Papání koťátka z misky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.11.2016 19:10

Dobrý večer, mám dotaz. Mám doma pětitýdenní koťátko, kterého jsem se ujala když měl dva týdny, protože ho matka nechtěla. Problém je v tom, že za žádnou cenu nechce papat z misky. A maso do něj taky nemůžu dostat Vím že je to taky tím, že nemá maminku u které by to viděl. Bohužel mám jen kocoura a ten ho to určitě nenaučí... Zkoušela jsem do mléka namočit prst a namočit mu čumáček, ale nic nefunguje Můžete mi někdo prosím poradit?
Budu moc vděčná za každou radu.

2.11.2016 21:24
karpet

XXX.XXX.188.32

Někomu už takhle malá koťátka žerou pevnou stravu, nám teda ne. Jestli má dost mléka a je spokojené, ještě bych to neřešila. Naše koťata začla žrát až tak v 7. týdnu a pak to šlo stašně rychle. Nicméně pořád zkoušejte. Asi by bylo dobré nechat koťátko trchu vyhladovět předtím něž mu dáte nažrat, ale já měla koťata s kočkou, tak to je jiné.

2.11.2016 21:28
Machyska

XXX.XXX.252.23

Jak papá mlíčko?

Já jsem koťatům mixovala vařené kuřecí maso najemno do mlíčka a dávala do misky, ale šlo by to i do dudlíku s větší dírkou. Jak mu to zachutná, tak to bude papat i z misky. Je ještě maličký, dejte mu čas. Pokud nehubne a je aktivní, tak je všechno v pořádku.

2.11.2016 21:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý večer, mám dotaz. Mám doma pětitýdenní koťátko, kterého jsem se ujala když měl dva týdny, protože ho matka nechtěla. Problém je v tom, že za žádnou cenu nechce papat z misky. A maso do něj taky nemůžu dostat Vím že je to taky tím, že nemá maminku u které by to viděl. Bohužel mám jen kocoura a ten ho to určitě nenaučí... Zkoušela jsem do mléka namočit prst a namočit mu čumáček, ale nic nefunguje Můžete mi někdo prosím poradit?
Budu moc vděčná za každou radu.

A čím ho do teď krmíte? Mléko a dál? Naškrábané maso jste zkoušela? nebo mleté maso? jaké druhy? kuře? hovězí? Nemá chuť něco žužlat? Koťátkům to vždy trvá než se chytí..většinou pár dní spíš žužlají misku než obsah. ;)

Zkusila bych mu udělat kaši z rozmixovaného masa s mlékem. Namočit prst a navést ho k misce. ;).

3.11.2016 07:10

lavacca napsal(a):
A čím ho do teď krmíte? Mléko a dál? Naškrábané maso jste zkoušela? nebo mleté maso? jaké druhy? kuře? hovězí? Nemá chuť něco žužlat? Koťátkům to vždy trvá než se chytí..většinou pár dní spíš žužlají misku než obsah. ;)

Zkusila bych mu udělat kaši z rozmixovaného masa s mlékem. Namočit prst a navést ho k misce. ;).

Teď je pořád na sunaru. Z misky nechce jíst vůbec ani prst mi nežužle. Maso jsem zkoušela hovězí, kuřecí, vařené i naškrábané, ale moc mu to nejede Z misky si vždy 3x lízne vleze do ní a začne plakat, že chce z flašky

3.11.2016 07:33

Zkoušet zkoušet zkoušet...v misce, bez misky (např. moje Barča z misky ne, z linky ano, či naopak...vpravo ne, vlevo ano... ), různé druhy masa (např. Barča, Majki, Loeonek preferují syrové vepřové srdce), kousky různé velikosti. Můžeš zkusit namixovat kaši z vařeného...řídkou můžeš dávat i z té flašky
A někam bych i postavila misku s granulkami pro koťata, zase např. Barča preferuje granulky (a zobe v podstatě nepřetržitě, pokud teda nespí), i když jí i to maso.

Přidejte reakci

Přidat smajlík