Zdravím.
Prosím o radu.
Máme doma novou kočičku a ta extrémně líná. Po pohlazení Vám zůstane na ruce chomáč chlupů a další chomáč se vznáší ve vzduchu.
Dá se toto línání nějak zredukovat vhodnou stravou? Nebo máte osobně zkušenosti s nějakým kartáčem?
Za každou radu budu ráda.
Kočička -> 3-4 roky, kastrovaná, plemeno zřejmě britka
( od předchozím majitelů bohužel moc nevíme, ani čím krmily)
Kočička na fotce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Teď je období, kdy kočky línají hodně. U bytových koček je línání v menší či věší míře takřka celoroční. Používám tento hřebínek, ale mám polodlouhosrsté kočky. Někdo používá na krátkou srst furminátor.
Zdejší kočkařky tady doporučují tento kulatý kartáč.
Kočka se zda být zdravá. Normálně baští a je i přítulná.
Máme ji ale jen 1 den.
Vzdávali se jí z důvodu stěhování.
Příjde nám že je ale strašně malá a drobná. Má 3-4 roky a váží 3,3 kg. Ale to máme asi zkreslený pohled na kočky, protože máme ještě doma Mainskou mývalí která má 8kg.
Furminátorem jsme jí dnes česali, a z chlupů co jsme vyčesali můžeme mít další kočku. Línání je ale stále stejné.
Dle fotky mi to připadá, že je to kočka britská whiskas a ty bývají spíše drobnější. Jedna moje kamarádka má 2-letého kocourka whiskas a ten má necelé 4 kg. Pokud navíc vlastníte mainku, tak ten rozdíl se vám musí zdát jistě výraznější. Ale to ničemu nevadí.
Každopádně pokud budete dávat kvalitní granule a kvalitní krmení, tak se to na srsti časem projeví a to línání by se mělo snížit. My máme tři kočky v domácnosti, (obyčejnou, britskou a mainskou mývalí) a rozhodně nepociťuji, že by nějak moc línaly.