Uživatel s deaktivovaným účtem

mustela.erminea
napsal(a):
Zdravím všechny diskutující. Chci se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s přípravky na lesk srsti u koček? Funguje to?
Zdravá, dobře živená kočka má lesk bez jakýchkoliv přípravků.
mustela.erminea
napsal(a):
Tak o tom samozřejmě nepochybuji. Tak jsem ale dotaz nesměřovala. Zajímá mě, jestli má někdo praktické zkušenosti s použitím těchto přípravků, a jestli někdo zaznamenal nějaký pozitivní účinek.
A jak to má fungovat? Nějaký sprej, co se na kočku nastříká před výstavou? Nějak si to moc neumím představit...jinak ano, nejlepší výsledek je vnitřní dodání všeho potřebného. Na srst jsou výborné oleje - např. lososový kápnout do krmení.
Janae

XXX.XXX.160.254
lavacca
napsal(a):
A jak to má fungovat? Nějaký sprej, co se na kočku nastříká před výstavou? Nějak si to moc neumím představit...jinak ano, nejlepší výsledek je vnitřní dodání všeho potřebného. Na srst jsou výborné oleje - např. lososový kápnout do krmení.
To není tak úplně pravda, některá plemena mají srst jak drátky a z té lesklé hedvábí výživou neuděláte. Pak se pro lesk a zjemnění srsti používá kosmetika.
Janae
napsal(a):
To není tak úplně pravda, některá plemena mají srst jak drátky a z té lesklé hedvábí výživou neuděláte. Pak se pro lesk a zjemnění srsti používá kosmetika.
Ale no tak - pokud je plemeno po xx generací šlechtěno na nějakou strukturu srsti, pak ji při správné výživě to zvíře prostě má, pokud odpovídá standardu. Že to kolikrát není 100%, protože majitelé blbě krmí a musí to dohánět kosmetikou, je věc druhá...
Janae

XXX.XXX.160.254
lavacca
napsal(a):
Ale no tak - pokud je plemeno po xx generací šlechtěno na nějakou strukturu srsti, pak ji při správné výživě to zvíře prostě má, pokud odpovídá standardu. Že to kolikrát není 100%, protože majitelé blbě krmí a musí to dohánět kosmetikou, je věc druhá...
Ani to není pravda.
Když mám být konkrétní, tak u některých barevných rázů peršanek prostě hedvábná srst není, některé jsou na dotek jak drátěný kartáč a výživou si nepomůžu. Zrovna u nich se kosmetikou dohání běžně a to nejen na krásu, ale i z důvodu údržby. Ta drátěná srst děsně plstnatí, ale ani na dotek není zrovna příjemná.
Pokud se budu hodně snažit, díky kosmetice vykouzlím z drátěného kartáče nadýchaný obláček.
Prostě to tak je, je to podobný podvod jako když se vedle řeší vylepování uší.