Pouštíte kočičku s PP normálně ven?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2017 07:50
kanelka

XXX.XXX.220.218

Plánujeme pořídit si kočičku Radgoll s PP, bydlíme na vesnici v rodinném domě a tak u nás asi nastane období, kdy se kočička bude jít podívat ven . Rádi bychom jí to dopřáli, ale už teď, kdy jí ještě nemáme, se děsím, že se zatoulá. Jak je to prosím u Vás? Pouštíte někdo takovéto "papírové" kočky ven nebo to jsou kočky jen do bytu?

20.2.2017 07:53
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Někteří chovatelé mají podmínku, že kočka bude jen doma. Kvůli riziku, co ji venku může potkat - zdaleka nejde jen o zatoulání se..

Ideální řešení je venkovní voliéra. Méně vhodným řešením je venčení na vodítku.

Janae

20.2.2017 08:18
Janae

XXX.XXX.197.12

Sice mám ve smlouvě podmínku "pouze doma", ale vydržela jsem to pouze rok, pak začaly chodit ven a jsou neskutečně spokojený. Jedná se o mainky, lepší lovce a divoké šelmy neznám, kam se na ně hrabou "obyčejné" kočky.
ALe mám ideální podmínky, na konci vsi, auta tu nejezdí, rozumní myslivci..., za 15 let co zde žiji nepřišla žádná kočka k úhoně.
Přijde mi, že některá plemena držet doma nebo ve voliéře hraničí s týráním, na druhou stranu, moje Peršanky jsou pouze doma a ty bych ven z mnoha důvodů nepustila.

Vodítko se mi nelíbí, co znám z rodiny, tak nedělalo dobrotu. Buď je kočka ve stresu z venkovního prostředí nebo se naučí chodit ven a je opět ve stresu.

20.2.2017 08:19
deauville

XXX.XXX.30.49

Podle mě je nejlepší kočičku ven vůbec nepouštět. Já už své kočky ven nepouštím (ani papírové, ani nepapírové), právě kvůli riziku úrazu, krádeže… Čili pokud to není nutné, vůbec bych jí tuto možnost nenabízela a neučila bych ji to.

Ale - jsou kočky, které prostě kontakt s přírodou vyžadují a v uzavřeném prostoru nejsou spokojené a šťastné. Pokud si pořídíte kotě, které do kontaktu s "venkem" nikdy nepřišlo, myslím, že si snadno zvykne na uzavřený prostor. Pokud si vezmete kočičku, která už ven chodila, může jí to chybět. Pouze v takovém případě bych zvažovala, že bych ji pouštěla ven.

A hodně také záleží na okolí, jestli bydlíte na samotě (asi spíš ne, podle toho co píšete), jestli sousedům nebude vadit, že se kočička bude pohybovat na jejich pozemku, jestli nemají kočkovražedné psy, jestli se v okolí nenachází byť jen středně frekventovaná silnice...

20.2.2017 08:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.213

kanelka napsal(a):
Plánujeme pořídit si kočičku Radgoll s PP, bydlíme na vesnici v rodinném domě a tak u nás asi nastane období, kdy se kočička bude jít podívat ven . Rádi bychom jí to dopřáli, ale už teď, kdy jí ještě nemáme, se děsím, že se zatoulá. Jak je to prosím u Vás? Pouštíte někdo takovéto "papírové" kočky ven nebo to jsou kočky jen do bytu?

Popřemýšlejte o pořízení dvou koťat.

20.2.2017 10:57
Edánek

XXX.XXX.178.159

kanelka napsal(a):

...mám dva ragdoly papíráky a pouštím ven když jsme na chalupě, drží se striktně pozemku a jsou stále na dohled, ani jedna ani druhá kočka nemají tendenci lézt přes plot...

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2017 12:47

Jste mi připomněli - naši ob ob ob sousedé bydlí na chatě jaro až podzim, mají kartouzské - ho a ji, a je fakt, že se oba drží v opravdu malém okruhu u chaty, kočička snad ani neopouští pozemek

ono je to na povaze, ne každá (zejména PP) kočka v sobě to "volání divočiny" má

V každém případě, pokud vypustit, tak co nejpozději, i co nejpozději po kastraci, snažit se zavést nějaký režim...a je pravda, že dvěma by asi bylo lépe.

20.2.2017 12:58
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jsem si vzpomněla - jedna paní u nás ve městě /120tis./ pouští dva ragdolly ven - jen do své zahrady, obehnané vyšší zídkou. Na zahradě je paní s nima a každého má na superdlouhém vodítku. Ptala jsem se nač to- prý by nikam neutekli, ale je to pojistka "aby kočičáky někdo neukradl".

20.2.2017 17:34

kanelka napsal(a):

Hlavně se dohodněte v rodině. Mám tu skorosousedy, celoroční chalupáře. Nedávno jsem viděla na stromě velkou, ale opravdu velkou zrzavou kočku. Ptám se druhého souseda, jestli neví, kde se tu vzala. "To ho zase N. vypustil, jestli se to dozví jeho stará, tak ho zabije. Vypustí ho vždycky, sotva ona vytáhne paty. To je desetitisícový kocour."
Pána jsem nedávno viděla, ten ještě žije. Jestli se už kocour ztratil - to nevím smajlík

20.2.2017 18:38
Machyska

XXX.XXX.252.23

Naši sousedé pouštěli Birmičky s PP (holka a kluk) taky ven, ale po tom, co se jedna dva dny kočička nevrátila, tak mají zaracha obě. Naštěstí se po dvou dnech vrátila a v pořádku.

Její procházky končily docela často u nás v obýváku , neuvěřitelný mazlík. Bála jsem se, že ji někdo ukradl, nikoho se nebála.
Naše kočky si docela oddychly, když její návštěvy skončily

20.2.2017 22:27
Bejina

XXX.XXX.112.69

kanelka napsal(a):

Pokud kočka chodí ven je to vždy velké riziko. My takhle už přišli v průběhu necelých 10-ti let již o tři kočky na silnici a to bydlíme u vedlejší silnice, kde je malý provoz. Takže jsme dospěli k rozhodnutí, že další kočky, které si budeme v budoucnu pořizovat, už budou zůstávat pouze doma. To riziko nám za to nestojí.

Naše dvě starší kočky jsou už navyklé chodit ven, tak ty už to bohužel neodnaučíme. Máme nyní 8-mi měsíčního kocourka s PP, který má i ve smlouvě, že bude žít pouze v bytě, tak mu chceme od jara umožnit alespoň vstup na obrovskou zasíťovanou terasu.
Je to rozdíl... o ty naše kočičky se denně strachuji, zda se v pořádku vrátí domů, zatímco u kocourka jsem v naprostém klidu.

20.2.2017 22:30
Bejina

XXX.XXX.112.69

Machyska napsal(a):
Její procházky končily docela často u nás v obýváku

... třeba zhodnotila, že 4 kočky ve vaší domácnosti jsou málo, tak chtěla navýšit počet...

21.2.2017 07:06

Bejina napsal(a):
Machyska napsal(a):
Její procházky končily docela často u nás v obýváku

... třeba zhodnotila, že 4 kočky ve vaší domácnosti jsou málo, tak chtěla navýšit počet...

Tak to sousedovic kocour, kterého jsem zatím počítala pouze jako půlku, se jak se zdá rozhodl mou kočičí smečku povýšit na celé číslo 9, bo sousedi si pořídili štěně...

A aby nám nebylo smutno, tak si kocourek Majki dotáhl (v tlamě) domů malého Jerryho, jenom ho - než ho z tlamy pustil - zapomněl zakousnout...tak mi chlap v sobotu ráno z postele hlásí "teď mi jerry přeběhl přes hlavu "...v neděli jsme ho potkali v koupelně, byl rychlejší než já a hupky šupky do obýváku...jenom doufám, že to nebyla paní březí jerryová

21.2.2017 08:15
Acamar

XXX.XXX.57.109

Asi Majki pochopil, že máte rádi zvířátka ŽIVÁ...(se mi to směje, když mi doma neběhá žádný jerry)...ale při takovém počtu koček doma se snad trvalým členem domácnosti jerry nestane.

Janae

21.2.2017 08:56
Janae

XXX.XXX.197.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to sousedovic kocour, kterého jsem zatím počítala pouze jako půlku, se jak se zdá rozhodl mou kočičí smečku povýšit na celé číslo 9, bo sousedi si pořídili štěně...

