Co by mohla byt za rasu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

moucan

24.3.2017 09:01
moucan

XXX.XXX.144.24

Zdravím,
z útulku jsme si domů přivezli tuhle krasavici. Z prvu jsem si myslel že to nejspíš bude klasická kombinace všemožných koček ale pak jsem na youtube a google našel videa a fotky stejných nebo velmi podobně vypadajících koček a kocourů. Věděl by někdo o jakou rasu nebo kombinaci ras by se mohlo jednat?
Díky.

24.3.2017 09:44
Bejina

XXX.XXX.112.69

moucan napsal(a):
Zdravím,
z útulku jsme si domů přivezli tuhle krasavici. Z prvu jsem si myslel že to nejspíš bude klasická kombinace všemožných koček ale pak jsem na youtube a google našel videa a fotky stejných nebo velmi podobně vypadajících koček a kocourů. Věděl by někdo o jakou rasu nebo kombinaci ras by se mohlo jednat?
Díky.

Já bych typovala, že to bude kříženka s peršankou.

Každopádně je nádherná a jistě vám bude dělat radost. smajlík

24.3.2017 10:03
lavacca

XXX.XXX.218.25

Těžko říci, nám tu ve vsi probíhá podobná micina, tipuji též mix několika plemen. :) tak jako tak, určitě ji budete mít rádi i jako krizenku, ne? :)

Je kouzelná, at vám dela radost. ;).

moucan

24.3.2017 10:34
moucan

XXX.XXX.144.24

Rádi ji samozřejmé máme, a jak. Je to povahově úžasná kočka. Bohužel jí život moc nepřeje a má pozitivní testy na FIV. K tomu rýmu a kašel a tak bojujeme aby jsme jí její kočičí živor prodloužili co nejvíc. Zaslouží si to.

24.3.2017 10:41
Janaaa

XXX.XXX.226.2

moucan napsal(a):
Rádi ji samozřejmé máme, a jak. Je to povahově úžasná kočka. Bohužel jí život moc nepřeje a má pozitivní testy na FIV. K tomu rýmu a kašel a tak bojujeme aby jsme jí její kočičí živor prodloužili co nejvíc. Zaslouží si to.

Jste hodnísmajlíkMě připadá jako Norská lesní
http://www.miciny.cz/profily/fotografie/188176/265101/1363261/#gallery-photo-detail-h1
Na rýmu a kašlík kupte imunoglukan sirup pro děti v lékárně.Dávejte jednu lžičku denně.Kočička to vylíže sama, aspoň naše kočky na toto stojí frontu.Fakt to pomáhá.Držím palce, je moc pěkná

24.3.2017 10:49
Acamar

XXX.XXX.29.135

Mně také podle fotek přijde jako křížená s perskou, že má i takový plošší čumáček.
Jste hodní, že jste se ujali takhle nemocné číči. Také máme z útulku pozitivní kočku (FeLV), my to teda zkraje nevěděli, a bojujeme už rok a půl. Kočka je celkem zdravá, "jen" zánět dásní. Tak snad se vám také bude dařit bojovat co nejlíp a nejdýl
Jinak na kašel a ředění hlenů někteří u koček normálně používají ACC dětský sirup pro kočky v nějakém upraveném dávkování.

moucan

24.3.2017 11:17
moucan

XXX.XXX.144.24

Norská lesní mě také napadla. Možná tam nějaké ztracené geny budou. ACC dostávala ale je až moc mazaná. Nejdříve ho dostávala do vody a nechtěla pít, poté do kočičího mléka a to také přestala pít. Stříkačkou do tlamy bylo moc velké mordování a u téhle nemoco je důležitý i klid a psychická pohoda zvířete proto jsem od toho ustoupil. Momentálně má v sobě depotní kortikoidy a injekčně dostala na veterině také lék na kašel. Injekce snáší slušně, jen si zanadává. Kašel a rýma teď ustupují. Kdyby bylo hůře zkusil bych nějaký ten sirup. Taky jsme púvodně jeli pro zdravě vypadající kočku, domu jsme jí vezli jen s kýcháním ale celá se během pár dní zhoršila a začala být apatická a měla teplotu. To začal maratón po veterinách který nás za dosavadních 14 dní stál lehce přes 10 tis. Kč ale zdá se že jsme boj prozatím vyhráli a FIVku zbrzdili. Vylepšuje se, tak snad to bude dobré a bude tu nějaký rok s námi. (Klep klep klep). Na FIV už nám bohužel v rodině odešly 2 kočky (8 měs a 15 let) takže jsem z toho jako na drátkách.

24.3.2017 11:35
Acamar

XXX.XXX.29.135

Máte pravdu, že psychická pohoda je hodně důležitá, obzvlášť u takhle nemocných kočiček je důležité stresovat co nejméně. Kortikoidy tlumí imunitní systém, ne? Ale asi ve vážných případech nic jiného nezbývá, než tohle přechodné řešení...Na vašem místě bych nějak ale tu imunitu podporovala, dlouhodobě. Preparátů je hodně. U nás třeba ten imunoglukanový sirup kočky ve žrádle tolerovaly, samotný na lžičku ho taky nechtěly. Teď dáváme také nějaký houbový přípravek, samotný jen smíchaný s vodou, přijde mi to silnější.
Koukám, že to máte s tou FIV nějaké začarované že už je to 3.kočka, u které se s tím potýkáte. Ta změna domova asi spustila projev nemoci, ale to jste nemohli předvídat. Snad se z toho brzy dostane a užije si konečně vlastního domova, moc držím pěsti

