Kocour kňourá když nejsme dlouho doma

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janca1010

19.5.2017 11:52
Janca1010

XXX.XXX.232.41

Ahoj, mám takový dotaz. Vždy, když nejsme např. přes noc doma a pak přijedeme, kocour třeba půl hodiny hlasitě knoura. Jako nám to nevadí, je to roztomilé, jaký má záchvat, jen nevíme, zda nám nadává, ze jsme nebyli doma, nebo naopak oslavuje náš příchod Vždycky se u toho pobavime, pac to vypadá, jak kdyby nadával Kvůli jidlu, piti a záchodu nadavat nemůže, to ma vždy zajištěné. Takže pokud nekdo ví, proč to dělá, napište, díky.

TominoT

19.5.2017 12:17
TominoT

XXX.XXX.156.160

Je možný, že mu bývá bez vás dost smutno. Přemýšleli jste nad druhou kočkou? Proti mým je hubeňour, ale pěkný.

19.5.2017 12:22
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Kvůli tomu jsem pořídila po roce mojí kočce kamaráda, protože mi sousedka říkala, že jakmile odjedu do práce, kočička celou dobu mňouká za dveřmi.Tak už mám sedm let kočky dvě a je to určitě lepší, než jedna.Kočka už nemňouká za dveřmi a někde spolu spí nebo si hrajou.Určitě jsem pro další kočičku...

19.5.2017 12:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.10

Janca1010 napsal(a):
Ahoj, mám takový dotaz. Vždy, když nejsme např. přes noc doma a pak přijedeme, kocour třeba půl hodiny hlasitě knoura. Jako nám to nevadí, je to roztomilé, jaký má záchvat, jen nevíme, zda nám nadává, ze jsme nebyli doma, nebo naopak oslavuje náš příchod Vždycky se u toho pobavime, pac to vypadá, jak kdyby nadával Kvůli jidlu, piti a záchodu nadavat nemůže, to ma vždy zajištěné. Takže pokud nekdo ví, proč to dělá, napište, díky.

Jste citliví a své kočce rozumíte...
Aspoň že se bavíte vy... když on nemá jak...a s kým...

19.5.2017 12:46
ladd

XXX.XXX.34.52

Hubenej teda je. Jinak souhlas, pořídit mu kamaráda.

19.5.2017 13:51
Bejina

XXX.XXX.112.69

Janca1010 napsal(a):

Také bych se přimluvila za kamaráda, je jim pak spolu veseleji a vaši nepřítomnost ponesou mnohem líp.
Sama mám tři kočky a budeme pořizovat čtvrtou. Kdysi jsme také měli pouze jednu, ale časem nám jí bylo líto... nyní je můj názor, buď dvě a více koček nebo žádnou... samozřejmě pokud tomu nebrání zdravotní důvod kočky.

Janca1010

19.5.2017 14:21
Janca1010

XXX.XXX.232.41

Lidi, asi jsme se špatně pochopili a na nebudu jmenovat jaké rejpaci poznamky od některých z vas nejsem absolutně zvědavá. Kocourek neplace když odejdeme, je rád za klid a většinou spí... To, ze ho necháme pres noc samotného je opravdu jen výjimečně, jinak mu kamarada nahazuje celá rodina, která nedopusti, aby se u nas nudil a stradal! Každopádně knoura az tehdy, když přijdeme domů, jinak ne!

Janca1010

19.5.2017 14:22
Janca1010

XXX.XXX.232.41

A k tomu, že je hubený. Ano, to je, ale najíst dostává až příliš, takže žádné zanedbavani, ale je mladej jeste a hodně protahlej, takze tak.

Janca1010

19.5.2017 14:30
Janca1010

XXX.XXX.232.41

19.5.2017 15:14
janau.

XXX.XXX.162.61

Janca1010 napsal(a):
Je to náš brouček.

Krasavec

TominoT

19.5.2017 15:20
TominoT

XXX.XXX.156.160

Vaše odpověď můj názor nezměnila. Jestli ničím nestrádá, tím spíše bych viděl opravdu jako vynadání od kocourka stylem "vy jste mě tu nechali, chyběli jste mi, co jsem měl asi celou dobu dělat". Víte jistě že nekňourá, když doma nejste? Jak víte, že je tak rád za klid? Pokud by se měl s kým zabavit, nemusel by vám pak nadávat. Ale já zapomněl, vás to vždy pobaví, o to byste přišli.

20.5.2017 08:56
Edánek

XXX.XXX.155.239

Janca1010 napsal(a):
Je to náš brouček.

...krasavec, mám odjakživa slabost pro zrzouny v kožichu myšilovky...

Janca1010

20.5.2017 09:23
Janca1010

XXX.XXX.232.41

Nojo takovyhle moralisty jako je pan Tomino miluji.

Janca1010

20.5.2017 09:24
Janca1010

XXX.XXX.232.41

Nojo takovyhle moralisty jako je pan Tomino miluji. Presne tak, přišla bych o pobaveni se a ja rada tyram kočky, takže přesně proto to delam pane Tomino.. Opravdu bez mozku pan.. No koukám, ze mi zde nikdo nedokazal odpovědět na mou otázku, takze je to pro me signal, ze uz sem chodit nebudu. A ty vase odpovědi uz taktéž číst nebudu. Jdu dal tyrat sveho kocoura a bavit se tim. Hezký den smajlík

TominoT

21.5.2017 10:01
TominoT

XXX.XXX.156.160

Nikdy nevím jak reagovat na vztahovačné lidí, kteří za vším vidí útok či nevyžádané poučování. Nepsali jsme, že kocoura týráte. Nikdo vám neodpověděl? Nebo jste snad čekala odpověď typu "no páni, to je vážně roztomilé, to náš nedělá, on vás takhle nadšeně vítá". Tady vám nikdo nebude Janco lhát. Většina vám přece zodpověděla dotaz "proč to dělá" a navrhli vám řešení. Z vašich odpovědí ale vyplývá, že vás nápad pořídit mu kamaráda nechává chladnou, a to zde mezi zkušenými kočkaři nezvedne vlnu pochopení. Každý mezi námi ví, že kočce nemůže vynahradit ZVÍŘECÍHO parťáka ani osmičlenná rodina. Myslím, že koček, které jsou samostatné jednotky a o společníka nestojí je opravdu nepatrné procento, zejména v pokročilém věku. Váš je evidentně kontaktní, mladý kocourek, který by vám byl za společníka vděčný. Milující majitel by to alespoň zvážil.

21.5.2017 11:06
Bejina

XXX.XXX.112.69

TominoT napsal(a):

... Každý mezi námi ví, že kočce nemůže vynahradit ZVÍŘECÍHO parťáka ani osmičlenná rodina. Myslím, že koček, které jsou samostatné jednotky a o společníka nestojí je opravdu nepatrné procento, zejména v pokročilém věku. Váš je evidentně kontaktní, mladý kocourek, který by vám byl za společníka vděčný. Milující majitel by to alespoň zvážil.

Hezky napsané.

22.5.2017 07:42
janau.

XXX.XXX.162.61

Čím více tady čtu příspěvky o kočkách, tím více jsem přesvědčená, že tomu našemu cca 8 měsíčnímu nalezenci pořídím kamaráda. O víkendu mi teď někdo nabídl 2 měsíční koťata, nebude ten rozdíl vadit? Jaké pohlaví by bylo lepší? Toho současného kocourka samozřejmě nechám vykastrovat, i když je jen domácí, ale chci to nechat až začne značkovat.. Mám trochu strach se sžívání s novým kotětem, máte zkušenost? Doporučíte mi něco, prosím? Já nechci starší kočičku jen z důvodu, aby mi "nelovil" mého žaka, kocoura mám od malička a zvykl si na papouška žaka celkem dobře i žako na něho, i když tedy na volno je oba v jedné místnosti raději nenechávám..

22.5.2017 08:16
Bejina

XXX.XXX.112.69

janau. napsal(a):
Čím více tady čtu příspěvky o kočkách, tím více jsem přesvědčená, že tomu našemu cca 8 měsíčnímu nalezenci pořídím kamaráda. O víkendu mi teď někdo nabídl 2 měsíční koťata, nebude ten rozdíl vadit? Jaké pohlaví by bylo lepší? Toho současného kocourka samozřejmě nechám vykastrovat, i když je jen domácí, ale chci to nechat až začne značkovat.. Mám trochu strach se sžívání s novým kotětem, máte zkušenost? Doporučíte mi něco, prosím? Já nechci starší kočičku jen z důvodu, aby mi "nelovil" mého žaka, kocoura mám od malička a zvykl si na papouška žaka celkem dobře i žako na něho, i když tedy na volno je oba v jedné místnosti raději nenechávám..

Váš je mladý, takže si na nový přírůstek zvykne dobře. Zde na diskuzích se radí, že je lepší přivést kocourka, prý bude přijat líp než kočka. Našeho kocourka jsme kastrovali už před osmým měsícem, nečekali jsme až na značkování. Schvaluji vaše rozhodnutí pořídit druhou kočku, uvidíte sama, jak vašemu kocourkovi bude mnohem veseleji...

22.5.2017 08:30
Acamar

XXX.XXX.57.109

Osmiměsíční je pořád ještě kotě, takže určitě bude rád za hravého kamaráda. My jsme právě měli starší kočku a s ní (nepříbuzné) kotě a bylo vidět, jak to tu starší otravovalo, když na ni kotě vyjíždělo, aby ji vybudilo k aktivitě, i když jinak na něj byla hodná.
Akorát tam asi bude nepoměr v síle, velikosti...

22.5.2017 08:43
janau.

XXX.XXX.162.61

Ano, pořídíme tedy kocourka, snad bude ještě nějaký k dispozici smajlík Určitě mu bude lépe, teď je ve společnosti žakynky, která dokonale napodobuje zvuky a taky pěkně "žaluje", čili když přijdu z práce a žakynka mňouká jak o život, je mi jasné, co se tam přes den dělo smajlík Je mu doma smutno. S tou kastrací to asi také uspíším, jen musím teď počkat, v sobotu jsem podávala Spot on kvůli tasemnici, zjistila jsem, že v 8 měsících začal vylučovat články tasemnice.. A já si pořád říkala, proč je tak hubený. Nevíte, za jak dlouho tasemnice vyjde ze střev?

22.5.2017 08:54
Bejina

XXX.XXX.112.69

Janau. napsal(a):
... teď je ve společnosti žakynky, která dokonale napodobuje zvuky a taky pěkně "žaluje", čili když přijdu z práce a žakynka mňouká jak o život...

22.5.2017 10:24
lavacca

XXX.XXX.69.5

janau. napsal(a):
Ano, pořídíme tedy kocourka, snad bude ještě nějaký k dispozici smajlík Určitě mu bude lépe, teď je ve společnosti žakynky, která dokonale napodobuje zvuky a taky pěkně "žaluje", čili když přijdu z práce a žakynka mňouká jak o život, je mi jasné, co se tam přes den dělo smajlík Je mu doma smutno. S tou kastrací to asi také uspíším, jen musím teď počkat, v sobotu jsem podávala Spot on kvůli tasemnici, zjistila jsem, že v 8 měsících začal vylučovat články tasemnice.. A já si pořád říkala, proč je tak hubený. Nevíte, za jak dlouho tasemnice vyjde ze střev?

Můžete ke kocourkovi poridit kocoura i kocku. Tam nejake problemy nelze cekat ani u jednoho. Je-li doma uz kocka, tak lepsi k ni kocourka...ale taky jsem ke 3 dospelym kočkám donesla 4 letou kocku a zvykly si na sebe. Jen si spolu nehraji, apod, ale to uz je vekem..dve jsou uz starenky a jedna 3 leta je takovy samorost odmala.

Co se tyce tasemnice, myslim, ze tak cca tyden ?

22.5.2017 11:37
Acamar

XXX.XXX.57.109

janau. napsal(a):

Nevím za jak dlouho tasemnice vyjde ze střev, ale když jsme kočce jeden den dali pastu na tasemnici, tak od druhého dne už u konečníku nebylo nic vidět.

22.5.2017 13:41
janau.

XXX.XXX.162.61

Acamar napsal(a):
Nevím za jak dlouho tasemnice vyjde ze střev, ale když jsme kočce jeden den dali pastu na tasemnici, tak od druhého dne už u konečníku nebylo nic vidět.

Já jsem u něho postřehla, že z něho 2x vypadl článek tasemnice minulý týden, tak jsem koupila ten spot on a v sobotu aplikovala. No a myslím, že teď by se měla mrtvá tasemnice objevit v trusu, kousky nebo celá, ale nevím, to je moje domněnka, nemám zkušenost. Kocourek po aplikaci moc dobře nežere, je unavenější, vlastně ani moc netrusí, ale hlavně mě překvapilo, že se tasemnice objevila až teď ve věku cca 8 měsíců, je to domácí kocour, ven nechodí... Je to sice nalezenec z venku, ale už na podzim a pak i na jaře proběhlo důkladné odčervení (asi to byla pasta, která neobsahovala účinnou látku proti tasemnicím, i když byla drahá jak...).

spot-on & tasemnice

22.5.2017 14:38
spot-on & tasemnice

XXX.XXX.193.32

Nevím jaký spot-on jste zakoupila, ale nemyslím že nějaký na trhu (například advocate) obsahuje látky hubící tasemnice.

Musíte použít ještě tabletu, klidně na psa (dokonce je levnější a vhodnější než pro kočku která obsahuje někdy jen jedno antiparazitikum - u koček zejména pyrantel) a nacpat do tlamy (podle hmotnosti) a nechat polknout. Jinak jsou i předražené ochucené pyrantelové pasty a podobné hovadiny.

Těch kůr proti tasemnici bude třeba vícero, zeptejte se veterináře na správné schéma. Když to nedopadne dobře tak se obraťte zpět sem. Nebo to začněme rovnou...

Obecně, poku bylo zvíře začerveno (říkáte že byl nalezen článek tasemnice a bude i jiné začervení) bych nasadil aplikaci (pyrantel 144mg + fenbendazol 150mg + praziquantel 50mg to vše na 10kg psa či kočku - jde o klasickou tabletu určenou pro psy, v tomto případě opisuji složení z Caniverm, přípravky pro kočky obsahují narozdíl od těch pro psy mnohem více pyrantelu, ale žádný praziquantel, často ani ten fenbendazol, já mám s touto konbinací dobré zkušenosti) a to tak že 1.den - 5.den - 12.den - 28.den.
Ten spot-on, který také bude mít schopnost hubit červy (bude to ivermectin a nebo právě ve spot-on bývají od něj odvozoné novější látky) můžete dát tak po pátem dnu (kvůli vyprázdnění) po prvních dvou odčerveních. Už budete mít jistotu, že nějaká část parazitů odešla a nezpůsobí sepsi ani neprůchodnost střev.

Ale!

Kdyby se stalo, že první odčervení odhalí mohutné začervení a organismus kočky s tím bude mít potíže může být naopak vhodné provést první odčervení. nechat kočku zregenerovat, ale ne tak dlouho aby se začervení dostalo do stejného zoufalého stavu, a hned jak to bude možné tak aplokovat uvedené schéma které by už mělo vyhubit všechna stádia tasemnic a červů.

Klidně ať to Bodlinka okomentuje či přidá vlastní zkušenost a názor.

22.5.2017 15:08
janau.

XXX.XXX.162.61

Děkuji za vzorec, já jsem koupila 2 pipety Profender s tím, že tu druhou bych aplikovala za cca 3-4 týdny. Myslíte, že to dostačující nebude? Snažila jsem se před nákupem něco rychle načíst, mám první kočku, takže nemám zkušenosti, tohle se mi zdálo jako vhodná volba, běžela jsem na veterinu, doktorka řekla, že OK, že to bude stačit.. No já vím prdlajs, že jo, ale Profender obsahuje praziquantel, který je účinný právě na ty tasemnice.. Jinak klasické odčervení proběhlo u kocoura hned po přinesení domů, nějakou drahou pastou 3x po týdnu a pak v půl roce..
Ještě jednou děkuji, za každý Váš názor jsem ráda.
Teď tedy čekám, co z kocoura "vyleze".

22.5.2017 16:01
Acamar

XXX.XXX.29.135

U klasické pasty nebo tablety myslím "nevyleze" nic, tasemnice se stráví. Ale u spotu nevím.

22.5.2017 21:20
janau.

XXX.XXX.230.1

Aha, tak to mě vůbec nenapadlo

spot-on & tasemnice

22.5.2017 23:40
spot-on & tasemnice

XXX.XXX.200.131

No dívejte, ono jde o to, že pokud byl kocour odčerven jen pyrantelem (tou drahou pastou) tak je to (podle mne) naprd. Protože ta látka prostě není absorbována a jen projde střevem. Takže třeba ani hlístice na plicích či jinde v orgánech by nezahubil. Zejména z tohoto důvodu trvám na praziquantelu ve správné dávce.

Profender neznám. Našel jsem jen že má na iFauně vlastní vlákno (https://www.ifauna.cz/kocky/nemodforum/r/detail/531985/profender), které jsem nečetl.

Složení ani způsob přenosu či jak se metabolizuje jsem na pár kliků nikde nezjistil (veterináři z toho dělají vědu, že prý jde o věc na předpis - jako by ty ostatní chemikálie na předpis nebyly, a že si na tom nahrabou - já bych nic tak drahého kočce nekoupil) a nehodlám se tím zabývat. Budete se muset obrátit na svého veterináře a věřit mu. nebo zkuste pročíst tu uvedenou diskusi o této formě aplikace (spot-on).

Jako, pokud to funguje a je to pro kočku vhodnější než tableta do tlamy proč ne. Opět ale vemte v úvahu co vše při aplikaci naráz pomře a jak se s tím kočka vyrovná. Kolik chemie už kočka má za sebou, mělo by to už být konečně definitivní a zároveň šetrné.

Ona třeba taková první dávka antihelmetika neuškodí, naopak prospěje a tělu zvířete se uleví hned v okamžiku kdy se tělo zbaví jedů z rozkládajích se parazitů. Většinou do 24-48 hodin od podání tablety (píši o tom co znám). Pokud bylo zvíře začervené a bude podávána druhá tableta, ta již může přivolat nějaký ten bolibřich a pravděpodobně i nějak narušit střevní mikroflóru. Třetí tableta se podává pak pro případ, že něco přece jen přečkalo a začíná se to množit. Tu čtvrtou lze podle mne mnohdy vynechat (nebo radši posunout o dalších 7-14 dní), ale doporučuje se (Většinou jsou zabíjeni dospělci, ne vždy lze zabít i vajíčka a larvy a toho praziquantelu není nikdy dost a neprojde celou kočkou - ne v dostatečné koncentraci. Třeba u koťat, jejichž matka byla před okocením odčervena, se doporučuje více než 5 odčervení v prvním roce života, ale nemyslím si dnes že je to úplně v pořádku.
Také je třeba uvažovat jak pipeta (spot-on) působí a na jakého parazita. Koncentrace v tkáních bude účinná jen po nějakou dobu, bude se měnit. jak říkám pokud by zaráz mělo vychcípat vše co má v sobě silně parazity promořená kočka, tak ji nezabijí ti parazité ale sepse z jejich mrtvých těl.
Další moje zkušenost (učiněná s drahým advocate) říká, kočce po tom mohou v místě aplikace slézt dočasně chlupy. V nežádoucích účincích toho bylo více, u nás se projevilo tohle. To je asi vše co vám mohu říci, krom popřání vám mít s kočkou jiné starosti, případně jen samé radosti, než zabývat se parazity.

Ještě snad. Dobré je nezapomenout na celý cyklus tasemnice. Tedy zejména na blechy jakožto možné přenašeče.

23.5.2017 10:47
janau.

XXX.XXX.162.61

Děkuji za informace, rozhodně jsou pro mě užitečné. Tento spot-on jsem volila jakožto nováček v chovu koček a pouze z důvodu přítomnosti tasemnice. Používat ji dál už nechci vzhledem k tomu že kocour je bytový. Snad už se tasemnice nedočká a bude stačit
následně jednoroční odčervení tabletou nebo pastou.
Na veterině mě uporozňovala doktorka právě na ty blechy, u nás se jedná o kocoura bytového a blechy nemá, takže toto mohu vyloučit, jinak je Profender dle ní účinný. Po měsíci je možná aplikace znovu (účinnost spot-onu je 1 měsíc) a je to kvůli vývojovým stadiím oblých červů.
Z dostupných informací na netu:

Složení - účinné látky:
Emodepsidum (15 mg)
Paraziquantelum (60 mg)

Složení - pomocné látky:
5,4 mg/ml buthylhydroxyanisol (antioxidant)
Isopropylidenglycerol
Kyselina mléčná

Indikace nebo použití:profenderm.jpg
Pro kočky trpící nebo ohrožené smíšenými parazitárními infekcemi oblých a plochých červů následujících druhů:

Oblí červi (Nematoda)
Toxocara cati (dospělá a vývojová stádia, L4 a L3)
Toxascaris leonina (dospělá a vývojová stádia a L4)
Ancylostoma tubaeforme (dospělá a vývojová stádia a L4)

Ploší červi (Cestoda)
Dipylidium caninum (dospělá stádia)
Taenia taeniaeformis (dospělá stádia)
Echinococcus multilocularis (dospělá stádia).

Přidejte reakci

Přidat smajlík