože ho matka nechtěla. Problém je v tom, že za žádnou cenu nechce papat z misky. A maso do něj taky nemůžu dostat Vím že je to taky tím, že nemá maminku u které by to viděl. Bohužel mám jen kocoura a ten ho to určitě nenaučí... Zkoušela jsem do mléka namočit prst a namočit mu čumáček, ale nic nefunguje Můžete mi někdo prosím poradit?
Budu moc vděčná za každou radu.
Někomu už takhle malá koťátka žerou pevnou stravu, nám teda ne. Jestli má dost mléka a je spokojené, ještě bych to neřešila. Naše koťata začla žrát až tak v 7. týdnu a pak to šlo stašně rychle. Nicméně pořád zkoušejte. Asi by bylo dobré nechat koťátko trchu vyhladovět předtím něž mu dáte nažrat, ale já měla koťata s kočkou, tak to je jiné.
napsal(a):
Dobrý večer, mám dotaz. Mám doma pětitýdenní koťátko, kterého jsem se ujala když měl dva týdny, protože ho matka nechtěla. Problém je v tom, že za žádnou cenu nechce papat z misky. A maso do něj taky nemůžu dostat Vím že je to taky tím, že nemá maminku u které by to viděl. Bohužel mám jen kocoura a ten ho to určitě nenaučí... Zkoušela jsem do mléka namočit prst a namočit mu čumáček, ale nic nefunguje Můžete mi někdo prosím poradit?
Budu moc vděčná za každou radu.
A čím ho do teď krmíte? Mléko a dál? Naškrábané maso jste zkoušela? nebo mleté maso? jaké druhy? kuře? hovězí? Nemá chuť něco žužlat? Koťátkům to vždy trvá než se chytí..většinou pár dní spíš žužlají misku než obsah. ;)
Zkusila bych mu udělat kaši z rozmixovaného masa s mlékem. Namočit prst a navést ho k misce. ;).

lavacca
napsal(a):
A čím ho do teď krmíte? Mléko a dál? Naškrábané maso jste zkoušela? nebo mleté maso? jaké druhy? kuře? hovězí? Nemá chuť něco žužlat? Koťátkům to vždy trvá než se chytí..většinou pár dní spíš žužlají misku než obsah. ;)
Zkusila bych mu udělat kaši z rozmixovaného masa s mlékem. Namočit prst a navést ho k misce. ;).
Teď je pořád na sunaru. Z misky nechce jíst vůbec ani prst mi nežužle. Maso jsem zkoušela hovězí, kuřecí, vařené i naškrábané, ale moc mu to nejede Z misky si vždy 3x lízne vleze do ní a začne plakat, že chce z flašky

Zkoušet zkoušet zkoušet...v misce, bez misky (např. moje Barča z misky ne, z linky ano, či naopak...vpravo ne, vlevo ano... ), různé druhy masa (např. Barča, Majki, Loeonek preferují syrové vepřové srdce), kousky různé velikosti. Můžeš zkusit namixovat kaši z vařeného...řídkou můžeš dávat i z té flašky
A někam bych i postavila misku s granulkami pro koťata, zase např. Barča preferuje granulky (a zobe v podstatě nepřetržitě, pokud teda nespí), i když jí i to maso.