Druhá kočka k poměrně staršímu jedináčkovi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2016 11:19
DanieIa

XXX.XXX.244.253

Dobrý den,
Ráda bych se zeptala, jestli je dobrý nápad pořídit si další kočičku, když doma máme 8letého kocoura.Kocour je kastrovaný sibiřák.Počínaje sedmým rokem začal svou potřebu vykonávat jinam, než má a začal nám ničit věci v bytě, tak mě napadá, jestli by nebylo dobré mu pořídit kamaráda/kamarádku, ale nejsem si jistá, jestli by po 8 letech snesl přítomnost jiné kočky v bytě.Ven nechodí - bydlíme v paneláku a ani chovatelka od které jsme ho kupovali si nepřála, aby chodil ven.
Budu vděčná za Vaše názory a rady.

26.12.2016 12:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.128

Z paneláku by chození ven asi jednoduché nebylo
i když si myslím, že úplně šťastná kočka je ta, která ven může.
Nemívá zpravidla "poruchové" chování.
Nová kočka MŮŽE být přínosem...
Začátek by jistě nebyl jednoduchý.
Kočka si chrání své území před vetřelcem.
Buď se spřátelí nebo...

26.12.2016 14:01
Bejina

XXX.XXX.112.69

Velmi záleží na povaze vašeho kocourka. Může se cítit osamělý a nového parťáka přijme s radostí... a také může reagovat naopak, že ho bude brát jako vetřelce, kterého přijme až postupem času a také ho nemusí přijmout nikdy. V tomhle bývá chování koček velmi nepředvídatelné.
Pokud se přece jen rozhodnete, tak by bylo asi lepší vzít dalšího kocourka než kočičku, dle rad zde na diskuzi se spřátelí kocouři snadněji. A i já to můžu z vlastní zkušenosti potvrdit.
Pak ještě zvážit, zda vzít kotě, či už většího kocourka. Kotě bude hodně hravé a pro vašeho kocourka by to mohlo být velké narušení jeho klidu, na které je jistě už zvyklý.

V každém případě, pokud se rozhodnete pro další kočku, připravte se na to, že bude potřeba vaše trpělivost... ale jak se pak skamarádí, rozhodně nebudete litovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2016 16:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

"dle rad zde na diskuzi se spřátelí kocouři snadněji."
dle mých zkušeností - v množném čísle - je to přesně naopak!
Slovo kocour v množném čísle znamená vyšší pravděpodobnost jakýchkoliv průserů!

26.12.2016 21:41
Bejina

XXX.XXX.112.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"dle rad zde na diskuzi se spřátelí kocouři snadněji."
dle mých zkušeností - v množném čísle - je to přesně naopak!
Slovo kocour v množném čísle znamená vyšší pravděpodobnost jakýchkoliv průserů!

Moje zkušenosti jsou takové, že když u nás přibyl nový přírůstek- kočička, pak seznamování bylo krušnější a trvalo déle, než když přibyl kocourek... ale v každém případě stejně nejvíc záleží na povahách všech koček a kocourů, ať těch co již v domácnosti žijí a těch co přichází noví...

28.12.2016 09:23
joanne.s

XXX.XXX.3.102

Já bych ke staršímu kocourkovi, který už tak je problematický - nervní /vykonává potřebu mimo záchodek, ničí věci/ další kočku nepořizovala. Je to risk, a velký, kočky jsou teritoriální, a čím starší kočka, jistě i tím méně přizpůsobivá. prostě nový přírůstek domů je stres.

Spíš se snažte zapátrat, zjistit, co se změnilo, že, dříve vše v pořádku a nyní se začal projevovat takto. z něčeho je nešťastný či mu něco vadí. Trávíte s ním doma méně času, méně se mu věnujete než dříve? nemá zdravotní potíže - byl prohlédnut veterinářem? normálně vylučuje, pije, žere?

Ali53

28.12.2016 17:19
Ali53

XXX.XXX.118.1

Já mám naopak zkušenost s příchodem nového kocourka do ženského kolektivu - 5 koček od 1 do 8 let. Přijetí bylo vlídné, hned první den všechny holky nováčka přijaly.

28.12.2016 20:40
lavacca

XXX.XXX.218.25

U nás taky vřelejší přivítání kocoura - do kastrované smečky.

28.12.2016 21:26
DanieIa

XXX.XXX.244.253

joanne.s napsal(a):
Já bych ke staršímu kocourkovi, který už tak je problematický - nervní /vykonává potřebu mimo záchodek, ničí věci/ další kočku nepořizovala. Je to risk, a velký, kočky jsou teritoriální, a čím starší kočka, jistě i tím méně přizpůsobivá. prostě nový přírůstek domů je stres.

Spíš se snažte zapátrat, zjistit, co se změnilo, že, dříve vše v pořádku a nyní se začal projevovat takto. z něčeho je nešťastný či mu něco vadí. Trávíte s ním doma méně času, méně se mu věnujete než dříve? nemá zdravotní potíže - byl prohlédnut veterinářem? normálně vylučuje, pije, žere?

Vylučování a příjem potravy i vody je v pořádku.Naopak mu chutná a balení granulí, co jsme dřív mívali třeba na měsíc, máme teď na 2-3 týdny.Veterinář říkal, že mu možná vadí někdo v domácnosti.Táta jezdí cca na 4 měsíce do Rakouska každý rok dvakrát do roka za prací, tak mě napadá, jestli to s tím nemůže mít něco společného.Jinak je zdravý a i co se týče hmotnosti byl pan doktor spokojený.
Jinak vymýšlím různé hračky, kterými ho zabavit, aby se nenudil.Pozornosti se mu dostává někdy víc než dost, ale pomazlit se nenechá.

Ali53

29.12.2016 10:31
Ali53

XXX.XXX.118.1

Tak já bych naopak kamaráda doporučila - pokud kocour ničí věci, dělá to zpravidla, protože se nudí. S kamarádem se zabaví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík