Mourek - toulavý kocourek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2017 11:53
Machyska

XXX.XXX.252.23

Moc zdravím zdejší milovníky koček a prosím o pomoc.

Před dvěma měsíci k nám přišel toulavý kocourek, od té doby se snažíme naše kočičky s tulákem Mourkem sbližovat, ale vůbec se nám nedaří. Už jsme vyčerpali snad všechny dostupné metody a preparáty, které by mohly pomoct. Naše kočičky ho stále odmítají, bojí se ho a nelepší se to, spíš je to horší. Některý z našich mazlíků nám začal občas doma čurat do věcí. Nejspíš to bude naše kočička, je docela ve stresu a už se leká každého ťuknutí.

Před třemi týdny jsme začali hledat pro kocourka nový domov, ale vůbec se nám nedaří. Podáváme inzeráty, dáváme ho na facebook, pomáhá nám s umístěním i jeden útulek, snaží se všichni kamarádi. Už nevíme, co dál.

Je to moc hodný kocourek a záleží nám na tom, aby mu bylo dobře. Myslím, že se snese i s jinou kočičkou, jelikož byl jedno odpoledne na zkoušku u potencionálního zájemce, kde byl mladý kocourek, se kterým se hned sblížil a dokonce si s ním i bez problémů hrál, bohužel měli ještě starého mrzutého kocoura, který se k večeru probral a po Mourkovi vyjel…paní nám ho hned vrátila…
U nás je pravděpodobně vzájemná adaptace ztížená tím, že v této lokalitě žil i před kastrací a naše kočičky proháněl a zlobil, ty si to nejspíš pamatují…

Chtěla bych poprosit o pomoc s hledáním nového domova, pokud by měl někdo nějaký nápad, nebo zájemce, tak se mi prosím ozvěte. Vždy je lepší, když nového majitele někdo zná a je tzv. prověřený, než když se má dát někomu úplně cizímu. Bohužel umístění u našich známých a jejich známých není možné, kočičku buďto mají a většinou ne jen jednu, nebo nechtějí.

Kocourek je kastrovaný a úplně zdravý, udělali jsme mu testy. Doma nic neničí, je moc hravý a umí i používat záchod, ale určitě by měl mít přístup ven.

Moc děkuji všem, i když třeba nemůžete pomoct, tak alespoň za to, že jste byli ochotni si můj příspěvek přečíst.

22.5.2017 08:38
Acamar

XXX.XXX.57.109

Maximálně spokojený krasavec

22.5.2017 10:17
lavacca

XXX.XXX.69.5

Skoda, ze se ho domaci kocky boji...

Jinak přidejte jeste odkud jste, at můžeme rozhodit sítě. Hodila bych to na FB s kontaktem na vas. Mam v pratelich hodne lidi, co sdili dale psy a kocky z utulku, atd. ;).

22.5.2017 18:02
Machyska

XXX.XXX.252.23

Bruntál

odkaz na jeden z inzerátů:
https://www.sbazar.cz/Maartina70/detail/23379330-krasny-mourek-stale-hleda-domov

Děkuji za pomoc. Je to fakt zlatíčko, o jednu kočku navíc by u nás problém nebyl, ale ty vztahy...

24.5.2017 15:25
Bejina

XXX.XXX.112.69

Krásný kocourek... snad brzy najde nový domov...

24.5.2017 17:49
Machyska

XXX.XXX.252.23

Bohužel se stále nedaří, moc bych mu přála krásný domov. Je nejen pěkný, ale i hodný.

7.6.2017 18:17
Machyska

XXX.XXX.252.23

Jen se malinko připomínám. Moureček je stále u nás, zájemce bohužel žádný.

O co je Mourek mazlivější a přítulnější k člověku, o to víc jsou naše kočky ve stresu. Odmítají ho stále stejně bez náznaku zlepšení, spíš je to horší

Nemá někdo nápad, kam ho umístit? Já už začínám být v koncích

8.6.2017 01:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.68

Zkuste napsat jeho příběh (+ foto?)
do vašeho Deníku.
Kéž to vyjde...

8.6.2017 15:08
Machyska

XXX.XXX.252.23

No, na román už by to bylo , ale úplně nechápu ten deník.

8.6.2017 18:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.90

Myslela jsem Deník - noviny vašeho kraje .

8.6.2017 18:59
Machyska

XXX.XXX.252.23

Já už jsem se bála, že si budu muset na stará kolena vést deník

Tak tuto variantu jsem opravdu ještě nezkusila a to už jsem toho udělala tolik, že by to bylo taky na román

Děkuji za nápad

Přidejte reakci

Přidat smajlík