Zdravim,
na spokojeným psu jsem našla toto krmivo... bylo vyrobeno k projektu Kočka není pes..co si o něm myslíte?
Cat’s love Kitten 34/24
Složení: Dehydrované kuřecí maso 33%, drůbeží tuk
16,7%, kukuřice, loupaná rýže, dehydrované maso tuňáka
7%, kukuřičný gluten, hydrolyzované kuřecí maso a játra
5%, lososový olej 3%, Yucca Schidigera 0,01%.
Analytické složky: Hrubý protein 34 %, hrubé oleje a tuky 24 %,
hrubá vláknina 1,9 %, hrubý popel 5,4 %, vápník 1,2 %, fosfor 1 %,
sodík 0,18 %.
Cat’s love Adult 31/18
Složení: Dehydrované kuřecí maso 27%, kukuřice, drůbeží
tuk 11,2%, loupaná rýže, dehydrované maso tuňáka 7%,
kukuřičný gluten, hydrolyzované kuřecí maso a játra 5%,
lososový olej 3%, Yucca Schidigera 0,01%.
Analytické složky: Hrubý protein 31 %, hrubé oleje a tuky 18 %,
hrubá vláknina 1,2 %, hrubý popel 4,5 %, vápník 1,0 %, fosfor
0,9 %, sodík 0,15 %.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, kukuřice a kukuřičný gluten není moc šťastný :-/ Když jsem porovnávala x značek granulí, tak se za termínem - antioxidanty schovávaly vždy konzervanty chemické.
Drůbeží tuk také není úplně dobrý. Ideální je přesně označený - kuřecí, lososový apod.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za sebe, nevím k čemu bych to přirovnala. Jsou krmiva s kukuřicí a antioxidanty, ale není tam tolik masa jako v tom Catś love. Potom jsou granule, kde je také slušný podíl masa, ale jsou bez kukuřice a antioxidantů. Každé krmivo je něčím specifické...
Osobně vybírám z krmiv, která jsou konzervována přírodně a dalším kritériem je absence kukuřice a pšenice.
Samozřejmě rozhodujícím ukazatelem pro chovatele je také cena. To nelze pominout.
notregistered

XXX.XXX.211.111
Je to Nativia. Přesně. Vyrábí to též Nativia.
Loupaná rýže je naprosto k ničemu. Vše důležité zahozeno, zbývá škrob. A aby toho nebylo málo: škrob v kukuřici + zvlášť gluten. K tomu nekvalitní tuk, a hydrolyzátu kupička = glutamát.
Nativia je taková.. natvrdlí tam jsou, ti, co píší složení atd.
Nejdříve psali místo masa "maso a vedlejší...", takže nikdo nevěděl, co kupuje.
A teď, složení se nezměnilo, ale začli psát konečně maso..
ale i přes to, že ujišťují, že žádné bha, bht a podobné nesmysly, nepoužívají, nechali tam tu nešťastnou formulku "antiox... eu".
(Píše se i u Brita, též ubezpečili, že chemie né, jen ta dobrá.)
Oni nepřidávají, o tom to je.
V drůbežím tuku už ošklivou chemii máte.. takže výrobce je hrozně hodný a nelže :)
Nedávno jsem ze zvědavosti pořídila 1kg králičích pro psy.. psice se jala granulky vytahat z misky na zem, že to tam jako nepatří a jíst to nebude, podívala se na mě velice zle a odešla do jiného pokoje. Kočka koukla, přivoněla a odešla ven. Králík jednu granulku snědl a odešel směr patro, už jsem ho nenašla.
Nedávno jsem ze zvědavosti pořídila 1kg králičích pro psy.. psice se jala granulky vytahat z misky na zem, že to tam jako nepatří a jíst to nebude, podívala se na mě velice zle a odešla do jiného pokoje. Kočka koukla, přivoněla a odešla ven. Králík jednu granulku snědl a odešel směr patro, už jsem ho nenašla.