A aby nám nebylo smutno, tak si kocourek Majki dotáhl (v tlamě) domů malého Jerryho, jenom ho - než ho z tlamy pustil - zapomněl zakousnout...tak mi chlap v sobotu ráno z postele hlásí "teď mi jerry přeběhl přes hlavu "...v neděli jsme ho potkali v koupelně, byl rychlejší než já a hupky šupky do obýváku...jenom doufám, že to nebyla paní březí jerryová

Jerryho jsme taky jeden čas měli doma, taky ho přinesla kočka a zapomněla stisknou. U nás okořeněný ještě tím, že máme dřevěné podlahy na roštech, takže Jerry měl pod podlahou luxusní bejvák. Už byl i krotký, když někdo přišel domu, Jerry se běžel z poza skříně podívat, kdo to je a celkově se rád ukazoval hlavně návštěvám. Za čas jsme si na sebe zvykli a když se chytil do pastičky, oplakala jsem to.

Naše kočky jsou dost nesnášenlivý, kamarády na svém uzemí nestrpí. Já se těšila, jak budu na vsi krmit všechny bezprizorní kočky a nic, ovšem oni tu bezprizorní kočky ani nejsou..
Teď po letech tu mám cizího kocoura, začal k nám chodit značkovat a prudit naše kastráty. Po několika měsících jsem nevydržela a kocoura nechala vykastrovat, ovšem náš není, mám podezření, že se k nám chodí pouze dokrmit a má svého majitele (který ho zatlouká, protože už jsem po příjmení kocoura pátrala několikrát ).

21.2.2017 09:13
Bejina

XXX.XXX.112.69

Acamar napsal(a):
Asi Majki pochopil, že máte rádi zvířátka ŽIVÁ...(se mi to směje, když mi doma neběhá žádný jerry)...ale při takovém počtu koček doma se snad trvalým členem domácnosti jerry nestane.

No, jelikož už dostal i jméno, tak klidně se trvalým členem může stát...

21.2.2017 10:14

"Teď po letech tu mám cizího kocoura, začal k nám chodit značkovat a prudit naše kastráty."
I takového ilegála tady mám (už od podzimu, teda aspoň o něm od podzimu vím) , přijde večer, dojí zbytky a přespí v kuchyni, i v obyváku jsem už na něj v noci narazila. Ale tenhle je nekonfliktní, na rozdíl od mých kastrátů, kteří ho ženou...

21.2.2017 11:57
Acamar

XXX.XXX.57.109

Bejina napsal(a):
No, jelikož už dostal i jméno, tak klidně se trvalým členem může stát...

Nojo vlastně je to přinejmenším polojméno...
A pokud by to byla paní jerryová, tak mně se úplně vnucuje jméno Květa (asi už něco pamatuji).

21.2.2017 18:56
Machyska

XXX.XXX.252.23

Janae:

Teď po letech tu mám cizího kocoura, začal k nám chodit značkovat a prudit naše kastráty. Po několika měsících jsem nevydržela a kocoura nechala vykastrovat, ovšem náš není, mám podezření, že se k nám chodí pouze dokrmit a má svého majitele (který ho zatlouká, protože už jsem po příjmení kocoura pátrala několikrát.

Tak přesně tohle právě zažívám, začal k nám chodit cizí kocour a značkuje mi v zimní zahradě, jsem z toho zoufalá, smrdí mi celý barák. Moji kastrovaní miláčci neznačkovali nikdy a teď tohle nadělení. Pomohla ta kastrace cizího kocoura? Pokud ano, tak jdu hned do toho?
Vůbec nevím proč sem chodí, nikdy jsem tam jídlo neměla. Naše kočičky papají jen doma.

21.2.2017 21:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.161

Jde za kočkama, zabírá si území.
Taky jsme museli kastrovat cizího kocoura.
Hupsnul do pokoje oknem, označkoval manžela
podřimujícího v křesle i to nové křeslo,
na verandě tašku, kterou si ráno vzala dcera do autobusu do Phy
a to bylo jeho poslední. Fik fik a byl pokoj.

Na to je dobrej pes, ale ne číva jako u nás.

Janae

21.2.2017 21:27
Janae

XXX.XXX.197.12

Machyska napsal(a):
Janae:

Teď po letech tu mám cizího kocoura, začal k nám chodit značkovat a prudit naše kastráty. Po několika měsících jsem nevydržela a kocoura nechala vykastrovat, ovšem náš není, mám podezření, že se k nám chodí pouze dokrmit a má svého majitele (který ho zatlouká, protože už jsem po příjmení kocoura pátrala několikrát.

Tak přesně tohle právě zažívám, začal k nám chodit cizí kocour a značkuje mi v zimní zahradě, jsem z toho zoufalá, smrdí mi celý barák. Moji kastrovaní miláčci neznačkovali nikdy a teď tohle nadělení. Pomohla ta kastrace cizího kocoura? Pokud ano, tak jdu hned do toho?
Vůbec nevím proč sem chodí, nikdy jsem tam jídlo neměla. Naše kočičky papají jen doma.

Dnes jsem měla označkované vchodové dveře a pokropil i dekoraci z chvojí, asi mi chtěl naznačit, že je jaro, že Vánoce si mám strčit za klobouk.
Dle veterináře je kocour asi dvouletý, chvíli potrvá než přestane značkovat, jestli vůbec přestane, ale časem by neměl tolik smrdět. Zatím je měsíc po kastraci, tak uvidíme.

Značkují si i moji kastráti, naštěstí ne doma a nesmrdí, ale venku kropí statečně.

Janae

21.2.2017 21:32
Janae

XXX.XXX.197.12

rapotacka11 napsal(a):

My psa máme, velkého psa. Ale zvířat celkově si prostě nevšímá k akci ho vyprovokuje až stejně velký a větší pes a to je pak mela.
Kočky ho nezajímaj.

21.2.2017 22:35
ladd

XXX.XXX.64.7

rapotacka11 napsal(a):

Jste mě fakt pobavila.

Jinak k dotazu Machysky. Po kastraci kocour přestat značkovat nemusí, moč ale čpět nebude.

22.2.2017 04:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Janae napsal(a):
My psa máme, velkého psa. Ale zvířat celkově si prostě nevšímá k akci ho vyprovokuje až stejně velký a větší pes a to je pak mela.
Kočky ho nezajímaj.

Já měla psy vždycky hodný, ale cizí kočku vždy vyprovodili
i když to byl kocour sousedů - pravidelný návštěvník = známý.
Čivka ho taky "žene", ale jen když mě má za zadkem .

22.2.2017 07:41
kanelka

XXX.XXX.220.218

kanelka napsal(a):

Děkuji všem za reakce Kočičku budeme mít až v létě, na zahrádku jí budeme brát pouze v naší přítomnosti. Ale i tak, se jí raději pokusíme zvyknout na kšírky a vodítko . Nebydlíme sice u frekventované silnice, ale zas na druhou stranu je za námi pole a les. Tak snad si zvykne a budeme spokojení všichni

22.2.2017 08:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Budou li dvě, zabaví se spolu.

22.2.2017 17:22
Machyska

XXX.XXX.252.23

rapotacka11 napsal(a):

No, tak to jsme na tom stejně , náš pes (jorkšír) si kolem něj chodí, jako by se nechumelilo.

No, já tedy myslím, že je to kocour, označkováno máme, a pokud kastrovaní kocourci značkují, ale nesmrdí, tak to musel být on, nebo ona.
Naši jsou kastrovaní všichni. Prvně jsem se snažila cizí kočku plašit, aby k nám nechodila, ale asi začnu krmit a půjdu na to po dobrém. S kastrací cizí kočky nemám problém, ale vůbec netuším, jestli nebydlí někde poblíž, aby se případný majitel nedivil

Mám jen strach, aby nezačali blbnout ti naši domácí, minule po příchodu toulavého kotěte mi začali čurat do oblečení. A to bylo kotě-kočičku doma jen dva týdny, než jsem mu našla domov.

22.2.2017 17:34
Machyska

XXX.XXX.252.23

Janae napsal(a):
Dnes jsem měla označkované vchodové dveře a pokropil i dekoraci z chvojí, asi mi chtěl naznačit, že je jaro, že Vánoce si mám strčit za klobouk.
Dle veterináře je kocour asi dvouletý, chvíli potrvá než přestane značkovat, jestli vůbec přestane, ale časem by neměl tolik smrdět. Zatím je měsíc po kastraci, tak uvidíme.

