Dámy a pánové, musím se vypsat z tohoto týdne. Vrchol zlobivosti mých miláčků nabírá obrátek. Úterý. Nejmaldší Flíček(7 měsíců) honí mouchu. Hop na stolek k televizi, paskama bna ní. Házím ho zděšeně na zem. Moucha nikde, tak jdu pro věci do pokoje, vracím se za 5 vteřin, Flíček předníma opřen o běžící televizi (mám ji v kuchyni), zrovna, když vcházím do dveří, televize se převrací na hranu stolu. Od této chvíle mluví, ale svítí jen modře, takže 10 měsíců stará televize u nás končí.
Od této chvíle kočky hlídám, ale neuhlídám. Ten můj chlap včera ráno pustil Macka do pokoje a ten mi smetl moje těžce vypiplané mladičké rostlinky citlivky a sapanu. Ten můj chlap sice kocoura odstranil, ale rostlinky do večera nechal na zemi. Přišla jsem domů a kočky seřvala (lidský provinilec naštěstí nebyl doma), koukali na mně, hele, co řveš, Flíček za mnou chodil a nevěřícně zíral: Ty máš teda týden. Tak jsem si dala panáka.Na otázku, proč ty kytky znovu hned nezasadil, mi bylo odpovězeno: je to tvůj kocour. A následoval další panák.
Prosím, napište mi taky něco takového, že se vám také stalo, ˇže v tom nejedu sama , . Jarka.
amiš
napsal(a):
Dámy a pánové, musím se vypsat z tohoto týdne. Vrchol zlobivosti mých miláčků nabírá obrátek. Úterý. Nejmaldší Flíček(7 měsíců) honí mouchu. Hop na stolek k televizi, paskama bna ní. Házím ho zděšeně na zem. Moucha nikde, tak jdu pro věci do pokoje, vracím se za 5 vteřin, Flíček předníma opřen o běžící televizi (mám ji v kuchyni), zrovna, když vcházím do dveří, televize se převrací na hranu stolu. Od této chvíle mluví, ale svítí jen modře, takže 10 měsíců stará televize u nás končí.
Od této chvíle kočky hlídám, ale neuhlídám. Ten můj chlap včera ráno pustil Macka do pokoje a ten mi smetl moje těžce vypiplané mladičké rostlinky citlivky a sapanu. Ten můj chlap sice kocoura odstranil, ale rostlinky do večera nechal na zemi. Přišla jsem domů a kočky seřvala (lidský provinilec naštěstí nebyl doma), koukali na mně, hele, co řveš, Flíček za mnou chodil a nevěřícně zíral: Ty máš teda týden. Tak jsem si dala panáka.Na otázku, proč ty kytky znovu hned nezasadil, mi bylo odpovězeno: je to tvůj kocour. A následoval další panák.
Prosím, napište mi taky něco takového, že se vám také stalo, ˇže v tom nejedu sama , . Jarka.
Tak a ještě takové překlepy, to ten panák, nebo jsem ještě na nervy
Doma 2 britky-v pohodě, dále jedna asi 9-letá kastrovaná pouliční směska(vůdce smečky) a nakonec výkvět této squadry 6-mesíční sibiřka.Totální rozvrat poklidné domácnosti. To, že absolutně nerespektuje autoritu nejstarší kočky a terorizuje svými kousky i poklidné britky se nějak přežije. Ale "likviduje" i domácnost. Šplhá po skříních a záclonách, skáče na žhavou plotnu u kamen, skáče do vany i do záchodu. Nejhorší počin, který se jí evidentně líbí je lozit do květináčů na oknech a v hlíně neustále hrabat. Jedno odpoledně jsem ale myslela, že mě odvezou.Když jsem se vrátila z práce tak u nás bylo boží dopuštění. Všechny květináče z oken na koberci, plastové přežily ale keramické nikoliv hlína prostě všude. Navíc v ložnici stržená záclona i se závěsem a garnýží Horor a kotě na zabití Doufám, že až dospěje bude líp Je to náš miláček.
