Vzít starého kocourka na veterinu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Awmudkip

7.11.2016 14:59
Awmudkip

XXX.XXX.54.148

Ahoj, máme doma cca 14-15 letého kocoura, naši mi ho pořídili když jsem byla ve školce, u veterináře byl nejspíš jen na kastraci, nikdy mu nic nebylo, má tuhej kořínek :) problém je že je opravdu vidět že je starý. Hodně zhubnul, místo toho aby byl opatrný a stydlivý jako celý svůj život tak teď naopak krade neustále jídlo i když svoje má, poslední 2 týdny začal kašlat/ takové trošku lapání po dechu které hned skončí, taky si přestal poslední týden kompletně olizovat srst a pár měsíců ho asi bolí doteky na pánev..
Otázka zní: máme jít k veterináři? Pokud mu neshám na pánev tak ho nic nebolí.. a jsem studentka, nemá smysl platit ještě dva roky za prášky na různé nemoci které si s sebou potáhne až do konce života a jen oddalovat co se stejně musí stát.. bojím se že ho budou chtít uspat, ráda bych byla aby umřel klidně sám doma :( děkuju všem.

7.11.2016 15:34
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ano, běžte k veterináři. Už jen to, že si přestal upravovat srst, je známka že je mu špatně.

budem držet palce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.11.2016 17:16

Aw..., problém je v tom, že ta smrt doma a život před ní vůbec nemusí být klidný a nebolestivý...běž k tomu veterináři. Léčení může být třeba jenom krátkodobé a kocour ještě nějaký ten rok může prožít.

7.11.2016 17:47
Tina125

XXX.XXX.12.95

Ach jo. Vy teda máte k tomu přístup. Chudák kocourek...

Určitě ho vemte k veterináři. Víte, klidně by jste mohla zanedbat jen nějakou prkotinu a potom by jste litovala. A pokud by to byla vážná nevyléčitelná nemoc, tak by jste mu mohla alespoň pořídit prášky proti bolesti, nebo ho nechat rovnou důstojně odejít.

Věřte, že ani ta úmrtí doma nejsou moc veselá. A chtěla by jste třeba hodiny, dny, měsíce umírat v bolestech? Proč by jste neměli jít k veterináři? Copak si to ten brouček za ty roky, co vám dělal společnost nezaslouží?...

7.11.2016 18:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

Awmudkip napsal(a):
Ahoj, máme doma cca 14-15 letého kocoura, naši mi ho pořídili když jsem byla ve školce, u veterináře byl nejspíš jen na kastraci, nikdy mu nic nebylo, má tuhej kořínek :) problém je že je opravdu vidět že je starý. Hodně zhubnul, místo toho aby byl opatrný a stydlivý jako celý svůj život tak teď naopak krade neustále jídlo i když svoje má, poslední 2 týdny začal kašlat/ takové trošku lapání po dechu které hned skončí, taky si přestal poslední týden kompletně olizovat srst a pár měsíců ho asi bolí doteky na pánev..
Otázka zní: máme jít k veterináři? Pokud mu neshám na pánev tak ho nic nebolí.. a jsem studentka, nemá smysl platit ještě dva roky za prášky na různé nemoci které si s sebou potáhne až do konce života a jen oddalovat co se stejně musí stát.. bojím se že ho budou chtít uspat, ráda bych byla aby umřel klidně sám doma :( děkuju všem.

nemá smysl platit ještě dva roky za prášky na různé nemoci které si s sebou potáhne až do konce života a jen oddalovat co se stejně musí stát.

Jako vážně? Ten kocour s Vámi prožije 14-15 let svého života a vy napíšete, že to nemá cenu?!? Jak to víte? Třeba je jen nastydlý, dostane ATB a bude za chvíli jak rybička... nebo taky ne. Ale to bez návštěvy veterináře nikdy nezjistíte...a než aby umíral v bolestech doma, raději ho nechat v klidu odejít u veterináře.

Awmudkip

7.11.2016 19:17
Awmudkip

XXX.XXX.54.148

Myslela jsem to tak, že nechci aby bral prášky na nedostatečnost ledvin, nebo jiných orgánů, nebo prášky na bolest.. prášky co nic nevyléčí, ale jen oddálí, pardon. děkuju všem za rady, k veterináři ho vezmu, kdyby to byla léčitelná infekce tak budu jen ráda, spíš se bojím že to bude něco neléčitelného, když ani žádné extra příznaky nemá :(.

7.11.2016 19:24
Tina125

XXX.XXX.12.95

Awmudkip napsal(a):
Myslela jsem to tak, že nechci aby bral prášky na nedostatečnost ledvin, nebo jiných orgánů, nebo prášky na bolest.. prášky co nic nevyléčí, ale jen oddálí, pardon. děkuju všem za rady, k veterináři ho vezmu, kdyby to byla léčitelná infekce tak budu jen ráda, spíš se bojím že to bude něco neléčitelného, když ani žádné extra příznaky nemá :(.

No holt na tomhle se neshodneme. A i kdyby jste měla jenom protáhnout třeba ledvinové selhání, tak co? Nezaslouží si snad mít čas na víc? Nakonec by ani ty ledviny nemusely být to, na co by umřel.

