Aby nás v noci nebudila

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mensy

18.4.2017 09:28
Mensy

XXX.XXX.45.110

Ahoj, prosím o radu.Pořídili jsme si kotě, budeme ho mít ve středu.Máme doma psa yourka.Na kočky je zvyklí.Spíše moje otázka z ní ohledně spaní.Většinou všude slýchám, že kočky vstávají velmi brzy a v noci třeba nespí a dělají bugr, budí majitele atd... .Chtěla jsem se zeptat, jak je to u Vás? každý den vstáváme 6.00 hod., ale o víkendu třeba až v 8.00 hod.Psa jsme naučili tak, že jakmile jdeme spát, zvedá se sám od sebe z gauče a jde do chodby a je tam celou noc v pelíšku.Musí mít ale zavřený dveře, protože pokud mu je necháme otevřené, šmajdá po bytě a je nevrlí a nespí.Při zavřených dveří spí celou noc a vzbudí se až ráno s námi.Jsou mu 4 roky. Nevím ale jestli se dá naučit takto i kočka. .Chtěla bych se o to alespon pokusit, aby v noci byl klid.Byla by ale zavřená v jiné místnosti než pes, protože on by zase požíral bobky z kočičáku.Prostě kočka bude mít jinou svoji místnost se vším všudy.Samozřejmě přes den budou oba v celém bytě běhat, spíš se jedná jen o tu noc.Jak to máte vy? děkuji

Maivi

18.4.2017 09:36
Maivi

XXX.XXX.95.142

U nás Miky vstává momentálně okolo osmé/půl deváté. V zimě to bylo o dost později, to vydržel spát i do těch desíti smajlík Spát chodí večer okolo jedenácté/půlnoci. Největší vliv na dlouhý spánek má to, jak dlouho si s koťátkem budete hrát. Čím déle a častěji přes den, tím více energie spotřebuje a tím déle bude v noci spát, to mám doma odzkoušené. V případě, že bych denní hraní vynechala, je schopný jít spát klidně i v jednu ráno a vstávat v šest smajlík

18.4.2017 09:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.18

Kočka bude chodit ven ?

To vezmete kotě od mámy a sourozenců
a u vás bude spát samo ?

Ptáte se:
Jak to máte vy? děkuji

My je milujeme.

Mensy

18.4.2017 09:57
Mensy

XXX.XXX.45.110

rapotacka11 napsal(a):
Kočka bude chodit ven ?

To vezmete kotě od mámy a sourozenců
a u vás bude spát samo ?

Ptáte se:
Jak to máte vy? děkuji

My je milujeme.

Samozřejmě ho to začneme učit až si u nás zvykne. Né hned první den.Vám ale nic vysvětlovat nebudu...

18.4.2017 09:58
Janaaa

XXX.XXX.226.2

U mě jdou kočky automaticky spát ke mě jakmile jdu do postele a většinou spí do rána u mě.Kočka je zlatá, ta mě nebudí, někdy kocour tím, že si mi lehne na hruď když spím na zádech a začne se mazlit, zapne motor a otírá se o mojí hlavu.jinak jsou většinou v klidu.A to mám orientálky.Kocourek když byl malý, tak spal taky u mě a nepamatuji se, že by mě v noci budil...Jó někdy má mńoukavou, to si chodí po bytě a mňouká, to bych ho roztrhla ale čím je starší, tím míň v noci mňouká.Pak to dožene přes densmajlík

Mensy

18.4.2017 09:59
Mensy

XXX.XXX.45.110

Maivi napsal(a):
U nás Miky vstává momentálně okolo osmé/půl deváté. V zimě to bylo o dost později, to vydržel spát i do těch desíti smajlík Spát chodí večer okolo jedenácté/půlnoci. Největší vliv na dlouhý spánek má to, jak dlouho si s koťátkem budete hrát. Čím déle a častěji přes den, tím více energie spotřebuje a tím déle bude v noci spát, to mám doma odzkoušené. V případě, že bych denní hraní vynechala, je schopný jít spát klidně i v jednu ráno a vstávat v šest smajlík

Myslím, že u nás nebude mít čas, spát přes den, takže to bude v pohodě.Samozřejmě pokud bude v noci klidně spát, není problém aby byla v celém bytě.

rakytnice

18.4.2017 17:36
rakytnice

XXX.XXX.156.160

Naši 2 kocouři + 3 kočky jsou vypouštěni ráno ven, k večeru se všichni schází a hrají si s nimi sousedovic desetiletá dvojčata. Podnětů a pohybu mají až až. Na noc je zavírám do domu.2 kočičky (6,5 a 3 roky) celou noc prospí na svých oblíbených místech.1 tříletý kocour v noci šmejdí po domě a chodí nás budit, dožaduje se mazlení několikrát za noc, packou dokáže vytrvale poklepávat na ruce i obličej a hlavou se cpe pod peřinu, ignoraci nebere na zřetel. Za dveřmi dokáže odmala v rytmu hlasitě mňoukat několik hodin, proto je dovnitř pouštíme.1 kocour a 1 kočka oba 1,5roku jsou demoliční četa, která přes den usíná na zápraží, nehnou se kromě večerního hraní z místa a v noci jim začíná směna. Lítají po celém domě, schazují věci, perou se a chodí se oba dožadovat mazlení. Většinou ve stejnou chvíli, takže zažíváme i žárlivé scény a pranice přímo v naší posteli. Za noc jsme buzeni xkrát. Je to individuální.

18.4.2017 18:37
Bejina

XXX.XXX.112.69

My máme v domácnosti tři kočky a nikdy nás nebudily. Dvě spí celou noc v pelíškách mimo ložnici ačkoliv do ní přístup mají, jen mladý kocourek často spává s námi v posteli, ale většinou o něm ani nevíme... chrní tiše mezi námi, nebo u noh či za hlavou.
Všichni kočičáci jsou zvyklí v týdnu dostávat jídlo v 7 hodin ráno, ale o víkendu si ráda přispím a oni trpělivě počkají až se vzbudím. Jsou prostě úžasní. Nikdy jsem je to neučila, nějak sami pochopili...

18.4.2017 19:11
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Tak naše holky spí většinou celou noc se mnou v posteli ani o nich nevím já mám tvrdé spaní mě jen tak nic neprobudí, když mám dřevorubeckou hodinu a ráno klidně i v 5 budí přítele, že mají hlad hlavně ta mladší nechce granulky a baští jen kapsy brit její máma zase spíš dává přednost granulím než masu a kapsám ty většinou s půlky nesní a to granulky jsou k dispozici pořád brit care a taste of the wild pěkně dvě misky na výběr na co má chuť. Ale to raní buzení je nejspíš tím, že přítel stává většinou 5:30 a hned jim dává kapsy do misek, takže víkend je moc nebere, že chce spát mě někdy budí mladá pubertačka tímže po mě skáče, protože ví, že mě jinak neprobudí a nedonutí vstát dřív jak 7.

18.4.2017 19:14
Tina125

XXX.XXX.12.95

Nás naši budili pouze jako koťata. Třeba tak, že útočili na nohy. Jako všechny "děcka" mají plno energie a chtějí si hrát. Někdy to bylo otravný, ale nebylo to nic, co by se nedalo přežít. Hlavně pokud si to zvířátko pořizujete, tak s tím musíte počítat. V dospělosti nás nikdy nebudili.

Jsem opravdu velký odpůrce zavírání zvířat. Za mě říkám, pokud zavírat, tak vážně raději nepořizovat vůbec. Hrozí, že z něj vychováte nerváka a protivu. Oni nechtějí být sami...

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2017 07:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mě už budí, když mě žádný kočičák nebudí

Prostě - když mám Venouška u hlavy, pod ním Paní Matýskovou, pod ní Barunku, Princeznu snažící se natisknout na mě kdekoliv a Majkiho slušně chrupkajícího na pelíšku vedle mé hlavy z druhé strany...pak je vše v pořádku (teda donedávna ještě v nohách Leonek, ale patrně měl v ložnici s někým konflikt, tak přesídlil na židli)...teda ještě pastevce vedle mě nebo na matraci v nohách, chrápajícího...pak je vše v absolutním pořádku

19.4.2017 10:21
janau.

XXX.XXX.162.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Prostě - když mám Venouška u hlavy, pod ním Paní Matýskovou, pod ní Barunku, Princeznu snažící se natisknout na mě kdekoliv a Majkiho slušně chrupkajícího na pelíšku vedle mé hlavy z druhé strany...pak je vše v pořádku (teda donedávna ještě v nohách Leonek, ale patrně měl v ložnici s někým konflikt, tak přesídlil na židli)...teda ještě pastevce vedle mě nebo na matraci v nohách, chrápajícího...pak je vše v absolutním pořádku

19.4.2017 15:38
Bejina

XXX.XXX.112.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

... koukám, že nepatříte mezi žádné troškaře...

