Dobrý den, máte někdo osvědčené vysoce kaloricke granule pro kočku? Na cene mi vůbec nesejde, potrebuju aby přibrala. Je to 1,5 léta MCO s pp a má necelé 3 kg, když ji pohladim cítím kostrc. Bohužel je nezravka, kapsičky, maso v jakékoliv podobě, když ji pokapu granule lososovym olejem, nežere to. Mohu tedy poprosit o radu zkušené majitele koček? A ještě jedna zvláštnost. Po příchodu kocoura přestala mrouskat, přitom předtím mrouskala téměř v kuse.Brezi není.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hubená je možná proto, že téměř v kuse mrouskala. Možná by nebyly špatné nějaké kotěcí, ale vzhledem k tomu, že MCO mají velkou tlamku, tak by se jí špatně jedly ("nedejbože", aby je vdechla).
Granule Eden jsou kvalitní a mají 23% tuku. Zkuste popátrat po granulích s vyšší energetickou hodnotou. Většinou se varianta Adult pohybuje kolem 3900 kcal/kg.
evan

XXX.XXX.34.84
Granule to sice nejsou, ale co zakysanou smetanu ?
Australáček: z uvedených je rozhodně nej Eden a orijen.
ale to neznamená, že z těch kvalitních masových velmi hubená kočka přibere. Tyto granule svědčí kočkám podvyživeným i s nadváhou.
Kočička je chovná, ke kastraci nepůjde, chápu to dobře?
každopádně k přibrání je zásadní fyzická aktivita a ne/kastrace, případné mrouskání. Rozhodně bych zkoušela dál nabízet i jiné věci než granule. různé druhy masa, syrové i pečené, různé typy mléčných výrobků, nejlépe tučnější, včetně sýrů - mascarpone, lučina, pomazánkové máslo, zakysanka a dvanáctiprocentní smetana naředěná s trochou vody je též super. Nevzdávejte to, zkoušejte, nabízejte, doporučuji z ruky.
co na to veterinář - je kočička zdravá, po všech stránkách?
monka22

XXX.XXX.31.138
Mám MCO a krmila jsem RC, ale ta kvalita šla tak dolů, že jsem je přestala kupovat. Začala jsem se Sanabelle grande pro MCO, kocourovi chutnají a výrazně se mu po nich zlepšila srst a je i aktivnější.
monka22

XXX.XXX.31.138
Mám MCO, krmila jsem RC, ale ta kvalita šla tak výrazně dolů, že jsem je přestala kupovat. Přešla jsem na Sanabelle Grande pro MCO, kocourovi chutnají a výrazně se mu zlepšila srst a je i aktivnější.
monka22
napsal(a):
Mám MCO a krmila jsem RC, ale ta kvalita šla tak dolů, že jsem je přestala kupovat. Začala jsem se Sanabelle grande pro MCO, kocourovi chutnají a výrazně se mu po nich zlepšila srst a je i aktivnější.
Ano, šla, taky výrobu přesunuli do Polska...dost lidí si na to stěžovalo.
Sanabelle teda taky není zas taková výhra, ale zas proti RC opravdu lepší (aspoň co vím, stran konzervace).
anetkaf

XXX.XXX.220.14
RC bylo v Polsku odjakživa, ne? Výroba. Jen se teď o tom mluví.
Možný, že spíš změnili recepturu.
A nejlepší je maso, proč nekrmíte masem?
anetkaf
napsal(a):
RC bylo v Polsku odjakživa, ne? Výroba. Jen se teď o tom mluví.
Možný, že spíš změnili recepturu.
A nejlepší je maso, proč nekrmíte masem?
Pokud vim, byla výroba původně ve Francii. A pres zoohit se daly jeste do nedávná sehnat granule prave od tamtud, co se tu někdo bavil.
Určitě, maso je nej, ale paní píše, ze kočka nic krom granuli nevezme... i kdyz snažila bych se ji na to maso preucit. Jde to, i kdyz to trvá.