Může být mainská bez štětin na uších

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Roz

20.11.2016 18:26
Roz

XXX.XXX.52.171

Koupila jsem si kocourka, měl to být mainský mývalí bez PP, ale nemá štětiny, zatím má 7 měsíců a 5 kilo, ale může být mainska bez štětin na uších? Ptám se pro zajímavost, ráda ho nepřestanu mít:).

20.11.2016 18:28
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

PP je záruka cistokrevnosti, rodokmenu a tedy určitého plemene. Bez pp nemáte záruku ničeho, takže to může být povedený kříženeček. :).

20.11.2016 18:32
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Http://www.suddenblazing.estranky.cz/clanky/standart.html
Tady máte standart, takže se štětičkami.

Marcell888

20.11.2016 18:36
Marcell888

XXX.XXX.32.160

Přesně jak píše paní, Mainská kočka bez PP nemusí splňovat veškeré standardy plemene. Veškeré znaky plemene musí mít kočky s průkazem původu. U koček bez průkazu původu jsou kříženi jedinci různých kvalit (kteří nemusí mít veškeré znaky plemene po předcích) a tudíž je nemohou přenést ani na své potomky.

Marcell888

20.11.2016 18:37
Marcell888

XXX.XXX.32.160

Kocourek z fotky je krásný.

Marcell888

20.11.2016 18:38
Marcell888

XXX.XXX.32.160

Štětičky na zadních tlapkách má, tak to je MCO.

Marcell888

20.11.2016 18:44
Marcell888

XXX.XXX.32.160

Studoval jsem ten standart v odkazu výše, nepíšou tam že musí mít štětičky v uších, píšou teda jen, že jsou žádoucí. Takže myslím že ne vždy nemusí být.

20.11.2016 18:56
Bejina

XXX.XXX.112.69

U koťat bez PP záruku nikdy nemáte.
My máme kocourka MCO s PP a již ve 4 měsících měl štětiny na uších, viz foto, kde je to dobře vidět. Mainky by tento znak měly mít, neb jim to dodává právě ten "rysí" vzhled.

Ale váš kocourek na fotce je překrásný i když ty štětinky nemá, být vámi bych to vůbec neřešila, hlavně ať je zdravý a dělá vám jen a jen radost.

20.11.2016 20:08
lunin

XXX.XXX.109.199

Je opravdu moc krásný :) ale pokud je bez PP, tak stejně nebudete mít jistotu, jestli je čistý. Také jsem přemýšlela dlouho o čistém mainovi, ale nějak to nevyšlo. Koukala jsem přesně po tomto kouřovém zbarvení a těch moc není. Já mám dva kocourky a maminka je obyč vesnická číča a tatínek je Polomain. A docela bych řekla, že něco i po mainovi podědili

6.12.2016 21:51
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Je to MCO a spousta ani prodávaných koček s PP je nemá.
Je to takový bonus. Pokud člověk chce mít top typovou kočku jezdit po soutěžích a vyhrát, tak se s štětin neobejde
BTW: Máte krásnou MCO

Ragdoll

8.12.2016 20:22
Ragdoll

XXX.XXX.149.3

Trošičku mi takhle bez těch štětinek připomíná sibiřskou kočičku , ale nejsem žádný posuzovatel a neznám ani standart, jen říkám, že mi jí hodně připomíná:)
* v příloze fotka podobné kočičky z chovné stanice White Witch *.

8.12.2016 20:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ragdoll napsal(a):
Trošičku mi takhle bez těch štětinek připomíná sibiřskou kočičku , ale nejsem žádný posuzovatel a neznám ani standart, jen říkám, že mi jí hodně připomíná:)
* v příloze fotka podobné kočičky z chovné stanice White Witch *.

To je moc krásná kočka

Roz

14.12.2016 17:41
Roz

XXX.XXX.24.127

Děkuji za rady:) Mně právě zmátlo, že nemá ty štětiny, skoro v každé inzerci vidím koťata mainské bez PP se štětinami na uších a i předchozí maiňák bez PP je měl a tento je nemá, možná je trochu mixlý, bůh ví co má v předcích.

14.12.2016 18:58
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
U koťat bez PP záruku nikdy nemáte.
My máme kocourka MCO s PP a již ve 4 měsících měl štětiny na uších, viz foto, kde je to dobře vidět. Mainky by tento znak měly mít, neb jim to dodává právě ten "rysí" vzhled.

Ale váš kocourek na fotce je překrásný i když ty štětinky nemá, být vámi bych to vůbec neřešila, hlavně ať je zdravý a dělá vám jen a jen radost.

Beo, je nádherný!
Jinak si též mainku bez štětin na uších moc představit neumím. Ale co. Majitelé toho kocoura mají předpokládám rádi, tak si ty štětiny budou muset přimyslet. A kocour je to jinak majestátný!

pali99

16.12.2016 10:19
pali99

XXX.XXX.161.55

Kamarádčin kocourek Fidel-vedeme spor jestli může mít v genech mainku? Má také chloupky v uších a štětinky mezi packami. Co myslíte?

16.12.2016 15:03
lavacca

XXX.XXX.218.25

pali99 napsal(a):
Kamarádčin kocourek Fidel-vedeme spor jestli může mít v genech mainku? Má také chloupky v uších a štětinky mezi packami. Co myslíte?

Může, nemusí. Každopádně je to krásný klučík.

17.12.2016 08:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

pali99 napsal(a):

Tipla bych si, že z mainky toho moc nemá, pokud vůbec něco. Ale zbarvený je nádherně - stříbrňáček!