moucan

24.3.2017 11:50
moucan

XXX.XXX.144.24

Ano kortikoidy omezuji imunitni system ale v tomhle pripade je to jedina vec ktera FIV muze pribrzdit nebo na nejakou dobu uplne zastavit. Casem nejake sirupy zkusime, ted se nejdriv musi ukazat jak vlastne v delsim case bude na lecbu reagovat. Je to u nas jakasi smula ale jde to ruku v ruce s tim jak je na tom u nas populace kocek. Jsou FeV/FelV a FIVem doslova promorene a proto je velka sance ze pokud zvire bylo na ulici nebo v utulku/depozitu kde nejsou hlidane chovy bude kocka nakazena. V nekterych utulcich takove rovnou utraceji.

24.3.2017 11:55
Acamar

XXX.XXX.29.135

Aha, tak to je pak jasná volba, pokud je to jediné, co může okamžitě zvrátit situaci.
Můžu se zeptat, odkud jste? Že je u vás ta promořenost tak velká...to zírám, myslela jsem, že je to specifikum útulků, které to nehlídají a snadno se jim to tam pak rozšíří.

moucan

24.3.2017 13:07
moucan

XXX.XXX.144.24

Stredocesky hraj. Ale tahle kocinda je ze Sokolova. A co se bavime s veterinari je situace s temito nemocemi plus minus stejna po cele CR.

27.3.2017 12:21
Janaaa

XXX.XXX.226.2

moucan napsal(a):
Stredocesky hraj. Ale tahle kocinda je ze Sokolova. A co se bavime s veterinari je situace s temito nemocemi plus minus stejna po cele CR.

A z jakého útulku v Sokolově jste si jí přivezli?J sem ze Sokolova...sama jsem teď byla přítomna u odchytu tří kočiček, které žily v naprosto nepřijatelném místě a navíc kocourek zraněný, kočička březí a s nimi bylo ještě jedno koťátko...Zaplať pán bůh všichni tři jsou po operaci, kastraci a budou k adopci.Kocourek bohužel přišel o pacičku

moucan

28.3.2017 11:53
moucan

XXX.XXX.55.20

Byla z utulku "S laskou ke kockam". Tam byla chvilku a pak jsme si ji vyzvedavali z depozitu.

28.3.2017 12:10
Janaaa

XXX.XXX.226.2

moucan napsal(a):
Byla z utulku "S laskou ke kockam". Tam byla chvilku a pak jsme si ji vyzvedavali z depozitu.

Tak to je onsmajlík

31.3.2017 05:38
dobrodej

XXX.XXX.94.252

Je super že se někdo stará takhle o kočky:)Přikládám pro změnu foto naší pouliční Thajky.

31.3.2017 07:43
Bejina

XXX.XXX.112.69

dobrodej napsal(a):
Je super že se někdo stará takhle o kočky:)Přikládám pro změnu foto naší pouliční Thajky.

Ta je opravdu krásná. To se mi ani nechce věřit, že taková se toulala na ulici.

My máme už více jak 6 let naši černou nalezenkyni. Je zvláštní v tom, že až tak kontakt s lidmi nevyhledává a lehá si nám na klín jedině v případě, když někomu z nás není dobře či jsme nemocní. Před každou návštěvou se klidí, takže málokdo ví, že máme tuto černou kočku. Ale pokud je návštěva nemocná nebo se necítí dobře, v tom případě si jí okamžitě lehne na klín i když toho člověka vůbec nezná.
Myslím si, že nalezenci mají také své kouzlo a samozřejmě i svá tajemství, neb nevíme odkud vlastně jsou.

31.3.2017 09:00
Acamar

XXX.XXX.57.109

Bejina napsal(a):

My máme už více jak 6 let naši černou nalezenkyni. Je zvláštní v tom, že až tak kontakt s lidmi nevyhledává a lehá si nám na klín jedině v případě, když někomu z nás není dobře či jsme nemocní. Před každou návštěvou se klidí, takže málokdo ví, že máme tuto černou kočku. Ale pokud je návštěva nemocná nebo se necítí dobře, v tom případě si jí okamžitě lehne na klín i když toho člověka vůbec nezná.
Myslím si, že nalezenci mají také své kouzlo a samozřejmě i svá tajemství, neb nevíme odkud vlastně jsou.

Jak tak koukám na fotku té vaší Lucky, tak tajemná je fakt dobré označení vypadá, jako by ji poslala bába z chalupy na muří nožce

Dobroděj - pouliční thajka je nádherná neleží na té ulici CHS?

31.3.2017 09:00
Janaaa

XXX.XXX.226.2

dobrodej napsal(a):

Krásná, jak se chudinka asi dostala na ulici?

31.3.2017 09:02
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Bejina napsal(a):

No jedna z těch kočiček co jsme odchytly, která čekala koťátka, vypadala úplně stejně!

1.4.2017 09:16
Bejina

XXX.XXX.112.69

Acamar napsal(a):
Jak tak koukám na fotku té vaší Lucky, tak tajemná je fakt dobré označení vypadá, jako by ji poslala bába z chalupy na muří nožce

... někdy je ta naše Lucka tak tajemná, že bych tomu snad i věřila...

Dobroděj - pouliční thajka je nádherná, neleží na té ulici CHS?

Přidejte reakci

Přidat smajlík