19.4.2017 20:42
ladd

XXX.XXX.237.7

Mensy napsal(a):
Ahoj, prosím o radu.Pořídili jsme si kotě, budeme ho mít ve středu.Máme doma psa yourka.Na kočky je zvyklí.Spíše moje otázka z ní ohledně spaní.Většinou všude slýchám, že kočky vstávají velmi brzy a v noci třeba nespí a dělají bugr, budí majitele atd... .Chtěla jsem se zeptat, jak je to u Vás? každý den vstáváme 6.00 hod., ale o víkendu třeba až v 8.00 hod.Psa jsme naučili tak, že jakmile jdeme spát, zvedá se sám od sebe z gauče a jde do chodby a je tam celou noc v pelíšku.Musí mít ale zavřený dveře, protože pokud mu je necháme otevřené, šmajdá po bytě a je nevrlí a nespí.Při zavřených dveří spí celou noc a vzbudí se až ráno s námi.Jsou mu 4 roky. Nevím ale jestli se dá naučit takto i kočka. .Chtěla bych se o to alespon pokusit, aby v noci byl klid.Byla by ale zavřená v jiné místnosti než pes, protože on by zase požíral bobky z kočičáku.Prostě kočka bude mít jinou svoji místnost se vším všudy.Samozřejmě přes den budou oba v celém bytě běhat, spíš se jedná jen o tu noc.Jak to máte vy? děkuji

Přes den pes požírat bobky z kočičáku nebude?
Nechte je spát spolu se psem v jedné místnosti, nezvykejte ho na to, že v noci může do ložnice (případně ho neučte do ložnice vůbec). Ideální by bylo, kdyby jste si vzali koťátka dvě. Je to hezké mít vymazlené zvíře, udělat z něj ale závisláčka není dobré.

20.4.2017 23:07
Hudba4

XXX.XXX.149.3

Náš kocour je přes noc také miliónový, akorát nás ráno chodí budit tím, že si párkrát škrábne na zatažené žaluzie, abychom mu je trochu vytáhli a on si mohl koukat na holuby/ptáky za oknem. Kocoura máme naučeného spát s námi od mala, protože jsme nevydrželi jeho naříkání a škrábání za dveřmi a teď má do ložnice i svůj vlastní vchod. (dvířka). A sám si teď chodí ve 22h lehnout a diví se, že nejdeme s ním.

21.4.2017 07:41
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Hudba4 napsal(a):
Náš kocour je přes noc také miliónový, akorát nás ráno chodí budit tím, že si párkrát škrábne na zatažené žaluzie, abychom mu je trochu vytáhli a on si mohl koukat na holuby/ptáky za oknem. Kocoura máme naučeného spát s námi od mala, protože jsme nevydrželi jeho naříkání a škrábání za dveřmi a teď má do ložnice i svůj vlastní vchod. (dvířka). A sám si teď chodí ve 22h lehnout a diví se, že nejdeme s ním.

NO, totot dělá moje kočka.Ta už leží vedle na polštáři a čeká, kdy přijdu.Kocour chodí vyloženě se mnou.Čeká, až trochu zahřeju postel a lehne si mi k nohám.

21.4.2017 12:15
lavacca

XXX.XXX.24.30

Mam kocky naucene na to, ze pres tyden se vstava v 5, o vikendu az kolem 7,30. Chvili to trvalo nez nove prichozi pochopil, ze 5 dni tak a 2 dny tak, ale naucili se to. Chce to vydrzet to skakani a mnoukani do doby nez clovek chce opravdu vstavat. Jakmile se zvednete drive a i kdyby to bylo vyhubovani, at neskrabe dvere, atd. Tak pro kocku je to pořád ta pozornost, i kdyz v negativním. A bude to delat dal...ano, obcas bylo dlouhy lezet a nevylezt, ale opravdu se to vyplati.

Jinak kotata se mnou spala vzdy, pokud bych je nechtela primo do loznice, tak s nimi spim na gauci. Nebo si vezmu dve, aby spala spolu. Vzit mimino od mamy a strcit ho samotné do pokoje, to by mi rvali srdve.

Přidejte reakci

Přidat smajlík