Prostě takový přístup nepochopím. Je starej, tak se hlavně nezatěžovat nějakým podáváním prášků a staráním se o něho viďte.

I s takovou nemocí jako je selhání ledvin může prožít několik dalších let kvalitního života.

Ale myslím, že nemá cenu to vysvětlovat někomu, kdo ví, že jeho kocour již několik měsíců trpí dotekovou bolestí pánve a nechá ho klidně bez lékařské pomoci.

Už bych chtěla vidět vás. Dávno by jste byla nakufrovaná v čekárně u doktora.

Nic ve zlým fakt. To je mů názor. Za ty roky, co vám dělal parťáka si tohle od vás nezaslouží...

8.11.2016 09:30
Acamar

XXX.XXX.57.109

Většinou nerada píšu nějaké kritické příspěvky, ale opravdu mi to nedá a souhlasím s příspěvky výše.
Je bohužel jasné, že kocourek vzhledem k věku může mít vážný a neléčitelný problém. Váš přístup k tomu vyznívá ale krajně necitlivě, jako by kocourek byl staré opotřebované auto, do kterého už nemá cenu investovat za opravy, a ne váš přítel a parťák...myslím, že by si zasloužil, abyste se alespoň pokusila zjistit, co mu vlastně je.
A doufejte, že jednou nebude někdo takto předčasně, chladně a bezohledně rozhodovat o vás...

8.11.2016 09:35
Bejina

XXX.XXX.112.69

Acamar napsal(a):
Většinou nerada píšu nějaké kritické příspěvky, ale opravdu mi to nedá a souhlasím s příspěvky výše.
Je bohužel jasné, že kocourek vzhledem k věku může mít vážný a neléčitelný problém. Váš přístup k tomu vyznívá ale krajně necitlivě, jako by kocourek byl staré opotřebované auto, do kterého už nemá cenu investovat za opravy, a ne váš přítel a parťák...myslím, že by si zasloužil, abyste se alespoň pokusila zjistit, co mu vlastně je.
A doufejte, že jednou nebude někdo takto předčasně, chladně a bezohledně rozhodovat o vás...

Souhlasím... není k tomu co dodávat...

8.11.2016 09:45

Fakt nevím, jak si představujete smrt v klidu doma, ale pokud toho kocoura neklepne pepka, tak všechny ostatní tyhle samo domo smrti jako nic moc. to si jako myslíte, že co? je to jako když se zhasne? ne, pokud odejde něco jiného než srdce, tak to fakt není nějak rychlé ani klidné.

další věc: starší zvíře co hubne a hodně žere, tam bych hledala hyperthyreózu. fakt častý. léčitelný. jo, jsou tam ty prášky, které nenávidíte, ale stojí to asi dvacku na den, to fakt jako studentka nejste schopná vydělat na brigádě?

8.11.2016 17:22
Acamar

XXX.XXX.29.135

Ad smrt doma: souhlasím s příspěvky výše. Nám umřely dvě kočky, u obou to vzalo celkem nečekaný a rychlý konec, a jízda na veterinu na uspání byla v obou případech, i když všem bylo jasné, že je to otázka hodin.
Rozhodně to nebylo klidné "vyhasnutí", bylo to pro všechny velmi bolestivé a stresující. My tu možnost zkrátit trápení nám drahých bytostí, které s námi žily v jednom případě přes 15 let, ve druhém jen necelý rok, velmi rádi využili.

8.11.2016 21:34
Machyska

XXX.XXX.252.23

Naštěstí jsem nezažila smrt žádné z mých kočiček "v přímém přenosu", ale mé sestře se to přihodilo již dvakrát a po těchto zážitcích už nikdy kočku, ani jiné zvíře nechce.
O kočičky starala velice dobře a vždy jim dopřála lékařskou péči. Nikdy nic nezanedbala.

Jedna kočička byla nevyléčitelně nemocná, ale brala léky na zmírnění problémů a u druhé to přišlo náhle bez předchozích příznaků. Bohužel ani s jednou nestihla odjet k veterináři na uspání a zážitek z utrpení mazlíčka a jeho umírání má vrytý nadosmrti v hlavě.

8.11.2016 22:42
Bejina

XXX.XXX.112.69

Machyska napsal(a):
Naštěstí jsem nezažila smrt žádné z mých kočiček "v přímém přenosu", ale mé sestře se to přihodilo již dvakrát a po těchto zážitcích už nikdy kočku, ani jiné zvíře nechce.
O kočičky starala velice dobře a vždy jim dopřála lékařskou péči. Nikdy nic nezanedbala.

Jedna kočička byla nevyléčitelně nemocná, ale brala léky na zmírnění problémů a u druhé to přišlo náhle bez předchozích příznaků. Bohužel ani s jednou nestihla odjet k veterináři na uspání a zážitek z utrpení mazlíčka a jeho umírání má vrytý nadosmrti v hlavě.

Tohoto se tak nějak bojíme všichni, kdy ty naše miláčky opravdu zbožňujeme...

Přidejte reakci

Přidat smajlík