Adelka616

XXX.XXX.98.98
Dobry den, mame kocku a pred nejakym casem si zacala vrcet a zbesile utocit na ocas(zadni nohy) a sici na nej. nevite nekdo proc ? Dekuji.
Janae

XXX.XXX.234.22
Adelka616
napsal(a):
Dobry den, mame kocku a pred nejakym casem si zacala vrcet a zbesile utocit na ocas(zadni nohy) a sici na nej. nevite nekdo proc ? Dekuji.
Nemůže mít blechy? Když je měl poprvé v životě náš kocour, tak zas neustále žalostně mňoukal.
Nebo se nabízí ta bolest.
Adelka616

XXX.XXX.98.98
Vykastrovana neni, praveze toto zacala delat kdyz mrouska, ale uz to trva asi tri tydny ne li vice.
Adelka616

XXX.XXX.98.98
Janae
napsal(a):
Nemůže mít blechy? Když je měl poprvé v životě náš kocour, tak zas neustále žalostně mňoukal.
Nebo se nabízí ta bolest.
Blechy zna moc dobre. Byla rok venku u tatky na baracku. Odcervena je, normalen se prijde pomazlit, kdy si necha jak hladit ocas, zadni nohy I brisko a zada a nic ji pri tom neboli, naopak prede.
Adelka616

XXX.XXX.98.98
lavacca
napsal(a):
Může mit zdravotní problem, idealne ji vemte k veterinari na kompletni kontrolu. Pokud se zdrav.problem vylouci, tak patrat dale...nejake stresy kolem, se kterymi se neumi vyrovnat? Apod...
Veterinare se bojim ja. Ona he hodne placha a jen prevoz v prepravce pro ni byl velke utrpeni. Natoz ji vytahnout pred cizym. Je na me docela fixovana. Jak jsem psala, kazdou noc spi se mnou a naopak mi prijde, ze stale jevi znamky predharani. O te kastraci uz s pritelem premyslime, ale opravdu se bojim aby to zvladla a naopak si jeste vice neublizila.
Adelka616
napsal(a):
Veterinare se bojim ja. Ona he hodne placha a jen prevoz v prepravce pro ni byl velke utrpeni. Natoz ji vytahnout pred cizym. Je na me docela fixovana. Jak jsem psala, kazdou noc spi se mnou a naopak mi prijde, ze stale jevi znamky predharani. O te kastraci uz s pritelem premyslime, ale opravdu se bojim aby to zvladla a naopak si jeste vice neublizila.
Může to byt i změnou hormonu, takže co nejdříve vykastrovat. Proc by si mela po kastraci ublížit ?!? Neznám žádnou takovou kočku...
Jinak kočky se říjí - mrouskají. Hárají se feny. ;).
Adelka616

XXX.XXX.98.98
Neznate moji kocku, tak mi prosim vas nepiste tady takove veci. Chtela jsem radu, ne poucky ano vim, se kocku mrouskaji, prepsala jsem se. Mam extremne plachou kocku, ktera opravdu neni kamarad ani s ostatnimi zviraty, ani s lidmi. Proto ji nechci vystavovat navsteve veterinare a jakemukoliv zakroku. Uzjsem se obratilana vet. Tskze vsem moc dekujeme za pomoc a rady
Každou kočku přepravka stresuje.
Dá se domluvit s vetem, že mu jen předáte
bedýnku s kočkou a on vám ji zas tak vrátí.
Na kočku navleče pruban=košilku.
Já jsem dala kočce obojek a košilku jsem k němu přichytila
slabým, pevným provázkem-napevno, jinak
košilka sjede.)
Jiný dr. mi kočky po kastraci (šití) nastříkal nějakým
sprejem, ranka vypadala jako pokovená
a naše kočky se do ran nedostaly
Nekastrovaná kočka může být v říji pořád.
Někdy je tam pauza třeba 2 dny a jede to nanovo.
Bez kastrace to zpravidla nejde.
Najděte dobrého doktora, který to umí
šikovný dr. udělá malý řez, dá injekci proti bolesti,
kočička po probuzení z narkózy nenaříká
Ani na stehy jsme nemuseli....
Někdo nechá dát injekce proti říji.
NEDOPORUČUJI - hormony nezkoušejte
- špatné zkušenosti.
Adelka616
napsal(a):
Neznate moji kocku, tak mi prosim vas nepiste tady takove veci. Chtela jsem radu, ne poucky ano vim, se kocku mrouskaji, prepsala jsem se. Mam extremne plachou kocku, ktera opravdu neni kamarad ani s ostatnimi zviraty, ani s lidmi. Proto ji nechci vystavovat navsteve veterinare a jakemukoliv zakroku. Uzjsem se obratilana vet. Tskze vsem moc dekujeme za pomoc a rady
Na původní dotaz bohužel poradit neumím (asi nikdo, kdo neumí věštit), ale jen k té kastraci. Přepravku opravdu nenávidí téměř každá kočka (naše každou cestu na veterinu intenzivně promňoukaly všechny), k cizím lidem a zvířatům je bojácná také skoro každá...myslím že to není nic výjimečného (i když samozřejmě vaši čičinku neznám).
Přesto bych tu kastraci na vašem místě určitě riskla, za jednorázový stresový zážitek to podle mne stojí. Mrouskání je pro kočku velká zátěž, také hrozí i záněty dělohy a další komplikace - pokud nehodláte kočku nechávat zabřeznout a neustále řešit koťata, je podle mne nevykastrovat i hazard s jejím zdravím.
Adelka616
napsal(a):
Žádná kočka veterinu nemiluje. Ale kastrace je jednou ze základních péči, kterou člověk muže kočce poskytnout.
Adelka616