...tak jsem šla ty své tři chlupáče políbit na ňufáky a pošeptat jim, jak jsou hodní, když to tak čtu...dceru jsem takhle šla opusinkovat po shlédnutí filmu "Gympl"...dva ragdolové a jedna tvářící se jako peršanka - veškeré vybavení domácnosti nedotknuto včetně záclon a většího počtu kytek...kuchyňská linka je neláká, jídlo odložené kdekoli rovněž ne...každý večer sice mají hodinkové dostihy po bytě, ale bez újmy na zařízení, pouze jorkšír je z toho nesvůj a když už to přehánějí, tak mezi ně vlítne - respektují ho...je jednu věc neskousne ragdolí kocour Eda...mám na komodě malou porcelánovou vázičku, nesnese aby stála, pak k ní jde a packou jí převrhne - naštěstí je pod ní křeslo a tak nedoznala pohromy, pokud leží, tak si jí nevšimne, jen jí postavíme, tak dělá vše proto aby se opět položila, doteď jsme na to nepřišli proč to tak má...je to od začátku co jsme ho přinesli (nyní tři roky)... největší zábavou je, když dám do terárií myšky a cvrčky se sarančaty, to pak jsou na teráriích jako přilepení a packou zvenčí nahání a pomáhají lovit ještěrkám i hadům, u terárií většinou i spí a mají to jak kino...největší zábavou pak venku nalezený uteklý hmyzák...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Amiš, potěším tě - naši televizi zabil kocour označkováním...cizí kocour!
Edánek
napsal(a):
...tak jsem šla ty své tři chlupáče políbit na ňufáky a pošeptat jim, jak jsou hodní, když to tak čtu...dceru jsem takhle šla opusinkovat po shlédnutí filmu "Gympl"...dva ragdolové a jedna tvářící se jako peršanka - veškeré vybavení domácnosti nedotknuto včetně záclon a většího počtu kytek...kuchyňská linka je neláká, jídlo odložené kdekoli rovněž ne...každý večer sice mají hodinkové dostihy po bytě, ale bez újmy na zařízení, pouze jorkšír je z toho nesvůj a když už to přehánějí, tak mezi ně vlítne - respektují ho...je jednu věc neskousne ragdolí kocour Eda...mám na komodě malou porcelánovou vázičku, nesnese aby stála, pak k ní jde a packou jí převrhne - naštěstí je pod ní křeslo a tak nedoznala pohromy, pokud leží, tak si jí nevšimne, jen jí postavíme, tak dělá vše proto aby se opět položila, doteď jsme na to nepřišli proč to tak má...je to od začátku co jsme ho přinesli (nyní tři roky)... největší zábavou je, když dám do terárií myšky a cvrčky se sarančaty, to pak jsou na teráriích jako přilepení a packou zvenčí nahání a pomáhají lovit ještěrkám i hadům, u terárií většinou i spí a mají to jak kino...největší zábavou pak venku nalezený uteklý hmyzák...
Jojo tak to máme k tomu všemu taky- akvárium a terárium s chameleonem je jako stanice HBO. Navíc když se krmí a sarančata skáčou a lezou po teráriu. Kočky skáčou na okno terária do 1,5m. A k té vázičce-tak u nás tak lítá ze stolu mobil nebo propisky-to zase dělá britka(nevím co jí na těch věcech tak štve)
Také mám doma dva lumpy :D. Většinou to schytaly kytky, které lítají z parapetů dolů . Jeden z kocourků se teď naučil krást věci a pak nemůžu nic najít. Krade malé věci, které pak různě nalézám . Ale co mě dostalo, tak že mi ukradl už dvakrát žiletku co jsem zapomněla ve sprcháči. Tak na to si už dávám pozor. Naštěstí po nábytku a záclonách nelezou
Briťák mojí maminky je taky velký lump. Nesnese nic nového na kuchyňské lince, ani na skříňkách kolem...vše letí ihned dolů. Rozbil už nespočet váziček, mističek a jiných ozdobných předmětů, alespoň se mamince lépe utírá prach
U květináčů na něj vyzrála, ty lítaly také. Maminka je přilepila na parapet oboustrannou lepící páskou . Kocour přijde, snaží se je zlikvidovat a ono nic, tak naštvaně odchází.
O zapínání rádia, lampičky a splachování WC ani nemluvím
Mí miláčkové jsou zlatí a nic takového nedělají (raději to klepu na dřevo). Nejspíš si vystačí s lumpárnami mezi sebou.
Eso

XXX.XXX.139.27
Naše kočky nám škrábou sedačku tak je u nás jediný neštěstí ( díky bohu je stará ), ale co až budu kupovat novou? Achjo. Jinak díky bohu, až takovéhle zlobení nemáme, jediný, co to naše zlobidlo dělá je to, že dveře nikdy nesmí být přivřené vždy do nic strká packou do té doby, dokud nejsou otevřené dokořán, takže když topíme, tak prd vytopíme, protože je furt otevřeno a když je zavřeno tak škrábe na dveře
Ahoj, moc děkuji za příspěvky. Jsou mezi námi šťastlivci, ale i mi smolaři nejsme v menšině . A přes víkend kočičáci sekali latinu, nic nezničeno, no, jen se objevovali na místech, na kterých kočka nemá co dělat a ze kterých jsou vyhazováni. Ale chápu, příležitost dělá zloděje .
