Třetí do party? Výborná ragdoll CHS?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2017 12:29
Milena50

XXX.XXX.156.160

Dobrý den všem. Předem děkuji za přečtení tohoto příspěvku a případnou reakci .

Před 12ti lety mě v USA uchvátila známého kočka - ragdollka. Extrémně mazlivá, přátelská s typickou "psí" povahou. Doma jsem v té době měla 2 kocoury-nalezence a řekla jsem si, že si ji raději pořídím až po jejich odchodu. Rozumněli si totiž jen mezi sebou, ostatní kočky/kocoury šikanovali. Loni na jaře odešli krátce po sobě. Další 2,5 měsíce bez koček byly smutné. Než jsem se stihla poohlédnout po ragdoll CHS přišla větší rána a zdědila jsem po bezdětném synovi dům i se zvířecí "posádkou".2 želvy, užovka červená,2 morčata,2 kočky. Dům je sice velký, ale bez zahrady, u silnice. Kočky jsou proto pouze uvnitř, ale prostoru mají habaděj-2 patra.

Jedná se konkrétně o kočičí slečnu (nyní) 7,5 měs. a kocoura (nyní) téměř 10 měsíců. Oba již kastrováni. Kocour by měl mít snad oba rodiče britské, kočička je křížená s ruskou, je tedy živější. Syn byl kutil a truhlář v jedné osobě, proto mají vyrobené po domě různé police-průlezky, vše v úrovni nad 170cm vysoko,4 velká škrabadla + spoustu hraček, udic atd což jsem ani já pro své kocoury nemívala. Přestože jsou dva a mají zde takové možnosti tak kocour si hraje, běhá a blbne zhruba 15minut za den, jinak se povaluje a spí na různých místech. Hozenou věc jen pozoruje, po udici/provázku máchne tlapkou jen když je v těsné blízkosti. Jsem tu s nimi třetí měsíc, na odchod syna bych to nesváděla, nestihli si tak na něj zvyknout - i syn zpočátku jejich zdejšího bydlení říkal, že mě mají evidentně raději než jeho. Kocour je bojácnější než kočka, trvá mu vše déle. Bývá vždy v místnosti kde jsem já, ale jen někde opodál leží. Jen v noci se chodí nechávat hladit. Je čistotný, hodný, jen je nejlínější tvor, jakého jsem poznala. Zdravotně je v pořádku - i to jsem zjišťovala, dle veterinářky bude holt po kastraci ještě větší pecivál než před ní.

Proto je mi líto kočičky. Ta je totiž naopak velmi hravá, neposedná, běhá stále po domě sem a tam, spí prakticky jen v noci a přes den si hledá neustále zábavu. Všude mi asistuje, čeká na hození hračky a neustále chodí kocoura kontrolovat zda už není vzhůru aby si šel hrát. Marně. Mám na ni spoustu času, ale dlouho s udicí v ruce stát nevydržím. Vždy si po půl hodině musím sednout, ona by si hrála dál.

Po nastěhování jsem na pořizování ragdollky zcela zapomněla, nyní mi to přichází stále více na mysl. Jednak by si tato divoška měla s kým hrát a jednak bych si i já splnila sen o kontaktním zvířeti - tihle dva mazliví nejsou. Chybí mi předení na klíně. Vím, že ani z CHS nemám jistotu ideální povahy. Přesto bych si za umazleného jedince ráda připlatila. Jsem dlouhodobě v ID, po prodeji svého bytu a s jistým přivýdělkem z domova (doučuji francouzštinu +pletení a háčkování na zakázku) si mohu další zvíře dovolit bez problémů, času mám také dostatek. Kupuji jim pouze kvalitní krmení, chci aby byli šťastní.

Omlouvám se za obsáhlý příspěvek, chtěla jsem dostatečně svou situaci popsat.

zajímá mě tedy:

- pořídili byste do tohoto domu třetí kočku?
- pořídili byste k akční kočičce spíše kočku či kocourka? (mám trochu strach zda by tento kocour nezačal proti samcovi protestovat a samičku šikanovat, už jsem to zažila s mými předchozími, ale ti nebyli britští)
- pořídili byste právě ragdoll? (vím, že je to větší, později méně aktivní plemeno, ale to už by věkem snad zlelkovatěli všichni..a u ostatních plemen si nejsem jistá zda by nechtěli ven..)
- máte prosím zkušenosti s nějakou ragdoll - CHS? Jsem poblíž Tábora, ale dojela bych si snad kamkoliv. Samozřejmě, čím blíže-tím lépe už kvůli stresu z přepravy.

Předem děkuji. Milena.