XXX.XXX.98.98
Acamar
napsal(a):
Na původní dotaz bohužel poradit neumím (asi nikdo, kdo neumí věštit), ale jen k té kastraci. Přepravku opravdu nenávidí téměř každá kočka (naše každou cestu na veterinu intenzivně promňoukaly všechny), k cizím lidem a zvířatům je bojácná také skoro každá...myslím že to není nic výjimečného (i když samozřejmě vaši čičinku neznám).
Přesto bych tu kastraci na vašem místě určitě riskla, za jednorázový stresový zážitek to podle mne stojí. Mrouskání je pro kočku velká zátěž, také hrozí i záněty dělohy a další komplikace - pokud nehodláte kočku nechávat zabřeznout a neustále řešit koťata, je podle mne nevykastrovat i hazard s jejím zdravím.
Jednou uz tady takovy dotaz prave probehl, ale pani uz se jaksi nevyjadrila jak to nakonec dopadlo. No ja nerikam, ze mam extra koclu, ale urcite neni nejlepsi dovest kocku celou procuranou. Ma takovy strach ze se vzdycky pocura. Urcite nezpochybnuji kastraci, naopak jsem urcite pro, jen jsme k tomu doted nemeli sebemensi duvod. Po kotatech uz jednou mela a urcite uz neplanujeme zadna jina. Uz jsem dostala kontakt na jednu pani vet.takze uz jsem se s ni spojila a cekam co mi.poradi a popripade bychom sli do toho. Mohu se zeptat jak dlouho se kocicka po zakroku hoji ?
Adelka616
napsal(a):
Jednou uz tady takovy dotaz prave probehl, ale pani uz se jaksi nevyjadrila jak to nakonec dopadlo. No ja nerikam, ze mam extra koclu, ale urcite neni nejlepsi dovest kocku celou procuranou. Ma takovy strach ze se vzdycky pocura. Urcite nezpochybnuji kastraci, naopak jsem urcite pro, jen jsme k tomu doted nemeli sebemensi duvod. Po kotatech uz jednou mela a urcite uz neplanujeme zadna jina. Uz jsem dostala kontakt na jednu pani vet.takze uz jsem se s ni spojila a cekam co mi.poradi a popripade bychom sli do toho. Mohu se zeptat jak dlouho se kocicka po zakroku hoji ?
Pokud dostane klasické stehy, tak po 8 dnech se vyndavaji a ranka bývá Ok do tech 14 dnů. Pak začne už rychle v tom oholeném místě zarůstat srst a po 3 týdnech už nebyla prakticky jizvicka vidět. jinak doporučuji si vyžádat kosilku, aby si cicina nemohla lizat stehy. ;)
Pokud by se to dělalo lapadoskopicky, bude to mnohem rychlejší. Přesnou dobu nevím, zatím jsme vždy kastrovali klasicky s řádkou cca 3-4 cm na boku.
Adelka616
napsal(a):
Hm, tak to máte fakt "bojínka", ale některé reagují i takhle (vím z doslechu). Proberte to s veterinářkou. Ale určitě vám poradí - zvlášť když by kočka měla říjet naprázdno - abyste do toho šli. Kočka i vy budete den ve stresu, ale do budoucna to bude pro ní prospěšné a koneckonců i pro vás pohodlnější, když nebudete muset řešit zdrav.důsledky, hlídat kočku před zabřeznutím atd.
Nevím jistě, ale myslím že existují i nějaké uklidňující prášky pro kočky, jestli se bojíte, že ji dovezete na veterinu celou počuranou, tak se zkuste vetky na tuto možnost přeptat.
Trapitel mňoukadla

XXX.XXX.16.4
No já myslím, že neustálá říje u kočky může být způsobena nedostatkem hodnotného žrádla během vývoje.
Ale to jen tak bokem.
Když už jste zde ale dospěli k vaší oblíbené úchylce kastrování... Má někdo zkušenost s párem kočka+kocour? Bude se ten kocour toulat a obšťastňovat i ostatní kočky v okolí, nebo se bude držet u své kočky?
P.S.
I přestože Adélko mluvíš o odčervení. Pokud si kočka všímá svého zadku mohlo by to být například roupem či podobným drobným parazitem. Poraď se s veterinářem zda jí můžeš v této fázi ještě odčervit (já svou která bude rodit tak do 14 dní odčervím) a dej jí třeba i jen levnou (ale podle mne kvalitnější, ta pro kočky obsahuje většinou více pyrantelu ale žádný praziquantel) tabletu pro psy (pyrantel+fenbendazol+praziquantel, tableta na 10kg živ.hmot. stojí tak 40 Kč). Nemusíš kočku nikam tahat, normálně jí to nacpeš v nestřežený okamžik do tlamky až na kořen jazyka a zvedneš hlavu (hladíš krk) až to polkne. Pokud má kočka do 5kg, máš druhou půlku tablety pokud tu první znehodnotí případně na druhé odčervení (to by pokud to pomůže mělo následovat, řekněme za 5 dní, další pak klidně až s koťaty). Pravděpodobně to bude první věc kterou veterinář navrhne či vyzkouší.
Trapitel mňoukadla
napsal(a):
No já myslím, že neustálá říje u kočky může být způsobena nedostatkem hodnotného žrádla během vývoje.
Ale to jen tak bokem.
Když už jste zde ale dospěli k vaší oblíbené úchylce kastrování... Má někdo zkušenost s párem kočka+kocour? Bude se ten kocour toulat a obšťastňovat i ostatní kočky v okolí, nebo se bude držet u své kočky?
P.S.
I přestože Adélko mluvíš o odčervení. Pokud si kočka všímá svého zadku mohlo by to být například roupem či podobným drobným parazitem. Poraď se s veterinářem zda jí můžeš v této fázi ještě odčervit (já svou která bude rodit tak do 14 dní odčervím) a dej jí třeba i jen levnou (ale podle mne kvalitnější, ta pro kočky obsahuje většinou více pyrantelu ale žádný praziquantel) tabletu pro psy (pyrantel+fenbendazol+praziquantel, tableta na 10kg živ.hmot. stojí tak 40 Kč). Nemusíš kočku nikam tahat, normálně jí to nacpeš v nestřežený okamžik do tlamky až na kořen jazyka a zvedneš hlavu (hladíš krk) až to polkne. Pokud má kočka do 5kg, máš druhou půlku tablety pokud tu první znehodnotí případně na druhé odčervení (to by pokud to pomůže mělo následovat, řekněme za 5 dní, další pak klidně až s koťaty). Pravděpodobně to bude první věc kterou veterinář navrhne či vyzkouší.
Tak to myslíte špatně, neustálou říji trpí i chovné kočky - je to daně tim, ze jsou držené od kocoura a proste tělo velí se mnozit. A tak z opakujících říji přejdou až do trvale říje, kdy začnou málo jist a hubnout, takže to pak odnáší zdravotně.
Nevím proc úchylce - co je na kastraci špatného? Lepší nechat kočku říjen stále dokola a dokola nebo at rodí stále dokola a dokola?!?
Samozřejmě, ze si kocour bude hledat i jiné kočky. Kočky nejsou monogamní, v přírodě žijí samotářsky, kdy se setkávají v době páření, kdy v teritoriu kocoura žije xx koček, které mají svá menší uzemi.
Trapitel mňoukadla