Tak já také koukala když jsem načapala kocoura jak se vyvaluje v uhláku . Když jsem přišla ležel normálně a pak se ta potvora otočil na záda a v tom mouru se válel. Nejhorší, že ten pacholek rád leze do postele No samozřejmě měl smůlu
Rovnou využiji téma a zeptám se.
Myslíte, že jsou pouliční směsky "zlobivější" nebo lépe řečeno aktivnější? Mám kotě od popelnic a srovnávám ho s téměř stejně starým kocourkem kamarádky (britská modrá), tak je to hrozné šídlo, skákavé, kousavé, nemazlivé.. Oba jsou ještě kotata, ale přisuzuji to tomu, že máma mého kocoura je venkovní kočka, která žije u lesa - loví, je taková menší, černá, polodivoká, za to briták je třeba po generace domácí kocour. Nebo mi to někdo vyvrátíte a máte zlobivou šlechtěnou?
A podotázka: Stěhujeme se hned vedle téhle kamarádky (vchody bytů vedle sebe), a určitě u nás budou probíhat hromadné návštěvy (oni, my, pes, dítě, kocouři), myslíte, že nebude problém dva dospívající kocouři spolu, můj má 5 měsíců, kamarádky 7 měsíců, ani jeden kastrovaný ještě..možná hloupá otázka, u psů by třeba problém být mohl, o nich toho vím víc a jsou pro mě čitelnější, jak jsou na tom kocouři?
Pokud jim dáte dostatečný čas na seznámení, tak je s velkou jistotou předpoklad, že si spolu ještě hodně vyhrají, jsou to stále koťata. Když i včas vykastrujete, než se stihnou v dospělosti poprat, mohlo by jim to přátelství vydržet. To vše ale za předpokladu, že se budou vídat často – stylem dneska já jdu na návštěvu k vám, zítra, ty k nám. To ale snad není problém cinknout na sousedy a na chvíli si/jim půjčit kocoura. Nebo pokud by to klapalo, tak kocouři by spolu mohli být během dne, aby nebyli sami, když jste v práci. Za pokus to určitě stojí. Po přestěhování ale na kocoura netlačte, nechte ho se v novém nejdříve rozkoukat a seznamování ne za asistence psa.
Andrýsek3
napsal(a):
Rovnou využiji téma a zeptám se.
Myslíte, že jsou pouliční směsky "zlobivější" nebo lépe řečeno aktivnější? Mám kotě od popelnic a srovnávám ho s téměř stejně starým kocourkem kamarádky (britská modrá), tak je to hrozné šídlo, skákavé, kousavé, nemazlivé.. Oba jsou ještě kotata, ale přisuzuji to tomu, že máma mého kocoura je venkovní kočka, která žije u lesa - loví, je taková menší, černá, polodivoká, za to briták je třeba po generace domácí kocour. Nebo mi to někdo vyvrátíte a máte zlobivou šlechtěnou?
A podotázka: Stěhujeme se hned vedle téhle kamarádky (vchody bytů vedle sebe), a určitě u nás budou probíhat hromadné návštěvy (oni, my, pes, dítě, kocouři), myslíte, že nebude problém dva dospívající kocouři spolu, můj má 5 měsíců, kamarádky 7 měsíců, ani jeden kastrovaný ještě..možná hloupá otázka, u psů by třeba problém být mohl, o nich toho vím víc a jsou pro mě čitelnější, jak jsou na tom kocouři?
Sousedi měli kotě, kocourka, stejně starého jako mi. Lezl k nám a s naším si hrál. Ale když dospěli, našeho napadal a mlátil a to natvrdo. Byla to taková ludra kocour, mojí starou fenku provokoval, protože věděl, že ho nedohoní.A když nebyla, za naším kocourem neváhal lézt až do chodby, aby mu namlátil.
Co se týče koťat, je pravda, že, obyč kočky, byly vždycky akční, ačkoli některé byly vtěrky největší (většina), ale jeden kocourek o nějaké bratříčkování taky moc nestál. Koťata jsme většinou získali jejich nalezením na silnici, ale měli jsme i jedny vlastní a dvě darovaná.
Pak jsem měla exokocoura s PP, je pravda, že ten v mládí si s koťaty rád hrál, ale postupně jeho aktivity ustávaly. A proti venkovským kočkám byl naprostý lenochod a o dost méně obratný a šikovný.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky mám kočky akční a klidné a vše jsou pravá kočka domácí (ono použití "pouliční směsky" není to pravé, protože plemena se vyčlenila právě z "kočky domácí", ta je ten základ pravý a ořechový...a díky za něj )
A co se týká snášenlivosti kocourů - dtto - je jedno, jak moc se jako koťata kamarádí, dospívání to dle povahy jedince rozčísne...