Uživatel s deaktivovaným účtem

Co takhle veterinář?
Luci267
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám 2 letého kocourka který nechce jíst jen občas kapsičku a je strašně hubený co s ním mám dělat prosím odpovězte DĚKUJI.
Prvně začít vyšetřením u veterináře pro vyloučení zdravotních problémů.
Dále nevíme, jak dlouho kocoura mate? Cim byl dosud krmeny? Jak dlouho uz s jidlem stávkuje? Je kastrovany? Co jste mu zkoušela uz nabidnout jako alternativu k tem kapsickam?
Uživatel s deaktivovaným účtem

A veterinář co? Jaká vyšetření a s jakými výsledky udělal?
Luci267
napsal(a):
Ano je kastrovaný a u veterináře jsme už byly,2 roky, dáváme mu granule, tyčinky a ty kapsičky.
A granule ma jake? Ty mu nechutnaji? Jake jste už zkouseli? Jake tyčinky? Ty pamlsky? Kapsicky ma jake značky?
Zkuste jiný druh granuli, jine kapsicky ci konzervy a syrove maso. Pokud je hubený, nemusite se vyhybat ani veprovemu, ktere je tucnejsi.
Jinak u nas dlabou koceny granule Brit Care ( nejvic chutná prichut kachny a pak zveriny a losos), maji denne maso - stridam vepřové, hovězí a drubez. Sem tam maji konzervy Animonda Carny - ty 80g s rybou. Nebo kapsicky Brit Care - oboje krásné kousky masa. Pamlsky různě, co mi padne do oka.
Aniž bych vás chtěla plašit, u nás takováhle nežravka byla kočka s rozjetou FeLV, měla i zánět dásní (veterinář dělal kočce třeba i krevní testy na FeLV/FIV, FIP...?)...těch zdravotních příčin může být hodně. I když kočky jsou známé svou vybíravostí, nepřijde mi to jako normální stav u zdravé kočky.
Jinak existují i výživové pasty pro kočky, které nechtějí jíst - dodají energii a potřebné látky (Calopet apod.).
Granule také odmítá? Dobře se přibírá z granulí s vyšším obsahem tuku (20% a více), zkoušeli jste nabídnout různé značky granulí?
hmn

XXX.XXX.74.218
Luci, tak jaká vyšetření veterinář tomu kocourovi udělal?
V prvé řadě je nutné vyloučit onemocnění!
Luci267
napsal(a):
A prosím doporučíte mi nějaké granule a kapsičky?
A jake doposud krmite? Nebo jste zkouseli a nechutnali? Je kocour spis na ryby? Ci ty naopak ne? Jakou mate představu o cene za kilo?
Od boku muzu strelit ten Brit Care, N&D, Carnilove, Orijen, Arden Grange, apod. Pro nezravce si hodne lidi chvali Purizon. Ale netusim, kolik muzete do kocoura investovat...
Kapsicky poradi jini, u nas sedi Brit Care.
Jinak finančně mate lepsi nez kapsicky to syrove maso. ;).
U nás z těch lepších hodně chutnal všem Purizon, Arden Grange, z těch levnějších Taste of the wild, Josera, Brit Care. Kapsičky - některým kočkám nechutná mleté maso (konzistence paštiky), našim nevadila, měly rády Animondy Carny, s kousky masa (filety) třeba Brit Care, Cosma, Gimpet, z marketových Felix, DM vaničky...je to hodně individuální. Maso, pokud vám žere, je lepší než kapsy, i vařené.
Nežravka kočka měla ráda i takové ty tekuté snacky, když si nevzala nic, tak toto třeba ano. Např: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/snacky_svacinky/pasty/dalsi_speciality/274982
Pořád ale nepíšete, co vám ke stavu kocourka řekl veterinář a co dělal za vyšetření. Pokud má zdravotní problém, pak bez léčení ho stejně asi moc nerozjíte a problém nevyřešíte.