XXX.XXX.139.248
Co se koček bez přístupu ke kocourovi týká, takové neznám.
Co se týká pudu množení (jasně je v tom i to libido a mrouskání) tak je to (krom jiného) u všeho živého i daň za nedostatek (pozorovatelný i na dětech které neustále rychleji pohlavně dospívají - něčeho v potravě mnoho, něčeho nedostatek, problém i ostatních zvířat při nevhodné stravě a to prosím i bez násilné sexualizace jako je u lidí). Nebál bych se to nazvat i pudem sebezáchovy, snahou předat vlastní geny za každou cenu.
Zeptejte se starších lidí, čeho byly některé v koncentrácích dospívající vyhubliny po válce schopné. Ty ženy byly krok od smrti a dítě je mohlo i zabít pokud by ho vůbec byly schopny tak dlouho nosit.
Něco podobného lze podle mne pozorovat i u zanedbaných a často toulavých, nebo tak nějak napůl toulavých, koček. U nich myslím, že pokud tělo nedostane zavčas co potřebuje jde o stav nezvratitelný a pak je opravdu kastrace na místě.
Co se týká kocourů obcházejích kočičí teritoria... Jistě, nejsem slepý ani první rok na světě. Jenže neznám nikoho, kdo by opravdu zkoušel držet pár a dal by vědět jak to funguje či nefunguje. Jednou jsem zaslechl cosi o statku kde snad podobně fungoval jeden kocour a dvě kočky, ale jak daleko měl kocour nějakou další kočku nevím, ani jak odcházela do světa koťata.
Trapitel mňoukadla
napsal(a):
Co se koček bez přístupu ke kocourovi týká, takové neznám.
Co se týká pudu množení (jasně je v tom i to libido a mrouskání) tak je to (krom jiného) u všeho živého i daň za nedostatek (pozorovatelný i na dětech které neustále rychleji pohlavně dospívají - něčeho v potravě mnoho, něčeho nedostatek, problém i ostatních zvířat při nevhodné stravě a to prosím i bez násilné sexualizace jako je u lidí). Nebál bych se to nazvat i pudem sebezáchovy, snahou předat vlastní geny za každou cenu.
Zeptejte se starších lidí, čeho byly některé v koncentrácích dospívající vyhubliny po válce schopné. Ty ženy byly krok od smrti a dítě je mohlo i zabít pokud by ho vůbec byly schopny tak dlouho nosit.
Něco podobného lze podle mne pozorovat i u zanedbaných a často toulavých, nebo tak nějak napůl toulavých, koček. U nich myslím, že pokud tělo nedostane zavčas co potřebuje jde o stav nezvratitelný a pak je opravdu kastrace na místě.
Co se týká kocourů obcházejích kočičí teritoria... Jistě, nejsem slepý ani první rok na světě. Jenže neznám nikoho, kdo by opravdu zkoušel držet pár a dal by vědět jak to funguje či nefunguje. Jednou jsem zaslechl cosi o statku kde snad podobně fungoval jeden kocour a dvě kočky, ale jak daleko měl kocour nějakou další kočku nevím, ani jak odcházela do světa koťata.
No, to je každá bytová kočka...takových je, které říji a nemůžou ke kocourovi. A pokud se nekastruje., bývají z toho prave záněty dělohy, atd. z dlouhodobě trvajících říji...
Snahu předat své geny ma každy živý tvor. To není o tom, zda je blahobyt či ne. To ze je brzka březost zátěž je snad jasné každému.. a ze pokud nemá matka dostatek krmeni, ze ji potomci vysávají zevnitř a rodí se slabá koťata, o tom taky nelze moc diskutovat. To je proste fakt.
A proc by to někdo dělal? Jedna paní ze vsi ma doma vždy 2-3 kocoury a k tomu kolem 6-8 koček, nekastruje, kocouři se toulaji po cele vsi, kočky rodí o sto šest a taky ji často koťata umírají na koteci rýmu, apod... a to je přesně duvod, proc jsem pro kastrace.
Trapitel mňoukadla