8.1.2017 13:08
Bejina

XXX.XXX.112.69

Kočičce bych klidně kamaráda pořídila. I když ragdoll nepatří mezi až tak aktivní plemena, ale kotě bude hravé a kočička je mladá, tak jim spolu bude jistě dobře. My sami máme dvě málo mazlivé kočky a nedávno jsem si splnila sen, pořídit si mainského mývalího kocourka, který by byl mazlivý. A nelituji...

Zde je ale potřeba sledovat povahu koťátek z vybrané CHS. To už hodně napoví, zda bude či nebude mazlivé. Já vybírala z více možností CHS a dala jsem přednost mazlivé povaze před zbarvením, které se mi více líbilo. A hlavně mi záleželo i na tom, aby kocourek vyrůstal v pěkném prostředí s dostatkem lásky. Takového jsme našli a nyní jsme moc rádi, protože je povahově úžasný a velmi vyrovnaný, protože pochází z dobrého prostředí.

Pokud dům je velký a je tam pro kočky spoustu možností k hraní, pak se tři kočky v pohodě srovnají i když budou spolu pouze v bytě. A kočička jistě kamaráda ocení, pokud je hravá jak popisujete.
My totiž jednu kočku máme, která o parťáka nestojí, chová se jako by byla jedináček (je to nalezenec) a tak kocourek MCO si hodně vyhraje s druhou kočkou (britka), takže je u nás vlastně spokojenost na všech stranách.

Je mi moc líto, jaký osud vás se synem potkal a oceňuji, že jste se ujala všech jeho zvířátek.

9.1.2017 12:16
Milena50

XXX.XXX.156.160

Moc děkuji za názor. Věřím, že by mě i kočičku další člen potěšil. Mám už jen obavu z reakce zdejšího kocourka. Velkou obavu. Moji bývalí kocouři nesnesli ani jedno pohlaví. Je to risk a buď velká radost nebo zklamání.

9.1.2017 13:10
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Chodím se koukat už dva roky na ragdolly, které paní o dvě ulice vedle pouštívá do zahrady.
Jsou nádherní, mírná povaha, drží se rádi blízko u své paní. Jsou to krásní, majestátní kocouři. nebo i kočka, nevím přesně.
Jsou klidní, společenští to ano. Ale jako opravdu mazlivého bych nepopsala ani jednoho z nich.

oproti tomu mám doma kocoura ruského, a ten je teda mazlivka hrozná, až by to cizímu člověku místy mohlo připadat vlezlé/já si to užívám, teda většinou. Přijde, otírá se, ducá hlavičkou do mojí hlavy, hubičky nabízí, touží po pochování v náruči.

na druhou stranu - ragdollové mají takovou povahu, že pokud si je vezmete na klín vy sama, zřejmě by zůstali. pokud vám toto postačí.

moje sousedka si stěžuje, že její britka není mazlivá. ale když si ji ona sama vezme do náruče, v klidu zůstane, i na tom klíně. Takže jde i dost o to, co tou mazlivostí přesně míníte..

9.1.2017 15:40
Milena50

XXX.XXX.156.160

I vám děkuji za reakci. To máte tak. Ragdollí slečna v USA si mě tehdy získala během pěti minut. Přivítala se, lísala a když jsem ji vzala do náruče, byla opravdu jako hadrová panenka. Pronásledovala mě na každém kroku, aportovala a ducala do mě hlavou, přestože mě znala chvíli. Pomáhala mi i packou umýt po sobě hrnek. Stále se dožadovala mazlení. Mohlo jít jen o konkrétního jedince, to je pravda. Moji kocouři neměli rádi ani chvilkové přenášení v ruce, ale rádi si sami vyskočili na klín a chtěli hladit. Když přišla návštěva tak mizeli z dohledu stejně jako tihle dva. Netvrdím, že bez toho mám tato dvě koťata méně ráda. Jen mi to chybí. Moji kocouři a asi i bližší kontakt s někým-něčím. Nechci žádnou kočku trápit hodinovým držením a hlazením, ovšem jistá přítulnost by mi nevadila. Tihle se stále drží na vzdálenost udice, pohlazení párkrát za den přežijí. Nechávám žít když vidím, že to nevyhledávají. Na kočkách je tahle soběstačnost fascinující, to jim nelze upřít.

Další kočku/kocoura jsem ale začala zvažovat hlavně kvůli aktivnější kočičce. Tím, že je křížená s ruskou by zrovna ruská kočka mohla být vhodnou alternativou. Váš kocour je moc pěkný a jestli je i mazlivý tak to musí být krásné soužití. Samozřejmě je pro mě na prvním místě uspokojit potřebu akční kočičky než si plnit svůj sen vlastnit z mého pohledu nejhezčí kočku vůbec. Na ragdollce se mi líbí ten majestátný velký vzhled, modré oči, jemná srst, no těžko popisovat. Stále nejsem rozhodnutá zda do toho vůbec jít.