Značkují si i moji kastráti, naštěstí ne doma a nesmrdí, ale venku kropí statečně.

Já jsem naše kocourky nikdy značkovat neviděla, ale věřím, že si své území určitě značí.

S cizí kočkou se nám to stalo poprvé, že by nám značila téměř doma. Hodně jsem nad tím uvažovala a myslím, že už jsem ho viděla i předloni v létě, to byl ještě kotě, ale plaché a nedal se chytit. Jen občas chodil do kočičího domečku na zahradě a snědl našim granule.

Nemám problém ho krmit, i odčervit, vykastrovat a celkově mu zajistit veterinární péči, jen ať neznačkuje

22.2.2017 17:36
Machyska

XXX.XXX.252.23

ladd napsal(a):
Jste mě fakt pobavila.

Jinak k dotazu Machysky. Po kastraci kocour přestat značkovat nemusí, moč ale čpět nebude.

Děkuji za odpověď.

Ještě ho ulovit, abych ho mohla vykastrovat . Začnu krmit a uvidíme .

22.2.2017 18:01

"Po kastraci kocour přestat značkovat nemusí, moč ale čpět nebude."
a od kdy?! ...že to nějak nepobrali ti moji značkující a páchnoucí kastráti...

22.2.2017 18:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.165

My jsme věděli, že je kocour sousedů.
Prosila jsem je, aby ho vykastrovali.
Byli zásadně proti.
Naše obech...é dveře, okna a kvartýr - to je netrápilo.
Jim doma neznačkoval.
Udělali jsme, co jsme museli. (jiný by to řešil třeba jinak...)
Zjistili to za až 14 měs.
My si své vykastrovali a žít v "pušinci" kvůli cizímu
kocourovi ? To fakt ne.

Po kastraci nám žádný neznačkoval.
Žádný puch se nekonal.

22.2.2017 18:44
Bejina

XXX.XXX.112.69

Koukám, že značkování od cizích kocourů se nevyhýbá asi nikomu. Náš dům značkuje více cizích kocourů, kteří našim územím procházejí. Je to cítit u hlavního vstupu našeho domu a i vzadu je označkovaná celá naše terasa. Tu plánujeme co nejdříve zasíťovat, aby do ní mohly chodit pouze naše vykastrované kočky.
U nás kastrace cizích koček nemá smysl, protože bych jich musela kastrovat větší počet. Nám asi nezbývá nic jiného než doufat, že se jim jednou přestane náš dům i naše zahrada líbit...

22.2.2017 20:07
Machyska

XXX.XXX.252.23

U nás byl devět let klid a nikdo tady neznačkoval , to je fakt zoufalství.

22.2.2017 21:23
Bejina

XXX.XXX.112.69

Nevybledla vám náhodou po 9-ti letech ta cedulka s nápisem: "CIZÍM KOČKÁM VSTUP ZAKÁZÁN"..?...

23.2.2017 16:07
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Edánek napsal(a):
...mám dva ragdoly papíráky a pouštím ven když jsme na chalupě, drží se striktně pozemku a jsou stále na dohled, ani jedna ani druhá kočka nemají tendenci lézt přes plot...

Můžu se zeptat, jak pak zvládají, když nejste na chalupě a ven nemohou? Řešila jsem obdobný problém v minulosti a kocourovi pak bylo v bytě teskno po venku, logicky.

23.2.2017 16:10
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Janae napsal(a):

Nechci Vám brát iluze, ale jsou i případy, kdy kocour, který už má značkování zažité s tím nepřestane ani po kastraci (i když Vy s tím možná i trochu počítáte). Ale smrdět by pak už neměl , cca 2 měsíce od kastrace.

23.2.2017 16:12
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Hmm, ale ten puch, mám na mysli fakt ten typický puch, by fakt po řádné kastraci být neměl. Cca dva měsíce po vyplavení hormonů. To jste mě fakt celkem překvapila.

23.2.2017 20:45
Machyska

XXX.XXX.252.23

Bejina napsal(a):
Nevybledla vám náhodou po 9-ti letech ta cedulka s nápisem: "CIZÍM KOČKÁM VSTUP ZAKÁZÁN"..?...

I ty lumpe, u nás je kočkám vstup dovolen, jen to značkování mohou nechat u branky, tam to nikomu vadit nebude

23.2.2017 21:17
Bejina

XXX.XXX.112.69

Machyska napsal(a):
I ty lumpe, u nás je kočkám vstup dovolen, jen to značkování mohou nechat u branky, tam to nikomu vadit nebude

... tak tedy jim to musíš pořádně "ofáborkovat", třeba mají delší vedení...

24.2.2017 14:52
ladd

XXX.XXX.34.52

Tak to jste první, od koho to slyším. Máme momentálně 4. kastrovaného kocoura, venku značkovat nepřestal ani jeden, typický kocouří pach ale zmizel.

1.3.2017 10:36
Katinec

XXX.XXX.73.206

kanelka napsal(a):

Máme Ragdolla s PP,5 let, kastrovaný. Tady v Praze bych ho nepustila ani omylem, max na vodítku kolem baráku. Na chatě ale chodí normálně na zahradu, drží se čistě jen tam. Přes plot nelezl ani jako kotě, teď už je na to i moc pohodlný. Stejné jsme to měli i s prvním kocourem, to byla vesnická míca a také bych ho tady doma nepustila, na chatě byl jen na zahradě.
Jinak co zkusit zabezpečit zahradu, aby kočka mimo ní nemohla? Pokud nemá možnost někde podlézt, nebo se protáhnout, tak mi jako ideální možnost připadá třeba tohle.:) https://www.youtube.com/watch?v=L_RDqDGOuyQ.

1.3.2017 11:51
kanelka

XXX.XXX.220.218

Katinec napsal(a):
Máme Ragdolla s PP,5 let, kastrovaný. Tady v Praze bych ho nepustila ani omylem, max na vodítku kolem baráku. Na chatě ale chodí normálně na zahradu, drží se čistě jen tam. Přes plot nelezl ani jako kotě, teď už je na to i moc pohodlný. Stejné jsme to měli i s prvním kocourem, to byla vesnická míca a také bych ho tady doma nepustila, na chatě byl jen na zahradě.
Jinak co zkusit zabezpečit zahradu, aby kočka mimo ní nemohla? Pokud nemá možnost někde podlézt, nebo se protáhnout, tak mi jako ideální možnost připadá třeba tohle.:) https://www.youtube.com/watch?v=L_RDqDGOuyQ.

Hm, to vypadá dobře . Bohužel u nás je to nepoužitelné, pozemek mám dost velký a i tak máme kolem plotu ovocné stromy. To by byla jen otázka času . Ale na nějaký menší dvorek by to bylo určitě dobré .
Vyzkoušíme to vodítko a naší přítomnost a pak uvidíme, třeba to nebude tulačka

1.3.2017 12:27
Katinec

XXX.XXX.73.206

Aneta - Jestli máte veliký pozemek, tak bych ho určitě prolezla, zda tam nemá kočka možnost někudy prolézt, podlézt. Tedy pokud ho nemáte obehnaný zdí a pak už bych to asi nechala. Oni Ragdollové nemají moc potřebu se toulat. Toho našeho ani nelákají žádná vyvýšená místa, stromy, hromada dříví... To ten první kocour nám po stromech lozil, taky po garaži, jednou byl i na střeše baráku. Když byl kotě, tak se šel sam podívat na pole na myši.
Ten co ho máme teď courá jen po zahradě, hlavně dopoledne a večer. Přes den většinou chrní v baráku, kam si sám jde. A když už je tma, tak ho zavolám a přiběhne.

1.3.2017 20:34
Machyska

XXX.XXX.252.23

Katinec napsal(a):

Perfektní vychytávka , bohužel mám také velkou zahradu, ale super nápad.

3.3.2017 14:37
fikovnice

XXX.XXX.131.20

ladd napsal(a):
Tak to jste první, od koho to slyším. Máme momentálně 4. kastrovaného kocoura, venku značkovat nepřestal ani jeden, typický kocouří pach ale zmizel.

Ano, také mám takovou zkušenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík