Ahoj, poslední dobou mě trápí náš půlroční kocourek, protože se počůrává.. Nejdříve to začalo tím, že když jsme přišli domů, ucítili jsme moč- počůral nám polštáře. Tohle jsme časem přestali řešit, protože už to pak nedělal.. Ale včera z ničeho nic skočil na postel a před mýma očima se na postel 2x vyčůral.. Vůbec to nechápu.. Dnes ráno to samé. Když jsem odcházela do školy, byla jsem na chotbě a zase se před mnou počůral- ale teď ne na postel, ale na dlaždičky vedle zdi. Na internetu jsem četla, že kocourci ají často problémy s močovými kameny a že takhle projevují bolest.. V sobotu jdeme na veterinu a pan veterinář chce vzorek moči. Máte s tím někdo zkušenost? Vůbec nevím, jak ten vzorek moči totiž odebrat. Děkuji.
Kate040100

XXX.XXX.9.227
Můj Kocourek se včera taky počůral na polštář ale on to udělal když spal. Prostě se ve spánku počůral. Jsou mu skoro 4 měsíce.
Štěndo

XXX.XXX.49.145
Máme celý život kočičky z útulku i přitoulané, tak že vím jak na to, umyla jsem záchůdek a dala tam drobné čisté kamínky jenom hromádku, aby se moč do nich nezasákla a nebo, když už je kočička v záchůdku strčila jsem pod ní zavařovací víčko. Moč musí být pro veta co nejčerstvější. je to dost problém pořád chodit za kočičkou, než se jde k vetovi.
Nikdy žádná kočka nečůrala do postele, to tedy fakt nechápu, jedině jestli si tu vaší postel už neznačkuje.
Měli jsme před léty kocoura a ten značkoval synovo batoh do školy a to byla síla.
Vyřešila to kastrace.
Štěndo
napsal(a):
Máme celý život kočičky z útulku i přitoulané, tak že vím jak na to, umyla jsem záchůdek a dala tam drobné čisté kamínky jenom hromádku, aby se moč do nich nezasákla a nebo, když už je kočička v záchůdku strčila jsem pod ní zavařovací víčko. Moč musí být pro veta co nejčerstvější. je to dost problém pořád chodit za kočičkou, než se jde k vetovi.
Nikdy žádná kočka nečůrala do postele, to tedy fakt nechápu, jedině jestli si tu vaší postel už neznačkuje.
Měli jsme před léty kocoura a ten značkoval synovo batoh do školy a to byla síla.
Vyřešila to kastrace.
Jenže tohle opravdu značkování není, je to moč.. Ono to tak i páchne (stejně jako moč) Každopádně teď jedu od veta a ten nás preventivně naočkoval antibiotiky, protože jsme z něj žádnou moč nevymáčkli.. Takže v úterý jdeme znova.