Poradite, jake je to plemeno kocky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2017 09:49
Lululu152

XXX.XXX.234.29

Zdravim, poradite mi nekdo prosim, o jake plemeno kocky se jedna? Kadzy kdo ji vidi, trvdi neco jineho, tak se poptam jeste tady mezi odborniky smajlík

5.5.2017 10:23
lavacca

XXX.XXX.105.1

Lululu152 napsal(a):
Zdravim, poradite mi nekdo prosim, o jake plemeno kocky se jedna? Kadzy kdo ji vidi, trvdi neco jineho, tak se poptam jeste tady mezi odborniky smajlík

Vzhledem k dotazu je jasne, ze se nejedna o kocku s PP.

Ja osobne v ni vidim mix britske kocky s bud evropankou ci nejakou orientalni kocenou. Mozna siamka? Nicmene je to hezká cicina. :).

Janae

5.5.2017 10:36
Janae

XXX.XXX.174.253

lavacca napsal(a):
Vzhledem k dotazu je jasne, ze se nejedna o kocku s PP.

Ja osobne v ni vidim mix britske kocky s bud evropankou ci nejakou orientalni kocenou. Mozna siamka? Nicmene je to hezká cicina. :).

Taky vidím mix britky se siamkou.

Může být i dlouhosrsté plemeno, to že je jeden rodič dlouhosrstý neznamená dlouhosrstá koťata.
Několikrát jsem četla inzerát ve stylu "prodám koťata, matka perská kočka, předpoklad dlouhé srstí a krátkého čumáčku" a na obrázku samé krátkosrsté koŤata s dlouhým čumáčkem - neobrostou a nezarazí se jim čumáček, kříženci čistokrevné Peršanky mají krátké chlupy a dlouhé čumáčky.

Takže je klidně možné, že jedna kočka byla dlouhosrstá a nepoznáte to.
Klidně může být i ragdoll a obyčejná kočka?

Nebo britka a obyčejná kočka?
Jak ragdoll tak britka jsou dnes v každám druhém baráku, asi je to pravděpodobnější než siamka nebo orientálka, ty tolik oblíbené nejsou.

5.5.2017 10:41
Lululu152

XXX.XXX.234.29

Kupovali jsme ji jako britskou bez pp, ale ma jen 3 kg necela a celkove je mensi, nez britske kocky byvaji a uz mela 4 roky takze to uz neni zadny kotaatko :-D Oci ma svetle sedomodre..

5.5.2017 10:45
Lululu152

XXX.XXX.234.29

Ukazovali nam, ze rodice jsou oba britaci, a tohle je kote colourpoint. Tak nevim, mozna jsme trochu naleteli ale i tak je to milacek.. smajlík dekuji za odpovedi.

Janae

5.5.2017 10:57
Janae

XXX.XXX.174.253

Lululu152 napsal(a):
Ukazovali nam, ze rodice jsou oba britaci, a tohle je kote colourpoint. Tak nevim, mozna jsme trochu naleteli ale i tak je to milacek.. smajlík dekuji za odpovedi.

Myslím, že je dotaz vyřešen, britka tam je a je nepravděpodobné, že by se křížila s siamkou. asi v ní bude trošku "obyčejné krve".
Nemusel to být vysloveně podvod, třeba rodiče skutečně vypadali jako britky, třeba byla křížená babička a projevilo se to zde.
Váhu bych neřešila, "odznakaté" britky jsou drobnější.

Kup bez pp je problém, laik na koťatech nic nepozná a pak s diví, co mu vyrostlo.

Já jsem kupovala peršanku bez PP, prostě se mi líbila, cena byla jako za pp kotě, ale tahle byla hezčí. Oba rodiče jsem viděla, klasický gaučový odchov.
Navíc už je máme doma několik generací a jsou to kočky, kde se jakékoli překřížení ihned projeví, ty znaky jsou jasný. Mám tedy nádhernou peršanku, akorát je miniaturní, má 2,2 kg, věčné kotě. Při odběru bylo kotě normální, chvilku pěkně rostla a pak se zarazila, ale pochybuji, že by mi PP dalo záruku normální velikosti. Je zdravá, vyšetřená snad na vše, akorát miniaturní.

5.5.2017 10:59
lavacca

XXX.XXX.105.1

Lululu152 napsal(a):
Kupovali jsme ji jako britskou bez pp, ale ma jen 3 kg necela a celkove je mensi, nez britske kocky byvaji a uz mela 4 roky takze to uz neni zadny kotaatko :-D Oci ma svetle sedomodre..

Krom britky v ni bude jeste něco... drobnejsi muze byt i cistokrevna britka, ale tvar hlavy jasne ukazuje na primichani jineho plemene...

Jinak ano, barvou je to colorpoint s modrými odznaky. Ty maji mit modre oci. ;).

5.5.2017 11:26
Lululu152

XXX.XXX.234.29

Asi, vazne bude necim zkrizena, tady jeste prikladam.fotky hlavicky..

5.5.2017 11:48
lavacca

XXX.XXX.105.1

Lululu152 napsal(a):

Bude, ale i tak je hezka. ;) ma na britku moc protahly tvar hlavy a delsi spicate usi.

Britka ma mit hlavu s kratsim stopem, usi kratke a kulate. Opravdu to vidim na to, ze bud tatinek zaskočil jiny ci uz rodice mohli mit delsi usi a stop dik přimíchá ni jine rasy a na kotatech se to plne projevilo.

5.5.2017 21:45
Bejina

XXX.XXX.112.69

Lululu152 napsal(a):

My si před lety kupovali dvě sestřičky britské modré bez PP. Maminka byla typická britka, tatínek také. Koťátka byla stejná, ale v roku byl mezi nimi velký rozdíl... jedna (tu máme doteď), je krásná typická kulaťoučká britka, tak jak má být. Ale druhá (již zemřela) ta byla hubená, vypadala spíše jak kartouzská... nebo zkrátka tam někdy bylo křížení s obyčejnou kočkou.

Takže u koček bez PP nikdy není záruka.
... ale člověk je stejně miluje ať jsou jaké jsou. Ta vaše je překrásná a velmi zajímavá, to v každém případě.

6.5.2017 04:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.50

Lululu152 napsal(a):

Krásná kočka.
Čím krmíte ?

7.5.2017 11:47
Lululu152

XXX.XXX.141.0

Kupuju ji granulky s vysokym obsahem masa a kapsicky do kterych ji davam takove vlocky vitaminove.. znacky stridam, chutna ji v podstate vse, hlavne to, co necham na stole :-D.

7.5.2017 11:48
Lululu152

XXX.XXX.141.0

.

Přidejte reakci

Přidat smajlík