9.1.2017 15:50
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Milena: jen dodatek k rusákovi. Ano, můj je mazlivý. Ovšem, on nemá žádného kočičího parťáka, přístup ven kocour nemá. Na co ale chci upozornit je fakt, že můj kocour je opravdu teritoriální, tj. k vícero kočkám by rozhodně dobrý společník nebyl. Vadí mu i, když chovám na klíně dítě návštěvy, je majetnická žárlivka.. tolik druhá strana mince. Snad právě ta fixace na jednoho pána, která pro ruské kočky je typická, je právě příčinou té majetnickosti a žárlivosti..

taky může být, že kočky v tlupě jsou vždycky méně mazlivé, než když kočka žije jednotlivě, odkázaná na společnost lidského parťáka.

9.1.2017 17:53
Bejina

XXX.XXX.112.69

Milena50 napsal(a):
I vám děkuji za reakci. To máte tak. Ragdollí slečna v USA si mě tehdy získala během pěti minut. Přivítala se, lísala a když jsem ji vzala do náruče, byla opravdu jako hadrová panenka. Pronásledovala mě na každém kroku, aportovala a ducala do mě hlavou, přestože mě znala chvíli. Pomáhala mi i packou umýt po sobě hrnek. Stále se dožadovala mazlení. Mohlo jít jen o konkrétního jedince, to je pravda. Moji kocouři neměli rádi ani chvilkové přenášení v ruce, ale rádi si sami vyskočili na klín a chtěli hladit. Když přišla návštěva tak mizeli z dohledu stejně jako tihle dva. Netvrdím, že bez toho mám tato dvě koťata méně ráda. Jen mi to chybí. Moji kocouři a asi i bližší kontakt s někým-něčím. Nechci žádnou kočku trápit hodinovým držením a hlazením, ovšem jistá přítulnost by mi nevadila. Tihle se stále drží na vzdálenost udice, pohlazení párkrát za den přežijí. Nechávám žít když vidím, že to nevyhledávají. Na kočkách je tahle soběstačnost fascinující, to jim nelze upřít.

Další kočku/kocoura jsem ale začala zvažovat hlavně kvůli aktivnější kočičce. Tím, že je křížená s ruskou by zrovna ruská kočka mohla být vhodnou alternativou. Váš kocour je moc pěkný a jestli je i mazlivý tak to musí být krásné soužití. Samozřejmě je pro mě na prvním místě uspokojit potřebu akční kočičky než si plnit svůj sen vlastnit z mého pohledu nejhezčí kočku vůbec. Na ragdollce se mi líbí ten majestátný velký vzhled, modré oči, jemná srst, no těžko popisovat. Stále nejsem rozhodnutá zda do toho vůbec jít.

Je to v každém případě o povaze jednotlivce. Moje kolegyně má dvě modré britky, jedna je nemazlivá a druhá je extrémně mazlivá až dotěrná... přitom jde o jednu stejnou rasu.

Pokud je vaším snem zrovna Ragdoll, tak si ho splňte, ale vybírejte velmi bedlivě... a třeba zrovna narazíte na povahu jakou si přejete.

Ještě píšete, že máte obavy, že může vzniknout problém ze strany kocourka, ale je přece jen mladý, věřím, že si zvykne. Pokud to bude jako u nás: ta naše samotářka má svůj klid právě díky tomu, že jsou dvě další kočky, které si spolu vyhrají a ji nechávají na pokoji... tak by to mohlo vyjít i u vás...

Zde na diskuzi se doporučuje do kočičí "smečky" spíše vzít kocourka než kočku, že by měla být šance na přijetí lepší... u nás to tak opravdu bylo, takže souhlasím s tímto názorem.

10.1.2017 09:09
Edánek

XXX.XXX.237.113

Dobrý den, Váš osud je velice krutý, ale jdete dál a to je asi to jediné co člověk může aniž by se ze smrti svého dítěte nezbláznil. Sama mám doma dva ragdoly, s nimiž se věnuji felinoterapii, oba jsou mazliví - každý svým způsobem, ale nejmazlivější a nejzávislejší je kočka, želvovinová peršanka - nalezenec, která je doslova závislá na mazlení. Ragdolové jsou přeceňováni ve své povaze a občas to přinese zklamání. Velmi kvalitní a odpovědná je paní chovatelka je ze Soběslavy - sama se též felinoterapii věnuje a je o velmi empatická dáma, na ní bych se obrátila, má skvěle socializovaná koťata, která jsou vymazlená a povahově kvalitní. Pokud chcete vědět více můžete mi prosím napsat osobně a zodpovím vše, tady na to není moc prostor. ZRadounky@seznam.cz.

10.1.2017 15:27
Milena50

XXX.XXX.156.160

Paní "joanne" má pravdu v tom, že ragdoll nemusí být přítulný už kvůli vyššímu počtu zvířat v domě. Na druhé straně bych ani v budoucnu jen proto nepořizovala kočku jedinou, ale vždy s nějakým jejím společníkem. Osvědčilo se mi to, jde mi především o blaho jejich, ne moje. Máme to asi v rodině, syn si také vždy pořizoval více zvířat jednoho druhu.

Paní "Bejině" děkuji za radu pořídit raději kocourka. Čekala jsem opačnou radu už kvůli úsloví "dva kohouti na jednom smetišti" atd. Dovezla bych kotě, nevykastrované, mám obavu aby se tu i ten kastrát doteď čistotný nerozznačkoval. Ale je pravdou, pokud mu v té době bude rok, bude to lepší než kdyby byl o mnoho starší.

Pro "Edanka": Děkuji za pravdivou první větu, zde ani čas nic nespraví. Dále děkuji za tip na paní chovatelku ze Soběslavi - to mám odsud kousek! Ať už jsou kočky mazlivé či nikoliv tak je velmi ráda pozoruji a pohled právě na ragdollího jedince by mě těšil. Pokud se rozhodnu přidat dalšího do party, o přesnější kontakt vás s dovolením požádám skrze uvedený email.

10.1.2017 15:38
Machyska

XXX.XXX.252.23

Milena50 napsal(a):
Paní "joanne" má pravdu v tom, že ragdoll nemusí být přítulný už kvůli vyššímu počtu zvířat v domě. Na druhé straně bych ani v budoucnu jen proto nepořizovala kočku jedinou, ale vždy s nějakým jejím společníkem. Osvědčilo se mi to, jde mi především o blaho jejich, ne moje. Máme to asi v rodině, syn si také vždy pořizoval více zvířat jednoho druhu.

Paní "Bejině" děkuji za radu pořídit raději kocourka. Čekala jsem opačnou radu už kvůli úsloví "dva kohouti na jednom smetišti" atd. Dovezla bych kotě, nevykastrované, mám obavu aby se tu i ten kastrát doteď čistotný nerozznačkoval. Ale je pravdou, pokud mu v té době bude rok, bude to lepší než kdyby byl o mnoho starší.

Pro "Edanka": Děkuji za pravdivou první větu, zde ani čas nic nespraví. Dále děkuji za tip na paní chovatelku ze Soběslavi - to mám odsud kousek! Ať už jsou kočky mazlivé či nikoliv tak je velmi ráda pozoruji a pohled právě na ragdollího jedince by mě těšil. Pokud se rozhodnu přidat dalšího do party, o přesnější kontakt vás s dovolením požádám skrze uvedený email.

Mám doma dva kocourky a dvě kočičky, kocourci nikdy neznačkovali, ani před kastrací, ani po ní. Jednomu budou tři a druhému dva roky, kastrovaní byli oba kolem roku.

Kočičky co máte nyní doma jsou ještě koťata, zvyknou si na parťáky určitě rychle.

10.1.2017 15:41
Milena50

XXX.XXX.156.160

Pani "Machysko" přesně takové ujištění potřebuji, mnohokrát děkuji

10.1.2017 15:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Milena50 napsal(a):

Kamarádka má ragdollího kluka a je to mazel k pohledání.

10.1.2017 15:57
Edánek

XXX.XXX.181.141

..určitě, není problém,...jinak máme kocoura ragdolla, který nesnese ostatní kočky, když přítel přinesl třetí číču - nalezence, on první se jí ujmul, kočka - ragdolka to na čtyři dny odstonala a nesměla jsem na ni ani sáhnout jak syčela po ní a vrčela po nás, ale odstěhovala se do ložnice a tam byla zalezlá na druhou stranu budiž ji ku cti, že se nijak nemstila,...no nedokáži si představit přinést mu kotě - kocoura - ale třeba by ho také přijmul - opravdu v tomhle poradit si neodvažuji... jinak kocourovi když jsme přinesli kočku, byl už po kastraci, ona z rozrušení začala říjet...ona se před ním doslova svíjela a strkala mu pipku pod čumák, on se jí vždy zakousnul do krku a škrábal jí břicho tlapkami, po týdnu jsem s ní šla na kastraci - kocour byl sice jejími chtivými výlevy uštván, ale neznačkoval a nic nepočůrával,...

26.1.2017 17:35
Blackketty

XXX.XXX.150.95

Dobrý večer, moje spolužačka má 2 ragdollky z CHS v Ostravě a jsou obě úchvatné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík