Urgentní, vyhozené kotě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2016 08:52
australáček

XXX.XXX.39.194

Dobrý den, někdo k nám včera vyhodil vánoční darek- kotě. Kotě je bohužel dost nemocné zřejmě, protože psika a teče mu z nosu bílý prúzřádný sopel, a včera měl ještě zeleno žlutý hned v očích. Špatně dycha, úplně chrapti. Je mi ho líto nechat venku, ale mám doma 2 mainy a mám strach, aby to nebylo FIP, FelV, FIV, četla jsem o tom, a dle příznaků by to nemělo být ono, ale co když je? Máte s tím někdo zkušenost? Bohužel na veterinu se teď nedostanu, jsem na nemocenske a nemám auto, takže busem je to na dlouho, a nechci riskovat, že by přišla kontrola. Můžete někdo poradit prosím? A co by jste mu dali pro úlevu?

27.12.2016 09:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sežeňte nejbližší útulek koček a zavolejte tam, co s ní.

27.12.2016 09:54
australáček

XXX.XXX.39.194

Upřímně do útulku ji nechci dávat, protože co slychavam od lidí z okolí, tak nemocné kocky to mají spočítane a to nechci, možná jsem moc velká cita. Jsem mi jen o to, že třeba někdo měl stejně nemocnou kočičku a bude vědět co a jak. Blbě řečeno jde mi jen o to, ať to není FIP, FIV nebo Felv, nechci pohrbivat svoje kocky. Pokud by to nebyly tyto nemoci, tak klidně v chodbe může zůstat než se uzdraví, pak se bude ji hledat nový domov, přinejhorším máme dům a jako mysilovka by tu zůstala...sice by byl rev doma a kravál, ale nějak si ji obhajim;-) navíc chci jít na jaře do svého.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.12.2016 09:56

australáček napsal(a):
Upřímně do útulku ji nechci dávat, protože co slychavam od lidí z okolí, tak nemocné kocky to mají spočítane a to nechci, možná jsem moc velká cita. Jsem mi jen o to, že třeba někdo měl stejně nemocnou kočičku a bude vědět co a jak. Blbě řečeno jde mi jen o to, ať to není FIP, FIV nebo Felv, nechci pohrbivat svoje kocky. Pokud by to nebyly tyto nemoci, tak klidně v chodbe může zůstat než se uzdraví, pak se bude ji hledat nový domov, přinejhorším máme dům a jako mysilovka by tu zůstala...sice by byl rev doma a kravál, ale nějak si ji obhajim;-) navíc chci jít na jaře do svého.

Kotě s nudlí u nosu a zhnisanýma očima má spíš herpes.

A pokud jsou výtoky zelené nebo žluté, tak to bez antibiotik spíš nepůjde. Jinak základ je nakrmit, do tepla, oči rozlepit a držet rozlepené.

27.12.2016 10:07
australáček

XXX.XXX.39.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kotě s nudlí u nosu a zhnisanýma očima má spíš herpes.

A pokud jsou výtoky zelené nebo žluté, tak to bez antibiotik spíš nepůjde. Jinak základ je nakrmit, do tepla, oči rozlepit a držet rozlepené.

Z očí mu už dnes neteče, včera jsem je vyčistila. Je zabalené do deky. Při dýchání strašně sipe, jde vidět, že je pro něj dýchání obtižne. Zkusím nějak zajistit tu veterinu. Jen ještě potrebuju vědět, určitě je to přenosné na ostatní kocky ze?

27.12.2016 10:10

australáček napsal(a):
Z očí mu už dnes neteče, včera jsem je vyčistila. Je zabalené do deky. Při dýchání strašně sipe, jde vidět, že je pro něj dýchání obtižne. Zkusím nějak zajistit tu veterinu. Jen ještě potrebuju vědět, určitě je to přenosné na ostatní kocky ze?

Ano, ale u jinak zdravých dospěláků to někdy proběhne i bez příznaků. A pokud máte číči očkované, tak proti herpesu se očkuje v základní trojkombinaci. Jo, ke zmírnění klinických příznaků. Onemocnět můžou, ale třeba jim jen poteče jedno oko nebo občas kýchnou.

27.12.2016 10:11

Spíš než tohle jsou, co se přenosu na domácí kočky týká, horší blechy

27.12.2016 10:58
australáček

XXX.XXX.39.194

Kočka je očkovaná určitě, to vím, že chovatelka říkala, že očkovaná, ale nevím, jestli jsou proti her pes, ale bych řekla, že nejspíš ano. Jen vím, že jsem řekla veterináři, že chci na výstavu, a on, že na výstavu je povinna ještě vzteklině a doockoval vzteklině. U kocoura nevím, ač je s pp, tak chovatelkam ho ani ne čipovala a na očkovák kouknu, zda se mi, že říkala, že ho jen odcervovala, ale to by asi zase neystavovala ockovak.

27.12.2016 11:10
australáček

XXX.XXX.39.194

Nejvíc co me uvádí do rozpaků, že kote i po vykoupaní ( bylo celé od jakého si bordelu) jde cítit, tak nějakým zvláštním oderem..aLe myje se, chce se mazlit, tak snad to nebude nic vazneho,.

27.12.2016 13:06
Acamar

XXX.XXX.29.135

Jste moc hodná, že jste se chudáčka koťátka ujala Pokud kotě špatně dýchá a sípe, asi by byla ta veterina nejlepší, aby třeba neměl bobík zápal plic Pokud byste chtěla pro svůj klid, můžete rovnou i nechat vzít krev a otestovat na FeLV/FIV, výsledek je za pár minut.
Pokud vaše kočky mají nějaké očkování, tak určitě tam v té základní trojkombinaci je i proti herpesviru, to by je mělo částečně ochránit.
Moc držím kotíkovi pěsti, ať se rychle uzdraví

27.12.2016 15:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

australáček napsal(a):

Já vás s koťátkem do útulku neposílám, ale s tímto mají určitě bohaté zkušenosti, tak vám řeknou, co máte dělat. Jistě budou rádi, když si kotě necháte u sebe.

Přidejte reakci

Přidat smajlík