Ahoj, mému nalezenému kocourkovi bylo teď přibližně 8 měsíců. Tak nějak jsem chtěla vydržet s kastrací, co nejdéle. Ale to neustále mňoukání, zakusování a oplodňování peřin, plyšáků a mě, je už unavující. Včera jsem našla malou loužičku na igelitce, která ležela na zemi, ale vůbec to nezapáchalo, tak ani nevím, jestli to mohla být moč. (Ale co jiného). Přítel bude teď koncem týdne doma, tak by to asi bylo nejlepší. Co myslíte, máme už kastrovat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Andrýsek3
napsal(a):
Ahoj, mému nalezenému kocourkovi bylo teď přibližně 8 měsíců. Tak nějak jsem chtěla vydržet s kastrací, co nejdéle. Ale to neustále mňoukání, zakusování a oplodňování peřin, plyšáků a mě, je už unavující. Včera jsem našla malou loužičku na igelitce, která ležela na zemi, ale vůbec to nezapáchalo, tak ani nevím, jestli to mohla být moč. (Ale co jiného). Přítel bude teď koncem týdne doma, tak by to asi bylo nejlepší. Co myslíte, máme už kastrovat?
Jestli je nadržený a obtěžuje vás to, tak kastrujte
Andrýsek3
napsal(a):
Pokud takhle vyvadi, neni důvod cekat. Jinak muj tip, co se tyce te "louze" je sperma, pokud se vam takhle ukaji na ruce, plysacich, atd. Tak to udelal i te igelitce.

Kastruj.
Machyska
napsal(a):
Ten krásně narostl, takové malé bobátko to bylo
Také bych kastrovala.
Děkujeme, ale je to mrně. Chudák malej, nedomrdlej, asi jsem ho měla krmit ještě mlíkem, když jsem ho našla, i když tuhou stravu už normálně jedl. Oproti jiným kočkám je to takový chcípáček, nemá pořádnou srst, je malej, takovej hubenější, i když pořád jí jak popelnice.
Tak na kastraci půjde, už je to s ním k nevydržení, doufám, že se bude víc mazlit a klidně by mohl trochu nabrat.

Co má v genech, to má, to člověk nepřečurá...
Ale buď v klidu, do těch dvou-tří let má kupu času, aby z něho vyrostlo statné kocouřisko, mí kocouři včetně sousedovic (ten byl v tomto věku doslova vychrtlý jak z koncentráku) to tak měli. A Paní Matýsková (cca 8m) je aktuálně totálně vyžlovitá nohatá hubeňourka, nějaká pořádná srst jí teprve začíná růst...
A musím si pochválit 3 babky - včera oslavily sestřičky 17 let
kočička12

XXX.XXX.49.153
Nermálně se doporučuje od 1 roku když už je vyvinutý a dospělí ale pokud takhle jančí tak by to asi bylo lepší protože se potom sklidní a drží se doma tím pádem je to i větší bezpečí.
kočička12

XXX.XXX.49.153
PavelM.

XXX.XXX.0.106
Utekl, jako že se už nevrátil, nebo šel jen na toulky?
Jak byl starý? Vzrůstem vypadá jak ten můj (který zatím snad neznačkuje, ale moč už mu páchne pořádně).
Kočka nezvládá opiát

XXX.XXX.234.247
Děláš dobře, že dáš přednost kočce před zkouškou.
u nás dal veterinář kočce prý slabý driák, ale i tak... Hned jak kočka může zkouší vstát a nejde jí chodit, nezvládá svoje nohy, nemá rovnováhu. Jediné co chce je někam utéct (podle toho co někteří jiní uvádějí může i začít bojovat s krytím rány) a protože jí to nejde je schopná se zranit a ne jen se dotlouct ale si klidně i něco zlomit. Trá to spoustu hodin než se tělo kočky vypořádá s opiátem a je schopná opět koordinovaně chodit či dokonce bezpečně skočit, u naší 4 kg operované hned ráno se její stav stabilizoval až k večeru a stejně jsem ji na noc nikam nepustil.
Pokud ji nezvládneš zabavit a uhlídat a máš těsnou přepravju na kočku, možná bych ji použil.
Andrýsek3
napsal(a):
Tak už to má za sebou, zlato naše. Teď čekám až se vzbudí, zrovna dneska kolem 1 mám zkoušku, tak to vyšlo dost blbě a budu jí muset zrušit. Ještě ani jedno z mých zvířat nebylo na operaci, tak jsem z toho taková špatná.
To bude ok, u kocouru to byva maly zakrok. Jak se vzbudi, byvaji uz v pohode. U nas byla snaha ze zacatku vstavat, ale padal, jak nemel stabilitu, tak jsem si lehla k nemu a hladila, aby lezel. Pak jeste asi na hodinu usnul a pak uz se dozadoval jidla a piti. Dostal klasicky vodu fo melke misky a na drobno nakrajene maso (byl zvykly jinak na vetsi kusy masa, ale chtela jsem, aby nemusel kousat). A druhy den se tvaril, jakoby se vubec nic den predtim nedelo. ;).
Klidně už kastrujte.
My jsme prvního kocoura nechávali v 11 měsících, nebyly s ním žádné problémy, neznačkoval. Druhý šel už v 8 když nám začal očůrávat byt. Zpečetil si to tím, že se mi vydojil do postele.
Rekonvalescence byla naprosto v pohodě, druhý den už se oba tvářili jakoby nic.:).
Tak už mu otrnulo, jakmile už uměl chodit rovně, trochu se najedl a pak šel zase dovádět na peřinu, já jsme na něj nevěřícně koukala, ještě před chvílí byl polomrtvej. No, ale naštěstí je v pohodě, bala jsem se, aby se neschovaval nebo na mě nebyl "naštvaný". U veta mě pěkně pokousal a syčel na mě dokud neusnul. Ale přišel se hned pomazlit, jak už dokázal chodit.
Kočka nezvládá opiát

XXX.XXX.16.4
Jak se nažere tak se spravuje rychle. Ještě bys možná měla pohlídat zda se už vychcal (jestli je to možné), zda mu začal správně fungovat močák.
Jenže kočka chodí i normálně třeba jen jednou-dvakrát za den. kdyby ho to při močení ještě zabolelo tak se nelekni, nic to neznamená. Důležité je že močit může.