Síť do plastového střešního okna - prosím radu/foto

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2017 19:40
VeronikaSt

XXX.XXX.156.160

Dobrý den, marně hledám radu ohledně sítí do střešního okna. Našla jsem sice nějaké tipy a fotky na internetu, ale vše bylo za pomocí háčků vrtaných přímo do dřevěného okna což u nás nejde. Máme nová plastová okna a nemohu do nich nijak zasahovat. Kvůli větrání jej používám často a nechci do budoucna riskovat.

Pokud jsem založila duplicitní vlákno tak se omlouvám, našla jsem jen síťování klasických oken nebo balkonů.

8.5.2017 17:18
lavacca

XXX.XXX.218.25

VeronikaSt napsal(a):
Dobrý den, marně hledám radu ohledně sítí do střešního okna. Našla jsem sice nějaké tipy a fotky na internetu, ale vše bylo za pomocí háčků vrtaných přímo do dřevěného okna což u nás nejde. Máme nová plastová okna a nemohu do nich nijak zasahovat. Kvůli větrání jej používám často a nechci do budoucna riskovat.

Pokud jsem založila duplicitní vlákno tak se omlouvám, našla jsem jen síťování klasických oken nebo balkonů.

Dělají se i takovéhle mřížky : https://www.veselezvire.cz/ochranna-mriz-do-okna-obdelnikova-65-x-16-cm ale taky se musi uchytit... napadá me. Co tam natáhnout klasickou síť na mouchy? Ze pres to kočky ven koc neuvidí a nebude je to lákat? Tu přiděláte pomoci suchého zipu nalepeného na kraj okna.

Janae

8.5.2017 17:32
Janae

XXX.XXX.174.253

Nedělají se do střešních oken klasické sítě proti hmyzu v rámečku s pacičkama na uchycení do rámu okna?

8.5.2017 17:53
VeronikaSt

XXX.XXX.156.160

První vlaštovky s radou, děkuji! Na mřížky jsem koukala, ale pro pořádné vyvětrání je potřeba otevřít okno od 50cm a více, navíc to uchycení je problém.

Síť proti hmyzu není vůbec špatný nápad, alespoň by byl klid i od komárů. Při zavřeném okně by musela být nějak prověšená a propnula by se při otevírání. Je mi jedno jak to bude vypadat, hlavně ať to kotě odradí.

Já za těch pár dní co nad tím přemýšlím přišla pouze na nápad navinutí sítě jakoby do rolety a uchytit ji nahoru nad výklenek okna. V případě potřeby otevřít okno a stáhnout síť, zachytit do nějakých bílých háčků, které by nevadily ve zdi trvale.

8.5.2017 18:00
VeronikaSt

XXX.XXX.156.160

Pokud by nehrozilo, že si kočička se sítí proti hmyzu hravě poradí, tak se asi přikloním k této možnosti. Jak koukám, lze sehnat i takto na míru. Děkuji

14.5.2017 19:04
koňadra

XXX.XXX.128.31

Mám obyčejnou síťku, která drží vypnutá na suchý zip po obvodu okna. Okno ale nešlo otevírat, leda, že bych vždycky strhla tu síťku (alespoň částečně) ze sucháče a zase ji tam natáhla. Nepraktické, navíc jsem se obávala, že by se za chvíli sucháč z okna odlepil. Tak jsem koupila zip cca 30 cm, rozstřihla jsem síťku v místě, kde je otevírání a všila zip. Když chci okno otevřít / zavřít, otevřu zip, prostrčím ruku a je to. Funguje to už několik let.

Koukám na příspěvek přede mnou, ta síť vypadá bytelněji. Jde o to, jaký má kočka k oknu přístup a jak moc by se snažila dostat ven.

Přidejte reakci

Přidat smajlík