Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2017 16:19
verush

XXX.XXX.236.83

Zdravím.
Prosím o radu.
Máme doma novou kočičku a ta extrémně líná. Po pohlazení Vám zůstane na ruce chomáč chlupů a další chomáč se vznáší ve vzduchu.

Dá se toto línání nějak zredukovat vhodnou stravou? Nebo máte osobně zkušenosti s nějakým kartáčem?

Za každou radu budu ráda.

Kočička -> 3-4 roky, kastrovaná, plemeno zřejmě britka
( od předchozím majitelů bohužel moc nevíme, ani čím krmily)

Kočička na fotce.

12.2.2017 16:39
joanne.s

XXX.XXX.51.167

Je kočička zdravá - z jakého důvodu se jí majitelé vzdali..?

Jste si jistá, že to je extra hodně? přichází doba línání, a tam se to chlupy hemží, a je to normál..

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2017 17:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Teď je období, kdy kočky línají hodně. U bytových koček je línání v menší či věší míře takřka celoroční. Používám tento hřebínek, ale mám polodlouhosrsté kočky. Někdo používá na krátkou srst furminátor.
Zdejší kočkařky tady doporučují tento kulatý kartáč.

12.2.2017 17:55
verush

XXX.XXX.236.83

Kočka se zda být zdravá. Normálně baští a je i přítulná.
Máme ji ale jen 1 den.
Vzdávali se jí z důvodu stěhování.

Příjde nám že je ale strašně malá a drobná. Má 3-4 roky a váží 3,3 kg. Ale to máme asi zkreslený pohled na kočky, protože máme ještě doma Mainskou mývalí která má 8kg.

Furminátorem jsme jí dnes česali, a z chlupů co jsme vyčesali můžeme mít další kočku. Línání je ale stále stejné.

12.2.2017 19:24
Bejina

XXX.XXX.112.69

Dle fotky mi to připadá, že je to kočka britská whiskas a ty bývají spíše drobnější. Jedna moje kamarádka má 2-letého kocourka whiskas a ten má necelé 4 kg. Pokud navíc vlastníte mainku, tak ten rozdíl se vám musí zdát jistě výraznější. Ale to ničemu nevadí.

Každopádně pokud budete dávat kvalitní granule a kvalitní krmení, tak se to na srsti časem projeví a to línání by se mělo snížit. My máme tři kočky v domácnosti, (obyčejnou, britskou a mainskou mývalí) a rozhodně nepociťuji, že by nějak moc línaly.

Přidejte reakci

Přidat smajlík