17.12.2016 08:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

pali99 napsal(a):

Jinak ty chloupky - štětiny by musel mít na vrcholu boltců - jako má rys. Chloupky uvnitř uší má téměř každá kočka, když nepočítám bezsrstá plemena.

pali99

17.12.2016 15:41
pali99

XXX.XXX.161.55

Děkuji za reakce, na špičkách uší opravdu štětinky nemá, tak jsem brouzdala na netu a pátrala dál. Říkám si pořád, že obyčejná směska to také snad úplně není. A co něco do sibiřské kočky? Přidala jsem ještě jednu fotku, kde je vidět celý.

17.12.2016 16:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.85

A co něco do sibiřské kočky?
ROZHODNĚ !

Má také chloupky v uších a štětinky mezi packami.
To je mimořádné .

17.12.2016 19:23
beranifb

XXX.XXX.161.55

Re: rapotacka11
proč ta ironie?

Neex

17.12.2016 19:51
Neex

XXX.XXX.149.3

rapotacka11 napsal(a):
A co něco do sibiřské kočky?
ROZHODNĚ !

Má také chloupky v uších a štětinky mezi packami.
To je mimořádné .

Nebylo to trošku zbytečné?

19.12.2016 10:19
lavacca

XXX.XXX.218.25

pali99 napsal(a):
Děkuji za reakce, na špičkách uší opravdu štětinky nemá, tak jsem brouzdala na netu a pátrala dál. Říkám si pořád, že obyčejná směska to také snad úplně není. A co něco do sibiřské kočky? Přidala jsem ještě jednu fotku, kde je vidět celý.

Já bych v něm plemeno nehledala. Je krásný ať má v krvi cokoli. ;)

Měli jsme takhle chlupatou mourovatou čičinu, máma byla ragdoll. Pak jsme měli stejneě chlupatou mourinku, která měla mámu krátkosrstou evropskou, táta se nevěděl. Na kráse ji to nijak neubíralo. ;)

Suma sumárum je to stříbřitý krasavec, ať už má v krvi cokoli. :)

20.12.2016 16:12
australáček

XXX.XXX.39.194

pali99 napsal(a):

Mě fakt fascinují lidé, co za každou cenu potřebuji tvrdit a byt přesvědčení, že mají doma zvíře čistokrevné, ale šetří na jeho pořízení a jdou do zvířete bez pp. Když chcete machrovat ( i když nevím, co je na machr ování, mám doma zvířata, a některá z nich mě stála roční průměrnou mzdu v ČR a přesto nemyslím, že jsem v něčem lepší nebo že ta zvířata jsou si lepší, všichni jsou si rovni, je jedno přece, jestli zvíře má rodokmen dlouhý jak toaletni papír nebo je to kříženecek) kupte si zvíře s pp, a pak můžete tvrdit, já mám to a to plemeno,.,. A ne, že koupíte za pár korun zvíře bez pp a pak tu budete zakládat diskuze je to to a to plemeno? Nehledě na to, není to jedno? Jak už jsem psala, je jedno přece, co je to za rasu, je to zvíře a zaslouží a slouží si lásku tak jako tak.

20.12.2016 18:22
lavacca

XXX.XXX.218.25

lavacca napsal(a):
Já bych v něm plemeno nehledala. Je krásný ať má v krvi cokoli. ;)

Měli jsme takhle chlupatou mourovatou čičinu, máma byla ragdoll. Pak jsme měli stejneě chlupatou mourinku, která měla mámu krátkosrstou evropskou, táta se nevěděl. Na kráse ji to nijak neubíralo. ;)

Suma sumárum je to stříbřitý krasavec, ať už má v krvi cokoli. :)

Jsem u PC, tak přikládám foto.

č.1 a 2 - Coco - mamka ragdoll, táta evropský
č.3 a 4 - Kočí - máma evropská, táta ? - na fotce s mámou a bráškou, jedna paní je chodila dokrmovat a pak ji odlovila a přestěhovala se k nám
č.5 a 6 - Jeníček - mix možná mainky? kdoví... brala jsem si ho z útulku jako nalezenečka

Na původu nezáleží - aneb když ji miluješ, není co řešit.

24.12.2016 03:26
fikovnice

XXX.XXX.30.49

australáček napsal(a):
Mě fakt fascinují lidé, co za každou cenu potřebuji tvrdit a byt přesvědčení, že mají doma zvíře čistokrevné, ale šetří na jeho pořízení a jdou do zvířete bez pp. Když chcete machrovat ( i když nevím, co je na machr ování, mám doma zvířata, a některá z nich mě stála roční průměrnou mzdu v ČR a přesto nemyslím, že jsem v něčem lepší nebo že ta zvířata jsou si lepší, všichni jsou si rovni, je jedno přece, jestli zvíře má rodokmen dlouhý jak toaletni papír nebo je to kříženecek) kupte si zvíře s pp, a pak můžete tvrdit, já mám to a to plemeno,.,. A ne, že koupíte za pár korun zvíře bez pp a pak tu budete zakládat diskuze je to to a to plemeno? Nehledě na to, není to jedno? Jak už jsem psala, je jedno přece, co je to za rasu, je to zvíře a zaslouží a slouží si lásku tak jako tak.

Hm, péči a lásku si samozřejmě zaslouží každé zvíře, které si člověk pořídí, v tom s Vámi určitě souhlasím. Ale v případě kamarádky "Pali99" přece nevíme, jak ke kocourovi přišla. Co když je to třeba nalezenec, kterého se ujali? Potom není debata o šetření při pořizování zvířete relevantní.

pali99

29.12.2016 12:29
pali99

XXX.XXX.161.55

Dobrý den, ten kocourek byl nalezenec, donesený do útulku. Odtud si ho vzali rodiče kamarádky. Na fotkách byl jako kotě, teď už je z něho velký chlap
PS:rapotacka-kdyby znali původ nebo chovatele, tak bych se tady neptala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík