Varda

XXX.XXX.112.2
Zdravím lidičky,
potřebovala bych poradit. Náš kocourek velmi často přijde, přitulí se, pomazlí se, pak mi začne olizovat ruku a následně do ní z ničeho nic kousne ( a ne zrovna málo ). Nevíte prosím proč to dělá nebo co to znamená?
Naše 2 kočky ze 3 to dělaly také. Ta jedna méně mazlivá kousala víc, ta druhá současná jen maličko, spíš takový náznak. Brala jsem to, že už se nechtějí nechat mazlit a naopak si chtějí hrát, začaly pak taky u toho pérovat zadními nožkami do té ruky... Pokud kouše hodně a je to nepříjemné, měla byste mu dát najevo, že se vám to nelíbí a bolí to - přestat a začít si s ním třeba hrát jinak (udička, myška, balonek - co má rád).
Varda
napsal(a):
Zdravím lidičky,
potřebovala bych poradit. Náš kocourek velmi často přijde, přitulí se, pomazlí se, pak mi začne olizovat ruku a následně do ní z ničeho nic kousne ( a ne zrovna málo ). Nevíte prosím proč to dělá nebo co to znamená?
To dělá moje kočka od mala než jsem pochopila to, že mi tak dokazuje svou lásku..Kocour to nedělá ale kočka mě ráda při mazlení kousne buď do prstů nebo do nosu.Ale to jen nos drží a přede..je to plemeno Ocicat.Ale já už jí znám, tak si při mazlení s ní držím nos...