Achjo, takže když ho nezajelo auto, tak se mu stane tohle. Babičky ctyrmesicni kocour spadl ze stromu, rozdrtil si kloub v koleni na pravé zadní a zlomil si kycel. Veterinář dal více variant 1. Operace která vyjde na 5-10 tisíc, ale nemusí se to povést 2.Nechá se to být, ale nikdy nebude na tu nohu normálně chodí 3. Noha se amputuje
Babičce se nechce dávat tolik pěněz, když by ho potom zajelo auto, protože když posledně narvala peníze do kočky, která k nim přišla, tak jí hnedle zajelo auto. Tedy s jeho maminou to jsou jediné kočky, které jí nelezou k silnici a aut se bojí, přesto je tu riziko, že by se operace nepovedla. Jinak kocour je krásný, na 4 měsících 3 kila, černo bílý, mamina je britka, takže i po ní mu zůstali rysy. Druhá varianta...no nevím...noha se mu vyklá, a veterinář řekl, že by se musel dopovat prášky, a představa, že se na to budem koukat, jak chodí s nohou zvedlou a noha se mu vrklá, je hrozná. Třetí varianta jsme si říkali, že není zas tak špatná. Noha by se mu nepletla, a možná by to bylo lepší, jak druhá varianta
Měl jste někdo stejný problém, nebo aspoň podobný? Co jste udělali?
Děkuji i za příladné rady, názory
Zvířata nemají problém, žít bez amputované končetiny. Nejsou to lidé. Kočky sice snášejí polámané kosti dobře, ale ta viklavá noha mu může dělat problémy i jinak, než jen že na ni nebude chodit.
Amputujte, bude to ta méně špatná varianta z těch dvou blbých. A levnější, než operace nohy.
Nám kočenu přejel na louce žací stroj a usekl jí obě nohy v kotnících. Absolvovala 4 operace, o ceně se tu zmiňovat nebudu, obě nohy se podařilo zachránit, i když už nikdy nechodila normálně. "Naštěstí" se jí to stalo v 11 letech, takže ještě 2,5 roku dožila doma. Já bych osobně nechala nožku vašeho kocourka amputovat, ale samozřejmě posoudit to musí vet, který nohu viděl.
S operovanou nohou totiž můžete mít docela problémy v budoucnu (u nás se po půl roce posunuly dráty, takže následovala nová operace a opět zdlouhavá rekonvalescence). Navíc, přestože byla naše Lucka dlouho hospitalizovaná na klinice a proplachovaná infúzemi, všechny ty narkózy, přispání, atb apod. jí zhoršily jaterní a ledvinové funkce, takže zkusila dost i po této stránce.
Zvířata si na život bez končetiny kupodivu dobře zvykají, takže já po své zkušenosti bych byla pro amputaci. Zadní končetina je při amputaci lepší než přední, protože toho tolik nenese, takže je i šance, že se kocourek bude pohybovat bez větších problémů.
Děkuju moc za rady, veterinář oholil nohu (už modrala) a znovu prohnamal. Prý to bylo až moc rozdrcené. Kocourek byl na operaci v pondělí a vše zvlá statečně, jen musí dopilovat tu chůzi, ale věřím, že zanedlouho mu nic nebude dělat problém :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kozlík2: tak nejhorší máte za sebou a ostatní už zvládne. Bude zase šťastný
kozlík2
napsal(a):
Děkuju moc za rady, veterinář oholil nohu (už modrala) a znovu prohnamal. Prý to bylo až moc rozdrcené. Kocourek byl na operaci v pondělí a vše zvlá statečně, jen musí dopilovat tu chůzi, ale věřím, že zanedlouho mu nic nebude dělat problém :).
Držím statečnému kocourkovi tlapky!
kozlík2
napsal(a):
Vážně bych nečekala, že se s tím vyrovná tak rychle. Dneska už lítal jak čamrda, vyskakoval na gauč, honil hračku na provázku... Rána vypadá skvěle a celé je to v pohodě, takže mám radost, jak to statečně nese :).
On to nenese statečně, on ten hendikep nevnímá
Jen si ještě bude muset zvyknout na rovnováhu, jen na jedné noze, ale to pomůže ocásek.Jsem moc ráda, že jste to vyřešili tak rychle.
Ještě otázka, pokud nechcete neodpovídejte, na kolik přijde amputace bez komplikací?
kozlík2
napsal(a):
Vážně bych nečekala, že se s tím vyrovná tak rychle. Dneska už lítal jak čamrda, vyskakoval na gauč, honil hračku na provázku... Rána vypadá skvěle a celé je to v pohodě, takže mám radost, jak to statečně nese :).
Taky držím malému marodovi pěsti, ať je rekonvalescence v pohodě a bez komplikací, a kotě ať si brzy na novou "situaci" zvykne
sisi58
napsal(a):
On to nenese statečně, on ten hendikep nevnímá
Jen si ještě bude muset zvyknout na rovnováhu, jen na jedné noze, ale to pomůže ocásek.Jsem moc ráda, že jste to vyřešili tak rychle.
Ještě otázka, pokud nechcete neodpovídejte, na kolik přijde amputace bez komplikací?
Ráda odpovím :). Sama operace vyšla na 3000 (uspání, nějaké injekce,...)+700 Kč vyšetření, které proběhlo 2 dny před operací (rengen, uspání, léky na bolest, antibiotika)
joanne.s
napsal(a):
Sisi: jsem toho názoru, že cena operace se velmi odvíjí od ceny narkozy/tj.závisí na hmotnosti kočky.
Jsem toho názoru, že se cena odvíjí od toho,
kolik ordinace živí lidí.
Řekla mi to vetka, když jsem byla se psem na očkování.
Ptala jsem se, co stojí vyčištění zubů.
Řekla 1 500, - kč.
Kdysi jsem na tom byla s kočkou - za 300.
Tenkrát ten dr. živil sám sebe... tedˇuž má taky kliniku...
rapotacka11
napsal(a):
Řekla 1 500, - kč.
Jó, kliniky jsou drahá záležitost. A co teprve, až budou veterináři muset mít EET.
Teď to bylo bez papíru levnější než na doklad.
Co bude pak?!
rapotacka11
napsal(a):
Řekla 1 500, - kč.
Samozřejmě, že i to do toho vstupuje - vyšší náklady na personál, ale zas u klinik i lepší vybavení -) zase roste cena.
Nicméně u nás na klinice mají i tak slušné ceny. Klasicky chodíme ke svému "obvoďákovi", s většími komplikacemi na kliniku.
Jinak před asi 4 lety jsme nechávali čistit zuby naší jorkšírce u našeho veta a platili jsme 500, -. Bylo to mechanické stažení kamene +ji vytrhl 4 špatné zuby (bylo to krátce po té, co se k nám dostala).