XXX.XXX.0.242
A ještě jsem vám chtěl říct, proč tu holku tak stresujete a tlačíte k nějakému nezvratnému a nesmyslnému činu?! Protoženejste dobří!
Každé zvíře by před vrhem mělo být odčerveno. Ta kočka může být začervená. Člověku by na to stačila palička česneku, nebo právě pyrantelový sirup (pokud se to ještě používá), nejde o nic vážného a je to jen ze stravy, nemytých rukou, pravděpodobně to bude v trusu kočky i vidět (podobně jako by mohl být i článek tasemnice). Prostě odčervení je namístě před porodem tak jako tak.
A vy tu začnete hned s permanentní říjí a záněty dělohy! Nejste tak trochu na hlavu, zvláště když majitelka nemá pocit, že má její kočka koťata nějak často? Místo rady a více názorů jí začne přemlouvat ke kastraci. Jděte doháje, jsem rád že se z nikým z vás neznám.
Trapitel mňoukadla

XXX.XXX.8.211
Jo přesně jsi to Lavacca vystihl. Já nepsal, ale mnohý by si to nemusel uvědomit...
Když kočka rodí slabá koťata, automaticky tím mají tu predispozici zachovat vlastní geny, množit se.
Ten proces se dá někdy zvrátit až po generacích. Když jsem zmínil tu válku, teprve dnešní děti (1990-2010) dostali šanci mít stejný zdravý základ jako lidé dospělí již před válkou (na předcích záleží).
Bohužel se lidé nechali v tento okamžik svést na špatnou cestu. Dnešní strava nestojí ani za starou bačkoru, to už já jsem vyrůstal na zdravějším a hodnotnějším jídle.
Že je předčasná sexualizace problém, souhlasím, vidí to snad i každý chovatel kde čeho. U něčeho to souvisí s nepřirozenou stravou (a třeba nadbytkem bílkoviny) u koček jak myslím i s podvýživou.
Obecně je ale přístup (který tu mnozí máte) ke kastracím jen projev fašisty a zvráceného tvora uvnitř vás. Proto jsem na vás spustil jak jsem spustil. Jinak nic ve zlém.
Rozvíjíte úžasné teorie.
My nakonec taky.
Ono totiž, když se chci na něco zeptat,
položím dotaz jak se patří.
Poněkud konkrétněji a ne všeobecně.
Jestli má ta osoba kočku v bytě,
bez kastrace s ní nelze žít (s kočkou).
No a esi ji pouští ven, tak dobrý...kocour to vyřeší
a ještě vydělá na koťatech...
Určitě bych do bytový kočky necpala drijáky
na odčervení, bez vyšetření trusu.
Trapitel mňoukadla
napsal(a):
A ještě jsem vám chtěl říct, proč tu holku tak stresujete a tlačíte k nějakému nezvratnému a nesmyslnému činu?! Protoženejste dobří!
Každé zvíře by před vrhem mělo být odčerveno. Ta kočka může být začervená. Člověku by na to stačila palička česneku, nebo právě pyrantelový sirup (pokud se to ještě používá), nejde o nic vážného a je to jen ze stravy, nemytých rukou, pravděpodobně to bude v trusu kočky i vidět (podobně jako by mohl být i článek tasemnice). Prostě odčervení je namístě před porodem tak jako tak.
A vy tu začnete hned s permanentní říjí a záněty dělohy! Nejste tak trochu na hlavu, zvláště když majitelka nemá pocit, že má její kočka koťata nějak často? Místo rady a více názorů jí začne přemlouvat ke kastraci. Jděte doháje, jsem rád že se z nikým z vás neznám.
Přečtěte si to vlákno ještě jednou a pozorně, než se začnete rozčilovat.
Původní dotaz zněl na chování agresivní k sobě, a v reakcích nikdo netvrdil, že příčina je jistě v tom, že je kočička nekastrovaná a že má zánět dělohy, jen že hormonální příčina je jeden z možných důvodů. Začervená být může, stejně jako může mít třeba i zánět dělohy nebo něco úplně jiného, to nikdo přes internet nezjistí a slečna se bojí s kočičkou navštívit veterináře.
K následně rozvinutému tématu kastrace - sama zadavatelka píše např:
nebo
Takže sama kastraci zvažuje, jen se jí bojí. Koťátka již mít nechtějí.
Pokud vnímáte kastraci jako úchylku, tak to na vás asi působí jako nějaká sektářská propaganda. Na mně to zas působí, že se všichni snaží slečnu uklidnit, že kastrace se není třeba bát a upozornit, že nechat kočku říjit bez možnosti mít koťata, není pro nikoho zrovna dobré a má to zdravotní rizika.
Pokud by neumíralo tolik koťat a nebyly přeplněné útulky, asi by ani nebyla kastrační úchylka.
Vyšetření trusu je první a nejjednodušší krok ke zjištění, co se s kočičkou děje, bez toho, aby se stresovala jízdou k veterináři.
Také konzultace stavu s veterinářem, bez přítomnosti kočky. Někteří veterináři jezdí i na vyšetření domů, ale tam mají omezené možnosti vyšetření.
O kastraci si určitě nemyslím, že je špatná. Neříkám, že musí kastrovat každá kočka, ale když vidím, jak lidé koťata po narození topí a jinak vraždí, tak nechápu, proč se vůbec musela narodit. Pokud se snaží majitel koťata vždy udat a nezabíjí je, tak ať je má, ale ten kdo ví, že je stejně hned utopí, tak tomu opravdu nerozumím, co z toho má. To je zvrácenost.
Trapitel mňoukadla

XXX.XXX.154.255
Máš Machyska pravdu, i vy ostatní, jenže...
Ta kočka má porodit. Odčervovat až bude kojit nebude dobré. Ty červi ji pak budou ohrožovat a pravděpodobně je přenese na koťat. Za mne se má před porodem odčervit vše, pokud to neublíží plodu.
Veterinář z ní za rozbor pravděpodobně nanejvýše vytáhne peníze a pokud cokoli najde nebo i nenajde, tak doporučí právě odčervit (bude-li to v danou chvíli ještě možné).
Pokud dá odčervovací tabletu, tak do 24-48 hodin možná uvidí i výsledek (na druhou stranu svědění konečníku může ale ještě chvíli přetrvávat, ve střevní mezistěně je v podstatě zánět).
Pokud tableta nepomůže je asi zbytečné dávat další dávku, která hrozí že poškodí střevní mikroflóru, a je potřeba to řešit pečlivěji (a dráže). Pokud pomůže, dá další dávku tak aby zahubila případné další dospělce parazita a poradí se s veterinářem zda aplikovat i třetí a kdy (protože zničená střevní mikloflóra není nic dobrého a obzvláště před koťaty a v okamžiku získat z přijaté potravy maximum energie i hodnotných živin).
Teprve po porodu jí raďte ať kastruje. Ale pokud je to coura s permanentní říjí, tak dříve než se znovu okotí.
Ty si v tom případě (kastrace) Adelko nezapomeň ta koťata s kočkou užít.
P.S.
Myslím že každá kočka by měla alespoň jednou vrhnout koťata a předat tak dál svoje geny. Nebo nechcete aby nikdo další neměl podobně úžasnou kočičku jako jste si vybrali vy? Nebo ona vás, či jak už se to semlelo?
Trapitel mňoukadla

XXX.XXX.154.255
Ještě dodám zkušenost od psů. Ty pokud mají třeba tasemnici, tak se třeba koušou do boků. V tomto případě si nemyslím, že je svědí vycházející článek tasemnice, ale trápí je přímo tasemnice v jejich střevě.
Trapitel mňoukadla
napsal(a):
Ta kočka má porodit. Odčervovat až bude kojit nebude dobré. Ty červi ji pak budou ohrožovat a pravděpodobně je přenese na koťat. Za mne se má před porodem odčervit vše, pokud to neublíží plodu.
Veterinář z ní za rozbor pravděpodobně nanejvýše vytáhne peníze a pokud cokoli najde nebo i nenajde, tak doporučí právě odčervit (bude-li to v danou chvíli ještě možné).
Pokud dá odčervovací tabletu, tak do 24-48 hodin možná uvidí i výsledek (na druhou stranu svědění konečníku může ale ještě chvíli přetrvávat, ve střevní mezistěně je v podstatě zánět).
Pokud tableta nepomůže je asi zbytečné dávat další dávku, která hrozí že poškodí střevní mikroflóru, a je potřeba to řešit pečlivěji (a dráže). Pokud pomůže, dá další dávku tak aby zahubila případné další dospělce parazita a poradí se s veterinářem zda aplikovat i třetí a kdy (protože zničená střevní mikloflóra není nic dobrého a obzvláště před koťaty a v okamžiku získat z přijaté potravy maximum energie i hodnotných živin).
Teprve po porodu jí raďte ať kastruje. Ale pokud je to coura s permanentní říjí, tak dříve než se znovu okotí.
P.S.
Myslím že každá kočka by měla alespoň jednou vrhnout koťata a předat tak dál svoje geny. Nebo nechcete aby nikdo další neměl podobně úžasnou kočičku jako jste si vybrali vy? Nebo ona vás, či jak už se to semlelo?
Tak jsem to ještě jednou přečetla a nevidím nikde, že by kočka čekala koťata...kde to vidíte? To nemyslím sarkasticky. Já jen čtu, že koťata jednou měla a že mrouská a další koťátka nechtějí.
S začervením samozřejmě můžete mít pravdu.
Pokud se majitel je schopný postarat o porod a koťátka, proč si to neužít. Dost majitelů nekastrovaných koček toto ale neřeší. Je mi pak líto zbytečné smrti nebo trápení koťátek a humánnější mi přijde kočku vykastrovat. Když koťata nechtějí vůbec, také mi přijde nechat kočku říjet jako zbytečné. Ale to asi nejsme v rozporu.
Trapitel mňoukadla

XXX.XXX.35.108
Tak možná máte Acamar pravdu...
Já si nějak spojil že mrouskala a že byla rok u taťky na baráčku (odkud zná blechy). Za těchto okolností bude kačká zdravá kočka těhotná.
Nikde ale není uvedeno, že když zná blechy od taťky na baráčku, že tam byla i v době mrouskání.
Pak je také třeba vzpomenout, že neznám jedinou kočku co nechodí ven. Takže v mém světě pokud kočka mrouská tak také otěhotní (okotí se).
Tedy pokud ta kočka není okocená, tak já musím poznamenat... Já na vše reaguji práve s ohledem a vědomím, že čeká koťata která asi za měsíc porodí. Proto asi značně odlišný přístup a nepochopení vaších rad.
V tom případě se vám všem omlouvám. Ale neodpustím si poznamenat, že v tom případě ta kočka vede divný život. Takový, bez chození ven a svobody, bych kočce dopřát nechtěl.
Jasně. Slečna/paní jen píše, že kočička byla rok u tatínka na baráku, kde je teď a kde byla když mrouskala nevíme
Život s možností chodit ven je pro kočku samozřejmě ideál, v bytě na sídlišti ta možnost není taková - můj případ - a popravdě u nás, kde vím že sousedi otrávili jednu místní zaběhlou kočku a jednoho psa, bych ji ani nepustila. Utěšuji se tím, že v útulku, odkud ji máme, by ji s větší pravděpodobností lepší život než u nás v bytě spíše nečekal, pokud by v útulku s velkou koncentrací koček a nemocí vůbec měla možnost dospět.
Nic není černobílé. Ale rozumím, jak to myslíte.
Trapitel mňoukadla

XXX.XXX.200.176
No naše "coura" a "přadlenka", druhá kočka, prostě jednou šla kolem (párkrát jsem ji už předtím viděl motat se po silnici kde ji málem zajelo auto) a hrála si s naší kočkou a tak dostala nažrat. A protože měla uši tak plné svrabu, že kdybych ji neošetřil nedopadlo by to dobře, tak u nás zůstala.
Z útulku sice není ale tak minimálně osm stovek jsem už kvůli ní taky musel vydat. A jestli půjde po koťatech kastrovat, tak další výdaje.
Pokud jí ale mrouskání jednou za rok bude stačit a koťat bude mít spíše méně... Uvidíme.
Spíše mne zajímá zda se někdy odnaučí nebránit maso a nevrčet na nás když ho dostane. Druhá kočka je zvyklá u žrádla nikam nespěchat a je vidět že občas tomu hladovcovi část své porce přenechá.
Taky doufám že bude zdatný myšilovec, jako stará kočka. Králíčka co zabila slepice sežrala sakum prdum, jako už zkušená kočka, zůstal jen žaludek a střeva.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"No ja nerikam, ze mam extra koclu, ale urcite neni nejlepsi dovest kocku celou procuranou. Ma takovy strach ze se vzdycky pocura"
jen k tomuto - to je opravdu zástupný problém řešitelný tím, že ji dáš do přepravky savou podložku, další sebou do tašky, nechť máš na výměnu (krom toho, že na veterinách je mají).
Adelka
Neznate moji kocku...
Mam extremne plachou kocku...
"""""""""""""""""""""""""""""
Pokud vím, provádějí se odchyty pouličních
polodivokých, plachých koček.
A i ty zvládnou veterinární zákrok.
Ale rozhodnutí je jen na Vás.
Nepíšete nic.
Byla to venkovní kočka ?
Jak dlouho žije jen v bytě ?
Některá venkovní kočka v bytě trpí.
Nesnese to omezení bez možnosti jít ven.
Vadí ji ruch v domácnosti.
Spíše mne zajímá zda se někdy odnaučí nebránit maso a nevrčet na nás když ho dostane. Druhá kočka je zvyklá u žrádla nikam nespěchat a je vidět že občas tomu hladovcovi část své porce přenechá.
Přesně to samé tady dříve řešila paní, která se také ujala toulavého kotěte - že je šíleně žravé a brání si jídlo, někdy je až agresivní...ale paní se dlouho neozvala, jak se to vyvíjí.
U nás jedna z útulkových byla taky zkraje strašně žravá, dojížděla cokoli i po druhé kočce, dodnes jí nejde v klidu nandat jídlo do misky, okamžitě tam narve hlavu - ale už se hodně zklidnila, jí přiměřeně a už jako správná rozmazlená dáma sem tam i něčím zhrdne. Nevím ale, jestli je to tím, že dospěla a už tak šíleně nelítá, nebo tím že se přestala bát nedostatku jídla a konkurence strávníků, které zažila v kotěcím věku. Ale agresivní kvůli jídlu nikdy nebyla.

Adelka616
napsal(a):
...nektere kocky tohle delaji "z nudy", kdyz na ne prijdou lovecke "roupy"....z me zkusenosti zvlaste ty plache, co se boji vybourit klasicky (lovem, "venku", hrou s jinou kockou/clovekem)...a obcas to proste "musi" ven...
Lekem je najit vhodnou hracku doma a hrat si s kockou na "lov" (dle pravidel neublizovani cloveku i jinym clenum domacnosti).
Ja si trebas s kockou - kdyz ji to popadne, hraju pres deku. Hrajem si jako na mysku, ktera je pod dekou a hrabe se ven..., obcas se pohne a ona ji muze lovit. Ale smi "lovit jen pres tu deku" - holou ruku uz pak ne. Chape to a ma to rada.
Nevim jestli je to uplne vhodne, ale kdyz spim, tak si zadne loveni nedovoli – chape ten rozdil mezi hrou a spankem...
Popadne ji to tak trikrat do mesice.
Jinak kastrace cici je urcete vhodna, ale tohle chovani nevyresi.
Adelka616

XXX.XXX.98.98
lavacca
napsal(a):
Pokud dostane klasické stehy, tak po 8 dnech se vyndavaji a ranka bývá Ok do tech 14 dnů. Pak začne už rychle v tom oholeném místě zarůstat srst a po 3 týdnech už nebyla prakticky jizvicka vidět. jinak doporučuji si vyžádat kosilku, aby si cicina nemohla lizat stehy. ;)
Pokud by se to dělalo lapadoskopicky, bude to mnohem rychlejší. Přesnou dobu nevím, zatím jsme vždy kastrovali klasicky s řádkou cca 3-4 cm na boku.
Moc dekuji samozrejmne ji mam doma, ale chodim do prace, takze z toho duvodu aby nebyla sama doma a nemohla si jeste nejak ublizit. Proto jsem se ptala.
velmi dekuji, jeste jednou
Adelka616

XXX.XXX.98.98
napsal(a):
...nektere kocky tohle delaji "z nudy", kdyz na ne prijdou lovecke "roupy"....z me zkusenosti zvlaste ty plache, co se boji vybourit klasicky (lovem, "venku", hrou s jinou kockou/clovekem)...a obcas to proste "musi" ven...
Lekem je najit vhodnou hracku doma a hrat si s kockou na "lov" (dle pravidel neublizovani cloveku i jinym clenum domacnosti).
Ja si trebas s kockou - kdyz ji to popadne, hraju pres deku. Hrajem si jako na mysku, ktera je pod dekou a hrabe se ven..., obcas se pohne a ona ji muze lovit. Ale smi "lovit jen pres tu deku" - holou ruku uz pak ne. Chape to a ma to rada.
Nevim jestli je to uplne vhodne, ale kdyz spim, tak si zadne loveni nedovoli – chape ten rozdil mezi hrou a spankem...
Popadne ji to tak trikrat do mesice.
Jinak kastrace cici je urcete vhodna, ale tohle chovani nevyresi.
Dekuji za rozumny komentar mame ji doma druhym rokem, predtim byla na zahrade na domecku, kde lovila samozrejmne mysi apod. Praveze nam toto nikdy nedelala tak dlouho. Hracek ma furu a kdyz si nehraje lovi aspon musky :-D tech tady mame bohuzel take hodne. Kocicka je jen v byte, ven ji nepoustime. Ale nevypada, ze by stradala.
To s hranim ruka a deka, delame taky, nase to ma moc rada. Ovsem ted si ani hrat s nami nechce. Proto resim I otazku kastrace, nebo treba I alergie.
Adelka616

XXX.XXX.98.98
rapotacka11
napsal(a):
Adelka
Neznate moji kocku...
Mam extremne plachou kocku...
"""""""""""""""""""""""""""""
Pokud vím, provádějí se odchyty pouličních
polodivokých, plachých koček.
A i ty zvládnou veterinární zákrok.
Ale rozhodnutí je jen na Vás.
Nepíšete nic.
Byla to venkovní kočka ?
Jak dlouho žije jen v bytě ?
Některá venkovní kočka v bytě trpí.
Nesnese to omezení bez možnosti jít ven.
Vadí ji ruch v domácnosti.
Jasne, nejsem uplne najivni. Samozrejmne ze vim, ze se odchytavaji vebkovni toulave kocky, ale nezlobte se, ty nejsou moje. Kdyby byly moje mam o ne stejny strach jako o Adelu.
Kocka zihe v byte uz dva roky ven rozhodne chodit nechce. Maximalne vyleze na zaskleny balkon a tam si stejbe jen lehne do kresla a, sluni se. Takze ne venek ji opravdu nechybi. A I kdyz byla rok venku, kdyzmohla byla co nejvic doma a v dobe brezosti a porodu pkus vychovy kotat byla samozrejmne doma take.
Adelka616

XXX.XXX.98.98
Acamar
napsal(a):
Jasně. Slečna/paní jen píše, že kočička byla rok u tatínka na baráku, kde je teď a kde byla když mrouskala nevíme
Život s možností chodit ven je pro kočku samozřejmě ideál, v bytě na sídlišti ta možnost není taková - můj případ - a popravdě u nás, kde vím že sousedi otrávili jednu místní zaběhlou kočku a jednoho psa, bych ji ani nepustila. Utěšuji se tím, že v útulku, odkud ji máme, by ji s větší pravděpodobností lepší život než u nás v bytě spíše nečekal, pokud by v útulku s velkou koncentrací koček a nemocí vůbec měla možnost dospět.
Nic není černobílé. Ale rozumím, jak to myslíte.
Dekuji, ze si to aspon nekdo cte. Kocka byla brezi a porodila pred dvema lety cca. Po vychování koťat jsme jí přestěhovali do bytu kde je už dva roky. Tudiz uz dva roky nam mrouska doma. Jsme na sidlisti, tim padem kocku ven rozhodne nepoustime a jak uz jsem psala ani ji to nechybi. Odcerva je, to uz jsem psala na zacatku a nejde si po zadku, nybrz po ocase. Stravu ma kvalitni, rekla bych az rozmazlenou. Takzejsem jen opravdu chtela vedet, jestli tohle uz nekdo zazil, nebo nevi cim by to mohlo byti.
Adelka616

XXX.XXX.98.98
Trapitel mňoukadla
napsal(a):
Tak možná máte Acamar pravdu...
Já si nějak spojil že mrouskala a že byla rok u taťky na baráčku (odkud zná blechy). Za těchto okolností bude kačká zdravá kočka těhotná.
Nikde ale není uvedeno, že když zná blechy od taťky na baráčku, že tam byla i v době mrouskání.
Pak je také třeba vzpomenout, že neznám jedinou kočku co nechodí ven. Takže v mém světě pokud kočka mrouská tak také otěhotní (okotí se).
Tedy pokud ta kočka není okocená, tak já musím poznamenat... Já na vše reaguji práve s ohledem a vědomím, že čeká koťata která asi za měsíc porodí. Proto asi značně odlišný přístup a nepochopení vaších rad.
V tom případě se vám všem omlouvám. Ale neodpustím si poznamenat, že v tom případě ta kočka vede divný život. Takový, bez chození ven a svobody, bych kočce dopřát nechtěl.
Prosim vas, kocka uz jednou brezi byla. Kotata vychovala a stehovala se k nam na sidliste do panelaku. Ven chodit nechce, boji se. Chtela jsem ji naucit aspon aby se prochazela po chodbe v dome a seznamila se ze sousedovic kockou, ani o to nema zajem. Je opravdu velmi placha. Ma pristup na balkon, ktery je zaskleny (bydlime ve 12patre, to opravdu neni vhodne na skakani dolu) a ani na ten balkon extra nechodi, maximalne kdyz sviti slunko, aby si sla lehnout na kreslo a vyhrivala se.
Odcervena je. A honi si ocas, ne zadek a ve stolici opravdu zadne cerviky nema. Stravi ma kvalitni a rozmanitou, kocici travu ma taky. Takze opravdu v nicem nestrada.
A kotata tim padem neceka a ani nebude. Namam cistokrevnou kocku a rozhodne nestojim o vydelavani na kotatech ani zbytecne dalsi rozmnozovani kocek, kterych je uz tak vsude mnoho.
Jen jsem mela pouhy dotaz na to, zda se s tim uz nekdo setkal a nebo nevi co by to mohlo byt.
Tak a tim koncim, prosim vas uz zadne dalsi teorie a reseni veci o ktere jsem ani nepsala.dekuji za nazor a rady. Preji pekny den.
Samozrejmne ze vim, ze se odchytavaji vebkovni toulave kocky, ale nezlobte se, ty nejsou moje. Kdyby byly moje mam o ne stejny strach jako o Adelu.
tak to mne dojalo (to nemyslím ironicky)
Tak teď už víme snad všechno
Jestli máte kontakt na veterinářku a rozhodnete se pro tu kastraci, tak snad spolu najdete variantu, která ten zákrok co nejvíc udělá snesitelný pro kočičku i pro vás.
A doufám, že i zjistíte, proč kočička dělá, co dělá a bude dobře
Adelka616

XXX.XXX.98.98
Acamar
napsal(a):
Samozrejmne ze vim, ze se odchytavaji vebkovni toulave kocky, ale nezlobte se, ty nejsou moje. Kdyby byly moje mam o ne stejny strach jako o Adelu.
tak to mne dojalo (to nemyslím ironicky)
Tak teď už víme snad všechno
Jestli máte kontakt na veterinářku a rozhodnete se pro tu kastraci, tak snad spolu najdete variantu, která ten zákrok co nejvíc udělá snesitelný pro kočičku i pro vás.
A doufám, že i zjistíte, proč kočička dělá, co dělá a bude dobře
Jako nezlobte se, ale z kocky ktera utoci na svuj ocas agresivne, tady vzniklo to ze mam zacervenou kocku mesic pred porodem :-D tak uz nevim jestli jsemby blba ja, nebo je chyba jinde.
Kazdopadne moc dekuji, na vet.jsem se uz obratila, ted jen cekam na domluvu. diky za zajem i podporu. HEZKY den ;-).
Adelka616
napsal(a):
Jako nezlobte se, ale z kocky ktera utoci na svuj ocas agresivne, tady vzniklo to ze mam zacervenou kocku mesic pred porodem :-D tak uz nevim jestli jsemby blba ja, nebo je chyba jinde.
Kazdopadne moc dekuji, na vet.jsem se uz obratila, ted jen cekam na domluvu. diky za zajem i podporu. HEZKY den ;-).
Já vím kdybyste sem chodila pravidelně, tak byste viděla, že se to tady občas hodně stočí od původního tématu...tak hlavně, ať je kočička v pohodě, je vidět, že vám na ní hodně záleží.
Adelka616

XXX.XXX.98.98
Acamar
napsal(a):
Já vím kdybyste sem chodila pravidelně, tak byste viděla, že se to tady občas hodně stočí od původního tématu...tak hlavně, ať je kočička v pohodě, je vidět, že vám na ní hodně záleží.
To je mozna to, internet me neprestane udivovat.
No kazdopadne diky, doufam, ze neco z rad a z rad vet.nam pomuze, nebo nam z ni doma hrabne brzo. To vite, se zalezi, vzdyt je nase laska.
Adelka616
napsal(a):
Někdy je tu prča.
Hlavně, že jsme se domluvili.
Trapitel mňoukadla
napsal(a):
P.S.
O tom, ze by kocka mela byt brezi tu nikde nečtu. Pokud to tak je, tak samozrejme je kastrace na poradu dne az po porodu - idealne kolem mesice od porodu, aby kocka znovu nezabrezla.
Neni to nutne - zvlast u "obycejnych" evropskych kocek, kterych je v utulcich vic nez dost. Uzasnych kocek je uz ted na svete spoustu a spousta z nich sedi v utulku, protoze nekdo mel pocit, ze kastrace je zlo ci aspon jednou kocka ma mit kotata. Tak k cemu dalsi?
Adelka616
napsal(a):
Prosim vas, kocka uz jednou brezi byla. Kotata vychovala a stehovala se k nam na sidliste do panelaku. Ven chodit nechce, boji se. Chtela jsem ji naucit aspon aby se prochazela po chodbe v dome a seznamila se ze sousedovic kockou, ani o to nema zajem. Je opravdu velmi placha. Ma pristup na balkon, ktery je zaskleny (bydlime ve 12patre, to opravdu neni vhodne na skakani dolu) a ani na ten balkon extra nechodi, maximalne kdyz sviti slunko, aby si sla lehnout na kreslo a vyhrivala se.
Odcervena je. A honi si ocas, ne zadek a ve stolici opravdu zadne cerviky nema. Stravi ma kvalitni a rozmanitou, kocici travu ma taky. Takze opravdu v nicem nestrada.
A kotata tim padem neceka a ani nebude. Namam cistokrevnou kocku a rozhodne nestojim o vydelavani na kotatech ani zbytecne dalsi rozmnozovani kocek, kterych je uz tak vsude mnoho.
Jen jsem mela pouhy dotaz na to, zda se s tim uz nekdo setkal a nebo nevi co by to mohlo byt.
Tak a tim koncim, prosim vas uz zadne dalsi teorie a reseni veci o ktere jsem ani nepsala.dekuji za nazor a rady. Preji pekny den.
Tak jsem to uz prelouskla vsechno. :)
Urcite jsem pro kastraci, musi mit hodne nevybourene hormony, pokud uz 2 roky riji bez kryti. Taky me jeste napadly ucpane analni zlazky, i kdyz to vetsinou zvirata spis "sankuji"'. Uvidite.